Gott nytt år!

Hoppas att ni alla har en underbar kväll och natt, och att 2012 blir ett superbra år för er!


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm. (Bild från förra året.)

Just nu:

Idag har det till min stora glädje snöat lite! Så nu om man tittar ut så är marken vit, och det snöar fortafrande lite så jag tror att vi får ett vitt nyår här! Julen blev tyvärr grön, så gissa om jag är glad nu?! 

Vi ska fira nyår här hemma hos Malin, hon, jag och en del av våra kompisar, så det ska bli roligt. Just var vi och handlade mat och dryck, vi ska bjuda på "fin" middag (inte jättefin, men finare än typ snabbmat i alal fall..), klä upp oss och skjuta fyverkerier. Så det tror jag blir superkul! Och jag ska försöka fota åtminstone en del, så att jag har lite bilder att visa sedan.

Nu måste vi börja förbereda maten och städa och sådant, men jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

Hur ska ni fira nyår förresten?:)


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nikon eller Canon?

Jag tycker lugnt bäst om Nikon. Orsak? Dels är jag van med Nikon, dels tycker jag bättre om utseendet och funktionerna (men det beror ju också mycket på vad man är van med och vill ha och så) och dels tycker jag bättre om själva namnet "Nikon"! Men jag påstår ändå inte att Nikon är bäst på alla sätt och vis, jag tror att de flesta märkena är ganska bra och alla har sina för och nackdelar. Men de flesta har ju ändå oftast ett favoritmärke!

Vilket kameramärke föredrar ni? Nikon, Canon eller något helt annat?


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Lycklig?


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm. (Störande att apostrofen försvann..jaja, ni vet vad jag menar!)

Först var jag ledsen ganska länge. Sedan blev jag arg.

Men nu har jag förlåtit och accepterat allt. Jag är glad. Jag tror till och med att man skulle kunna säga att jag är lycklig nu..? Jaa, jag tror det. Jag är nog lycklig, lyckligare än jag har varit på länge! Och det är skönt.

En pelargon

Nu ska jag starta min resa mot Kimito där jag ska fira nyår med mina finaste vänner!<3


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Det kan också vara solen som skiner igenom ett fönster.


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Utsikt från ett fönster

Så här vackert är det nu om man tittar ut genom våra fönster. Vattendroppar på fönstren som glänser och en vacker solnedgång, kan det bli finare? Så idag är nog en sån dag när man ska sitta inomhus och njuta över hur vackert det är ute, för om man istället går ut så är det blåsigt och ibland regn.
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

En ros av papper

Eftersom det har varit regnigt idag så har jag inte kunnat (velat) vara ute och fota, men det har inte hindrat mig från att plocka fram kameran. I mitt rum hittade jag till exempel en liten ros av papper som jag fotade lite, ganska söt tyckte jag att den var!
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Regn

Idag regnar det och är tråkigt, men jag måste ända fara ut om en stund och städa och fixa lite hos djuren, och sen ska jag packa lite också. Men annars har jag väl inte så myket planerat. 


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Who says you’re not perfect?


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Det här är lite sångtext
från sången "Who says" av Selena Gomez, och jag tycker att det är så sant och så fin sång! Vem är det som bestämmer att du inte är perfekt, att du inte är vacker, att du inte duger..? Kan du inte bara bestämam det själv, säg att du är bäst och var det sedan! Alla har rätt att känna att de är vackra och duger, så låt ingen annan bestämma det!

Spår i sanden

Det tog på krafterna att jobba idag. Men nu efter att ha sovit i en och en halv timme känner jag att jag har fått lite ny energi! Så vad ska man riktigt hitta på nu då?


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag överlevde arbetsdagen!

Nu har jag kommit hem från dagiset, och jag måste säga att det är otroligt skönt! Tänk att sitta ensam i tystnaden en liten stund, ingen som skriker, ingen som springer runt, ingen som drar i en.. Att bara sitt stilla i tystnaden.

Visst, de flesta barnen var jättesnälla och söta. Men det blir ändå jobbigt när de är så många och alla behöver hjälp, vill ha sällskap och vill prata samtidigt. Och värst är det nästan när man ska äta! Man får ju lön för tiden man äter också eftersom man sitter med barnen och hjälper dem hela tiden, och klart det är roligt att få lön för flera timmar, men det som blir jobbigt då är dels att man inte får en enda ordentlig paus på hela dagen, plus att jag som äter långsamt och i lugn och ro blir så stressad så jag knappt kan äta. Så jag tror att jag skulle gå ner ganska mycket i vikt om jag skulle jobba på dagis hela tiden! Plus få nedsatt hörsel. 

Men både jag och barnen överlevde dagen, så nu är allt bra igen!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vad har ni gjort idag då?

En liten prydnad
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Nu på jobb!

Nu ska jag jobba flitigt idag, jag ska vikariera på dagis. Det borde bara vara den här ena dagen, så fast jag är ganska lat och inte är så förtjust i att jobba så tror jag att jag överlever! Och stövlarna jag köpte igår kan jag ju säga att jag köpte för lönen och som "belöning". Så då behöver jag ju inte ens ha dåligt samvete för att jag köpte dem!;D Så jag tror nog att det här blir bra jag!

Vi hörs igen sen när jag har slutat jobba! Ha en bra dag allihopa!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Sovdags!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Hyacinter och jobb

Nu har jag ätit kvällsmat och nu ska jag bara ta det lugnt. Men jag måste bara berätta en sak! Imorgon ska jag jobba! På DAGIS! Okej, det låter kanske inte så speciellt, och jag jobbade ju där några dagar förra jullovet också, men jag tycker ändå att det är så otroligt att JAG jobbar på ett sådant ställe.. Jaja, det är bara en dag och det är bra med lite pengar, så jag tror nog att både jag och barnen överlever!:)
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en heldag i Åbo och många timmars shoppande! Jag brukar inte vara och shoppa så ofta när det är mellandagsrea, och nu vet jag varför. Det är ju otroligt mycket människor i farten, köerna är långa och så hittar man ändå inte så mycket fint (och ungefär hälften av det fina man hittar har ordinarie pris, så det borde man ju inte köpa). Men det har nog ändå varit en riktigt bra dag!

Jag köpte lite allt möjligt, bland annat två par strumpbyxor, två nagellack, en topp, ett par fina stövlar och ett par ecco-skor att ha "till vardags". Mamma köpte också en present till mig som jag fick nu genast fast jag fyller år först om lite mer än en månad, det var ett par ecco gummitossor, så nu har jag ingen orsak att vara lat! (Tidigare nu när jag har varit ute och powerwalkat och sprungit har jag använt ett par vita promenadskor, och det förstår ju vem som helst att kanske inte är det bästa. Men nu har jag vettiga skor att använda!)

Här är två bilder på en del av sakerna jag köpte:

Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Till Åbo och shoppa och bilder på en gran

Idag ska vi fara till Åbo och shoppa, men vi kommer hem ikväll och då hinner jag säkert blogga lite igen. Här får ni i alla fall några (lite annorlunda) bilder på vår julgran. Ha en bra dag!Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Det är inte lätt att göra rätt


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Tomtemor och tomtefar

De här små söta tomtarna hänger i vår julgran!
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Min syster

Här är en av bilderna jag tog på min ena syster idag. Hon redigerade den själv med lite hjälp av mig och jag tyckte att den blev jättefin med de dämpade färgerna och när den blev så symmetrisk!

Vad tycker ni om bilden?


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Idag

Idag har jag inte gjort så mycket ännu, men jag har fotat lite julbilder som jag visar senare någon gång, och också lite bilder på min ena syster. Så nu ska jag redigera lite bilder, men jag skriver och visar mera bilder senare!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Gonatt!

Nu har jag hunnit se tillräckligt många filmer för idag. För visst hör det väl till julen att man ska se extra mycket på film? Så är det i alla fall hemma hos oss, man är ledig och alla tv-kanaler visar extra mycket filmer. Idag har jag bland annat sett på Lejonkungen (alltid lika vacker, rolig och sorglig) och Kingdom of heaven. Men nu är klockan halv två så nu tror jag att det är sovdags!

Hoppas ni alla hade en bra juldag!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Några nytagna macrobilder

För någon timme sedan var jag ute och provade mitt nya macroobjektiv, och nu tänkte jag visa några av bilderna jag tog då. Bilderna är egentligen inte speciellt fina, det var mulet och grådaskigt ute, men man ser i alla fall att man kan komma ganska nära och att det bara är väldigt lite som blir skaprt och resten blir så där härligt suddigt! Jag redigerade bilderna lite så att de inte skulle se riktigt lite grådaskigt ut.

Så nu blev det kanske inte superfina bilder, men jag är ändå väldigt nöjd med objektivet!


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Fotorelaterade julklappar!

Nu tänkte jag visa några av julklapparna som jag fick igår, de som har med fotografering att göra.

Först fick jag ett macroobjektiv, AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8 G, och det blev jag verkligen jätteglad över. Jag älskar att fota närbilder och det kommer jag verkligen kunna med det här objektivet som har en närgräns på 16,3cm och en avbildningsskala på 1:1! Jag har just varit ute och prövat det lite, och jag är verkligen jättenöjd, man kommer riktigt nära och autofokusen fungerar jättebra! Så ni kommer nog få se en hel del bilder i framtiden som är fotade med det här objektivet!


Bild lånad härifrån!

Jag fick också ett stativ, Manfrotto PRO Tripod Black. Egentligen tycker jag att det är ganska jobbigt att fota med stativ, men ibland behövs det verkligen för att kunna ta bra bilder. Och som pappa sa, det här stativet borde hålla väldigt länge, så jag kommer nog hinna använda det! Man kan göra det mesta med det, benen kan sättas hela vägen rak ut så att man kommer nära marken, och stången i mitten kan man vända upp och ner (så att kameran hänger neråt) och horisontellt. Nackdelen är att det är ganska tungt, men fördelen med det är ju sen också att det är stabilt och tåligt! Så det verkar nog riktigt bra!


Bild lånad härifrån!

Men ett stativ är ju inte till så mycket nytta utan sitt stativhuvud, så ett sådant fick jag också, nämligen Manfrotto Midi Ball Head 498RC2. Det går att vinkla åt de flesta hållen och har en hake där uppe så att man snabbt kan ta loss kameran om det behövs, utan att vara tvungen att skruva loss den, så det verkar praktiskt! Så enligt mig verkar det också riktigt bra!Bild lånad härifrån!

Jag är jätteglad över alla de här tre sakerna, och jag tror att de kommer att användas mycket, speciellt macroobjektivet som jag är alldeles förälskad i!:D Jag fick allting från min jättesnälla pappa, som jag också tror att jag har fått mitt egna fotointresse infrån, om man kan ärva sådant..;)

Har ni någon av dessa saker, eller har ni erfarenhet av någon av dem?:)

Regn och fina julklappar

Idag finns det fortfarande ingen snö utan det regnar bara. Så inte speciellt roligt väder! Men om vi har riktigt tur så klarnar vädret upp om några timmar, så jag hoppas på det. 

Men jag tänkte inte bara skriva och klaga här, egentligen har jag det ganska bra! Igår fick jag många jättefina julklappar, bland annat några saker som så småningom kommer att visas i ett inlägg om min kamerautrustning! :D Så jag är jätteglad!

Hoppas ni också fick fina julklappar i år!


Nu ska jag godkänna och svara på era fina kommentarer, men vi hörs senare igen!<3


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

God jul!

Så småningom ska vi fara till kyrkan, efter det blir det Kalle Ankas jul, sedan julmat, mys med familjen och till slut julklappsöppning. Så ungefär så ser min julafton ut nu. Och vad vi har gjort hittills ser ni på bilderna under!

Hoppas att ni alla har en underbar julafton!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Fullt upp hela dagen!

Nu har vi hämtat in granen och klätt den, hängt upp glitter här och var i huset, fixat mossa och liknande vid alla hyacinter, packat in julklappar och bakat ett helt berg av pepparkakor. Plus allt sånt som görs varje dag, typ sköta djuren och mocka hos hästarna. Så nu kan man säga att jag är ganska slut.. Haha, jag höll på att somna för en liten stund sedan, och det höll min syster också på att göra! Vi var verkligen trötta! 

Jag har nog fotat en del idag, men nu är jag så trött så jag orkar nog inte sätta in de bilderna på datan.. Men här är i alla fall två julbilder från förra året, tagna genast efter att jag hade fått min underbara systemkamera i julklapp! :D

Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.


Dags att börja med "julstöket"!


Idag ska vi hinna med mycket, så jag kommer inte hinna sitta så mycket framför datorn, men kanske vi hörs ikväll igen! Nu ska vi i alla fall fara ut i stormen och leta efter en julgran!

Ha en bra dag!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm, oredigerad.

Red bull


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Snart sovdags

Imorgon ska vi ta in granen (leta upp en, hugga den och släpa in den) och klä den, baka pepparkakor och laga ett pepparkakshus och göra allt möjligt annat juligt, så det är bäst att jag sover ordentligt i natt så att jag orkar med allting imorgon! 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Är du normal?


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu har jag varit duktig!

Nu har jag storstädat till marsvinen, matat dem och hönorna, flyttat en kycklig + höna till en annan bur och hämtat hö och matat hästarna. Så nu tänker jag sitta framför datorn och lata mig lite!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Decembergräs

Så här ser marken ut nu om man tittar ut. Inte så värst juligt om jag får säga det själv! Men om man har riktigt tur så hinner det ju fortfarande komma lite snö, annars får man helt enkelt överleva och fira jul ändå! 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Har ni snö hos er?

Mitt öga

Här är två bilder på mitt öga som jag övade att redigera lite på. Jag vet att de inte är speciellt bra kvalitet, jag beskar dem ganska mycket och så, men jag visar dem i alla fall. Jag tyckte att de blev ganska söta.
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Hemma

Nu är jag hemma på Åland igen, skönt på ett sätt och lite sorgligt på ett sätt. Skönt och mysigt att vara hemma med familjen och förbereda och fira julen, men lite tomt utan kompisarna från fastlandet. Men jag klarar mig, nyåret ska jag fira med kompisarna, så det är inte så länge tills man träffar dem i alla fall! 

Resan hit gick bra, det var härligt att köra igen (lite mindre härligt att det var ganska halt och slaskade typ hela vägen, men härligt i alla fall att jag har en bil jag kan använda). Jag tycker om att köra och lyssna på hög musik, det är underbart. Det var härligt också, för idag såg man solen ibland, och det känns som att det var länge sedan sist. Det har bara regnat och regnat! Så när man ser solen igen blir man glad! 

Så nu vet ni det. 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vad är det värsta som kan hända liksom?


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Lite snö som snart smälter bort..

Imorse när jag steg upp snöade det (!!), men det slutade ganska snabbt och nu håller det tunna snölagret på att smälta bort igen. Men det var i alla fall snö, så det finns ännu en liten chans att vi får en vit jul här. Eller okej, hur vitt det blir här i Ekenäs bryr jag mig egentligen inte om, men jag skulel gärna vilja att det var vitt hemma på Åland. 

Nu ska jag börja packa och städa lägenheten, om några timmar ska jag starta hemåt så då är det bäst att allt är färdigt. För färjan väntar inte och jag far med sista turen, så det gäller nog bara att komma dit i tid! På vägen ska jag stanna i Åbo en stund och byta lite julklappar, men annars ska jag köra raka vägen.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Gonatt!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu har jag packat in lite julklappar!

Det har varit en ganska mysig kväll, jag och Malin satt på golvet, packade in julklappar, drack glögg och såg på Tjuvarnas jul på Svtplay. Så nu borde i princip alla julklapparna vara inpackade, så nu måste jag bara dela ut dem också! Men det hinner jag nog någon annan dag, för nu ska jag lata mig. Som vanligt...men vadå, jag har ju faktiskt jullov, då får man lata sig!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag måste bli bättre på att ge komplimanger!

Jag älskar att få komplimanger och vem gör inte det?! Jag blir alltid lika glad när någon säger något snällt, och det behöver inte ens vara något "stort", redan när någon säger att ett foto jag har tagit är fint så blir jag jätteglad!

Men tyvärr är jag själv ganska dålig på att ge andra komplimanger, hur ofta har jag inte sett någon med en fin väska eller frisyr, och hur lätt skulle det inte vara att säga det till den. Ändå är jag oftast tyst. Så nu har jag bestämt att jag ska försöka bli bättre på att ge komplimanger, det kostar ju inget och alla blir gladare av det! 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Är ni bra på att ge komplimanger till andra?

Droppar och korallkornell

Här är några av bilderna jag tog igår när jag var hemma hos Malin!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Äntligen har jag fått tillbaka Zafiran! :D

Förra onsdagen förde jag Zafiran till verkstaden och idag fick jag hämta tillbaka bilen. Så jag har varit utan bil i inte ens en hel vecka, men usch vad tomt det har varit! Utan bil är man så handikappad, man är beroende av andra personer och deras välvilja, man kan inte fara någonstans spontant och man har ingenstans man kan stänga in sig, lyssna på musik och bara vara. 

Jag tror inte att jag skulle kunna klara mig utan bil längre! Bil betyder frihet för mig.

Så jag måste erkänna att det är otroligt skönt att ha bilen igen, klart det kostade en del, men det är det absolut värt om bilen fungerar nu igen (som den ju verkar göra, men jag vågar inte tro att allt är bra igen, för då visar det sig säkert att det fortfarande är något som krånglar..). Men Zafiran verkar bra igen, så det är jag jätteglad över! 

En bild på min underbara bil!<3


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Tänk vad tom min nyckeknippa har varit den senaste veckan när bilnyckeln inte har varit där!


Sony Ericsson Xperia Ray.

Hos Malin

Igårkväll for vi hem till Malin och där är jag fortfarande. Jag har inte med datorn, så det kommer tyvärr bli lite dåligt med bloggandet, men jag hoppas ni klarar er! Idag har jag i alla fall spelat lite Super Mario, ätit några gånger och varit ute och fotat lite. Så imorgon visar jag antagligen lite nya bilder! Imorgon far vi också tillbaka till Ekenäs, klockan tolv borde jag kunna fara till verkstaden och hämta bilen, så det håller jag tummarna för! 

Ikväll ska jag byta julklappar med några kompisar, men annars har jag nog inte så mycket planerat, ska väl ta det lugnt och så! Hoppas att ni alla har en bra dag!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En bild på en tärna

En bild från i somras.


Nikon D3100 coh Nikkor 55-300mm.

Fototips: Bygg och fota i en "ministudio"

Det blir fina bilder med ren, enfärgad bakgrund om man fotar i en studio, men det är väldigt dyrt med all utrustning man behöver. Men man kan göra det enklare för sig, resultatet blir kanske inte riktigt lika bra som i en riktig studio, men man kan öva och experimentera och få riktigt fina bilder ändå! 

Så jag tänkte visa hur jag gör när jag vill fota något med t.ex. vit bakgrund, som snittblommorna jag fotade för inte så länge sedan (bilder finns bland annat här, här och här!). Allt man behöver är en kamera (gärna systemkamera så att man kan ställa in allt själv), ett motiv, ett enfärgat papper och en ljuskälla (antingen solljus utifrån eller en eller flera lampor/blixtar, jag använde en vanlig skrivbordslampa). Ett stativ kan också vara bra att ha, men man måste inte.

Sedan är det bara att ställa upp allt någonstans och börja fota! Experimentera med vitbalansen, slutartider, iso, skärpedjup, vinklar och pröva med olika motiv och olika färgers bakgrund! Det kan också löna sig att fokusera manuellt, då är det lättare att få fokus på rätt saker.
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Tack, nu känns det mycket bättre!


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Mobilblogg! Så har såg det ut i Salo för typ två veckor sedan, men hos oss fanns det inte en snöflinga, och det finns det fortfarande inte..En överredigerad bild på is

Nu finns det nog varken snö eller is här, men för ett par vekor sedan var det faktsikt frost på morgonen och då hittade jag lite is på en vattenpöl också. Så bara för att ha något att göra en liten stund så redigerade jag en av de bilderna lite, och här är resultatet! Jag tycker om bilden för man ser nästan inte att det är is längre, utan det blev mest bara ett mönster, och det tycker jag är fint!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det där med långa naglar och att klippa dem..

När jag var yngre klippte jag så gott som aldrig mina naglar, jag tyckte att det var så obehagligt! Så jag lät dem växa och fixade bara till dem lite efter att de hade gått av (för de går de ju alltid till sist) eller jämnade till om de fick sprickor eller liknande. Men jag klippte aldrig alla korta.

Det ledde till att jag alltid hade ganska långa naglar, och jag tyckte om det. Dels tyckte jag att det var fint och dels var det mycket man kunde använda dem till! Klart de var i vägen ibland, men det var det värt!

Nu har jag inga problem med att klippa naglarna, fast jag tycker inte heller om det. Och eftersom jag tycker om att ha långa naglar så behöver jag inte klippa dem så ofta heller. Jag låter dem växa och sedan när de har blivit "för långa" börjar de gå av av sig själv, och då kortar jag ner alla lite. Fast det är nog en lite sorglig stund för mig.. Det kanske känns löjligt, men det är inte jag utan mina långa naglar, jag älskar dem och jag har aldrig ens haft korta (bara några åt gången, om de har gått av)!

Men idag var jag igen tvungen att klippa naglarna lite (ganska mycket!), och därför bestämde jag mig också för att göra det här inlägget! Så nu kommer det några bilder:


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Den här bilden är lite äldre, kanske någon vecka gammal:


Sony Ericsson Xperia Ray. Haha, jag tyckte att det blev så fint med Sveriges färger! :D

Ungefär så där brukar mina naglar se ut, äckligt långa enligt de flesta men alldeles perfekta enligt mig! 

Men nu efter att jag klippte dem ser de ut så här:Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Egentligen är de väl fortfarande ganska långa, men för mig känns det nästan kort och obehagligt! Jag känner mig nästan handikappad. Jag vill ju ha långa naglar, inte några korta stumpar. Men som tur är så växer de ju ut igen! :)

Vad tycker ni om långa naglar? Vad är passligt och vad blir "för långt"?

Man ska inte be om ursäkt för allt..


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

En rolig dag med roligt sällskap!

Idag har vi haft besök av två kompisar från Kimitoön, jätteroligt! Först pratade vi en liten stund, sedan for vi till centrum och shoppade lite julklappar (eller de shoppade julklappar, jag köpte mest bara lite smått till mig själv), sedan for vi och åt. Det var synd för det har regnat hela dagen, men inte så mycket man kan göra åt det. Efter shoppandet och ätandet for vi tillbaka till längenheten och där umgicks vi och roade oss med lite allt möjligt. Och för en liten stund sedan for de hem igen.

Men för att sammanfatta dagen måste jag säga att den har varit väldigt lyckad och rolig, så tusen tack för ert härliga sällskap! :)
Jag tog tyvärr inga bilder alls idag, så ni får se en bild på en snittbomma istället!


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

God morgon!

Nu har jag stigit upp, ätit frukost och städat lägenheten lite. Snart kommer några kompisar och då far vi och julshoppar det sista, och umgås förstås! Annars har jag inte så mycket planerat för dagen, man får helt enkelt se vad man hittar på!

Vad ska ni göra idag?


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

You can´t start the next chapter of your life if you keep re-reading the last one


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Äntligen jullov!

Idag började jullovet för oss, ganska skönt faktiskt! Men skolan börjar först nionde januari i år, så jag vet inte riktigt vad man ska hitta på hela den tiden..? Man hinner ju med mycket liksom, lovet brukar inte vara såå långt! Men nu ska jag i alla fall stanna några dagar i Ekenäs (bilen är fortfarande på verkstan så jag kommer ändå inte hem), städa ordentligt och så måste man göra klart skolarbetet vi presenterade idag och lämna in det.

Men lite ska man nog hinna lata sig också!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Sista skoldagen, sedan jullov!

Nu är det bara att stå ut en sista dag och sedan kan man slappna av och njuta av stunden. Men det känns väldigt overkligt på samma gång, tiden har gått så snabbt! Tänk att det snart är jul!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

När börjar ert jullov?

Jag börjar tröttna på det här vädret!

Det är 15 december och jag har knappt ens sett snö i år. Det fanns snö här i Ekenäs för ett tag sedan, men det tog nog inte länge innan den regnade bort. Så nu får jag stå ut med att det är grått och tråkigt ute, jag som vill ha snö! Jag vill ha snö för jag tycker att det hör till vintern, och jul utan snö känns ju bara så fel - och julen är ju här alldeles snart känsn det som! Plus att det är så tråkigt och oinspirerande att vara ute och fota nu, jag vill ju fota snö och frost!

Jaja, ingenting blir bättre för att man klagar, så jag får väl bara hålla tummarna för att snön kommer snart! Och kanske jag kan försöka med lite "snödans" också, månne det skulel hjälpa..?!

Här är en bild tagen tidigare idag, inte speciellt fin eller spännande, men den får duga!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vad lever du för?


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm, medhjälpare var snällaste Malin.

Jag hoppas att ni alla har hittat något att leva för!

You wanted to escape but now it´s too late.

Skoldagen tog lite längre än den borde ha gjort, men nu är jag i alla fall hemma igen och har hunnit äta lunch. Så nu ska jag först lata mig en stund, och sedan är jag så illa tvungen att fortsätta med ett skolarbete som ska presenteras imorgon.. Usch! Och att man aldrig lär sig att börja i tid.. Jaja, det är väl bara att göra så mycket man hinner!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Skoldags!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Röda bär mot den blå himlen

Fast blå himmel var det tyvärr inte idag, idag har det varit ganska mulet. Men i alla fall. Nu har jag gjort skolarbeten så länge så nu tänker jag vara klar för ikväll, så nu ska jag äta kvällsmat och kanske se på en film! 


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Dagens middag: Hemlagad kycklinglingsallad

Det gick helt okej vid verkstaden idag, jag kom hem utan bil (jag åkte med Malin) och med ett löfte om att reservdelen borde komma på fredagen (och kosta "bara" 250€, det kunde ha varit värre!). Så jag får klara mig utan bil i ungefär en vecka (kanske lite kortare tid, men förhoppningsvis inte en dag längre), så jag borde hinna hem till juafton i alla fall! 

Vi for via affärenen där vi handlade lite ditt och datt, och när vi kom hem satte vi igång med att laga kycklingsallad. Jag gjorde salladen och Malin stekte kyckling och banan, perfekt eftersom jag hatar att steka och Malin hatar att göra sallad..

Det blev väldigt gott, så därför ska jag fresta er med två bilder:
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

I believe in second chanses. I just don´t think that everyone deserves them.


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Skönt med en ledig dag

Idag är vi lediga och det är skönt av flera orsaker. Dels är det skönt att få ha sovmorgon, och dels är det skönt för lektionerna i företagsekonomi känns ganska onödiga just nu, man lär sig inte så mycket nytt. Det är också skönt för då hinner jag föra bilen till verkstaden idag, och så hinner jag göra på ett skolarbete som ska presenteras imorgon eller på fredagen (och som inte ens är nära klart..). 

Plus att det ju nog nästan alltid är skönt bara att få slippa skolan! Jag har inget emot skolan alls, men nog är det ju skönare att vara ledig ändå..


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Olika redigeringar

Jag älskar att redigera bilder. Jag tycker att det är roligt dels för att det "förskönar" verkligheten, och dels för att man kan leka med olika effekter. Bra redigering kan för mig ibland vara sådan så att man inte ens ser att bilden är redigerad, och i andra fall så uppenbar så att det är själva redigeringen som är "konsten". 

Vissa tycker ju att man inte alls ska redigera bilder, att det är "fusk" om man retuscherar och typ att en bra fotograf tar fina bilder så då behöver den inte alls redigera, så det är vi "amatörer" som redigerar för att vi inte är lika duktiga. Men proffsen redigerar nog också, åtminstone det flesta,  men det syns bara kanske inte alltid så bra. Jag redigerar i princip alla mina bilder, vissa mer och andra mindre. Och jag tycker inte att det är något fel med det, jag menar jag älskar att fotografera och jag älskar att redigera, så då har jag väl ganska tur att det går så bra att kombinera??

Men jag skulle inte säga att jag är speciellt bra på att redigera. Jag provar mig fram, experimenterar och är inte rädd för att överdriva. Och då blir det som det blir!

Nu tänkte jag visa två versioner av samma bild, med ganska olika redigering. 

Men jag börjar med att visa orginalbilden:Och här är det redigerade bilderna:
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vad tycker ni om att redigera bilder? Och tycker ni att det är "fusk"..? 
Berätta gärna vad ni tycker! :)

Det gäller bara att våga försöka!


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Det här är ännu en av de "vintriga" bilderna jag tog idag!

Några vinterbilder?

För några minuter sedan var jag ut en sväng och fotade lite, och de här bilden är tagna då. Alltså trettonde december, så då borde man ju kunan fota "vinterbilder"..? Men om man tittar på bilderna så måste jag erkänna att man inte skulle tro att det är vinter. Men en bra sak med idag var åtminstone att solen var framme och det har det inte varit på ett bra tag, tyvärr börjar det redan bli mörkare nu, men inte så mycket man kan göra åt det!

Jaja, hoppas att ni har mera snö och julstämning än jag, och att ni har en fin lucia!Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Dags att fara till skolan!

Nu måste jag fara till skolan igen, vi ska ha lite mera företagsekonomi. Inte så roligt.. Men perioden är snart slut så jag överlever nog! Hoppas att ni alla har en bra dag!

Här är en annan blombild jag fotade igår, mera bilder finns t.ex. här:


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Vad tycker ni om bilden?

No one, absolutely no one, has the right to take someone´s happiness away.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu tror jag att det börjar bli sovdags, annars orkar jag knappast med en skoldag imorgon!

Nu är de flesta julklapparna köpta!

Idag var vi ju som sagt till Salo för att köpa julklappar, och nu är vi hemma igen. Och vet ni vad? Jag köpte många julklappar och så gott som inget till mig själv, så det var ganska duktigt! Vi hann också äta lite hamburgare och några glassar, så det var ju gott.
En riktigt mysig och lyckad dag enligt mig!

Nu tror jag att jag ska packa in lite julklappar. Haha, jag måste passa på nu innan jag glömmer vem jag hade planerat vad till! Nej nu börjar det bli flummigt, så lika bra att sluta nu!

Jag har inga nya passande bilder att visa nu, så ni får en bild på mig tagen senast när jag var hemma på Åland:


Fotograferad av Malin med Canon EOS 1000D och Canon 55-250mm.
Det finns en skillnad


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Nu bär det av till Salo med Malin för att shoppa lite julklappar!

Om att inte riktigt passa in

Det här gick ju inte så bra!
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Lärdom: Ibland måste man välja var man ska leva och utvecklas så att man har tillräckligt med utrymme för att bli den man vill bli utan att formas allt för mycket efter sin omgivning. Eller bara att träd inte passar som "staketstolpar". Välj själv!

Snart sovdags om man ska orka shoppa imorgon

Det är konstigt vad pigg man blir på kvällarna, det blir så svårt att fara och sova för det är ju så mycket man vill hinna med ännu.. Men om jag ska orka fara och julshoppa hela dagen imorgon skulle det ju nog vara bra att sova någorlunda i alla fall! Så snaart ska jag fara och sova. Åtminstone försöka..


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

"The last thing I wanna do is to hurt you." "Yeah but it´s still on the list..."


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Blommor med svart och vit bakgrund

Nu har jag ätit lite, gjort lite skolarbeten och redigerat lite bilder. Så här är några blombilder jag fotograferade idag som jag nyss redigerade. Jag tycker att det är lättast att fota i naturligt ljus (solljus), men det var väldigt mulet idag, så jag var tvungen att använda lampor och det är jag inte speciellt bra på, så det gjorde det lite svårare. Det var ju nog bra att öva, men bilderna blev ju inte riktigt lika fina! Men jag är nöjd ändå.

Så nu till bilderna:


Alla bilderna är fotade med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Jag prövade lite olika bakgrunder, här ser ni till exempel vit och svart bakgrund. 

Vad tycker ni om bilderna? Och är det finare med vit eller svart bakgrund?


Nu har jag fotograferat snittblommor!

Igår köpte jag ju några snittblommor, och nu har jag fotograferat dem.


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Nu ska jag äta lunch!

Kanske dags att börja göra något?

Nu har jag precis stigit upp och ätit morgonmål, och klockan är..snart ett? Det har blivit långa sovmorgnar nu de senaste dagarna, men nu när jag äntligen lyckades stiga upp är det kanske bäst att börja göra något! 

Ha en bra dag!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ett ljus och en blomma


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

That feeling


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Julmarknad

Idag har det varit julmarknad här i Ekenäs. Ganska mysigt med alla stånd med fina saker, julmusiken och alla människor. MEN det fanns en sak som var ganska störande - det regnade! Ganska mycket ibland också.. Så det gjorde det ju lite svårt att ha julstämning, det borde ju ha varit snö istället! Det gjorde det också svårt att fotografera, men jag tog i alla fall några bilder.
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag köpte inget, men det var mysigt att gå runt och titat på alla fina saker som såldes. Efter det gick jag och Malin ännu runt lite i andra affärer och köpte lite julklappar, och efter det for vi till en bloaffär där jag köpte några snittblommor. Så antingen ikväll eller imorgon ska jag fota lite blombilder!

Malin ligger i gräset

Här är två bilder till som jag fotograferade på Malin förra helgen.
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag är nöjd med bilderna, men om jag ska vara riktigt ärlig så känns det ju inte som december när man ser det gröna gräset.. Menmen, det är varken mitt eller Malins fel!

Nu ska vi förresten snart fara på julmarknad här i Ekenäs..i regnet. Mycket julstämning då med alltså!

Nu är det sovdags


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Min klädsel på Spirre-julfesten

Nu ikväll har vi haft Spirre-julfest (Spirre är vi hortonomers studentförening). Ganska många från klassen och sen några från klassen under kom och så drack vi glögg, åt lite jultårtor och pepparkakor, spelade lite spel (men jag var inte med) och umgicks. Vi fick också en liten julklapp, alla hade med en och så fick man en av de andras.
Så det var riktigt trevligt!

Men en lite dålig sak var att jag inte tog med kameran, så jag har inga bilder att visa.. Men jag kan ju åtminstone visa hur jag såg ut ikväll, så vet ni i alla fall det! 

Så här är två bilder på mig:


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Snart ut i ovädret!

Ute stormat det och det regnar en del också. Men måste man så måste man. Så det är väl bara att klä på sig ordentligt och våga sig ut i ovädret ändå! Men först ska jag äta lunch.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det blev väldigt tidigt väckning imorse, vilket ledde till en rejäl sovmorgon!


Bilden är fotograferad av Malin med Canon EOS 1000D och Canon 55-250mm.

Vi bor i en studiebostad i ett radhus, och om branalarmet går (oberoande av vilken orsak) så måste man fara ut och brandbilen kommer och så ser de att allt är i ordning. Så om brandalarmet går i en lägenhet i andra änden av radhuset så börjar det i vår lägenhet också. Så man ser varken rök eller eld, men man måste ändå ut i kylan och vänta. Men lite konstigt nog den tiden, jag menar det var ju knappst någon som brände maten eller något.. Jaja, nu "missade" jag i alla fall dagens lektioner och fick sova länge på morgonen istället, och det behövde jag nog!

Så härliga färger!

Skolan kallar idag igen, men ni ska alla ha en riktigt bra fredag! 

Jag kan muntra upp er med två färggranna bilder fotade i helgen:
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Every person needs a friend


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Om du lovar mig världen, hur kan du då tro att jag nöjer mig med mindre?


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ps, nej, det har inte hänt någonting med mig nu, jag mår bra! Men det här är ett utdrag ur en "dikt" jag skrev förut när jag hade en jobbig period, och jag tyckte att den blev ganska fin, så därför valde jag att publicera den här nu ändå! :) Bara så att ni vet liksom!

En färgklick i allt det grå

Nu har jag slutat skolan och har resten av dagen ledig. Tyvärr är det grått och regnig ute, så det är ju inte så roligt.. Men som ni ser på bilden så finns det alltid några små färgklickan här och där! 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag ska kanske ändå fara ut och försöka fota lite porträtt snart, men de bilderna lär jag i så fall visa sen någon gång!

Kom ihåg att du är unik. Precis som alla andra.

Godmorgon! Nu ska jag fara på lektion, men vi slutar redan klockan elva, så det är skönt! 

Hoppas att ni alla får en bra dag!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bara lilla jag!

Här är förresten två bilder till på mig som Malin fotogarferade förra helgen:
Fotograferat av Malin med Canon EOS 1000D och Canon 55-250mm.

Och om ni undrar varför mitt hår är så oredigt och tufsigt så var det för att det är nytvättat och det typ var storm ute.. Så på de flesta bilderna ser man ju knappt ens att jag finns där bakom håret! Haha!

Det lättaste sättet är inte alltid det bästa


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Tid bokad!

Idag har jag beställt tid till verkstaden till stackars lilla Zafiran (okej så här är det, Zafiran är en stor bil, men hon kommer alltid vara min lilla pärla! ), om ni undrar varför kan ni läsa här!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Förutom det har jag hunnit sova nu ett par timmar på eftermiddagen.. Skönt!

Det kanske blir vinter i år också!

När är det vitt ute (inte så mycket, men åtminstone lite) och luften är kylig, så kanske vintern kom nu till sist ändå! 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu ska jag äta nudlar lite snabbt, och sedan fortsätter lektionen. Jag fick förresten 4- på tenten i nationalekonomi, så det är jag nöjd med!

Hoppas ni alla har en bra dag!

Så vackra! <3

Nu är det dags för lektion! 

Här är två bilder från helgen på finaste Malin och två av våra hästar:
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det kändes som att jag missade något..

I måndags hittade man de här statusarna överallt på facebook. De var skrivna av människor i Ekenäs, i Pargas, på Åland och så vidare, överallt verkade den första snön ha kommit! Ganska mysigt tycker jag, det är ju ändå snart jul och då vill jag gärna att det ska finnas snö på marken. 
Men vet ni vad som var ganska sorgligt?

Fast jag sprang ut och tittade flera gånger den dagen så såg jag inte en enda snöflinga! Inte en enda flinga! Ganska besviken blev jag ju nog eftersom det uppenbarligen hade snöat på Brändö också, men tydligen inte just hemma hos oss... Så det kändes liksom som att man missade den första snön!

Men en bra sak: Nu är det snö på marken i Ekenäs, så bara det blir morgon och lite ljusare så får jag nog se lite snö!

Du skrattar åt mig för jag är annorlunda. Jag skrattar åt dig för du är precis som alla andra.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vår strapatsrika hemfärd

Resan tillbaka till Ekenäs blev inte så lätt som jag hade trott, den blev lite mer dramatisk om man säger så.

Hemma när jag startade bilen lät den konstigt och efter en stund började en av varningslamporna lysa, det var något som var fel. Efter lite läsande i instruktionsboken kom vi (=pappa) fram till att det var någon störning i motorn (eller något) men att bilen hade ställt in sig på ett "nödläge" så att man ända kunde köra, men att man skulle ta sig till verkstaden så fort som möjligt. Så det kändes ju roligt att upptäcka när man hade 3,5 timmars körning till Ekenäs!

Vi kom i alla fall iväg och fram till färjfästet, där uppstod nästa problem! Den vanliga färjan var inte där utan det var tillfälligt en annan mindre där! Och ganska lång bilkö. Det var dessutom högvatten så det var väldigt brant att komma upp på färjan, så för att komma ombord så måste man köra väldigt försiktigt, speciellt de med lägre bilar, så att det inte skulle ta i där under. Så färjgubbarna stod och funderade och lirkade för att få ombord alla utan skador, och så att alla skulle rymmas.

Så Malin och jag satt och väntade och undrade dels om vi skulle rymmas på färjan, dels om vi skulle komma upp för den branta klaffen med en bil som har något fel så att den inte orkar lika mycket (det var t.ex. väldigt trögt att alls komma iväg med bilen, och då är Zafiran trög vanligtvis också!) och dels om vi skulle lyckas ta oss hela vägen till Ekenäs!

Men vi hade tur, vi rymdes på färjan (men det skulle max ha rymts två bilar till) och Zafiran klarade branten och den långa körningen! :) Fast spolarvätskan tog slut på vägen och rutan blev alldeles smutsig, så vi var tvungna att stanna en stund på en mörk busshållsplats och fylla på.. Men det gick nog bra!

Så nu är vi framme i Ekenäs, och imorgon ska jag försöka boka tid till verkstaden!

Två bilder från färjan:
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Men som jag sa till Malin, man ska försöka se positivt på saken:

1. Jag har en söndrig bil, men jag har åtminstone en egen bil och det har inte alla

2. Reparationen lär kosta en del, men jag har åtminstone pengar på kontot. Klart jag hellre
använder pengarna till annat, men jag har åtminstone pengar!

3. Det var trångt och krångligt på färjan och jobbigt att köra i mörkret på hala vägar,
men jag har åtmisntone en familj att fara hem och hälsa på och råd med bensinen till det
Dagens planer

Nu ska jag sköta djuren, packa, äta lunch, och sedan börjar det vara dags att fara tillbaka till Ekenäs igen. Framme i Ekenäs ska jag äta middag, packa upp, se till att allt är klart inför morgondagens skoldag och duscha.

Så nu vet ni vad jag kommer syssla med idag!Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Äntligen fungerar facebook igen!

På fredagen när jag skulle logga in på facebook hända ingenting. Ingenting alls. Det bara laddade och laddade utan att något kom upp. På lördagen var det likadant, ingenting fungerade. På söndagen gick det lite bättre, man kunde logga in och läsa de senaste händelserna, men inget annat. Igår likadant, man kunde logga in, läsa de senaste händelserna, se på sin profil och logga ut. Ungefär. 

Så det som inte gick att göra var t.ex. läsa kommentarer, se på bilder, se vem som har gillat något, se på andras profiler, läsa meddelanden, se vem mer som är inloggad, chatta och så vidare.. Så det var ganska mycket man inte kunde göra!


Det som var konstigt var att allt annat fungerade på min dator, facebook fungerade på alla andras datorer (också min facebooksida), så både datorn, facebook och internetet fungerade! Ändå ville inte min dator samarbeta med fb på flera dagar! Som tur var så hade jag ju min nyinköpta telefon, så jag fick facebooka från den istället! För man märker ju nog att man är ganska beroende av facebook sen när man inte har tillgångt till det mera..

Men nu verkar allt fungera igen, så nu är jag glad!

Facebook-logotyp

Vad skulle man göra utan facebook?If you can´t handle me at my worst then you don´t deserve me at my best.


Fotograferad av Malin med Canon EOS 1000D och Canon 55-250mm.

Nu har jag förtjänat att få lata mig!

Djuren är skötta, hästarna matade och växthuset är städat och redo inför vintern. Så nu har jag faktiskt förtjänat att få sitta framför datorn och ta det lugnt en stund! Ganska skönt om jag får säga det själv!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Spår i gräset


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Mums, säger Malin

Nu ska jag och Malin fara till affären och köpa lite mjölk. Annars kanske vi blir så hungriga så att det går som på bilden!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Solnedgång vid färjfästet

Så här vackert var det en fredagskväll när jag var på väg hem till Åland och väntade vid färjfästet. 
Ganska underbart om jag får säga det själv!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm. Oredigerade bilder.

Ny bloggdesign!

Snällaste Malin har hjälpt mig med en ny bloggdesign, eller okej, det enda jag har gjort är i princip att välja ut bilder, så hon har gjort en ny bloggdesign åt mig. Tack Malin! Jag blev väldigt nöjd med den, jag ville ha det lite ljusare och "vintrigare" och det tycker jag att det blev! 

Vad tycker ni om den nya designen?Om ni inte ser den nya designen kan det hjälpa att trycka på F5!

Malin och Gonzales

Här är två bilder till på Malin som jag fotograferade igår, och på de här bilderna fick en av våra svarta katter (som jag tror är Gonzales) vara med. Och jag vet, ganska dåligt av mig att inte vara säkert på vilken av katterna det är, men vi har två svarta kullsyskon, typ enda skillnaden är att Gonzales är större och Laban mindre, och jag tittade inte efter så noga.. Men jag tror att det var Gonzales!
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Är de inte söta tillsammans??

Söndag

Idag är det söndag, det betyder att:

-Mamma och pappa kommer hem ikväll
-Jag borde städa till marsvinen idag
-Det börjar vara dags att fundera på en affärsidé (skoluppgift)

Säkert betyder det andra saker också, men det här är åtminstone det jag kommer på just nu!

Här är två bilder fotograferade igår, jag tycker att ljuset är så härligt:
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag sitter och drömmer mig bort...
Fotograferat av Malin med Canon EOS 1000D och Canon 55-250mm, redigerade av mig.

Fyra olika redigerade versioner av samma bild. Men jag kan inte bestämam mig för vilken av dem jag tycker bäst om.. Kanske den andra eller tredje..? Vilken tycker ni blev finast?

Jag i ljungen

Här är en av bilderna Malin fotade på mig idag, fler kommer senare, det tar bara lite tid att gå igeom och redigera och allt sådant! 


Fotograferat av Malin med Canon EOS 1000D och 55-250mm, redigerat av mig.

Sometimes, I just want to disappear and see if anyone would miss me.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En lyckad fotostund!

Först fotade Malin mig (jag visar bilder senare), sedan fotade jag henne och efter det gick jag ännu runt en stund och fotade lite allt möjligt jag hittade.

Jag blev väldigt nöjd med många av bilderna på Malin, här är ett smakprov:
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vilken version av bilden är finast?

I leave because you never ask me to stay.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
Nu ska jag fara ut och fota lite!

Solen bakom knuten
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm. (Helt oredigerade bilder)

Hemma!

Nu är jag hemma på Åland igen och Malin är också här. Imorgon far mamma och pappa till Åbo, så vi blir ensamma här. På söndagskvällen kommer de tillbaka och på måndagen jobbar båda. Ingen av mina systrar kommer heller hem. Så japp, jag och Malin for hem hit för att umgås med varandra! Eller så inte.. Lite typiskt när man har planerat att hinna träffa familjen lite, och så blir det så här! Jaja, säkert hittar vi på något att göra! Tur att jag packade med Malin i alla fall!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det kan misstolkas...

Sagt av Malin en morgon:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Stop wasting your time on people who don´t like you


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

For every good reason there is to lie, there is a better reason to tell the truth.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det är bara sanningen


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Snart mot Kimitoön!

Skolan har slutat för idag och imorgon är vi lediga. På måndag och tisdag har vi självständighetsledigt, så vi har en riktig långhelg framför oss nu! Så nu ska vi försöka hinna med lite extra mycket också. 

Idag ska vi fara till Kimitoön, kanske hälsa på lite kompisar och spela Super Mario. Någon gång imorgon far vi antagligen vidare till den åländska skärgården där jag kommer ifrån. Så ungefär så ser planera ut nu!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Dags att fara till skolan!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ha en bra dag allihopa!

RSS 2.0