Fotorelaterade julklappar!

Nu tänkte jag visa några av julklapparna som jag fick igår, de som har med fotografering att göra.

Först fick jag ett macroobjektiv, AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8 G, och det blev jag verkligen jätteglad över. Jag älskar att fota närbilder och det kommer jag verkligen kunna med det här objektivet som har en närgräns på 16,3cm och en avbildningsskala på 1:1! Jag har just varit ute och prövat det lite, och jag är verkligen jättenöjd, man kommer riktigt nära och autofokusen fungerar jättebra! Så ni kommer nog få se en hel del bilder i framtiden som är fotade med det här objektivet!


Bild lånad härifrån!

Jag fick också ett stativ, Manfrotto PRO Tripod Black. Egentligen tycker jag att det är ganska jobbigt att fota med stativ, men ibland behövs det verkligen för att kunna ta bra bilder. Och som pappa sa, det här stativet borde hålla väldigt länge, så jag kommer nog hinna använda det! Man kan göra det mesta med det, benen kan sättas hela vägen rak ut så att man kommer nära marken, och stången i mitten kan man vända upp och ner (så att kameran hänger neråt) och horisontellt. Nackdelen är att det är ganska tungt, men fördelen med det är ju sen också att det är stabilt och tåligt! Så det verkar nog riktigt bra!


Bild lånad härifrån!

Men ett stativ är ju inte till så mycket nytta utan sitt stativhuvud, så ett sådant fick jag också, nämligen Manfrotto Midi Ball Head 498RC2. Det går att vinkla åt de flesta hållen och har en hake där uppe så att man snabbt kan ta loss kameran om det behövs, utan att vara tvungen att skruva loss den, så det verkar praktiskt! Så enligt mig verkar det också riktigt bra!Bild lånad härifrån!

Jag är jätteglad över alla de här tre sakerna, och jag tror att de kommer att användas mycket, speciellt macroobjektivet som jag är alldeles förälskad i!:D Jag fick allting från min jättesnälla pappa, som jag också tror att jag har fått mitt egna fotointresse infrån, om man kan ärva sådant..;)

Har ni någon av dessa saker, eller har ni erfarenhet av någon av dem?:)

Kommentarer
Postat av: Sveriges One Direction

Hej!

Har du någon slags beundran för det brittiska bandet One Direction, eller gillar du bara någon enstaka medlem? Besök i så fall min blogg om världens bästa band! Du kommer inte ångra dig ;)Ha en fortsatt trevlig dag!

2011-12-25 @ 14:57:38
URL: http://sveonedirection.blogg.se/
Postat av: frida

sv: aa, detsamma !:)

2011-12-25 @ 15:21:45
URL: http://smiiileeeee.blogg.se/
Postat av: Pia

Vilka trevliga julklappar du fått :)Sv: Jo tack, min julafton var riktigt bra :) På kvällen kom det till och med lite snö! (1 cm men i alla fall...)Ja, långa kommentarer visar ju faktiskt att folk är intresserad av något. En lång och innehållsrik kommentar är på långa vägar bättre än 10 "fin blogg-allt bra med dig-kolla in min blogg-kommentarer"

2011-12-25 @ 15:29:50
URL: http://xmoonlightshadowx.blogg.se/
Postat av: JW Photography ♥

sv; Ja snö hade gjort stor skillnad! Länge sen man hade en grön jul haha.. Låter bra! =) Hade oxå en bra julafton :)

2011-12-25 @ 15:39:02
URL: http://crossthehills.blogg.se/
Postat av: Maria

Åhh, ett macro!! Jag ääälskar närbilder!! Ska bli jättespännande att se resultaten :)

2011-12-25 @ 15:42:51
URL: http://mariasfotoklipp.blogg.se/
Postat av: emelie- photography

SV: tack!! :) va bra att du haft en toppen julafton:Dtror jag vill ha något liknande objektiv. lägg gärna ut bilder så fort som möjligt så kan man få veta lite hur bilerna blir med det också :D :D

2011-12-25 @ 15:46:23
URL: http://eemeliethuresson.blogg.se/
Postat av: Natalie

Oj, vilka fina julklappar du fått ! :)

Du har nog säkert varit jättesnäll i år ;)

Jag har även ett macro objektiv och det är SÅ kul att fota macro . Man kan se världen på ett helt nytt sätt och få så häftiga nästan abstrakta bilder ^^,Väntar med spänning att få se fler macro bilder nu :D

2011-12-25 @ 19:35:30
URL: http://creadiem.papper.fi
Postat av: Stina Persson

Riktigt fina presenter ju! , och fick ju fian bilder med objektivet med, lite avis är man ju ;)sv; ja det gick faktist förvånadne bra :)

2011-12-25 @ 22:16:38
URL: http://sstinappersson.blogg.se/
Postat av: Matilda

Najs! Vilka fina julklappar du fick! :D Och du kommer helt säkert att ha nytta och glädje av dem! :)

2011-12-26 @ 13:40:45
URL: http://mtildaa.blogspot.com
Postat av: Amanda

Jag har alltid snabbplattan från stativet på min kamera. Smidigt att bara klicka på kameran när det är stativdags!

2012-01-12 @ 21:36:52
URL: http://amandatillenius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0