Jag älskar ljuset vid solnedgången!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En dag fylld av slöseri och roligheter! :)

Nu har jag och Malin gått runt i Ekenäs och julshoppat lite. Eller okej, riktigt så duktiga var vi kanske inte, vi åkte lite bil också och köpte en del till oss själva.. Men ja, lite julklappar hittade vi! 

De här kläderna köpte jag till mig själv:

Bilden på byxorna är lånad härifrån, de andra bilderna är fotade med Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Här är en bild på några av julklapparna jag köpte, men de är ju såklart hemliga:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Efter att vi hade shoppat klart så bjöd snälla Malin mig på pizza, så vi åt och hade det trevligt på Kotipizza.


Vid Kotipizza, fotad med Sony Ericsson Xperia Ray.

Nu är vi hemma en stund, men klockan sju ungefär planerar vi att fara ut igen, den här gången och se på bio.

Den här filmen ska vi se:


Bild lånad härifrån!

Så om jag får säga det själv har det varit en ganska härlig heldag på stan med finaste Malin!

Minns inte, men kan inte glömma.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ledig idag

Idag är jag helt ledig, så jag började dagen med en rejäl sovmorgon. Men nu är jag vaken och redo för nya äventyr! Jag och Malin hade tänk gå runt här i Ekenäs och "julshoppa" lite, men det är så tråkigt väder idag, bara mulet och grått.. Men jag tror vi ska försöka våga oss ut ändå! 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Två bilder på en gammal kråka

Eller okej, kråkan kanske inte är så gammal men bilderna är tagna förra vintern, det var det jag syftade på. Och orsaken till att jag visar dem här nu ändå är helt enkelt att jag kände för det för jag tycker att det blev så söta bilder! 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Var det inte en ganska söt kråka?

En gammal lada på en åker och en promenad

Den gamla ladan ser ni på bilden. Det är egentligen ingenting speciellt med den, jag ville bara ha en bild att visa. 

Promenaden däremot, den ska ni bli imponerande av! Jag var ute och gick snabbt i ganska exakt en timme, jag sprang lite också. Ganska duktigt för att vara lata mig. Exra duktigt eftersom jag också var ute på en likadan promenad igårkväll. Så nu vet ni det! 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det är den som far vilse som hittar nya vägar


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Flera bilder från gårdagens fotorunda
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag har fortfarande många bilder till att visa, men de kommer säkert en bild här och en bild där under den kommande tiden!

Månne man får ut tenten idag?

Eller kanske till och med tenterna? Vi har haft en tent i nationalekonomi och en tent i generationsväxling i landsbygdsföretag, och båda kurserna har vi med samma lärare som dagens lektioner. Så jag hoppas att vi får ut dem, åtminstone ena! Det är alltid så stressande innan man vet om man har blivit godkänd eller inte tycker jag, jag vill ju veta genast! 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Whatever happens to us, you will always have a place in my heart


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

This blood is on your hands

This blood is on your hands
Now no one can save my heart
And the scar you left can´t be repaired
The kife is in your hands
Is that a smile on your face?
It´s so clear to meNikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Och för er som undrar, ja det är riktigt blod, och ja det är mitt.
Men det är inte lika dramatiskt som det verkar, det var så att jag blödde näsblod, och så kände jag bara för att göra ett litet konstverk på samma gång. Och blodet är utspätt med vatten, så det är inte ens så mycket!

Malin tycker att det är jätteäckligt att man ens kommer på tanken att göra något sånt här.
Men jag tycker att det är ganska roligt, jag menar varför "slösa bort" blodet liksom?!

Men vad tycker ni, verkar jag lite smått psykiskt sjuk om jag gör sånt här? För att jag ens kommer på tanken..?

För det är jag inte!

Så vackert!

Nu är vi hemma igen från vår fotoutflykt. Vi hoppade i bilen, körde en stund och stannade på en busshållplats när vi kände för det. Och jag blev nöjd med bilderna, solen gick ner och allt var så vackert! Men det var lite kallt också om händerna.. Men sånt får man ta! 

Här är i alla fall två nytagna (oredigerade) bilder, fler kommer senare:
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu lunch och sedan ut och fota!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det gäller att njuta av de få ljusa timmarna

Nu skiner solen och himlen är blå. Man ser lite moln en bit bort, men förhoppningsvis är de inte på väg hitåt.. Det skulle vara perfekt att ta kameran, grabba tag i Malin och springa till bilen för att fara ut på en fotoutflykt. Tyvärr måste jag en sväng till skolan först. Men om det fortfarande är fint väder när vi slutar så då far vi (oberoende av vad Malin tycker..)!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

"When someone tells you about their problems, it doesn't always mean they're complaining. It means they trust you."
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det är såna här dagar man skulle vilja ha vinter..

Det är inte så att jag längtar efter vintern, jag tycker inte om när det är jättekallt, det blir mycket extra jobb med bilen och man måste klä på sig så mycket hela tiden. Men när det är sånt väder som idag - regn, blåst och grått - så då skulle jag ju nog föredra snö istället. 

Klart det är mysigt att sitta inne och ta det lugnt, men jag skulle ju vilja ha sol så att jag skulel kunan fara ut på en fotopromenad istället! Jaja, vädret kan man inte bestämam över, så jag får väl passa på att njuta inomhus ikväll då! 

Allt blir vackrare bara det är täckt av frost tycker jag!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Något att tänka på..


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

You know my name. Not my story.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Lördag

Idag är det lördag, om någon hade missat det. Och nu ska jag sätta mig ner och börja göra en praktikpresentation. Mycket roligt.. Jaja, snabbaste sättet att få det gjort är väl att börja med det genast, så det är bara att sätta igång med det!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ännu en tupplur

Om jag sover lite för lite på nätterna, som jag har gjort nu på senaste tiden av flera anledningar, så blir jag trött på dagarna. Men istället för att vara smart och fara och sova tidigare nästa kväll så tar jag en tupplur på eftermiddagen/kvällen. Väldigt skönt just då, men det leder lätt till att jag är vaken för länge nästa natt igen. Och i den onda cirkeln har jag kommit nu, nästan varje dag tar jag en tupplur och nästan varje natt sover jag för lite. 

Så japp, det sysslade jag med alldeles nyss, tog min dagliga tupplur! Som tur är så har man sovmorgon imorgon i alla fall! 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

I stay up late every night and realize it´s a bad idea every morning


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Lite sena halloweenbilder..

Jag vet att det kanske är lite sent med halloweenbilder nu, men strunt i det! Och jag har faktiskt en orsak till att det blev lite sent.. Så här var det. Lite före halloween köpte Malin en pumpa. Vi tänkte spara den till helgen när vi skulle fira halloween i Kimito, så vi tog med den hem till Malin när vi for dit. Där gröpte jag ur den och skar ut mun och ögon. Och jag blev nöjd med resultatet, så jag skulle fotografera den. Men det blev kväll och vi for på fest till Kimito. Jag fotar den dagen efter istället tänkte jag då! Men såklart så for vi ju tillbaka till Ekenäs utan vare sig pumpan eller bilder på den... Så vi bad Malins mamma att fota den och skicka bilder, så att jag i alla fall kan njuta lite av mitt verk!

Och här är de bilderna, fotade av Malins mamma och redigerade av mig:
Bilderna är som sagt fotograferade av Malins mamma.

Typiskt att man alltid ska vara så glömsk..

Fångad i språnget!

Jag tycker om den här bilden. Egentligen blev den väl inte så lyckad, fågeln är ju suddig och allt, men jag tycker om att jag fångade den mitt i språnget! Tänk att vara en liten fågel och bara hoppa iväg så där, och först börja flyga en stund senare. Vilken känsla, jag skulle också vilja kunna! 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
Hehe, tenten gick förresten sådär.. Men strunt i det, nu tänker jag ta helg, oberoende vad det står på schemat!

Tent

Nu har jag tent i generationsväxling i landsbygdsföretag. Och det är inte garanterat att det kommer gå bra, allt jag kan göra är att hoppas på det bästa! För det börjar i alla fall vara lite väl sent att börja läsa på det nu.. Så jag håller tummarna för lätta frågor!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel. Lev med det.
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Stackars lilla ögat!Så det är nu ni alla ska tycka synd om mig! Eller så struntar ni i det och tycker synd om någon som har det svårt på riktigt istället, det är upp till er...Ledig betyder inte att man hinner lata sig...

Nu har min skoldag slutat, men det betyder långt ifrån att jag har ledigt och kan lata mig. Nej idag måste jag på allvar läsa på Generationsväxlingstenten som vi har imorgon. Och inte bara "läsa" som jag gjorde igår, utan idag måste jag verkligen anstränga mig lite om jag alls vill bli godkänd.. Förutom det så blev städandet också halvfärdigt igår, så det ska jag också fortsätta med.
Så ungefär det kommer min dag bestå av!

Jag bjuder på en lite överredigerad bil från helgen, bara för att ha en bild liksom!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Frostigt gräs


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag ber dig inte förstå, jag ber dig att acceptera


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Hon var inte som alla andra

Här är en bild på en staty som finns i Åbo. Statyn föreställer en kvinna med katt som ofta gick runt i Åbo någon gång i tiden, hon var lite annorlunda på något sätt. Jag vet inte varför hon fick en egen staty eller så, men jag tycker ändå att det är fascinerande att det inte bara är "hjältar" som får sina egna statyer!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Idag borde jag städa och läsa på tent!

På fredagen har jag tent i Genertationsväxling i landsbygdsföretag och det är både svårt och tråkigt enligt mig. Och just därför skulle det kanske löna sig att börja läsa lite på den tenten! Hela lägenheten ser också ganska hemsk ut, så att städa lite här skulle ju inte vara helt fel.. Och eftersom jag nu har sovit i ett par timmar nu så borde jag ju orka börja göra något nyttigt! Men först ska jag äta middag.

Här är förresten en bild på Malin som jag fotograferade i helgen:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Dags för lite företagsekonomi

Det var skönt att ha lite sovmorgon idag, men nu är det dags att fara på lektion och lära mig grunder inom företagsekonomi. Nyttigt nog, men ganska tråkigt. Tur att vi slutar redan 11.45!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En ovanligt effektiv dag

Ojoj, vad tiden går snabbt! Snart är ännu en dag slut, men idag känns det ändå som att jag har gjort lite nytta. Först och främst hade jag lektioner hela dagen, men nu kommer det otroliga: jag tvättade kläder idag! Det har typ inte hänt ofta, jag är inte speciellt bra på det så jag brukar låta någon annan sköta det. Men idag tvättade jag, så nu är jag stolt!

Så värst mycket annat nyttigt har jag väl inte gjort idag, men man kan ju inte ha allt för höga krav, det är ju trots allt en tisdag!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En skata jag mötte för några dagar sedan


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Frost men ingen snö

Tänk att det den här tiden förra året redan var alldeles vitt på marken av all snö, och nu har det bara varit frost någon morgon! Konstigt vilken skillnad det är. Men så länge det är någorlunda fint väder så gör det inget om snön kommer först passligt till julen.

Längtar ni tills det kommer snö?


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bara så att ni vet liksom

Nu är det lunch, men snart ska man tillbaka till skolan och lyssna på lite praktikpresentationer och annat sådant. Men skönt att jag åtminstone inte ska presentera något!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Dags att fara på lektioner igen

Igår hade jag ju lyxen att vara ledig, men idag har jag tyvärr lektioner igen. Så det är väl bara att masa sig dit och hoppas på en givande skoldag, eller på att få sluta lite tidigare kanske.. 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

"If a man whistles at you, do not respond. You are a lady, not a dog."


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

På äventyr i Åbo

På söndagen när vi var på promenad/fotorunda i Åbo möttes vi av den här synen:
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En lång brant trappa som var täckt av frost vilket betydde att den kanske också var väldigt hal. Men vi vågade oss försiktigt neråt, steg för steg. Och vet ni vad? Vi klarade det allihopa utan minsta missöde!

Vem har tappat den här söta reflexen?


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det glittrar och gnistrar och allt blir så vackert

Det är en av de bästa sakerna med att hösten övergår i vintern, allt blir så vackert när det är täckt av frost!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Utsikt över Åbo

Nu har jag äntligen vaknat ordentligt denna måndagsmorgon, och jag måste erkänna att det var skönt med sovmorgon och är skönt med en ledig dag! Det var ju nog just helg, men helgerna känns alltid så korta!

Här är två bilder jag fotograferade igår i Åbo:
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Hemma igen från Åbo

Helgen i Åbo har varit riktigt trevlig. Bra sällskap och allmänt mysigt och roligt. Idag var till exempel jag, Malin och Willy (han vi bodde hos) ute på en promenad i det fina och frostiga Åbo. Det var kallt, men jag hittade väldigt många fina saker att fota, så det var roligt! 

Här är en av bilderna jag tog idag:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Sov du lilla videung, än har vintern inte ens börjat


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Malin i skogen

Det här är ett tidsinställt inlägg, när det publiceras är jag fortfarande i Åbo, kanske jag just har stigit upp, eller kanske jag sitter och myser i soffan framför tv:n. Vem vet?

Här är i alla fall några redigerade bilder på Malin från senast när vi var ute i skogen och fotograferade.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vad tycker ni om bilderna?

Kusligt värre!

Det är just på såna här nätter som varulvarna kommer fram. Och att det finns varulvar på riktigt, det vet ju varenda människa!

Eller har jag missat något..?


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Jag är nyfiken på er läsare!Det är ju redan roligt om ni tipsar om er egen blogg om ni har en, vem vet vad för spännande saker ni skriver om?! :)


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

I Åbo och shoppar

Det här är ett tidsinställt inlägg, för just nu är jag antagligen (förhoppningsvis, annars har det hänt något oväntat..) i Åbo och shoppar. Jag har inte tänkt shoppa så mycket, men något måste man syssla med medan man väntar på att familjen och Willy kommer tillbaka hit.


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Så här ser förresten jag ut idag!

Så här ser jag ut idag:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm. Malin har fotat bilden.

Och här är två cam-bilder på mej och Malin:

Är vi inte ganska söta idag?

Nej nu måste jag faktiskt börja packa så att vi kan fara någon gång..

Helgens planer

God morgon!

Nu har jag orkat stiga upp och äta frukost, och nu ska jag packa lite och sedan är det dags att fara mot Åbo. Där ska vi shoppa lite och på kvällen blir det bio. Vi sover över där hos en bekant och så far vi hem igen imorgon. Så ungefär så ser den här helgens planer ut!

Jag vet inte om jag kommer att ha tid att blogga, eller tillgång till dator överhuvudtaget, men jag har tidsinställt några inlägg till er i alla fall!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ett ögonblick från mitt liv

Min mobil borde ha kommit idag. Men tydligen inte. Kanske den kommer imorgon? Hoppas det, jag vill ju ha den genast! Jaja, inte mycket jag kan göra. Nu tror jag att jag ska läsa en stund, kanske äta middag. 

Så nu vet ni hur ett ögonblick från mitt liv ser ut. Kanske inte så speciellt spännande, men jag är glad ändå. Jag har blivit glad igen, jag är nöjd med mitt liv. Och det är otroligt skönt!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Du kommer aldrig vinna över mej. Du kan lika bra ge upp genast.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En bild på Malin säger mer än tusen ord

Nu har jag haft tenten i nationalekonomi, det kändes nog ganska bra så jag tror nog att jag blir godkänd! Så det är skönt, och det är väldigt skönt att ha den över! Men det gick inte jättebra, så jag ska försöka att inte vara allt för självsäker, för då blir jag ju säkert underkänd bara därför.. Men jag tror att det gick ganska bra.

Här får ni en bild på Malin som jag fotograferade för ett tag sedan:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Man säger ju att en bild säger mer än 1000 ord. Vad tycker ni att den här bilden säger i så fall?

Från ett annat perspektiv

Usch, nu har jag tenten i nationalekonomi. Jaja, jag får hålla tummarna för att det är en ganska lätt tent så att det går bra, det är i alla fall för sent att börja läsa på den nu! Vi hörs senare!Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Oroa er inte, allt blir nog bra till slut! Men kan ni hjälpa mej med en sak..?

Här är en bild jag fotograferade igår. Jag är nöjd med bilden, men det är en sak jag behöver hjälp med! Vilken version av bilden är finast? Jag har lite problem med att bestämma mej.. 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Så vad tycker ni, vilken version är finast?

Ett spontant skämt från idag

Hehe, kanske det är ett vanligt skämt som alla andra har hört, men jag blev i alla fall ganska stolt när jag spontant hittade på det idag för att avbryta Malin... Och hon skrattade, så det är ju alltid något!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Hehe, tentläsandet går bra...

I förra inlägget skrev jag ju om att jag borde börja läsa på morgondagens tent nu, men tydligen tyckte jag att det var bättre att sova i ett par timmar.. Men nu ska jag i alla fall börja läsa!


Nikon D3100 och Nikkor55-300mm.

Dags att läsa på tent!

Imorgon har jag tent i nationalekonomi och jag har inte börjat läsa på det ännu. Dumt av mej, jag vet, men det är så fruktansvärt tråkigt!! Men som vanligt litar jag på mitt goda minne och hoppas på att åtminsone bli godkänd. Eller okej, som vanligt hoppas jag på att få ganska bra vitsord, trots att jag knappt har läst alls. Men lite ska jag i alla fall försöka hinna läsa idag!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag hittade en uggla i skogen igår

Se vad jag hittade i skogen igår när jag var och fotograferade! En alldeles äkta levande uggla som inte alls är ett smycke som jag tog med dit för att fota.... Men ganska söta bilder tycker jag i alla fall att det blev! Och nu är det dags att fara på lite lektioner igen, men vi hörs senare!
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

<3


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Min blåa pärla! <3

Tar mej alltid dit jag vill, när jag vill. Vad mer kan man begära?

Både bilderna är fotograferade för en liten stund sedan när vi var på fotorunda.
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ut och fota!

Idag har jag ledigt hela dagen och solen skiner, så vad passar bättre än att fara ut och fotografera lite?


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En passande reklam

Jag har sett en sorglig reklam på tv flera gånger, men aldrig tänkt något mera på den. Men igår började jag fundera vad det riktigt var för reklam så vi letade upp den.

Och om jag ska vara riktigt ärlig så blev jag ganska förvånad när jag upptäckte att den handlade om Sony Ericssons mobiltelefon Xperia arc, en modell som bara är lite bättre än min Xperia ray som jag reserverade (beställde) så sent som igår. Så nu vet jag hur det kommer att vara från och med fredag när jag ska hämta den, och hur alla i min närhet kommer att känna..;)Väldigt sorglig reklam, men också väldigt rolig tycker jag!

Det finns ändå inget du kan göra för att ändra det som varit


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Nu måste jag skärpa mej!

Jag har varit fruktansvärt lat den senaste tiden. Så lat så att till och med jag har börjat skämmas (och då är det allvarligt för jag har alltid varit lat och det är inget jag har skämts över). Jag har varit alldeles otrolgt lat. Klart jag kan skylla på att jag har tagit det lugnt nu när jag har varit förkyld, men idag kände jag att nu får det vara nog! Nu ska jag börja motionera.

Man måste ju inte börja överdriva, men det skadar verkligen inte om jag åtminstone far ut och promenerar någon gång i veckan. Så det gjorde jag just, jag var ut på en powerwalk i kvällsmörkret (och sprang en stund, men min kondition är verkligen urusel, så jag är nöjd att jag orkade gå ganska snabbt i alla fall!). 

Så nu ska jag sluta vara så lat och börja vara aktivare!


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Nu har jag reserverat en telefon!

För en liten stund kom jag tillbaka från Gigantti, men hem hade jag bara en liten "väska" för en mobil, men jag lyckades dessutom reservera en telefon som jag ska hämta på fredagen. Så nu på fredagen kommer jag vara en telefon rikare och ganska mycket fattigare!

Men jag blev så förälskad i den så det är bara att hoppas på att den är lika bra som jag tror, så att jag inte ångrar mej. För om jag inte skulle skaffa den nu, så då är jag i alla fall säker på att jag skulle ångra mej!

Det är en Sony Ericsson Xperia Ray, och den ser ut så här:


(Bild lånad härifrån!)

Tror ni att jag har gjort ett bra val?

Kontrastrika speglingar

Vilken version är finast?


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En liten blomma i november

Nu är förmiddagens lektioner om Generationsväxling i landsbygdsföretag över, och eftermiddagen är ledig. Så nu ska jag äta lite lunch, vila en liten sund och sedan kanske fara och köpa en ny mobil! Spännande!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En liten tupplur för att motverka min sömnbrist

Jag börjar faktiskt känna att jag lider av sömnbrist nu. Dels har jag varit vaken lite väl länge ganska många nätter. Dels har jag varit tvungen att stiga upp ganska tidigt ganska många morgnar. Men den allra största orsaken är nog de nattliga hostattackerna som jag har haft i snart en och en halv månad nu. 

För vad spelar det egentligen för roll när jag far och sova om jag ändå ligger vaken halva natten och hostar?? Eller åtminstone några timmar varje natt. 

Den här helgen har varit skön på det sättet att jag har sovit tre nätter i streck helt utan att ha vaknat och hostat (rekord för den senaste månaden!), men det skulle ha varit att hoppas på för mycket om jag skulle ha trott att hostan var över. Inatt låg jag t.ex. vaken extra länge istället.

Så japp, jag börjar känna mej ganska trött och slö dygnet runt nu. Imorse sov jag på färjan. Jag stannade också på en busshållsplats på vägen och sov en stund, jag vågade inte köra mera när jag var så trött. Och just sov jag ett par timmar. 

Och ikväll tänkte jag fara och sova ganska tidigt och hoppas på att få sova en hel natt utan att hosta! Det skulle vara underbart!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vass som vajar i vinden

Här är två bilder på vass som jag tog förra veckan. Jag blev nöjd med dem, men vad tycker ni?
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det där med att vara bitter


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.
Så tro mej, det är lika bra att strunta i det!

Lingonris i solljuset

Idag har det varit en lång dag, redan sex steg jag upp för att hinna med färjan och vidare till Ekenäs, plus att jag inte sov speciellt bra inatt. Men det har varit soligt och fint i alla fall, så det är bra! 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En nattlig promenad

Här är några bilder som jag fotograferade på en liten promenad i Mariehamn natten mellan lördag och söndag. Men det var ganska kallt och fanns inte så värst mycket att se på, så det blev bara en liten tur och några bilder.
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Den vackra månen

Så här vacker var månen i torsdags när jag var på väg hem och väntade vid färjfästet. Ganska underbar enligt mej!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.


En förstorad bild, det är så härfigt när man ser fläckar och ojämnheter!

Vår vita värld

Det här är antagligen en syn vi måste vänja oss vid så småningom. Det är ju trots allt mitten av november nu!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Gräs i vattnet en solig dag och nu åker jag färja igen

Och tyärr är det inte ens soligt idag, men det var soligt när jag fotograferade bilderna, så därav rubriken. Nu sitter jag alltså igen på färja, det har varit mycket färjåkande den här helgen, och ännu är jag inte klar heller! Jaja, tur att man har tillgång till internet här i alla fall, så då klarar man ju nog sig!
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vad har ni gjort i helgen?

Min helg i korthet

Idag har jag tagit det ganska lugnt, det finns ingenting speciellt här i Mariehamn som jag borde göra, så nu kan jag bara vara och göra det jag känner för. Alltså i princip lata mig! Så det har varit en väldigt skön dag.

Men imorgon blir det "tidig" väckning, redan klockan tio ska jag starta hemåt! Där blir det lite farsdagsmiddag, och sedan ska jag väl fara vidare till Ekenäs på kvällen eller på måndag morgon.

Så lite sånt har jag att berätta!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Att bo vid havet

Närmare kan man inte komma!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

På väg till Mariehamn

Nu sitter jag på färjan på väg mot Mariehamn. Vad ska jag hitta på att göra i två timmar till..? Jaja, jag har i alla fall datorn med, och här fanns till och med uttag så att jag kan ladda den, så kanske jag klarar mig! Men lite tråkigt att vara ensam! 

Haha, och pappas "askedsord" när jag skulle fara: "Kör försiktigt och kom ihåg att vara snäll!". Så det är inte så stor skillnad vad jag gör i Mariehamn, så länge jag är snäll..?! Haha, nä men jag brukar nog alltid vara ganska snäll och skötsam, så de behöver inte oroa sig! 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Den där känslan...

...när man vaknar på morgonen och allt känns bra men någonting ända känns "fel". Den känslan hade jag imorse.

Orsak? Jag somnade och sedan vaknade jag av alarmet på mobilen. Japp, jag vaknade inte en enda gång på natten och hostade! Inte en enda gång! Tänk det, det har inte hänt på drygt en månad. Så fast jag kanske inte sov så jättemånga timmar inatt så känner jag mej ändå så otroligt utvilad, bara för att jag slapp hostan! Visst, jag hostade innan jag somnade, och jag hostade ganska snabbt efter att alarmet hade ringt, men jag vaknade inte av hostan! Hoppas, hoppas, hoppas att det är ett tecken på att hostan håller på att ge med sig, åtminstone hostan på natten!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ibland är det skönt att man kan glädja sig över de små sakerna!

Hem till Åland

Vi är lediga imorgon, så nu snart tänker jag hoppa i bilen och styra hemåt. Men hemma på Brändö tänkte jag bara stanna en stund, redan på fredagen tänker jag fara vidare till Marieham där jag stannar nästan hela helgen. 

Så min helg kommer att bestå av lite mer än 6h färjåkande (på tre olika färjor), ca 9h körande och en hel del väntande (bland annat på färjor) och packande. Men jag tror att det kommer bli en rolig helg! Jag håller i alla fall tummarna för det! 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det är den som far vilse som hittar nya vägar


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Imorse var det frost

Imorse när jag steg upp och tittade ut såg jag något som jag inte har sett förut den här hösten. Frost! Det var -4 grader också, så det har antagligen varit ganska kallt inatt. Kanske det har varit minusgrader tidigare redan, men det här var i alla fall första gången jag märkte det!

Men det var ganska vackert också, och jag tog självklart några bilder!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ljung en vacker dag

Här är några fler bilder som jag fotograferade under gårdagens fotorunda. Det var så härligt med sol och blå himmel, det har varit så så sällan den senaste tiden. Idag är det också fint väder, ganska skönt eftersom jag ska köra flera timmar idag och det är roligare när det är fint väder!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Mörker och ljus
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Samma bild, men ena är ljus och andra är mörk. Vilken är er favorit?

Var går gränsen mellan himmel och hav?


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

De vackra novemberkvällarna

Det är tråkigt med mörkt på morgonen och mörkt tidigt på kvällen, men de fina solnedgångarna kan man ju i alla fall inte klaga på!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag på fotorunda!

Idag började lektionerna 11.45. Men sen när vi kom dit sa några andra att det skulle börja först 12.30. Och vi skulle sluta redan 14.00. Men eftersom det var så otroligt fint väder idag så kändes det lite onödigt att fara på den lektionen så vi for ut en sväng med bilen och kameran istället! Mycket roligare! Och eftersom närvaro på lektionerna inte är obligatorisk så skolkade vi ju i princip inte heller...

Här är i alla fall några bilder som Malin fotade på mig då!
Canon EOS 1000D och 18-55mm.


Tre versioner av samma bild


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Vilken version är finast?

Till havs

Några bilder fotograferade senast när jag åkte färjan mellan Åland och fastlandet. Det var så molning och fint, ljust men ändå dimmigt.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu börjar jag tröttna på min hosta!

Sedan jag kom hem från studieresan till Sverige (i slutet av september) så har jag haft hosta. I början hostade jag ganska mycket på dagarna, men det blev bättre efter ett tag. Men nu de senaste veckorna har jag bara hostat lite på dagarna, men massor på nätterna. Så i princip varje natt som jag sover (som ju nog är ganska ofta) så vaknar jag någon gång mitt i natten, hostar i mellan en halvtimme och en timme, och sedan kan jag för det mesta sova igen.

Men inatt/imorse när jag började hosta typ klocka fem eller halv sex blev jag så irriterad så klockan sex steg jag upp och duschade istället. Så nu redan har jag både duschat och ätit frukost, normalt den här tiden så brukar jag inte ens ha stigit upp. 

Men jag måste erkänna att jag har börjat tröttna på den här hostan nu!

Jag bjuder på en bild från förra gången jag var hem till Åland:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ännu hittar man några blommor

Ganska få, men nog finns det en del om man tittar riktigt nära. Undrar hur det går för dem om snön kommer mitt i allt!


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Svartvita ögon
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

En trut som spanar ut över havet
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Brändö

En bild tagen senast när jag var hemma på Brändö (Åland). Jag tycker att det ser ganska mysigt ut.


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Bilder från halloween

Igårkväll (och inatt) firade jag och ett gäng andra halloween, och nu tänkte jag visa lite bilder därifrån! Alla bilderna är fotograferade med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.


Jag var utklädd till sjuksköterska med lite söndriga och blodiga kläder (men klänningen var för dyr för att smutsa ner, så den fick vara ren..).


Några spelar något slags spel, men det höll inte på så länge.


Malin och Josse ute i mörkret.


En vampyr, en polis och en pirat poserar tillsammans!


En lite ocharmig bild på mej, Malin och Josse.

Det började klockan sex och vi umgicks, spelade spel, åt pizza och annat liknande tills det var dags för sängen. Men jag blev aldrig speciellt trött, så jag bestämde mej för att var vaken hela natten tillsammans med en annan. Det gick bra, men jag måste erkänna att jag drabbades av akut trötthet idag vid ett- tvåtiden istället, så jag tog en liten tupplur då.. Och ikväll kommer jag säkert att somna ganska snabbt! 

Men jag tycker att det har varit en väldigt lyckad "tillställning", många roliga människor att umgås med och många fina minnen att spara! Så tusen tack alla ni som ordnade det och ni som kom dit, utan er skulle det inte ha varit så lyckat!

Snart på halloween-fest

Ikväll ska jag och några vänner och bekanta fira halloween. Det borde kanske ha firats förra helgen, men bättre sent än aldrig! Så nu håller jag på att förbereda mej för fullt.

Jag är inte alls klar, men ni kan få se några bilder på hur jag ser ut just nu:


Jag ska vara ganska neutralt sminkad, men med rött läppstift. Men det sätter jag på så sent som
möjligt, annars blir det nog helt utkladdat! Håret är inte heller färdigt..


Jag har lösögonfarnsar med "diamanter", man kan ju passa på att "klä ut sig" nu när man liksom
har en bra anledning till det!


Så här rädd kommer jag säkert att vara ikväll!

Nu ska jag ta på mej kläderna. Men jag tänker inte avslöja vad jag ska var utklädd till, det får ni se bilder på senare!

Nypon


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Tänk på det här

387969_166943936731902_100002488894811_299466_138542549_n

Det är i alla fall en sak jag borde tänka på lite oftare. Jag har tyvärr en tendens att tro att alla har något emot mej, fast jag vet att det inte är så. Och de jag vet att har något emot mej måste jag bara inse att det inte är mitt fel och att jag inte behöver bry mej om just dem. För det är helt enkelt så att man inte kan vara omtyckt av precis alla, och det behöver man inte heller! Så bara jag är mej själv kommer nog människor att tycka om mej för den jag är.

Gräs

Några olika bilder på gräs, alla är tagna samtidigt, men resultatet blev lite olika!

Vilken bild tycker ni bäst om?
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Två spetsar på en blomma
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Paradisbuske på hösten

När vi hade växtkännedom i första perioden hade vi bland annat paradisbusken, kolkwitzia amabilis. Jag tycker att blommorna är lätta att känna igen, men den blommar bara i början av sommaren så på hösten måste man känna igen den på något annat. Då sa en från klassen att de vissna "blommorna" ser ut som en kyckling utan huvud, och det fastnade genast! För nog ser det ju faktiskt ut så med den runda lurviga bollen och de två "fötterna"!


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Tycker ni att det ser ut som kycklingar utan huvud?

Är någon sugen på ett päron?

Inte jag i alla fall!


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Trassligt värre


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

På ålderns höst

Då blir man grå och täckt av lav! 

Tror ni mej inte??

Titta på bilderna då!Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Pyttesmå svampar!
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Sovmorgon, ridning och fruktsallad

Ungefär så ser min onsdag ut! Låter det inte ganska skönt?

Vi hade inga lektioner idag så jag passade på att ta en rejäl sovmorgon för att vila ut mej efter måndagens och tisdagens hektiska schema. Det var verkligen skönt. Jag är fortfarande lite förkyld så just nu känns det som att ju mer jag får sova desto snabbare blir jag ordentligt frisk, så sömnen är inget jag vill spara in på nu!

Vid ettiden gick jag till en familj som bor här i Ekenäs, de som har min kanin under vinterhalvåret, klippte kaninens klor och var med till stallet. De har en arabkorsning som jag fick rida en sväng ut på vägarna och i skogen på. Ägarnen hinner inte riktigt rida tillräckligt mycket eftersom hon jobbar på färja så det är tänkt att jag ska få fara dit och rida nu och då, så att både jag och hästen får lite motion. Lite läskigt nog att fara till någon annan stall och rida ut ensam på någon annans häst, men väldigt roligt också eftersom hästen är väldigt snäll (och ganska gammal, född 1990) och jag har funderat på att leta upp en ridskola och börja rida lite.

Men nu får jag istället rida gratis när jag vill, och det passar mej alldeles utmärk med lugna skogsturer på en snäll häst!Några bilder på lill-hästen som är tagna första gången jag var dit (förra året), då fick jag också rida en liten sväng. Men nu har jag varit dit två gånger, så nu är det meningen att jag ska kunna klara mej själv.. Haha, lite mycket att komma ihåg kanske, men nog ska det väl gå bra! 


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Så dit gick min eftermiddag, och mina krafter (det tar på kroppen att rida med hård westernsadel speciellt om man inte har ridit på ett tag..), så nu tänkte jag ta det lugnt ikväll. Och det är där fruktsalladen kommer in, för det har jag planerat att börja laga så småningom och sedan ska jag lata mej resten av kvällen!

Ett litet blad

(Tidsinställt inlägg)

Tänk vad mycket detaljer det finns på ett blad, bara man går tillräckligt nära!


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Vår havtornskörd

(Tidsinställt inlägg)

Det blev inte så mycket att skryta över, och jag tror inte att det lönar sig att plocka för att varken sylta eller safta. Men några bär blev det ju i alla fall, så det är ju åtminstone fler än inga alls!


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

5 tips som har med minneskortet att göra!

Det finns massor av olika minneskort att välja mellan, och det är inte alltid så lätt att veta vilket som är bäst. Men en sak vet nog alla som har en kamera; man måste ha ett minneskort. Därför tänkte jag ge några tips som har med minneskortet att göra.

1. Olika sorters minneskort:

Det finns olika stora och olika snabba minneskort. Storleken kan man välja helt själv, men ju större minneskort desto fler foton och längre filmningar ryms det! Oftast är det viktigare med hur snabba minneskorten är. De billigaste minneskorten är inte speciellt snabba, men om man har en billig digitalkamera och inte filmar kan det duga. Om man har en kamera som tar bilder som tar ganska mycket plats (som systemkameror, speciellt om man fotar i RAW-format), fotar mycket i serietagningsläget eller filmar (speciellt filming i full HD) behöver man ett snabbare minneskort. Om man har för långsamt minneskort då kan det hända att serietagningsfunktionen blir mycket långsammare och i värsta fall kan man inte alls filma - kortet hinner helt enkelt inte med! Stora och snabba minneskort kostar förstås mycket mera, men det är det ofta värt!

Rätt minneskort gör din kamera snabbare Rätt minneskort gör din kamera snabbare

Här är två exempel på minneskort, det första är en billigare variant - inte speciellt stort eller snabbt, men duger för en äldre digitalkamera om man inte filmar mycket, det andra är ett större och snabbare minneskort som är gjort för att klara HD filmning och passar till systemkameror. Om ni vill vet hurdant minneskort jag har kan ni sehär!
(Bilder lånade härifrån, där kan man också läsa lite mer om olika minneskort!)

2. Skötsel av minneskortet:

Det är viktigt att minneskortet hålls rent, annars kan det tappa kontakten med kameran och då slutar det funka. Det är också viktigt att inte utsätta minneskortet för fukt, stötar eller extrema temperaturer, om man inte har ett minneskort som är gjort för att klara det (det är ju ändå bäst att undvika det, men det är inte lika farligt om man t.ex. råkar tappa det i vatten).

3. Formatera minneskortet:

När man tömmer minneskortet så kan det hända att det blir kvar "rester" av bilderna (typ spökfiler), man ser dem inte men de tar upp plats och är allmänt onödiga. För att bli av med dem ska man formatera minneskortet nu och då, man kan formatera i datorn, men det rekomenderas att man gör det i kameran (kameran gör det bäst).

4. Spara lite utrymme på minneskortet:

Man borde aldrig fotografera tills minneskortet är helt fullt, utan man borde sätta in dem på datan och radera från kameran innan minnet är helt slut. Orsaken till det är att de sista bilderna kan bli "skadade" eftersom de får lite för lite plats, och det kan i värsta fall skada de andra bilderna på minneskortet också!


5. Ha ett extra minneskort:

Och ett sista tips; skaffa ett extra minneskort att ha som reserv. Om ena minneskortet blir fullt, slutar fungera eller liknande så är det bra att ha med ett annat som man kan använda istället, speciellt om man fotar på tillställningar eller liknande. 


RSS 2.0