I live in a world of fantasy so keep your reality away from me


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Så skönt med soliga dagar!

Nu har det varit flera dagar i sträck med strålande solsken, ganska underbart! Idag är det tyvärr lite småmulet, men förhoppningsvis blir det fint igen. Igår njöt jag och Malin av vädret och värmen (nästan sommarvarmt ju!) genom att först plantera om alla krukväxterna sittandes ute på gräsmattan, sedan planterade vi blommor och vårlökar i en rabatt, och på kvällen var vi ännu ut på en härlig cykeltur. Så igår fick vi verkligen mycket sol och frisk luft!:)

Nu eldar vi för fullt i pannan för att få varmt vatten så att vi sedan kan duscha. Ikväll blir det valborgsfirande med lite kompisar i Kimito, vi ska bland annat grilla så då skulle det ju vara skönt med fint väder. Men säkert blir det roligt hur som helst!

Så nu vet ni lite vad jag har sysslat med den senaste tiden! Och imorgon far jag hem till Åland igen!
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

På äventyr på små vägar


En gräsand


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu känns det nästan som sommar!

Nu är jag i Ekenäs och håller på att packa för fullt. Senare idag ska jag och Malin fara hem till henne till Kimitoön. På tisdagen far jag hem därifrån, och sen börjar sommarjobbet. Så då är det sommarlov på allvar. Därför har jag en hel del att packa här jag vet ju inte när jag kommer hit igen!

Det är så härligt väder här idag, så det första vi gjorde efter att vi hade vaknat var att fara ut på en härlig morgonpromenad. Och jag fick så varmt så jag gick rut i bara linnet där ett tag, verkligen somrigt! Efter det åt vi frukost på balkongen, så det var inte helt fel det heller. Men nu ska jag fortsätta med packandet!:P

Här är en bild på Malin tagen tidigare i vår:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Take chanses


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu shopping i Mylly!


Tidig väckning och start mot Ekenäs


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nässelfjäril

Fortfarande tråkigt väder här, men jag sitter inne och redigerar lite bilder och så, så jag klarar mig nog. Snart skulle det vara bra att packa upp Mariehamns-väskorna också, för imorgon far jag och Malin till Ekenäs igen, så då ska vi ju ha med andra väskor!:P

Här är två bilder på en nässelfjäril tagna för någon dag sedan:
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Mulet ute och regndroppar i gräset

Så ser det ut där ute nu. Men ganska fint är det ju också med alla dropparna överallt! Men förhoppningsvis kikar solen fram sen så småningom!:) Men nu ska jag upp och äta frukost, och sedan är det väl dags att göra något vettigt!:P

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Malin och Lotta roar sig medan jag fotograferar

För ett par dagar sedan så var jag, Lotta och Malin på "fotoutflykt" för att fotografera solnedgången (se bilder här!). Men eftersom det bara var jag som fotograferade så måste ju Malin och Lotta hitta på lite andra saker att roa sig med. Och såklart tog jag ju en hel del bilder på dem också då medan de "fånade" sig, även om jag egentligen skulle fotografera solnedgången!:P

Så här kommer några bilder på det:


Malin balanserar och Lotta leker stöd!


Här var det springtävling på gång! Haha, båda ser glada ut i alla fall!;)


Hoppbilder måste man ju alltid ta, här med lite härligt motljus!


Träning på gång, Malin prövade också lite.


Ännu mera träning, man måste ju passa på när man har en liten stund över!


Här hoppar de så glatt mitt på vägen!:P

Så ungefär så här såg det ut förra lördagskvällen! Ganska skönt med så lite trafik på vägarna här också, då har man mera plats att hoppa och springa runt, utan att behöva oroa sig för att bli överkörd!:) Så det var ju en trevlig utflykt!

Alla bilder är fotograferade med Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu på väg hem från Mariehamn!

Nu är jag och Malin på väg hem från Mariehamn igen. Vi har haft en trevlig dag med lite mysiga promenader och annat sådant. Här är till exempel en bild på Fanny och Malin i en park.


Nu i Mariehamn!


Idag till Mariehamn

Klockan tre idag går färjan till Mariehamn. Jag och Malin ska fara dit och hälsa på mina systrar och se på vår nya lägenhet. Jag borde också förnya mitt pass och köpa ett fästingshalsband till vår ena katt (de andra tappar bara sitt så de får klara sig utan). Så nu ska jag äta morgonmål och sedan packa och sådant. Vi sover över där och så kommer vi hem imorgon på kvällen igen.

Lite krokusar jag fotade i helgen:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Solnedgång

På lördagskvällen for jag, Malin och Lotta med bil  till en vägbank en bit hemifrån för att fota solnedgången. Ganska vackert! Lotta och Malin "fånade" sig också en hel del, men bilder på det kommer en annan gång!:P


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det blev visst jobb idag!

Jag som hade planerat att ha en ledig och lat måndag fick visst ändra mina planer. Klockan åtta imorse ringde mamma och väckte mig och undrade om jag kunde fara till dagis eftersom en av dagistanternas barn var sjukt och hon var tvungen att stanna hemma. De hade först ringt och frågat mamma eftersom hon jobbar där lite nu och då, men mamma hade annat arbete idag så det passade inte. Men jag har jobbat där lite tidigare också, så därför frågade de mig sen.

Så jag skulle vara vid dagis från 09.00-14.00, men det blev ännu lite ändrade planer så jag kom hem först ungefär halv fem! Så nu är jag alldeles slut efter alla timmar av lek och uteluft! Men bra med lite extra pengar också förstås!:)

En bild från i helgen:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu ut i solen och njuta

Idag har det varit mulet - ända tills nu. Nu verkar solen har kommit fram, åtminstone delvis, så nu hinner jag inte sitta framför datorn längre. Så nu ska jag ut i solen och njuta, och kanske fota lite också!:) Hoppas att ni alla har en bra söndag!


Nikon D3100 och micro Nikkor 40mm.

Ingen söndagsångest för mig

Jaha, då var det söndag igen. Men ingen "söndagsångest" för mig eftersom hela nästa vecka är ledig för mig, jag börjar först jobba veckan efter det. Så bara solen skulle komma fram skulle det nog bli en ganska bra söndag tror jag!:)

En bild från igår när Fanny, Lotta och Malin spelade fotboll medan jag fotade vårtecken:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Vår på Brändö

Idag har det verkligen varit fullt program. Genast när vi hade ätit lunch för jag, Malin och mamma ut till hönorna och storstädade. Efter det plockade vi sniglar från akvariet (och Lotta ville att jag skulle skriva att hon var modig som hjälpte till trots att fiskarna nästan åt upp henne..:P). Sedan for vi ut igen. Jag med kameran och de andra med en fotboll. Så nu har jag fotat en massa vårbilder, och ikväll ska jag fota ännu mera har jag tänkt!:D Men nu måste jag göra en skoluppgift (lite sådant jag egentligen redan borde ha gjort..) så det är verkligen fullt upp! Men det är roligt att vara hemma och träffa alla!

Här är en av dagens bilder:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Sommarlov!

Ganska otroligt, idag är det 20.4 men idag börjar ändå mitt sommarlov! Haha, fast det känns inte så när man tittar ut i duggregnet och kylan.. Men bara solen kommer fram känns det nog bättre!

Så nu i maj och juni ska jag sommarjobba, plus fara på en liten studieresa från skolan och ha några dagar sommarkurs. Sen i antingen juli eller augusti ska jag ha praktik i 20 dagar, och i början av september så börjar skolan igen. Men nu så har jag några månader som jag får bestämma ganska mycket över själv! Skönt, men lite sorgligt att lämna klassen..

En bild från förra sommaren:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Så nu ska jag bara packa och fixa lite saker, och sedan startar jag och Malin mot Åland!

Hem till Åland idag

Nu har jag inte varit hem på en månad, och eftersom idag är sista skoladagen innan sommarlovet för oss så blir det att fara hem idag! Jag kommer nog hit igen inom en vecka, jag har så mycket att ta hem så allt ryms inte i bilen på en gång plus att jag ska fira valborg och första maj med kompisar här på fastlandet. Men jag far hem en sväng i alla fall, och Malin kommer med!:)

Men nu idag har vi alltså först lektioner, på schemat står det till klockan fyra, men förhoppnigsvis får vi sluta lite tidigare! Senast halv fyra i alla fall, annars kan det bli lite svårta tt hinna med färjan.. Men säkert slutar vi redan innan det!  


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Svanbilder

Här visade jag en bild på en svan jag och Malin såg, matade och fotade på en utflykt för ett tag sedan, men nu äntligen ska jag visa lite flera bilder!:) Haha, jag blir alltid efter med mina bilder, men de flesta visar jag ju nog förr eller senare!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu har jag städat och packat så nu är jag nog nästan redo för att fara hem imorgon!:)

Tenten gick bra

Haha, det kändes nästan lite onödigt imorse att stiga upp tidigt, fara hla vägen till Esbo och efter 45 minuter hela vägen hem igen! Men har man tent så har man..:P Som tur är så gick tenten nog riktigt bra för mig (tror jag i alla fall) och det är skönt att ha den överstökad. Nu hela eftermiddagen har jag bara latat mig men snart måste jag väl börja packa för imorgon bär det av hemåt!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Växttent

Idag ska vi fara till Överby och ha växtkännedomstent. Till tenten är det ca 60 stycken gröna krukväxter, 30 stycken blommande krukväxter och 25 snittblommor. På latin, svenska, finska och familjen. Plus att man ju måste känna igen dem också! Jaja, jag har gjort mitt bästa för att lära mig alla växterna, så förhoppningsvis går tenten åtminstone någorlunda bra! 

En av växterna vi har till tenten, alströmeria, fotad tidigare i veckan:
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En liten bukett med blommor

Nu har vi haft ett litet möte och lite annat sånt, och vi har dessutom varit ute på en härlig promenad i solskenet. Så nu är det dags för middag!:) Sedan är det tyvärr dags för den lite mindre roliga tentläsningen.. Men imorgon är det över!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En liten gäst just utanför fönstret

Se vilken söt liten hare som åt på vår gräsmatta alldeles utanför vår lägenhet! De här bilderna är tagna på måndagen, men harar ser man nog här nästan varje dag! Tyvärr fotade jag "genom" persinnerna (de var så där halft uppe, jag kunde inte öppna helt eftersom haren skulle springa bort då) så bilderna blev lite grådaskiga/suddiga, men jag tycker att det blev bra ändå! :)
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu ska jag fundera ut något spännande att göra denna onsdag. Klockan två har vi ett infomöte med klassen och några lärare, men fram tills dess har jag ledigt! Ganska skönt, men jag har nog skolarbeten att göra, så tråkigt lär jag inte få!:P

Gullö och ett hav av påskliljor

Idag var jag, Malin och Martina till en ö här en bit från Ekenäs, Gullö. Där finns det bland annat 30 000 narcisser (planterade) i en skog längs med en liten stig, så det var det vi skulle fara och titta på. Jag hade aldrig ens varit ditåt, så bara att köra dit var nog ett litet äventyr! Tyvärr hade påskliljorna inte börjat blomma ännu, man såg bara lite blad, men eftersom det här är sista veckan i skolan för oss så var vi dit i alla fall. Och vi fick ju nog en uppfattning om att det måste vara en ganska mäktig syn att se alla narcisserna blomma där!:)

Så här är några bilder från den utflykten, och om ni vill se hur det ser ut när narcisserna blommar kan ni se här på deras hemsida!


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Tussilago

Så härligt med de små solarna på marken!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Rödfärgat gräs

Nu har jag sett på några avsnitt av True Blood, suck att serier alltid ska vara så beroendeframkallande! Jaja, är det spännande så är det, och nu ska jag i alla fall ta itu med något vettigt. Idag är det tyvärr lite mulet, men förhoppningsvis blir det en bra dag ändå!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

You´re not going to bring me down anymore.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Min egengjorda brudbukett

Förra veckan hade vi ju som sagt en kortkurs i blomsterbinderi (som egentligen inte ingår i vår kursplan, men vi hade den som "frivillig" kurs). Då sista dagen gjorde vi varsin brudbukett, så den tänkte jag visa lite bilder på och berätta lite om. 

Så här såg den ut:Buketten är trådad, den har alltså inga "blomstjälkar". De har man skurit av ganska högt uppe och sedan har man istället satt fast metalltråd i det lilla skaftet som är kvar, lindat runt lite våt bomull och sedan lindat runt floristtejp. Det betyder att det är ganska mycket jobb för varje blomma, men fördelen är att det är lätt att välja var blommorna ska vara (metalltråden går ju bra att böja) och att skaftet på buketten blir tunt och jämnt (hela skaftet är också lindat med grön floristtejp). Det här gör att hela buketten blir otroligt lätt men ändå väldigt hållbar/stabil!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

I min bukett har jag använt rosa orkidéer, limefärgade nejlikor, brudslöja och läderbräken. Runt buketten har jag dessutom gjort en "krans" av aluminiumtråd, som man tyvärr inte ser på bilderna alls. Buketten blev ganska liten eftersom vi hade ganska lite material och tid, men med samma princip kan man göra en nästan hur stor brudbukett som helst! 

Så jag tyckte att det var väldigt roligt att lära sig det här, och nästan lite synd att man inte hade något bröllop på gång eftersom man fick behålla buketten.. Jaja, den har ju stått och varit vacker på vårt matbord i alla fall!:)

Hur tycker ni att buketten blev?:)

Birds in the sky

Nu har jag roat mig med både det ena och det andra, men inget som jag tror att intresserar er så väldigt mycket. Så istället för att berätta om det tänkte jag visa två bilder. De är fotograferade under påskhelgen, men jag glömde/hann inte/orkade inte visa dem då, så ni får se dem nu istället! Ser det inte ganska härligt ut att flyga runt sådär?! Lite avundsjuk är jag nog!:D
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Snart framme i Mariehamn!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vårt matbord just nu

Två egengjorda brudbuketter med matchande liten blomma till mannen, bordsdekoration, fruktskål och lite andra små blommor. Ganska mycket blommor efter att vi hade vår kortkurs i blomsterbinderi där vi fick ta hem en del av det vi hade gjort.

Men ser det inte ganska fint ut?!:)Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Utflykt

Eftersom det var så härligt väder idag så passade jag och Malin på att fara ut och åka med bilen, lyssna på hög musik, stanna och fota lite och njuta av solen och allt fågelkvitter och alla fjärilar. Nu känns det verkligen som att våren har kommit, jag hade inte jacka på mig och frös inte ett dugg! Så härligt! 

Här är några av bilderna jag tog då:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Sol och fjärilar ute

Oj vad glad man blev imorse när man vaknade, idag skiner solen ute och jag har sett flera stycken fjärilar bara genom fönstret! 


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En lat innedag

Vädret är fortfarande tråkigt ute, nu har det till och med kommit lite snöblandat regn.. Menmen, jag har en skön lat dag inne istället!:) Det är inte helt fel med en sådan dag ibland heller. Så håller jag tummarna för finare väder imorgon!

Men här är en bild från en annan soligare dag:


Nikon d3100 och Micro Nikkor 40mm.

Born to be wild

Mulet idag, men mysigt att sitta i soffan framför datorn och äta en smörgås och dricka te!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Haha, lite störande med "kaffefläcken" på nyckelpigan dock..:P

Nu är det helg!

Nu är den här skolveckan över! Idag har vi hört på en presentation om lökväxter, läst om odling av julstjärnor och skrivit en stupendieansökan till studieresan. Men bara för att det är helg så betyder det inte att jag tar helt ledigt från skolan, lite växter måste jag nog ännu lära mig på svenska, finska och latin! Men lite ledigt har jag i alla fall!:)


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Fredag

Tänk vad tiden går snabbt, idag är det redan fredag! 

En någon vecka gammal mobilbild:


Fotad med Sony Ericsson Xperia Ray.

Studiebesök och påskägg

Idag var vi på studiebesök till Vanda, vi var till Finland största partihandel för frukt och grönsker. Själva besöket tog ca 1,5 h, och körningen fram och tillbaka tog nästan tre timmar. Så det blev mycket resande för ganska lite, men det var inte så farligt eftersom det gick att passa på att sova i bilen!;) Så så har min dag sett ut. Nu ska jag och Malin laga lite cheesecake också, så det är ju gott!

Här är en bild på några påskägg jag åt i helgen:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Sometimes you miss the memories, not the person


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Brudbuketter

Idag hade vi ju andra halvan av vår kortkurs i blomsterbinderi och vi började med att göra en stor bordsdekoration med lite blommor och mera kvistar och annat grönt. Meningen var att vi skulle lära oss göra stora fina saker men utan att vara tvugna att köpa så mycket dyra blommor och så, så det var roligt. Normalt gör jag ganska små kompakta blomsterarrangemang, så det var ganska ovant, men just därför var det så bra att få öva!:)

Hela eftermiddagen gick åt till en sak, att göra en brudbukett. Haha, det blev ganska mycket skämt om att de andra skulle säga typ "Ja nu har vi en vecka på oss att gifta oss, sedan vissnar vår brudbukett!" till sina pojkvänner, ganska plötsligt bröllop skulle det bli i så fall!:P Men hur som helst så var det mycket svårare och mycket mer invecklat än jag hade trott, men jätteroligt! Jag älskar att hålla på med sånt här, och nu har jag insett att i framtiden vill jag nog vara florist och fotograf, det går bra att kombinera och är flexibelt och så roligt!:D

Jag ska ta bättre bilder på min brudbukett (som vi fick ta hem nu när kursen var slut) plus på lite andra buketter/arrangemang jag tog med hem, med de blir kanske imorgon.

Men här är i alla fall en bild på vår klass (en saknas) med sina brudbuketter:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm. Bilden är fotograferad av vår lärare.

Blev buketterna inte vackra?:)

Tänk vad otroligt mycket man lärde sig på de här två dagarna också, jätteroligt!

Jorden fotograferad uppifrån

Så tyckte i alla fall Malin att den här bilden såg ut!:P När hon sa det så såg jag det också, i övre kanten är det alldeles runt, man ser en massa världsdelar och öar flyta runt i havet och lite moln uppe och vid kanten, så lite så ser det nog ut! Eller vad tycker ni?:)


Fotad med Sony Ericsson Xperia Ray.

Nu är det dags för andra halvan av blomsterbinderikursen!:)

Fullt upp i skolan nu..

Vi har bara ungefär två veckor kvar av skolan nu, sedan börjar sommarlovet/praktiken, men det betyder att det är ganska stressiga veckor. Det är en hel del skolarbeten, tenter och annat att göra, så det har man ganska fullt upp med. Så så spännande har min kväll varit.. Hur som helst tänkte jag lite be om ursäkt för att jag inte har svarat på kommentarer på länge, men jag lovar att jag läser alla, blir jätteglad och ska svara på dem bara jag får mer tid!:) Men nu vet ni varför det blir lite dåligt på den fronten!

Här är en bild på en kråka jag såg i helgen:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Dagens blomstebinderi

Idag hade vi ju som sagt en kortkurs i blomsterbinderi (idag + imorgon), och det var väldigt roligt.
Mer att tänka på än jag hade trott, men jag lärde mig mycket och det var roligt att göra olika vackra skapelser av vackra blommor!:) Lite sorgligt däremot att bara hinna beundra sin fina bukett en liten stund, sedan var det dags att göra sönder den och börja på en ny istället.. Menmen, så är det när man bara övar! 

Här är en av mina skapelser från idag, en bordsdekoration:


Fotad med Sone Ericsson Xperia Ray.

Blev det inte ganska fint?:)

Some people are like clouds


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu ska jag fara på en kortkurs i blomsterbinderi, det blir säkert roligt!:)

Förgätmigej

Jag tycker om förgätmigej, de har så små och söta blommor. De är också en av de första blommorna man kan ha ute på våren, de tål kyla ganska bra. Det vet inte alla, de tror att man bara kan plantera ut t.ex. violer och penséer och kanske lite bellis, men förgätmigej klarar sig minst lika bra ute på våren!:)

De här bilderna är förresten på förgätmigejerna vi har ute på balkongen nu.


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu är jag tillbaka i Ekenäs efter en långhelg hos Malin. Ganska skönt nog! Så nu ska jag ta en riktig långdusch och bara njuta!:D

Ansiktsmask och hårinpackning

För ett tag sedan hade jag och Malin lite hemmsapa. Vi hade varsin uppfriskande ansiktsmask, Malin en brun och jag en kladdig ljusblå (som luktade jättegott!) och så hade vi olivolja i håret i några timmar. Så det är därför vi har påsar i håret..:P


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Ganska skönt och uppfriskande!:D

A few nice words


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En liten svan

En bild som jag tog igår:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Påskhäxor

Jag är ju hemma hos Malin och firar påsken, och de brukar alltid få besök av påskhäxor. Därför hade Malins mamma köpt en hel korg full med olika sorters godis. Men tiden gick och inga påskhäxor kom. Ganska synd med tanke på godiset tänkte jag, Malin och Malins lillasyster Matilda. Så därför bestämde vi oss igår på eftermiddagen att själva klä ut och till påskhäxor, smyga ut och sedan ringa på här! 

Så här kommer en hel hop med bilder på oss och våra improviserade utklädnader!:P


Matilda och Malin är redo för att samla godis!


Jag är också redo med min huvudduk och Malins gamla pyjamasskjorta!:PNu hr vi lyckats smyga ut!


Lite bus framför kameran!


Söta Malin..


..och söta jag!

Och japp, vi lyckades få lite godis, och ganska roligt tyckte nog både vi och Malins mamma att det var!:D

Alla bilderna är fotade med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm och fjärrutlösare.

Fotografering - Min utveckling

Jag tycker att det är ganska spännande att se på gamla foton för då ser man verkligen att utvecklingen har gått framåt, man blir bättre hela tiden fast det kanske inte alltid känns så. Jag är långt ifrån "proffs" nu heller, men jag tycker att det är roligt att se för jag har verkligen blivit så mycket bättre på att fota nu, och det "enda" jag har gjort är att öva, och det kan ju vi alla!:)

Nu tänkte jag visa två collage bara för att ni också ska få se min utveckling inom snittblomsfotogarfering!


Det första collaget är taget i januari 2011, alltså bara ungefär en månad efter att jag fick systemkameran. Så då är det ju ganska självklart att bilderna inte alltid blev super, jag var ju trots allt ganska ovan med alla inställningar och ibland kändes det nog helt som att jag bara gissade!:P Man ser bland annat att vitbalansen ibland är ganska fel, ljussättningen är sådär, skärpan är lite dåligt och bilderna är lite brusiga. Men då när jag tog dem så var jag väldigt nöjd, och nu ännu blir jag ganska glad av alla färgerna!Det här andra collaget är taget i april samma år, alltså bara tre månader senare. Men då redan hade jag mycket mera koll på kameran, både vitbalansen och ljussättningen är mycket bättre! Jag använde samma utrustningen så det tycker jag bevisar att det är jag som har utvecklats och blivit bättre. Nu har jag fotograferat snittblommor ännu ett par gånger och jag tror fortfarande att jag blir bättre. Så det är verkligen roligt tycker jag att man utvecklas hela tiden, foto är ju trots allt min stora passion! Och om jag har blivit så här mycket bättre på att fota snittblommor på relativt kort tid så verkar det ju lovande för t.ex. porträttfotografering och annat som jag känner mig lite "sådär" på. Bara jag får öva så blir jag säkert bra på det också tids nog!:D

Alla bilderna i collagen är tagna med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Måsar

Just var jag och Malin en sväng och matade fåglar. Egentligen var det en svan vi matade (eller Malin matade, jag fotade), men det kommer ju alltid måsar sen då också. Bilder på svanen kommer så småningom, men här är två bilder på måsar. De är ju så otroligt snabba och det är inte det lätatste att få rätt fokus, men det är roligt att öva i alla fall!:)
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ikväll kommer förresten en kompis hit, så då ska vi tre ha en riktig tjejkväll och fira påsken och ha roligt. Jag ska försöka fota flitigt, så bilder kommer säkert sedan någon gång! Men nu ska jag lata mig en stund, och sedan ska jag äta. Så att ni vet!

Glad påsk på er allihopa!:)

Glad påsk!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Escape


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Vårfint på balkongen

Nu när snön äntligen börjar smälta bort igen hoppas jag att våren är här för att stanna. För nu har vi äntligen gjort balkongen vårfin, det har sett så tråkigt ut med bara döda blommor och gamla löv.. Så nu är det fräscha och fina violer, primulor och förgätmigej där istället. Mycket finare!

Violerna fick vi som tack när vi slutade jobba där i växthusen efter våra fem dagar, så ena är min och andra Malins. De andra blommorna var såna som skulle kasseras i ett annat växthus när vi var på studiebesök, så dem räddade jag också. Så allt det här fina helt gratis, det är ju inte helt fel!:D


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Har ni skaffat några vårblommor ännu?:)

Sovdags

Nu har jag gjort klart några skoluppgifter och redigerat lite bilder, så nu tror jag att det är dags att fara och sova för mig!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm-

Klippte håret lite

Haha, det blev en riktigt långdusch, skönt! Jag klippte håret lite också (ca 10 cm), så nu känns det väldigt kort men mycket fräschare och friskare. Annars idag har jag inte gjort så mycket, Malin for hemåt för ca en timem sedan så jag är ensam här, svarar på lite kommentarer och läser lite bloggar. Ganska skönt att vara lat ibland också!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nyckelpiga #2

Här lovade jag att visa lite fler bilder på nyckelpigan jag hittade i söndags och nu kommer de:
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Idag är det igen strålande väder, så man borde passa på att fara ut och njuta! Men nu först ska jag i alla fall i duschen, sen får jag se vad jag hittar på. Skönt med långledigt nu i alla fall!:) Och förhoppningsvis är det fint väder nu hela påsken!

Härligt väder idag

Solen skiner och allt känns bra. Så tycker jag ofta att det blir när det är soligt och fint väder, man blir genast så mycket gladare! Lite sorgligt däremot att vi var sista dagen där och arbetade i växthusen, alla där har varit så snälla och trevliga.. Vi fick varsin ampel med violer som tack också, jättesnällt! Så de hänger ute på balkongen nu, så nu käns det vårigt trots att det ännu finns en del snö kvar. Nu tror jag att jag ska fara ut på en promenad!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Sista arbetsdagen

Idag är jag och Malin vår sista dag (av totalt fem) och jobbar i ett växthus med prydnadsväxter. Eftersom jag har jobbat många somrar på sådana ställen är det inte så mycket nytt för mig, men det är roligt att ha lite praktiskt ibland. De här dagarna ingår i kursen Odling av prydnadsväxter i växthus så efter idag ska jag skriva ihop en liten dagbok/rapport om de här dagarna, och sedan tar jag påsklov!:)

Här är en bild på Malin som fyller krukor med torv:


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Det var nästan så att man fick julstämning idag!

Så här såg det ut idag mitt på dagen. Allt var täckt av ca 10 cm snö och solen sken från en blå himmel. Ganska magiskt måste jag erkänna, även om snön var väldigt ovälkommen nu när jag hade fått så vårstämning. Haha, för idag kan man nog mer säga att det kändes som att julen var nära, sånt här väder skulle jag verkligen ha velat haft på julafton!

Men nu på eftermiddagen och kvällen har åtminstone hälften av snön smält bort, och resten försvinner förhoppningsvis under de kommande dagarna. För jag tycker nog om julen, men nu känner jag att jag mer känner får vår och blommor och värme!:D
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Men ganska fint var det väl?:)

Nyckelpiga

I söndags såg jag årets första nyckelpiga (för min del i alla fall) och den måste jag ju självklart fotografera! Men nu ska jag så småningom fara till växthuset och jobba så ni får bara en snabb bild på den nu, flera kommer någon annan gång!:) Den här bilden är redigerade, jag tyckte att det blev fint när den ser så "målad" ut.

Vad tycker ni om bilden?:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Våreld

Nu har jag gjort alla möjliga skoluppgifter, så nu kan jag fara och sova med gott samvete. Klockan är inte så värst mycket, men jag är så otroligt trött.. Ont i knäet har jag också, men förhoppningsvis blir det bättre til imorgon! Gonatt!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Färggranna blad

Nu är vi hemma igen i Ekenäs efter den tredje dagen av praktiskt arbete i växthus med prydnadsväxter. Så nu är det bara två dagar kvar, imorgon och kanske onsdagen. Idag har vi flyttat violer och penséer och fyllt krukor med jord, så nu känns det som att man har fått dagens träning. Nu snart är det dags att börja laga middag!

Här är en närbild på ett färgglatt blad:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

För någon timme sedan strålande sol, nu snötäckt mark..

Jaja, förhoppningsvis försvinner det snabbt! Här är en bild från tidigare idag:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Söndag

Idag är det söndag, första april dessutom. Men jag kan väl inte säga att jag har lurat så många, men i alla fall. Nu för en halvtimme sedan kom jag tillbaka till Ekenäs, så nu ska jag göra lite ditt och datt och imorgon bär det av på "jobb" igen. Så det blir vår tredje dag av fem med praktiskt arbete, vi ska försöka få alla dagar avklarade den här veckan. 

Idag såg jag förresten årets första nyckelpiga och fjäril, gansak härligt! Jag och Malin hade också årets första picknick, men efter ett tag blev det lite kyligt så vi flyttade in framför tv:n och fortsatte picknicken!:P Men mysigt var det i alla fall. Solen har skinit hela dagen, men nu har det blivit mulet och till och med snöat lite. Inte så roligt, men förhoppningsvis kommer det bara lite.

En bild från idag:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

RSS 2.0