Gott nytt år!

Här är en bild från förra nyåret:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.
 
Hoppas att ni alla har en härlig kväll nu och att 2013 blir ett underbart år! :)

Latar mig hos Malin

Igår gjorde jag inte så mycket vettigt och det har jag inte gjort hittills idag heller. Men idag satte jag i alla fall på datorn, så därför tänkte jag skriva ett litet blogginlägg. Men eftersom jag inte har gjort så mycket så har jag inte så mycket spännande att berätta. Ikväll ska vi i alla fall fira nyår i Kimito, det blir inte riktigt som jag skulle ha velat, men säkert blir det bra ändå. Det är ju trots allt bara nyår. 
 
En vinterbild jag tog i början av jullovet:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Pargasbesöket är över och nu är jag hemma hos Malin

Idag vid tvåtiden hade vi besökt alla vi skulle besöka i Pargas och det var dags att dela på sig. Min ena syster stannade redan igår hos våra kusiner i Pargas för att umgås några dagar, och nu for mamma, pappa och min andra syster hem till Åland medan jag for vidare till Kimitoön. Så nu ska jag stanna här ett tag. Vi var just i bastun, men nu ska vi se på lite tv-serier innan vi ska sova.
 
Här är en bild på mina två systrar som jag övade lite med photoshop på för någon dag sedan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Till Pargas

Idag ska vi fara till Pargas och besöka lite olika släktingar. Vi far också via Mylly och shoppar lite, men jag planerar inte att köpa något speciellt. Vi övernattar hos min mammas syster och hennes man och på lördagen far vi ännu och träffar mammas faster. Efter det far resten av familjen hem, men jag far med egen bil och blir istället kvar på fastlandet. Så jag kommer knappast blogga så mycket, men nu vet ni i alla fall vad jag sysslar med! 
Här är en bild jag tog förra vintern:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Mina julklappar

Nu tänkte jag visa och berätta vad jag har fått till julklapp den här julen. Jag skrev redan ett annat inlägg om att jag hade fått photoshop, men nu kommer bilder på resten av sakerna!
 

Jag fick fyra olika böcker, Stora boken om örter, Fotografernas bästa bilder och två böcker baserade på sanna historier. En perfekt blandning mellan fakta, foto och underhållning! :)


Jag fick två olika stora termosar, så bara det blir lite varmare så ska jag fara ut på picknick! Jag fick också lite godis och gojibär.

Här är allt möjligt jag fick i en enda stor hög! Jag fick olika smycken, hårinpackning, pennor, ett häfte, mjukisbyxor, strumpor och pengar. Pengarna fick jag för att köpa en reflexskärm, så att jag kan köpa en sådan som jag själv vill ha, så det var perfekt! :) Jag använder kanske också en del av pengarna till ett gymkort om det blir något över. 
 
Jag har inte fått alla julklappar av mina vänner och släktingar ännu, men det här är i alla fall allt det jag har fått av familjen och av Malin. Så lite allt möjligt och jag är jättenöjd! :D Vad har ni fått till julklapp i år? 

Sol och lite värme

Idag ser man lite sol igen, och det var till och med lite plusgrader! Så nu är det perfekt att göra snögubbar om man vill. Det är jobbigt om det fryser igen, för då blir allt alldeles isigt, men nog är det ju ändå ganska skönt att det inte är så kallt längre, och för mig gör det inget att lite snö smälter bort.
 
Ungefär så här ser det ut idag:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Adobe Photoshop Elements 11

Jag har lovat att göra ett inlägg med bilder på mina julklappar, och jag tänkte börja med att visa julklappen jag blev gladast över i år och som jag fick av min pappa, nämligen photoshop. Jag känner att jag har tröttnat på Picasa, det fungerar jättebra för små justeringar, men med photoshop finns det så mycket annat man kan göra! Min version är Adobe Photoshop Elements 11, så det är inte "proffsversionen", men eftersom jag aldrig ens har använt photoshop förut så verkar det både tillräckligt bra och mångsidigt för mig, utan att kännas omöjligt svårt, så jag är jättenöjd! :D
 
Så här ser förpackningen ut:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Jag har redan prövat att redigera en del bilder med varierande resultat. Det är så mycket som är nytt så bara att lyckas spara de redigerade bilderna har varit svårt ibland! Men det är ändå jätteroligt, och bara jag har tid så kommer jag nog sitta och experimentera mycket med olika redigeringar! :D

En lat dag

Idag hittills har jag mest suttit framför datorn, jag har redigerat bilder och rensat hårddisken bland annat. Men det är ganska skönt att vara hemma och ta det lugnt. Just var jag ute och skötte djuren också, jag var till och med i snödrivorna och gick för att plocka lite kvistar åt dem. Så nu tänker jag ta det lugnt igen! :D
 
En bild på en saint paulia som jag redigerade nyss:
 
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Ett juligt syskonporträtt

Nu var julafton över för det här året. Jag hade en rolig dag med familjen och är jättenöjd med mina julklappar, så jag har absolut inget att klaga på! Jag skriver mer om mina julklappar en annan gång, för nu tänkte jag bara lite snabbt visa en julig syskonbild jag tog igår på mig, Fanny och Lotta, vår katt Spotty fick också vara med! :)
 
Så här är en bild på oss syskon:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm, taget med fjärrkontroll.

Har ni haft en bra julafton? :)

God jul!

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Imorgon är det julafton

Idag hämtade vi in granen och klädde den på förmiddagen, resten av dagen har vi pyntat, packat in julklappar, bakat pepparkakor, sett på julfilmer och druckit glögg. En riktigt mysig dag! Så nu känner jag mig ganska redo för morgondagen, även om det känns otroligt att det redan imorgon är julafton! 
 
En bild på en amaryllis vi har här hemma:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

På julgransjakt

Idag hämtade vi in julgranen, vi gick långt i djup snö och snubblade och stapplade fram. Men vi hittade en gran som fick duga, och nu har vi den inne och har klätt den. Så nu är det juligt och fint i vardagsrummet! Om en stund ska vi också baka pepperkakor, så julförberedelserna är verkligen i full gång!
 
Här är några bilder från julgransjakten:
 
Fotad av mig med Lottas Nokia C7.

Katterna har fått vara fotomodeller idag!

Idag har jag dammsugit mitt rum, skött djuren, städat akvariet och fotat både ute och inne. Mest bilder har jag tagit på våra katter, jag fotade alla fyra i tur och ordning. De var inte alla så ivriga på att ligga stilla och titta in i kameran, och de tre som är helsvarta är aldrig speciellt lätta att fota. Jag blev hur som helst nöjd med bilderna, men nu tänker jag bara visa en bild på min söta favorit Spotty! Han ör den enda som inte är helsvart, så det i kombination med att han är lugn och snäll gjorde att jag fick mest bilder på honom. Men jag ska nog visa bilder på de andra katterna också någon dag! :)
 
Så här är en bild på vår katt Spotty:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Är han inte söt? :)

Nu går vi mot ljusare tider!

Igår var det årets kortaste dag, så nu går vi igen mot ljusare tider! Det är så tråkigt när det är så mörkt både på morgonen och på kvällen, så det ska faktiskt bli skönt nu med lite längre dagar. Idag ser solen till och med ut att ha vågat komma fram lite, så det tror jag att jag måste fara ut med kameran och fira! :)
 
En bild jag tog igår:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En liten snöflinga

Resan hem gick bra och nu har jag både ätit middag, varit ut till hästarna, packat upp mina väskor och städat mitt rum, så nu börjar det kännas ganska passligt att fara och sova. Imorgonkväll kommer båda mina systrar också hit, så då är hela familjen samlad!
 
En bild på en liten snöflinga jag tog idag när jag satt i bilen och väntade på färjan:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu far jag hem till Åland!

Jag har inte varit hem på mer än en månad, så det ska bli roligt att fara hem och träffa familjen lite nu och fira jul tillsammans! 
 
En vinterbild tagen senast när solen var framme, för mer än en vecka sedan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Packa och städa

Nu ska jag packa och städa för om några timmar måste jag fara om jag ska hinna med färjan! Alla växter måste jag också komma ihåg att vatnna så att de klarar sig här över lovet. 
 
En bild på lägenheten:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Jullov!

Tänk att jullovet började idag. Höstterminen har gått så snabbt tycker jag. Fast när man tänker tillbaka så har man ju nog hunnit med en hel del också. Imrgon ska jag i alla fall fara hem och börja julfirandet! Nu på eftermiddagen förberedde jag lite genom att fara ut och skotta fram bilen, det var väldigt mycket snö både runt och på eftersom jag inte har kört något alls nu på ett tag. Alla julklappar är också inpackade nu, så ganska redo känner jag mig nog för julen! Ikväll ska jag ännu träffa en kompis, sedan ses man ju inte på ett tag!
 
Jag lekte lite nyss med fjärrutlösaren:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm, tagen med fjärrutlösaren.

Slingat håret: Före och efter

Jag är blond naturligt och på sommaren så blir håret fint och ljust, men nu när det är mörkt ute så blir håret sakta mörkare och mörkare. Förra veckan fick jag nog av det och for och köpte blond slingfärg. På fredagen slapp jag äntligen mina mörka hårtestar när Malin hjälpte mig att slinga håret. Så nu känner jag mig mycket bättre igen, i mitt fall så blev jag nog lyckligare när jag blev lite mer blond! :D
 
Här är före- och efterbilder:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Nu kan strunta i min konstiga min och att jag är helt ofixad på förebilden och istället beundra hur mitt hår ser ut nu på efterbilden som är tagen för bara några minuter sedan. Där ser jag mycket bättre ut! På förebilden ser man också tydligt att mina ögon är olika stora. Vet ni varför de är det? Dels för att jag ler snett, så då blir ögat mindre. Men största orsaken är att pannluggen hänger så tungt på ögonbrynet, så hela ögat börjar hänga! Haha, helt knäppt, men därför måste jag hålla pannluggen ganska kort för om den hänger för mycket så får jag till slut ont i huvudet..:P 
 
Hur som helst, blev inte håret lite fräschare och blondare i alla fall? Jag är åtminstone nöjd! :)

Sagan om ringen-kärlek, gym, tentaplugg och blåbärspaj

Ungefär så har min dag sett ut. Och med sagan om ringen-kärlek menar jag att jag är ungefär nyförälskad efter att jag igår såg The Hobbit på bio. Den var ju jättebra! Jag älskar verkligen alla filmerna som är baserade på Tolkiens böcker. De är nog helt enkelt precis min sorts filmer, allt är ju bara så bra med dem!
 
På eftermiddagen promenerade jag och Malin i kylan och snön till gymmet, där slog jag nytt rekord genom att springa 1,5 km på löpbandet och tränade mage och armar i en timme och en kvart. Känns bra! Efter det bakade jag en blåbärspaj med vitchoklad och så träffade jag en kusin lite snabbt och lekte jultomte. Förutom det så har ungefär hela dagen gått till att plugga inför morgondagens tent i Markvård, dränering och bevattning. 
 

En bild på pajen innan jag satte in den i ugnen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

The Hobbit: An Unexpected Journey

Ikväll ska jag fara på bio och se på The Hobbit: An Unexpected Journey. Ska bli väldigt spännande eftersom jag alltid har tyckt så mycket om Sagan om ringen-filmerna och har sett dem många gånger, och också har läst både alla de böckerna och hobbit-boken. Så det ska bli spännande att se den här filmen nu! :)
 
‘The Hobbit’ Trilogy – Third Movie Title & Release Date Announced
Bildkälla.

Har någon av er sett filmen ännu? Vad tyckte ni i så fall?

Nu tyskatent!

Jag känner att jag egentligen har övat lite för lite, men jag håller tummarna för att det går bra ändå. Lite för sent att göra något mer nu i alla fall, för nu om en stund så börjar tenten! 
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Veckans planer

Jaha, nu har en ny vecka börjat. Det började sådär passligt lugnt med sovmorgon, dagens lektioner börjar först klockan fyra. På tisdag och torsdag har vi tenter, men på torsdagen börjar också jullovet! Så nu innan jullovet ska jag försöka hinna göra en del skolarbeten, dela ut julklappar till vänner och släktingar här, städa och packa, fara till gymmet, fara på bio och se The Hobbit och så ska jag försöka umgås med alla kompisar som jag sedan inte alls träffar på jullovet. Så ungefär det har jag tänkt hinna med nu på några dagar!
 
En vinterbild:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Min fina kusin Hanna

Nu för en liten stund sedan träffade jag min älskade kusin Hanna för första gången på alldeles för länge, och hennes pojkvän för första gången någonsin. Det är ju fy skam att jag inte har träffat henne på så lång tid! Samma sak med hennes syster Mimmi. De två, jag och mina två systrar har så fruktansvärt mycket härliga minnen tillsammans och jag skulle verkligen vilja träffas oftare nu också, trots att vi är utspridda i Finland, på Åland och i Sverige och det inte är så lätt att hitta passliga datum att träffas. Nu träffade jag i alla fall Hanna för att ge julklapp till henne och Mimmi, så det var ingen lång träff men ändå så roligt att träffa henne igen! <3 
 
En bild på Hanna tagen sommaren 2011:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

En lugn söndag

Efter att ha haft julsitz med klassen på fredagskvällen och igårkväll haft glöggkväll med Martina, hennes pojkvän och deras kompisar så passar det bra med en lite lat och lugn söndag idag. Någon gång idag ska jag träffa min ena kusin och ge lite julklappar, men annars tänker jag mest ta det lugnt och öva lite inför tyskatenten.Det var så skönt för jag sov så bra inatt också! 
 
En vinterbild från en dag när solen kikade fram:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Talgoxe

Inatt kunde jag ju inte somna så vid femtiden lagade jag lite varm mjölk och en smörgås som jag åt medan jag tittade på ett tv-program. Vid halv sex blev jag äntligen lite sömning och så sov jag på soffan till tio ungefär. Skönt att äntligen få sova, men soffan vara både lite kort och obekväm.. Men nu är det i alla fall en ny dag och nu ska jag hitta på något att göra!
 
Här är några bilder på en talgoxe jag tog för ett tag sedan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm,

Usch vad jag blir irriterad när jag inte kan sova!

Nu är klockan snart fem på morgonen, och hittills har jag sovit ungefär en timme. Jag for till sängen redan halv tolv (genast efter att jag kom hem från julsitzen), men av någon anledning så somnade jag lite snabbt då men vaknade sedan igen. Och nu kan jag inte sova. Så efter att ha legat och läst nästan en timme i sängen utan att bli det minsta trött så tröttnade jag och steg upp! Nu är frågan, vad ska jag göra nu? Försöka sova igen eller helt enkelt strunta i att sova..?? Det värsta är ju att jag brukar ha så lätt att sova, så jag vet inte vad jag ska hitta på nu. Suck!
 
En bild tagen en kväll:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Du är fin som du är!

Jag har läst det här på flera ställen nu, och jag blir lite ledsen av det. Jag tycker absolut inte att det är något fel på kurviga eller mulliga kvinnor, de kan vara hur vackra som helst. Och visst, en del män föredrar säker sådana kvinnor framför smala och "beniga". Men jag tycker ändå att det är hemskt, för det får det att låta dels som att män som föredrar smala kvinnor inte är "riktiga män", och dessutom som att naturligt smala och "okurviga" kvinnor inte är lika bra. Vissa kvinnor är ju helt enkelt smala naturligt! 
 
Kan man inte bara säga att alla är vackra oberoende av om de är smala, kurviga eller mulliga? Och att alla män tycker om olika? Jag tycker inte att man ska banta och träna så att man bara blir skinn och ben, inte heller att man ska äta precis vad man vill och helt strunta i vad man väger. Något där mittimellan tycker jag både är mest hälsosamt och vackrast, oberoende sen om man räknas som smal, kurvig eller lite mullig! 
 
 
Bilden är lånad härifrån.

Vinterlandskap

Idag har jag ingen skola så jag tog lite sovmorgon. Jag borde ändå fixa lite skolsaker och börja läsa på tenterna som vi har nästa vecka, så jag har nog säkert tillräckligt att göra! Ikväll har vi julsitz med de andra hortonomerna, så ungefär så ser min dag ut!
 
Här är några vinterbilder jag tog förra helgen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Min kväll

Studiebesöken idag gick bra och vi kom hem redan vid tretiden så det var skönt. Nu på kvällen har jag städat en del, diskat och bakat en äppelpaj. Jag känner mig riktigt flitig! Men nu tar jag det lugnt framför datan igen, jag och Malin ser på Stalkers, ganska obehagligt med väldigt intressant!
 
Här är en bild jag tog igår:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Studiebesök hela dagen

Idag ska vi fara på studiebesök till ett äldreboende och titta på deras utrymmen och sedan planera lite vilka växter som man skulle kunna ha där, och sedan besöka ett gröninredningsföretag. Så vi sitter antagligen några timmar i bilen och resten av tiden går vi runt och tittar. Men till fyra borde vi vara tillbaka, så det är ju skönt!
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Igår sprang jag äntligen en kilometer!

Jag är så stolt, igår på gymmet lyckades jag göra något som aldrig skulle ha kunnat för ett år sedan! Jag har alltid haft ganska dålig kondition, och speciellt de senaste typ 10 åren. För ungefär ett år sedan blev jag helt slut av att jogga ungefär 50 meter, jag hade verkligen dålig kondition. Jag hatade att springa. Men nu den senaste tiden har jag försökt bättre på konditionen lite, mitt i allt började jag trivas på gymmet och tyckte om att lyfta vikter och jogga. Och igår på på gymmet sprang jag äntligen en kilometer på löpbandet! :D Jag hade ganska mycket lutning också, så jag är verkligen stolt! Så nu ska jag fortsätta så här, och snart klarar jag kanske två kilometer, och sedan fem och så vidare!
 
En bild på mig från i somras, jag saknar mitt blonda hår så idag köpte jag slingfärg så nu ska det fixas igen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55 mm, taget med fjärrutlösare.

12.12 2012 klockan 12:12

Idag är det 12.12 2012, sista dagen det blir så på en ganska lång tid! Ganska häftigt tycker jag, så därför har jag tidsinställt det här inlägget, så att jag inte råkar glömma det eftersom det är på minuten när det publiceras..;) Så idag är det ett perfekt datum att förlova sig eller gifta sig!
 
En liten vinterbild kommer det här också:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Skymning

Nu är min skoldag slut och jag har ätit middag. På förmiddagen hade jag en föreläsning om bevattning, på eftermiddagen hade jag först gröninredning och sedan tyska. På tyskan såg vi på filmen Good Bye Lenin, jag förstod inte allt de sa, men det var faktiskt ganska rolig! Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa en stund, så orkar jag förhoppningsvis sedan fara till gymmet!
 
Här är en bild tagen i helgen när solen just hade gått ner:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Lång skoldag

Godmorgon! Idag har jag skola från 08.30 till 17.00, så det blir säkert lite jobbigt. Men de sista två timmarna ska vi se på en tysk film, så det blir ju säkert ganska skönt i alla fall. Sedan om man förstår något är en annan sak..:)
 
En bild tagen i helgen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Malin och Matilda busar i snön #2

Här är del två med bilder tagna ute i snön på Lilla Jul, del ett hittar ni här.
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Var har jag köpt mina skor?

 Det var flera personen som frågade var jag hade köpt mina skor när jag visade dem i ett inlägg för någon dag sedan, så jag tänkte att jag kunde svara på den frågan här. De är köpta från Din Sko och kostade ca 70 €. Tusen tack också för alla era snälla kommentarer både om skorna och om bilderna, jag blev jätteglad! :D
 
Så de här skorna är alltså köpta från Din Sko: 
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vackert vinterlandskap

Nu är jag i Ekenäs och har bland annat läst och suttit framför datan. En ganska lugn och skön kväll! Nu ska jag leta upp något att äta, och kanske titta på något spännande. Eftersom jag inte gör så mycket intressant nu så känns det lite tråkigt att blogga, men jag kan ju i alla fall visa en vinterbild jag tog nu i helgen. Det passar ju bra eftersom jag trots allt har en fotoblogg!
 
Så nu till bilden:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.
 
Tycker ni att bilden är finare med färg eller i svartvitt förresten? :) De ser ganska lika ut, men jag tycker ändå om båda!

Andra advent

Det har snöat ännu mera nu, det börjar snart vara mycket snö på marken nu. Men bara det kommer fram lite sol idag med blir det nog väldigt vackert ute. Idag är det i alla fall andra advent, så hoppas ni alla har en mysig dag! Jag är fortfarande hos Malin, jag stannade lite längre än jag hade tänkt, men så mycket hade jag ändå inte heller planerat i Ekenäs. Nu så småningom ska jag i alla fall börja köra ditåt!
 
En bild jag tog igår när det var dimmigt och solen just hade kommit fram:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Mina nya skor

Igår köpte jag ett par nya skor, och nyss när jag var ute och fotograferade så tänkte jag att jag lika bra kunde ta några bilder på skorna och visa er! Jag tänkte att det skulle bli finare bilder på skorna ute i snön än inne i huset, och det blev det ju nog. Fast det var lite svårare än jag trodde att få bra bilder eftersom skorna var svarta och snön så vit, men jag blev nöjd i alla fall! :)
 
Så här är två nytagna bilder på mina nya skor:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vad tycker ni om skorna, och vad tycker ni om bilderna? :)

Baggen

Jag är fortfarande hemma hos Malin. Ute är det snöigt och fint, solen håller till och med på att komma fram nu så jag tror att jag ska fara ut och fota en sväng! 
 
En bild på Malins bil, som kallas Baggen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Julshoppat i Åbo hela dagen

Idag var jag och Malin till Åbo och köpte lite mer julklappar. Och ett par skor råkade jag också köpa, jag är så svag för skor! Jaja, jag får använda dem på nyåret tänkte jag. Så nu borde jag ha köpt julklappar till de flesta, bara lite småsaker som fattas men det tänkte jag titta efter i Ekenäs. En ganska mysig dag i alla fall, och jag träffade min syster Lotta och mina föräldrar i Åbo också, de var också och julshoppade idag. Så det var ju perfekt så behövde jag inte fara hem för att se dem! 
 
Bild lånad härifrån.

Hemma hos Malin

Nu är jag hemma hos Malin och tar det lugnt. Jag har inget spännande att berätta, men jag kan visa två bilder jag tog förra helgen. Himlen var så vacker!
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Finlands självständighetsdag!

Godmorgon! Eller egentligen är det väl inte morgon, men eftersom det är Finlands självständighetsdag idag vilket betyder att det är ledigt från skolan, så passade jag på att ta en rejäl sovmorgon. Ganska skönt! Jag var duktig igår och gjorde klart och lämnade in de två stora arbetena vi har haft den här perioden, så nu kan jag med gott samvete ta det lugnt nu under hela min långhelg. Så nu tänkte jag fara till Kimitoön och hälsa på kompisar, och imorgon far jag kanske till Åbo och julshoppar igen. Till helgen kommer jag antagligen tillbaka hit, för då är det julmarknad här i Ekenäs. Så lite allt möjligt har jag nog att göra, mysigt! :)
 
En bild från förra helgen när jag också var till Kimitoön:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Malin och Matilda busar i snön #1

I helgen var jag hem till Malin och firade Lilla Jul och där var vi också ute i snön ett tag. Jag visade en bild jag tog då här, men nu tänkte jag visa lite mera bilder. Jag tog så mycket bilder så jag delar upp dem i två inlägg, men här är i alla fall första delen! 
 
Så här såg det ut när Malin och Matilda busade i snön:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vad vill jag ha till julklapp?

Min syster Fanny kommenterade och frågade om jag inte kunde göra ett collage med saker som jag vill ha i julklapp. Det var lite svårt att komma på vad jag skulle ha med i collaget, men jag plockade i alla fall ihop lite olika saker.
 
Här är ett collage jag nyss gjorde:
 
Alla bilderna är lånade från internet. 
 

Jag vill ha olika fotosaker (bland annat en reflexskärm), träningssaker, smycken (speciellt örhängen nu när jag äntligen har hål i öronen), silvriga skor, stereo, hårinpackning, blond slingfärg, smyckesträd, krukor, doftljus, böcker, godis och annat smått och gott. Så det är några saker som man kan ge till julklapp till mig! :)
 
Vad önskar ni er till julklapp? :)

En bild på himlen

Nu snart ska jag fara till skolan och ha gröninredning, och på eftermiddagen har jag tyska. Sedan är det bara lektioner på eftermiddagen imorgon och sedan är det ledigt. På torsdagen är det Finlands själsvtsändighetsdag, och på fredagen råkar jag också ha ledigt, så det blir nästan långledigt! 
 
En bild på himlen tagen i helgen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Fight for what you want

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 

Tillbaka i Ekenäs

Nu är jag tillbaka i Ekenäs och har ätit middag. Nu ikväll borde jag göra på ett skolarbete som ska presenteras på tisdagen, och göra några uppgifter till imorgon. Annars tror jag att jag mest tänker ta det lugnt och sitta inne och njuta av hur vackert det är med all snö ute. Det är lite för kallt för mig att vara ute, men det är vackert att titta ut i alla fall!
 
En bild jag tog igår, på en liten talgoxe ute i snöyran:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bus i snön

Igår var jag ute med Malin och hennes syster Matilda i snön. De busade och jag höll i kameran. Passade bra för mig!
 
Här är en av bilderna jag tog då:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Hemma hos Malin

Nu är jag hemma hos Malin. Det var så fint när vi körde hit, för efter ett tag så såg man lite blå himmel och sedan kom solen fram. Så fint med all snö, sol och blå himmel, allt bara gnistrade! 
 
Här är två bilder jag tog från bilen på väg hem:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Spökbilder

Godmorgon! Nu har jag just stigit upp, och snart ska jag fara med Malin hem till henne. Det har snöat massor nu, ute är det nästan en halvmeter snö, så igår var jag och Malin ut och "busde" i snön. Vi gjorde lite snöänglar och sprang runt och hade oss. Snön är nog ganska härlig bara man har passliga kläder på sig! 
 
Idag ska jag fota lite vinterbilder, men fram tills dess får ni nöja er med de här spökbilderna som jag tog på Malin senast när vi var hemma på Åland!
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

RSS 2.0