Min "fotograf-karriär" går framåt!

Mitt absolut största intresse är foto, och jag drömmer om att i framtiden starta ett eget företag som fotograf. Jag vet att det är väldigt många som vill bli fotograf, så kanske jag inte har superstor chans att lyckas. Men en sak vet jag i alla fall, att om jag ger upp, då lyckas jag åtminstone inte. Jag har ju trots allt inte fotat så länge ännu, så jag har myckt kvar att lära, men jag tror att om man verkligen vill något så kan man också lyckas.

Så jag tänker inte ge upp mina planer!:)

Men nu har min "kärriär" som fotograf gått lite framåt. Som jag nämnde här så gav jag lite bilder till en här i skolan som skulle användas i skolans veckoblad och på hemsidan och sådant . Och nu är en av bilderna där!:DSedan borde några artiklar som vår klass ha skrivit publiceras i maj i en finlandssvensk trädgårdsstidning, och där har jag också fotat några av bilderna! Men mer om det senare när jag vet hur det blir!:)

Hur som helst är det väldigt roligt att några av mina bilder har "publicerats", och att jag åtminstone har blivit lite känd här inom skolan som väldigt fotointresserad!:) Det går ju åt rätt håll i alla fall!

Första intryck


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Vinterdendrologi

Nu är dagens lektioner över, men kvar i skolan sitter jag ändå. Imorgon har vi tent i vinterdendrologi, alltså växtkännedom på vintern, så nu sitter jag och studerar 40 kala kvistar för att försöka känna igen dem på knoppar, bladärr, bladställning och korkporer. Suck! Menmen, om man börjar öva först dagen inan tenten får man väl skylla sig själv!:P Förhoppningsvis går tenten ändå någorlunda, det är ju bara 40 kvistar nu till skillnad från de flera hundra vi har med blad!

Nu ska jag återgå till övandet, men nu vet ni i alla fall var jag håller hus den närmsta tiden!

Här är en gammal bild på en smutsig fönsterruta med droppar på, men den får duga:


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40 mm.

Spader sten

Här är några bilder jag tog för ett tag sedan, på några stenar. Jag tyckte att de var så släta och fina, men sen när jag tittade närmare så var ena av dem ganska fin på ett annat sätt också!:P Det syns väldigt bra på den nedre bilden, för där målade jag den delen rosa också!
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu borde jag ännu öva lite på en tent, men det tror jag att jag gör i sängen. Fast jag steg upp först halv tolv idag, så är jag ganska trött nu redan! Jag tror att all träning gör att man blir ganska trött, både fysiskt och pyskiskt, fast det är skönt också!:)
Gonatt!

Det är inte hur länge du lever som är det viktiga, det viktiga är hur du lever

Nu ska jag fara till skolan en sväng och göra lite skolrelaterade uppgifter! Ha en bra dag!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Kom just från simhallen, nu och handla

På förmiddagen hade vi tent i engelska, men efter det har vi haft ledigt. Så nu kom jag och Malin alldeles nyss tillbaka från simhallen där vi har varit några timmar. Vi börja få ganska tomt i skåpen, men vi hittade något litet att äta, så nu orkar vi fara ut igen. Vi ska först fara och se om vi hittar några hantlar ch så behöver jag lite nytt smink, och efter det ska vi handla lite mat. Så ungefär så har min dag sett ut hittills och kommer se ut den närmsta tiden!:P

Här är en bild jag tog förra veckan:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Hela familjen Finger

För någon dag sedan publicerade jag den här bilden, och nu tänkte jag visa resten av bilderna jag tog då! Så säg hej till hela familjen Finger!:D Haha, eller i alla fall fyra av medlemmarna! Det är förresten Malin som har hjälpt mig och ställt upp med några fingrar.♥


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Hitta ljuset i mörkret


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Ute i solen och snön

Här är några bilder från en liten promenad jag och Malin var på idag:
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En solig söndag

Idag är det soligt och fint ute, så jag ska försöka hinna ut en stund nu snart och njuta av solen! Annars kommer dagen antagligen mest bestå av läsande på engelskatent, den har jag imorgon.. Menmen, säkert blir det en bra söndag i alla fall! 

Här är en bild jag tog på Malin häromdagen:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Blommor i is

Jag nämnde i ett inlägg för någon dag sedan att jag hade experimenterat lite med kombinationen blommor och is. Så nu har jag äntligen orkat sätta in bilderna på datorn och så, så då ska ni ju självklart få se hur det blev!

Så varsågoda, här är bilderna:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Berätta gärna vad ni tycker om bilderna, det skulle vara roligt att veta!:)

Historien om persiljan jag skulle fotografera

I skolan har vi haft en uppgift att skriva en artikel om något som har med trädgårdsnäring att göra och att hålla en presentation om det, och jag hade persilja som ämne. Så om någon månad så publiceras förhoppningsvis min artikel (och resten av klassens artiklar också) i en finlandssvensk trädgårdstidning. Och jag behövde en bild, men ute finns det ingen persilja nu. Jag hade inte heller någon gammal bild på det, så jag köpte lite persilja från affären för att fota. Men jag glömde/orkade/hann inte, så persiljan såg lite halvdöd ut när jag äntligen skulle börja fota..

Men jag gav lite vatten, och efter ett dygn repade den sig! Så nu äntligen har jag en persiljebild jag kan skicka med artikeln till tidningen! Haha, så det slutade bra!;) Självklart måste jag ju visa min bild här nu också, annars var det ju helt onödigt att jag alls berätta om det, eller hur?!

Så så här blev min bild:Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Tulpan

Nu har jag just stigit upp, så nu är det dags för frukost! Här är en bild på en tulpan som jag tog samtidigt som de andra bilderna på snittblommorna (se här eller här). Jag tycker om den här bilden för att den blev så enkel men fin!:) Hoppas ni får en bra lördag!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En riktigt härlig fredag

Idag har varit en riktigt bra dag. Ni vet så där när allt går bra och man bara känner sig så glad hela tiden? Så är det idag för mig. Först hade jag sovmorgon, och vaknade av mig själv och var på bra humör. Sedan hade jag en tent som gick bra och så gav jag bilderna till enhetsassistenten. Efter det var jag och Malin på promenad, vi var bland annat till Gigantti där jag köpte en rejäl extern hårddisk (jag har redan en, men datorns hårddisk är full, så jag behövde en till så att jag kan radera från datorn och ändå ha allt på två ställen), så nu har jag äntligen en sådan. Sedan stod en timme simning på schemat. Så nu är kroppen sådär skön och trött som den är när man har tränat. 

Efter det kom vi hem, åt pizza och hemlagad fruktsallad samtidigt som vi såg på en film som jag länge hade velat se; den nyaste Pirates of Caribbean filmen. Som dessutom var lika bra som jag hade hoppats! Och både pizzan och fruktsalladen var väldigt goda! Så nu är jag trött och nöjd!:)

Här är förresten en bild på mitt hår, där det syns lite bättre att det är lila:Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Tent i växtnäringslära

Det har jag idag, ingen höjdare direkt. Men förhoppningsvis går det någorlunda i alla fall! Efter det ska jag föra en minnessticka med lite bilder till en här i skolan, de behövde bilder på blommor och liknande till skolans hemsida och infoblad, så det är ju roligt! Och efter det så börjar helgen, och det är ju verkligen roligt!:D


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Triangeldrama


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu har jag varit duktig!

Istället för att bara lata mig fram tills middagen så har jag istället gjort klart flera stycken skoluppgifter. Skönt att ha dem gjorda! Men när jag skulle fota persilja till ett arbete så hade den torkat och såg alldeles hängig ut.. Men jag gav lite vatten så förhoppningvis piggnar den till snart! Men nu ska jag börja med middagen. 

Här är två droppbilder, de var egentligen gröna, men jag ändrade färgerna lite:
Nikon d3100 och Micro Nikkor 40mm.

Spotty

Nu är skolan slut för idag, så nu ska jag försöka vara effektiv. Jag ska försöka få undan lite skoluppgifter, läsa på tent, träna, redigera bilder och lite annat liknande. Så ungefär så kommer min dag se ut!

Här är några bilder på vår sötnos Spotty fotade senaste när jag var hemma. Haha, den sista bilden blev ganska knäpp, men jag tycker att den ändå blev så söt så jag måste ha med den!:PNikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Fotograferat snittblommor #2

Igår fotade jag lite snittblommor, och här är ännu några av de bilderna. I förra inlägget visade jag några av bilderna på tulpanerna, men det lär komma flera såna nu någon dag också. Plus att som jag nämnde tidigare idag så fotade jag mera blommor idag också, kominationen blommor och is. Men för att det inte ska bli allt för mycket blommor nu på en gång så sprider jag ut dem över en tid!:)

Men nu till bilderna:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Droppar på ett tulpanblad

Nu har jag och några andra gjort lite på ett grupparbete, och nu ska jag snart ha växtnäringslära. Alldles nyss hann jag också fota lite mer blombilder, men de får ni se någon annan dag, för nu tänkte jag visa två bilder jag tog igår. Jag tyckte att det blev så härliga färger på de här bilderna!:)
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Det är bara för att jag bryr mig


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Fotograferat snittblommor

Nu på eftermiddagen har jag och Malin gått runt och gjort alla möjliga ärenden, handlat mat, hämtat ut paket, lånat lite kurslitteratur och så unnade jag mig lite snittblommor också. Så alldles nyss fotade jag tulpaner och små vita blommor, vad de nu heter!:P

Här är i alla fall två smakprov, flera bilder kommer så småningom:
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Det är åtminsone väldigt svårt..


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Mer eller mindre konstiga bilder på fiskar

Hemma har vi ett akvarium, vi har mest guppyfiskar och lite olika bottenfiskar. Jag har försökt fota dem flera gånger, men de är ju så oroligt snabba så det är svårt att får bra bilder, plus att det är nästan omöjligt att få bra fokus på dem. Senast när jag var hemma gjorde jag i alla fall ett till försök att få dem på bild.  

Så här är några mer eller mindre konstiga bilder på våra guppffiskar:
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Jag övade samtidigt att redigera lite, så vissa bilder blev kanske lite "överredigerade". Men det är ju roligt att se vad man riktigt kan fixa, jag brukar oftast bara redigera "lätta" saker som kontrast och sånt, men nu prövade jag alla möjliga kurvor!:P

En dålig dag

Egentligen skulle vi ha haft lite sovmorgon idag, men vi hade ett möte med klassen istället. Sedan hade vi engelska och växtnäringslära hela dagen (och båda är så tråkiga..), men inte ens klockan fyra fick jag fara hem. Nej då måste jag stanna en och en halv timme till i skolan och göra på ett tråkigt "grupparbete". Så sen for jag hem, med ont i huvudet och utan att ha ätit något på många timmar. Så då blev man ju verkligen glad när man nästan genast var tvungen att sätta sig framför datorn och börja med en engelskauppgift som ska vara klar imorgon.

Jaja, jag får bara se det från den ljusa sidan och tänka som på bilden nedan!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm. Haha, och jag vet att It´s blev lite felstavat, men jag hoppas ni överlever!;)

Jag har redan påskpyntat

Haha, eller så inte! Det är mera så att jag inte riktigt plockade undan allt från förra året, eller förrförra året.. Haha, hur som helst så behöver jag inte plocka fram dem i år igen!:D Och ganska söta är de ju som prydnad året runt!


Nikon d3100 och Micro Nikkor 40mm.

Vi överlevde körningen i snöstormen!

Usch vilket väder det är idag, snön bara vräker ner och det blåser massor! Verkligen inte direkt mitt favoritväder att köra bil i.. Men eftersom jag och Malin var tvugna att ta oss till Ekenäs så var det bara att köra sakta och försiktigt. Men först höll vi inte ens på att komma någonstans, bilen startade inte! Men Malins pappa laddade bilbatteriet lite, och sedan funkade det, så kanske det började ta slut.. Hur som helst så kom vi iväg!

Under resan såg vi en bil i diket och tre älgar bredvid vägen på ett annat ställe. Så det kändes nog lite farligt att vara ute och kära, det var dessutom fullt med snödrivor på vägen. När vi äntligen kom fram till Ekenäs var det till på köpet nästan en halvmeter snö på parkeringsplatsen som jag måste skotta bort innan jag kunde köra dit. Suck!

Nu är vi i alla fall framme i Ekenäs och inne i lägenheten, och här tänker jag nog stanna resten av dagen!:P


En bild från förra vintern. Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Igår lite festligheter och idag tillbaka till Ekenäs

Igår på kvällen var jag och några kompisar och firade en som fyllde år. Det var riktigt trevligt, men lite småkyligt när vi vandrade hem på natten mitt i snöstormen. Haha, eller speciellt kallt var det väl inte, vi var ordentligt påklädda jag och Malin, men det blåste ganska mycket snö i ansiktet! Men vi överlevde vår "nordpolsexpedition" som en kallade det!:P

Nu gör jag inget speciellt, vi är bara hemma hos Malin och tar det lugnt. Det är fortfarande snöstorm ute, men så småningom är vi väl tvugna att fara tillbaka till Ekenäs, det är ju ändå skönare att köra medan det är ljust!

Den här bilden har inget med inlägget att göra, men jag bloggar från Malins dator, och det här var en av få bilder jag hade sparade som utkast..:P Så det fick lov att duga!


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

De små hästarna

Nu är jag hemma hos Malin, så därför är det tyvärr ganska dålig uppdatering. Men hoppas att ni alla har en bra helg!:)

Här är två bilder jag tog på våra islandshästar Frosti och Bára för någon vecka sedan:

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Tidslös kärlek

Här är en av mina favoritbilder från förra sommaren, och min absoluta favoritbild på mina föräldrar. Jag fotar dem väldigt sällan, och det här är egentligen bara en "smygbild". Jag tycker väldigt mycket om känslan i den här bilden, den är så somrig och fin, och jag älskar den tidslösa känslan, det är inget som avslöjar när den är tagen. Allt är grönt och lummigt, vägen är bara en liten sandväg och kläderna är också ganska tidslösa.:)


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vad tycker ni om bilden?:)

Lektioner fredag eftermiddag

Idag börjar skolan först kvart över ett och håller på till fyra. Skönt med sovmorgon nog, men skola på fredag eftermiddag är kanske inte världens roligaste! Men vi har bara förökning och plantuppdragning, så det blir nog helt okej. 

Här är två bilder på Malin från förra helgen:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Hoppas ni har en bra fredag!

Ett stort diskberg och en liten kissekatt

I förra inlägget skrev jag ju hur fullt upp jag hade haft hela dagen, men det slutade inte med det. Alldles nyss blev jag t.ex. klar med mitt stora diskberg, sånt är ju jätteroligt att göra halv tolv på kvällen! Haha, men nu är det gjort i alla fall, och NU har jag i alla fall gjordt allt "nyttigt" jag har tänkt göra idag!

Här är en bild från förra helgen, på en av våra små katter. Den har inget med inlägget att göra, men att visa en bild på lite disk känns ju inte så roligt..?! Så därför blev det en katt!:D


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Fullt upp hela dagen!

Ojoj, nu är man trött efter en lång dag! Jag steg upp tidigt imorse (om man inte har sovmorgon stiger man alltid upp tidigt..), hade tent om förökning och plantuppdragning. Efter det gjorde vi i klassen lite på gemensamma arbeten, åt lunch, träffades igen hela klassen och hade möte om en resa. Efter det lyssnade vi på en föreläsning om stöd inom lantbruket. Men dagen var inte slut efter det heller, utan då var det dags för en engelskapresentation!

Jaja, nu är allt över och dagen har nog gått riktigt bra. Så det är skönt!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Våga vara den du vill vara!Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Shoppade lite sommarkläder

Nu har jag så tröttnat på vintern, så när jag och Malin shoppade lite i söndags blev det mest sommarsaker. Bland annat ett par gröna jeans, två linnen och solglasögon. Så nu är jag redo för våren. Idag hade jag till och med strumbyxor till skolan för första gången på länge, det har jag inte "vågat" när det har varit -20 ute.. Skönt med bara typ -4 nu!:D

Här är en bild Malin tog på linnena och solglasögonen (och mej förstås) häromdagen:


Fotad av Malin med Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm, redigerad av mej.

Nu dags för skoluppgifter!

Nu på eftermiddagen har jag och Malin promenerat lite i centrum och köpt lite småsaker vi behövde och några småsaker vi inte behövde men som vi köpte ändå. Så kan det gå. Nu har vi just ätit middag så det är väl bara att börja med skolarbeten då. Imorgon har vi tex en engelskapresentation om äppelodling som vi inte ens har börjat med.. Oops! Jaja, den ska vi börja på nu i alla fall!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Påfågelfjädrar

Nu ska jag fara till skolan och ha lite växtkännedom!
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Lite nya kameratillbehör

Jag lovade för ett tag sedan att visa två kameratillbehör som jag fick i början av månaden, nämligen en fjärkontroll till kameran och ett IR-filter.Fjärkontrollen köpte jag för ett presentkort jag fick förra året. Nikon D3100 passade inte ihop med fjärkobtroller/fjärrutlösare som fungerar med IR-signaler, så jag köpte en modell som använder radiosignaler. Man håller i en sändare, och så monterar man fast en mottagare på kameran, sedan är det bara att börja fota! Med fjärrkontrollen kan man kontrollera kameran och blixtar. Man kan skaffa flera mottagare, sätta fast på en blixt, stälal in så att de har olika "radiosignaler" och sedan har man kontroll över båda.

Jag har inte använt den så mycket ännu, men den verkar i alla fall fungera!:) Men sen i vår/sommar ska jag pröva och experimentera mera, jag är i alla fall glad att jag har den nu!Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

IR-filtret fick jag till födelsedagspresent av en bekant. Det släpper bara igenom infrarött ljus, så färgerna blir inte så som vi är vana att se den, man kan därför få ganska häftiga effekter. (Vill ni se bilder kan ni googla tex "ir bild".) Om man ser igenom filtret är det väldigt mörkt, så man måste nästan ställa in skärpan innan man skruvar på filtret eller manuellt, och använda långa slutartider. För att få olika färger kan man pröva olika vitbalser och liknande, men jag har inte hunnit ännu. Eller okej, jag prövade det nog, men jag ska experimentera mer med det när det blir varmare ute!:)

Puzzle


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Balett

Min ena syster dansar mycket, bland annat balett. Hon har haft dansuppvisningar och annat liknande, men jag har tyvärr inte haft möjlighet att se något av det. Men för någon vecka sedan hade hon fått balettskorna och sydde fast gummiband och snören, och då passade jag på att fota några bilder när hon prövade dem. Förhoppningvis kommer jag i framtiden också att hinna fota lite mer dansbilder, men det här får "duga" för tillfället!:)
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Presentation om persilja och bilder på bykknipor

Nu börjar det vara dags att fara till skolan, jag ska presentera ett arbete om persilja. Vi har en kurs som heter fritidsodling, och där ska vi skriva en artikel och försöka få den publicerad i en tidning. Det är om samma ämne som vi ska presentera idag, och det är öppet för "allmänheten" att komma och lyssna.. Så om vi har riktigt otur (?) så är det massor med människor där som vill lyssna, men jag tror inte att det blir så många. 

Nu börjar det i alla fall vara dags för det! Och på tal om persilja så är här två bilder på bykknipor som jag tog i helgen..:P
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Look at her like she´s the only one you see.

Några bilder på Malins öga jag fotade i helgen!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

"Min hatt äter upp alla snooze-signaler.."

Imorse ringde alarmen ungefär halv åtta, vi hade lite sovmorgon och började skolan  först 09.15. Efter ganska många snoozningar blir Malin irriterad för att hon aldrig vaknar ordentligt. Då får jag höra den mycket logiska förklaringen: "Min hatt äter upp alla snooze-signaler, därför kan jag inte vakna!". Haha!

Haha, nu efter att hon ha piggnat i så har vi funderat på den där hatten, men det ända Malin har kunnat komma på är att hon kanske menade kudden. Så sen hur vanligt det är att kudden äter upp snooze-signalerna är en annan fråga. Hur som helst var det ganska roligt!:P

Bilden har inte med just det här att göra, men den var lika "tossig" som resten av Malin, så den passade här. När jag tog bilden före höll Malin bara i kameran, men sen tyckte hon tydligen att det var en bra (omedveten?) idé att posera lite och låtsas prata i "telefonen"..:P 

(Klicka på bilden för att komma till söta Malins blogg!)Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Lunch

Jag tycker inte alls om att laga mat, men det är helt okej att göra sallad och liknande. Det tycker däremot Malin inte alls om. Så på det sättet är vi ett ganska bra "team" i köket!:P Idag hade vi inte så mycket ätbart i kylskåpet egentligen, men vi plockade ihop lite smått och gott vi hittade i skåpen och här ser ni resultatet:
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Det blev stekt kycklingfilé, ris, sallad av persilja och smörgåskrasse, avokado, stekt banan och sås gjord på turkisk youghurt och kryddor. Ganska bra tycker jag att vi lyckades fast vi hade begränsat med råvaror att välja mellan. Och riktigt gott blev det! Som ett extra plus lagade jag lite efterrätt, så vi har ätit riktigt fint den här måndagslunchen! ;D

Nu dags för engelska

Vi hade lite sovmorgon idag, men nu är det dags att klä på sig och masa sig till skolan för att ha engelska. Ingen höjdare direkt, men skönt att vi har eftermiddagen ledig! Då ska jag göra skolarbeten i massor, roligt roligt.. Jaja, skönt att inte vara tvungen att göra allt det på kvällen i alla fall!:)

Hoppas ni får en bra måndag!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Tack för att du finns! <3


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Tillbaka i Ekenäs

Nu är jag och Malin äntligen tillbaka i Ekenäs igen. Det har varit fullt upp hela helgen, vi har bland annat hunnit ta hand om hönor, vara på älghippa, se på Gladiatorerna, shoppa och dessutom haft dramatik så det räcker och blir över. Känns det som i alla fall. Men nu är vi tillbaka här, så nu kan vi återgå till våra rutiner och "lata oss" med skoluppgifter istället!

Jag har hunnit fota lite allt möjligt i helgen också, så nu ska jag försöka blogga lite bättre!:) 

Här är två bilder från i fredags när vi väntade på färjan:
Nikon D3100 och Nikkor 18-55.

Hemma

Nu är jag hemma på Åland. Idag kommer det vara riktigt rusning här dessutom, mamma, pappa, jag, Malin, båda mina systrar och Willy är alla här. Eller Willy och ena systern är inte här just nu, men de kommer väl så småningom i alla fall. 

Nu ska jag och Malin ut och städa till marsvinen och sköta hönorna. Jag skulle vilja fota lite idag också, men det är tråkigt väder ute.. En bra sak är i alla fall att det inte är så kallt idag, igår var det över -20 grader kallt, men idag är det bara -2! Skönt!:)


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

If the music is too loud, you´re too old.

Nu på eftermiddagen har vi självstudier, så då passar jag på att fara hem med en tidigare färja. Så om ungefär en timme startar jag och Malin vår färd hem till Åland (eller hem för mig i alla fall..). I bilen lyssnar jag alltid på hög musik, och som rubriken säger, är musiken för hög så är det du som är för gammal! Så om Malin försöker vrida ner musiken kan jag alltid säga: "Nämen Malin, jag trodde att det var jag som var äldre?!":P 

Haha, och vadå, det måste ju höras när man kommer körande, hur vet familjen annars att man är hemma igen??


Min älskade bil, snart kommer jag!:D Fotad med Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jaja, nu måste jag packa, städa och fixa, jag har som sagt bara en timme på mig och jag har inte ens börjat ännu.. Men hoppas att ni alla har en riktigt bra fredag, och så skriver jag igen när jag hinner!:)

Jag kommer från en idyll

Jag kommer från Åland. På Åland finns mycket vacker natur och det är alltid nära till havet. Jag kommer från en liten ö i Ålands skärgård. Där finns det ännu mera orörd natur och där är det ännu närmare till vattnet. Även om man är så långt in i "inlandet" man kommer, så är det bara ungefär 100 meter till havet. När man kör från ena ändan av kommunen till andra ändan kör man på vägbankar många gånger, havet är alltid nära. Vägarna är röda eftersom vi på Åland anväder röd granit. 

Jag är van med allt det här, det känns otänkbart för mig att inte kunna gå till havet. Men såklart har man vant sig också, man är bortskämd med allt det vackra. Men ibland stannar jag upp. Tittar och tänker. Förstår vad turisterna ser når de kommer hit. Det är vackert här, jag tror att man kan kalla det en idyll.
Bilder från förar sommaren, fotade med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Nu bor jag i Ekenäs när jag studerar, men innerst inne tror jag att jag alltid kommer att vara en ålänning. Jag tycker om Åland. Allting är inte perfekt på Åland heller, men jag tycker om att det är som ett litet paradis mitt i havet. 


Just nu: På biblioteket med Malin


Jag saknar alla färger!

Det är så synd. Jag älskar att fotografera, men nu när det bara är vitt ute och dessutom ganska kallt, så har jag så gott som tappat fotoinspirationen. Jag tycker inte om att vara ute i kylan, och jag tycker det blir tråkiga bilder när det bara är så vitt överallt. Eller såklart blir det fina bilder, men jag vill fota färggranna saker nu ju! 

Jaja, mitt fotograferande får helt enkelt vara på sparlåga tills jag får tillbaka inspirationen eller tills våren kommer.. Så ni får tyvärr nöja er med en blandning av tråkiga bilder och gamla favoriter!:P


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Min lillasyster fyller år idag!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Se det vackra i det lilla


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

På gym

Jag har typ aldrig varit på gym. Någon gång i högstadiet med skolan, annars vet jag inte alls om jag har "gymmat" något..?! Gymmat med citattecken eftersom jag under dessa lektioner inte ens var särskilt aktiv utan gjorde så lite som möjligt utan att någon skulle upptäcka hur lite jag gjorde. 

Jag har aldrig tyckt om gym heller, jag har hatat att träna och på gym gör man inte så mycket annat. Men nu har jag äntligen efter nästan 10 år utan någon träningsmotivation över huvudtaget börjar vilja träna igen. Så för att göra en kort historia lång så var jag alltså till ett gym igår, för första gången på väldigt länge!

Här är några mobilbilder som bevis:
(Och jag lovar, jag prövade på så gott som alla maskiner även om det inte syns på bilderna..:P)


Fotad av Malin med Sony Ericsson Xperia Ray. 

På bilderna ser det ut som att vi skulle ha varit helt ensamma där, men sådan tur hade vi bara i några minuter, resten av tiden var det nog några där.

Brukar ni gymma ofta? Tycker ni om att vara på gym eller tränar ni hellre på andra sätt?

Snart får man hälsa på katterna igen

Min familj har fyra katter, tre kolsvarta (en långhårig och två korthåriga) och en svartspräcklig. Tre av katterna har vi haft ända sedan de föddes, den fjärde fick vi när hon var tillräckligt gammal för att flytta hemifrån. Innan de här fyra katterna hade vi dessutom ännu en, men han försvann för några år sedan..:(

Men hur som helst så är jag väldigt van med att det finns katter överallt, men nu när jag studerar i Ekenäs så ser man dem bara sällan. Så det är ju lite synd ibland. Men nu i helgen är jag i alla fall troligtvis på väg hem, så då får jag träffa alla katterna igen!♥

Här är en bild på min favorit, Spotty. När han var kattunge så var han "min", så jag var mest med honom och så var mina syskon med "sina" kattungar, men Spotty var den enda vi behöll från den kullen. Och jag är glad att vi behöll honom, för Spotty är nog världens snällaste och sötaste katt!♥


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu är det dags att fara på lektion!

Heart

Nu är skolan slut för idag, så nu bär det snart av till Kimitoön på ett litet besök. Vi har ledigt imorgon på förmiddagen, så vi stannar antagligen över natten där. Vi har lite små "ärenden" där, och så tänkte vi fara till ett gym och se hur det verkar, se om det är något för oss liksom!:)

Här är förresten ännu en bild som jag fotade samtidigt som alla andra bilderna på färgpennorna:


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Siluetten av en blomma

Nu har vi haft växtkännedom, snart ska jag äta lunch och efter det är det dags för förökning och plantuppdragning. Hoppas ni alla har en bra tisdag!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Jag längtar till sommaren!

Jag tycker att det är riktigt fint med snö ute, och jag skulle inte vilja att det skulle vara varmt året om. Men nu, även om det bara har varit kallt och snöigt i ungefär en månad, så vill jag ha sol och värme igen. Jag har helt enkelt fått min "vinterdos" för i år. Nu sitter jag bara inne och gör ingenting. Jag orkar inte fota längre. Jag orkar inte göra skolarbeten. Jag orkar inte fara ut och göra något. Jag bara sitter.

Så nu sitter jag och tittar på bilder från i somras och längtar tills man ser lite gräs igen, tills det finns blommor ute, tills man kan fara ut utan att ta på ytterkläder. Tills man kan köra en sväng när man vill, utan att vara tvungen att skrapa fram bilen i en halvtimme. Tills man kan vara ute och det är färger överallt. Tills solen är uppe nästan dygnet runt. Nu går jag bara runt och väntar på det första vårtecknet! En bra sak är i alla fall att det idag bara var -3 grader, så man överlever ute åtminstone!

Här är två bilder från förra sommaren:
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Längtar ni tills sommaren?:)

Vad ska man hitta på idag då?

Nu på förmiddagen hade vi engelska, och nu ska vi snart träffas en stund med klassen och gå igenom lite saker, men efter det så är det ledigt. Jag har ju nog massor med skoluppgifter att göra, men knappast orkar jag ju hela eftermiddagen och kvällen.. Så undrar vad för roligt jag riktigt ska hitta på? Jaja, nog kommer man ju alltid på något!:)

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

De vackra vinterdagarna

Även om jag har tröttnat på snön och kylan nu så kan jag ju inte säga annat än att det är väldigt vackert med all snö. Här är t.ex. två bilder från i början av veckan när jag var ute på promenad, då måste jag riktigt stanna upp och beundra utsikten och ta några bilder med mobilen. Så vackert!


Fotad med Sony Ericsson Xperia Ray.

Don´t cry, I know you´re trying your hardest.

För någon dag sedan försökte jag fota lite "dramatiska" porträttbilder, och här är resultatet:


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Igårkväll

Igårkväll kom som sagt två kompisar hit och hälsade på. Vi åt middag, pratade, skrattade, såg på skräckfilm och lite allt möjligt, så det var riktigt trevligt.♥ Vi hade också funderat lite på att fara ut senare, men eftersom det var så iskallt så stannade vi inne! Men det var hur som helst väldigt trevligt att de kom och hälsade på och sov över!:) Men för en liten stund sedan for de hem igen, så nu är jag och Malin ensamma i lägenheten igen och städar och fixar, eller Malin i alla fall..:P 

Jag var ytterst oflitigt att fota, men jag tog i alla fall en mobilbild. Haha, och de var nog inte lika trötta som det ser ut!;)


Fotad med Sony Ericsson Xperia Ray.

Be happy

Ikväll kommer några kompisar hit och hälsar på, vi ska vi fira min födelsedag lite. Nu var vi just till affären och köpte lite förfriskningar och lite godsaker, nu ska vi äta sen luch/tidig middag. Efter det blir det väl antagligen att byta om och fixa det sista här så att det ser acceptabelt ut! Disken är redan diskad och borden torkade och liknande, men det finns nog lite små "högar" med allt möjligt (kläder, böcker, papper..) som jag borde reda upp lite.. 

Men ikväll ska jag ha roligt och det hoppas jag att ni har också!:)

Här är två bilder till från när jag fotade färgpennor tidigare:
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Ute just nu:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Umgåtts med kompisar

Nu de senaste timmarna har jag umgåtts med två kompisar från klassen. Vi gick in till centrum och där gick vi runt i lite butiker och tittade, mest av allt i blombutiker. Det är otroligt vad mycket fina krukväxter och tillbehör de säljer, jag vill ju bara köpa allt!:D Men som tur var så var det inte bara jag som blev förtjust i massor med blommor, vi är ju alla blivande hortonomer så vi har väl en förkärlek får sådant..:P

Det var ganska kyligt, -17 grader, men vi överlevde alla tre! Nu ska jag äta middag och värma mig en stund, så får vi se vad jag hittar på ikväll! Kanske man hittar på något roligt, annars blir det bara en lat hemmakväll!


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Det bara snöar och snöar

Idag är allting alldeles vitt igen, snön bara faller och faller! Ganska fint nog, men jag vill ju ha vår.. Jaja, den kommer väl tids nog, och fram tills dess får jag försöka överleva kylan och all snön!:P

Nu ska jag tillbaka till skolan, snart börjar lektionen igen!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm. Gammal bild.

En bra födelsedag

Nu börjar min födelsedag så småningom ta slut, men det har nog varit en riktigt bra dag! En bekant från Åbo har varit på besök några timmar nu på kvällen, så det var ju roligt. Av honom fick jag en "kamerasak" till present, och jag har också ett annat nytt tillbehör till kameran nu, men de sakerna får ni veta mera om imorgon!:D

Eller vi kan väl göra så här, ni kan få gissa vilka kameratillbehör jag har fått, och om någon gissar rätt så länkar jag den? Så det är fritt fram att gissa om någon vågar!:)

Här är en bild på en blomma som jag tog häromdagen:


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Idag är ingen vanlig dag...

...för idag är Sara födelsedag!:D

Japp, det är alldeles sant, idag fyller jag år. Så nu är jag 21, tänk vad tiden går! Ikväll kommer en bekant från Åbo hit och hälsar på och "firar" lite, och i helgen ska jag fira lite med några kompisar. Annars så är väl idag nästan som en vanlig dag, vi hade skola på förmiddagen och nu borde man göra lite skoluppgifter. Men eftersom jag fyller år så tänker jag vara lite extra lat och skämma bort mig själv lite!

Här är förresten en alldeles nytagen bild på mig, där ser man hur håret blev också:


Fotad av Malin med Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Fixat lite med håret igen

För någon dag sedan fixade jag lite med håret (läs och se bilder här), men redan idag så kände jag för att ändra lite till. Inte för att jag inte blen nöjd med de lila slingorna, utan för att jag hade så mycket "ofärgat" hår som jag ville göra något åt. Så jag fick min födelsedagspresent från Malin en dag för tidigt.

Nu sitter jag med vått hår och är alldels utsvulten, så nu ska jag äta kvällsmat. Men någon dag ska ni i alla fall få se hur det blev!:D


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Skötselråd för krukväxter

Det sitter jag i skolan och gör ett arbete om nu. Kanske inte världens mest spännande aktivitet, men bra mycket roligare än många andra arbeten jag har på gång just nu! Så det är ganska mysigt att sitta här i lugn och ro och skriva lite sådant, och allt möjligt spännande lär man sig på samma gång!:)

Idag efter lunchen var jag också med två andra från klassen till lite blomaffärer och tittade vad de riktigt säljer för krukväxter och fotade lite, men jag orkar inte visa någon sådan bild nu.. Så ni får nöja er med en bild på krokusar som jag hade inne som "krukväxt" förra våren:


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

RSS 2.0