Smile

Ojoj, nu har jag äntligen storstädat lägenheten, så nu är allt diskat, torkat, ihopplockat, bortslängt, dammsugit osv, så nu ska jag slappna av framför datorn med lite kvällsmat och film. Gonatt!

Här är förresten en bild som jag tog samtidigt som jag fotade de andra bilderna på färgpennorna, men en lite mer redigerad den här gången:


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Vad tycks?:)

Lila slingor i underhåret

Jag har ganska länge velat göra något med mitt hår, något annorlunda. Helt lila hår var jag väldigt sugen på, men efter att ha läst på lite om det så verkade det vara ganska mycket jobb, och det orkar jag inte riktigt med.. Plus att det är en ganska stor förändring! Klippa kort vågade jag inte heller, sidecut funderade jag också på, men ja, lite läskigt är det nog.

Sen bestämde jag mig för en kompromiss i alla fall, jag skulle färga lila slingor i underhåret, där syns de inte så värst mycket och det gör inte så mycket at det blir utväxt, men det är ändå lite "extra". Jag hittde inte så jättebra färg, men jag köpte en brunlila (den hette "violet", men jag tyckera tt brunlila passar bättre) i alla fall, och i söndags hjälpte Malin mig att slinga håret.

Så här är några bilder:
Ninon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Jag är nöjd med resultatet, men det skulle nog ha kunnat vara lite mer lila, lite grannare. Nu ser det mesta mörkbrunt ut och så skiftar det lite i lila, men det gör inte så mycket! Nu har jag i alla fall vågat så här mycket, så nästa gång kanske jag vågor ännu lite mera!:D För oberoende av vad andra tycker, så tycker jag att det är snyggt med lila hår!;)

En alldeles vanlig dag

Nu är skoldagen slut för idag, vi har hunnit ha både det ena och de andra. Nu är jag hur som helst jättehungrig, så jag måste hitta något att äta, och sedan får vi se vilken av alla uppgifter jag borde ta tag i. Jag borde storstäda lägenheten också, det börjar kännas som att det är dags för det.. Jaja, säkert hinner jag väl lata mig lite som vanligt ändå!;)


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm. (Bild från förra hösten)

Kvällspromenad

Nu på kvällen har jag gjort lite skoluppgifter, svarat på lite kommentarer (TACK alla för alla underbart söta och snälla kommentarer jag får!<3), varit på kvällspromenad och ätit lite. Nu borde jag göra ännu liite på en skoluppgift, men sen ska jag nog sova!
Hoppas att ni alla har haft en bra start på veckan!

Här är en bild från en annan promenad:


Fotad med Sony Ericsson Xperia Ray.

Jag är med i en tävling

Jag är med i en fototävling, och jag tänkte bara skriva att ni jättegärna får klicka här, se på bidragen och rösta på den bild ni tycker bäst om, åtminstone om ni tycker bäst om min bild!;) Det är absolut inget tvång, men det skulle vara roligt!

Här är mitt bidrag:


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Trött efter en lång skoldag

Ojoj, nu är jag alldeles trött efter en lång skoldag! Nu borde jag egentligen sätta mig ner genast och börja med hemuppgifter, men jag tror jag måste "vila" lite innan det! Idag i skolan har jag i alla fall haft engelska, då gjorde vi ett grupparbete som vi sedan presenterade, och efter det var det dags för lite växtnäringslära, och till sist förökning och plantuppdragning. Så sådant har jag sysslat med idag!


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm. Bild från förra året.

Färgpennor #2

Igår fotade jag lite bilder på färgpennor (se flera bilder här!), och nu tänkte jag visa några till bilder.
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Jag tycker om bilderna, de är så härligt färggranna!
Tycker inte ni att de muntrar upp lite nu mitt i vintern?:)

Fint väder idag igen

Igår var det fint väder, och idag har det också varit strålande sol. Men vet ni vad som är fruktansvärt dåligt av mig då?? Jag har inte varit ut en enda gång varken igår eller idag, bara en snabbt sväng ut på balkongen för att ta några bilder.. Så nu borde jag faktiskt skärpa mig och klä på mig och fara ut och njuta av vädret, i alla fall en liten stund! 


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Bloggtips


Alla bilder är lånade från hennes blogg!

Färgpennor

Idag på förmiddagen hann jag med lite fotografering, färgpennor fick bli mitt motiv den här gången. Här är två av bilderna jag tog då, resten får ni se någon annan gång!:)
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Köttfärs, eller..?

Just åt jag lite sen luch/tidig middag, så här såg det ut:


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Det kanske ser ut som köttfärs, men det är det inte! Jag är inte så förtjust i kött, varken tanken på att det kommer från djur, smaken eller konsistensen, så jag är lite halvt vegetarian (jag vill inte lägga mig i ett fack, jag äter nog kött, men väldigt lite) , så jag försöker hela tiden pröva på nya vegetariska rätter. Det här är det senaste exemplet på det: sojakross. Det som ser ut som köttfärs med bönor är i själva verket alltså sojakross med bönor!

Enligt mig smakade sojakrosset inte så värst mycket, men det gör inget för då kan man krydda det med vad man vill och kombinera med nästan allt. Och jag tyckte mycket bättre om konstistensen, det var mest bara mjukt. Soja innehåller mycket protein, som alla tjatar på at jag får brist på om jag inte äter ordentligt med kött, så det är ju perfekt för mig!

Så det är ju egentligen bara fördelar för mig med att börja äta sojakross, det är gott, mångsidigt, nyttigt och till på köpet ganska billigt!:D

Har någon av er smakat på sojakross? Vad tycker ni i så fall, och har ni något tips på recept?:)Fint väder idag

Idag skiner solen och det är bara några grader kallt. Det känns rikrigt vårigt när man tittar ut och det bara droppar från istapparna på husen! Egentligen borde man ju gå ut nu när det är så fint väder, men jag har så mycket skoluppgifter också som jag borde göra, och hårddisken på datorn är helt full, så jag borde försöka radera onödiga saker.. Suck! 
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Teckna på mobilen

Jag har en Sony ericsson smarttelefon, med android, och en av de först apparna jag laddade ner var en app där man kan skissa/teckna. Sketch n draw tror jag den heter. Och jag är verkligen nöjd med den! 

Appen är gratis, och där kan man rita och skissa med olika "pennor" och med olika färger, och det bästa av allt - man måste inte ens vara speciellt bra på att teckna för att det ska bli fint!Och som ett bevis på det tänkte jag visa de två första bilderna jag gjorde, som vardera bara tog någon minut att rita (jag visade också en anna bild för någon dag sedan här!).

Haha, jag vet att de är lite "råddiga", men jag ville ju pröva på allt genast!:P

Jag tycker om att teckna, men jag har ganska dåligt tålamod. Därför passar det ganska bra att bara teckna på mobilen, en annan fördel är ju att man inte måste släpa på något material! Så jag ska fösröka teckna lite nu och då och visa lite bilder för er, det är ju inte "foto", men det är ju åtminstone bilder!Ibland vill man bara krypa ner under täcket och sova..

Och med det menar jag ingenting annat än att det är ganska mysig under täcket, speciellt nu när det är mörkt och kallt ute! Men om jag ska få något vettigt gjort mer idag så är det nog lika bra att jag håller mig en bit bort ifrån sängen, det blir ju annars lätt en några timmars tupplur...

Här är i alla fall två bilder på vår katt Spotty som tar en tupplur:
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Slå tre flugor i en smäll

Egentligen skulle vi ha lektioner till klockan fyra idag, men det är ju nästan omänskligt (olagligt?), det är ju trots allt fredag! Så vi slutade redan två och då var det dags att vara effektiv. Så vi åt mellanmnål sedan promenerade jag och Malin in till centrum. Det var där vi slog alla flugorna i en smäll. Vi var till postkontoret och förhandsröstade i presidentvalet. Vi var till affären och handlade så att jag ska ha något att äta hela helgen. Och den sista flugan var att jag fick dagens promenad och dos av friskt vinterluft på köpet! Så det var ganska duktigt av oss!

Nu är jag tillbaka i lägenheten, alldeles ensam. Malin packade och for alldeles nyss ut, hon ska hem till Kimitoön i helgen. Så nu är det tänkt att jag ska hinna med mycket läxor och andra skoluppgifter, nu när jag är ensam och har hela helgen ledigt. Förhoppningsvis får jag åtminstone någon uppgift klar!


En av uppgifterna jag borde göra på är planeringen av den här trädgården. Sen har jag också en "påhittad" trädgårdsplanering jag skulle kunna göra klart! Bland annat.. Fotad med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Styrka och svaghet


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

En bild på en sköldpadda

Nu börjar det vara dags att fara till skolan. Vi har egentligen inga lektioner nu på förmiddagen, men det är så mycket som måste ordnas och fixas, så vi från klassen bestämde att träffas. Efter det är det lunch, och sedan blir det ett seminarium om livsmedelslagen till klockan fem. Så det är min dag!


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Mörkt ute

Men en sak som är så otroligt skönt är att man har märkt att det är ljust längre på dagarna! Man hinner med mycket mera då känns det som, och så blir man så glad när det är ljust och man känner att vi är på väg mot ljusare och varmare tider, fast det kanske inte känns så med all den här snön. Men jag tror nog att våren kommer sen i år också, det gäller bara att ha tålamod!:)


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Droppar i regnbågens alla färger

Jag lovade ju i ett tidigare inlägg att visa lite bilder på droppar. Och nu efter att nästan ha glömt bort de bilderna igen, så måste jag väl passa på att visa dem så länge jag kommer ihåg det! Så varsågoda, här är några droppbilder!:)


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Groningstester och annat liknande

Nu är förmiddagens lektioner slut, och här på bilderna ser vi lite vad vi sysslade med. Groningstester. Hur bra gror fröna? Inverkar ljusmängden? Inverkar temperaturen? Det är sånt vi ska försöka få reda på via de här testerna! Så nu måste man bara komma ihåg att fara dit och titta lite nu och då och se om något har grott, och till sist skriva en rapport om det. 
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

(Jo, det är frön de där orangea, blåa och gröna, men de är behandlade mot sjukdomar, därför har de annar färg och form än vanligt!)

Fjäderörhängen

Nu har jag sett på en film, så nu har jag latat mig klart för idag! Nu ska jag ut på promenad, efter det borde jag diska, duscha och sedan fara och sova i tid. Imorse var det nätt och jämnt att jag orkade stiga upp, så ikväll SKA jag fara och sova tidigare. Så det så. 

Här är i alla fall två bilder fotade för ca en vecka sedan, men som jag redigerade nyss:
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Hoppas att vi får sluta tidigare..

Just hade jag engelska, och nu börjar det vara dags att fara på en lektion om fritidsodling. Vi har planerat en gård, så det ska vi presentera nu. På schemat står det att vi har lektioner till fyra, men jag håller tummarna för att vi får sluta liite tidigare åtminstone, det är så jobbigt med långa dagar! Ja, jag har blivit bortskämd med sovmorgnar och korta dagar..;)

Hoppas att ni har en bra dag!Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Sovdags

Nu börjar det vara sovdags för mig, annars lär jag inte orka stiga upp imorgon. För det är otroligt vad morgontrött jag är, om jag inte har sovit tillräckligt så blir det typ omöjligt att stiga upp! Jaja, nog om det, gonatt!

Och här är en bild som inte har något med texten att göra, men i alla fall!


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Picnik stängs ner 19 April..

Jag redigerar så gott som alla mina bilder i Picnik, men nu har de bestämt att stänga ner det helt i april!:( Väldigt synd tycker jag, Picnik har varit ett bra och mångsidigt redigeringsprogram. Så efter april måste jag hitta ett annat sätt att fixa mina bilder på. Suck!:( Jaja, en bra sak är i alla fall att fram tills 19 april så får man använda alla funktioner, också dem som man normalt måste betala för. Så nu ska jag försöka redigera så mycket som möjligt då!

Här är en nyredigerad bild:


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Ute på promenad

Nu när vi kom tillbaka hit till Ekenäs så åt vi först lite, packade upp lite, gjorde engelskaläxa och efter det bara det av ut på promenad. Ganska skönt faktiskt! Men nu är vi inne igen så nu ska jag vila lite och sedan hoppa i duschen.

Här är en bild jag ritade på mobilen, den får illustrera kvällens promenad:


På väg tillbaka till Ekenäs

Det här är ett tidsinställt inlägg, för om allt är som det ska så borde vi vara på väg för fullt mot Ekenäs just nu.

Här är en bild tagen på fredagen på väg hem:


Fotat med Sony Ericsson Xperia Ray.

Droppar

I mitten av veckan fotograferade jag lite närbilder på droppar, men de bilderna har jag ju nästan glömt bort att publicera! Här är i alla fall en bild tagen då, och jag ska försöka visa resten av bilderna i början av nästa vecka!:)


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Tiden är inte din

Du kan inte stanna tiden, det enda du kan göra är njuta av tiden du har. Tid är inget man äger, det är en gåva, något man lånar och sedan ger tillbaka. Använd din tid på ett bra sätt. 
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Lite träning i det fina vädret

Idag är första dagen på länge som jag har sett solen skymta fram och himlen inte bara har varit grå, så då måste man ju passa på att fara ut. Men först övade min ena syster lite massage på mig och Malin (hon hade haft det i en kurs i skolan), tydligen var vi båda stela och hade knutor.. Det var inte alltid så skönt, men man känner ju nog sig lite mer avslappnad efter det! 

Sedan var det dags att ta på träningskläderna (eller i alla fall träningsskorna), sedan bar det av ut på vägarna. Vi gick snabbt, sprang en del och till slut hade min syster ett styrketräningspass för oss. Det tog på krafterna kan jag lova, och jag vet inte hur många gånger jag låg halvt död på marken och tog igen mig.. Men nu efteråt när man har vilat en stund känns det skönt i kroppen, och nu kan man ta det lugnt resten av dagen med gott samvete! 

Så ungefär har dagen sett ut hittills, och nu snart kommer min kusin och hennes pappa (från Pargas) hit en sväng och hälsar på, så det blir säkert roligt! Men det betyder att jag säkert är tvungen att vara lite social och inte sitta framför datorn, så jag kan inte lova att det blir bra uppdatering! Men hoppas att ni alla har en riktigt bra dag!

Här är några nytagna bilder från promenaden/träningspasset:
Bilderna är fotade med Sony Ericsson Xperia Ray.

Ett nytt halsband

I början av veckan var jag och Malin en sväng till centrum. Jag köpte inte så mycket, men jag hittade ett halsband som jag bara inte kunde motstå, det var så sött,  så det köpte jag! Så nu måste jag bara se till att använda det också!:)

Här är några bilder på det:

Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Nu är skolan slut för den här veckan, så nu ska jag packa lite saker och sedan starta hemåt. Så ikväll är jag på Åland igen!

Fritidsodling

Nu är det snart dags att fara till skolan, vi ska ha lektion i fritidsodling. Så jag tror att vi ska göra ett grupparbete om vad man gör de olika månaderna hemma i trädgården nu den här förmiddagen, så det blir säkert bra. Hoppas att ni har en bra dag! 


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Du är vacker


Nikon D3100 och Nikkor Micro 400mm (bara orden/boksträverna med grått runt).

Trollsländan och äpplet

Två alldeles nytagna bilder:
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Vad tycker ni om bilderna?:)

Nu ska jag se om jag hittar något att äta till middag! Ha en trevlig kväll!

You only see what I choose to show


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Jag längtar till våren!

Det är kanske bara januari ännu och det har inte funnits snö så många veckor, men usch vad jag har tröttnat på vintern ändå! Jag tycker inte om att alltid vara tvungen att ha tjocka kläder, att halka, skrapa fram bilen, frysa.. Jag tycker om våren när allt börjar växa igen, när solen är framme och det finns vackra blommor överallt. Jag tycker om försommaren när allt är så grönt och fint och man äntligen kan stoppa undan alla varma och tjocka kläder.

Kan det inte bara bli vår snart?

Tyvärr kan det ju ta ganska länge ännu innan våren är här, men fram tills dess kan jag ju åtminstone njuta av några härliga bilder från förra året. Då när det var grönt och fanns blommor överallt. Då när solen sken och man slapp frysa. Tänk vilka härliga tider det var!:D Men nu till bilderna.
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Malin busar i snön

Alldeles nyss var jag och Malin ut en stund, Malin för att "busa i snön" och jag för att fota.

Så här är några av bilderna jag tog då:


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Ett mynt och flera läxor

Dagens praktikpresentation gick riktigt bra, och det är skönt att ha den över. Men tyvärr betyder inte det att jag får lata mig hela kvällen, för dum som är så så skjuter man alltid upp alla skoluppgifter så länge det går. Så ikväll ska jag sitta och göra sådant! Men bara man sätter sig ner och faktiskt börjar så går det ju nog ganska snabbt! 


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Spår i snön

Nu ska jag snart fara till skolan, nu (äntligen) tror jag att vi ska ha våra praktikpresentationer. Man tycker ju att vi skulle ha kunnat presentera ganska snart efter att vi kom tillbaka från praktiken, men nej, vi måste visst vänta ungefär ett halvår.. Jaja, nog kommer jag ju ihåg det mesta, så nog går det väl bra!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En kanin av glas


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

I vägen

Här är två bilder tagna för ungefär ett år sedan. Jag tittade igenom lite gamla bilder nyss och då kom jag ihåg det här igen, ganska roligt om jag får säga det själv! Men det är inte alltid så lätt att veta vad det är som blir fotograferat och vad som är utanför bilden!
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

En överredigerad bild

Nu har jag "håltimme" tills klockan halv ett, då ska jag fara till grovlabbet och laborera lite med såbäddar och gödselmängder. Låter inte så värst spännande, men kanske man lär sig något viktigt!

Jag hade ingen passlig bild att visa, och jag har överlag lite dåligt med nya bilder nu, det är så kallt ute så jag stannar hellre innen i värmen.. Men jag ska försöka fota något spännande nu den här veckan ändå! Och om ni vill se bilder på något speciellt så är det bara att kommentera så ska jag se om jag kan fixa det!:D Jaja, hur som helst, eftersom jag inte hade någon bra bild så passade jag på att redigera en några veckor gammal bil, och här nedan ser ni resultatet. Jag tycker att det blev fint, det har så kyliga färger och blev ett abstarkt mönster av stjärnor!


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

God morgon!

Nu är det dags att fara på engelska ektion, men hoppas att alla ni fina människor som läser det här har en bra dag!<3


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Efter ca 5 år är den äntligen klar!

För ungefär fem år sedan fick jag en "tavla" som man skulle färglägga. Jag började på den ganska genast och målade i några timmar. Men sen vet jag inte riktigt vad som hände, tavlan blev bortglömd och undanplockad, trots att den var långt ifrån färdig. Åren efter det såg jag den alltid nu och då, och tänkte varje gång att snart ska jag måla klart den. Tror ni det hände? Nej!
I ungefär fem år tänkte jag så, utan att måla ett enda penseldrag!

Men förra veckan hittade jag den igen när jag städade, och då bestämde jag mig för att faktiskt göra klart den! Men var inte så lätt som jag trodde, såklart hade ju alla färger torkat på alla de här åren! Men som tur var hade jag några andra (ännu äldre) färger från tidigare liknande tavlor, och några av dem var ännu i halvt flytande form, så de gick att använda om man blandade i lite vatten!

Tyvärr var alla vita torra (alla tre!), så allt som skulle vara vitt fick bli grått eller beige, så det ser lite dumt ut, men jaja.. Och jag fick improvisera lite med de andra färgerna också! Jag satt i alla fall i ett par timmar och målade och målade och till sist var det klart!

Ganska skön känsla måste jag erkänna!


Här är några bilder från den kvällen:

Ungefär så här såg det ut när jag hade plockat fram alla saker. Och jag kan lova att det var en del att städa efteråt!


Så här blev tavlan sen till sist! Den ena katten blev lite väl grå i ansiktet, men i brist på bättre färger fick det duga. Just då var det viktigaste att jag fick tavlan klar!
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.Bloggtips


Nikon D3100 Och Nikkor 55-300mm.

Listen. Speak. See.


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

En ny skolvecka har börjat!

Nu är det måndag igen och det betyder att en ny skolvecka har börjat och att helgen är förbi. Men det finns en bra sak med det, om fem dagar är det helg igen! Haha, nä men inte är dets å farligt att vara i skolan, och dagarna går faktiskt ganska snabbt nuförtiden. Men nu är det dags för engelska, ha en bra måndag allihopa!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Sovdags!

Imorgon har vi några timmar engelska på förmiddagen, men eftermiddagen är ledig. Ganska skönt! Nu ska jag stänga av datorn och krypa ner i sängen och läsa en stund. Sov gott!


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Överraskningsfesten igår

Igår på kvällen hade vi som sagt en överraskningsfest för en kompis. Jag ska inte ta åt mig äran för att ha ordnat det eller något liknande, men jag kom i alla fall dit som gäst och hade inte råkat avslöja något, så det räckte för mig!

Så här såg jag ut:


Nikon D3100 och Nikkor, fotograferad av Malin. Haha, jag vet att strumporna inte passade riktigt,
men jag ville ju inte frysa om fötterna!

På kvällen satt vi och pratade, åt godis, chips, popcorn, pizza och andra godsaker, en del sjöng singstar och spelade spel, och umgicks helt enkelt. Det var nog ganska roligt, men det blev lite slött (många blev lite trötta) någon gång efter tolv, så ungefär kockan halv tre for jag och Malin hem igen och sov. Resten stannade där och sov, men det är skönare att vakna upp i egen säng så därför bestämde vi oss för att fara hem istället! 

Jag lämnade kameran hemma, så jag har tyvärr inga andra bilder att visa. Men Malin däremot tog med kameran, så vill ni se några bilder till kan ni klicka här!

Ormbunkar och en överraskningsfest

Nu är jag tillbaka i Ekenäs efter en trevlig tid i Kimito. Vi firade en kompis som fyllde år (vi hade en överraskningsfest för henne, och hon hade inte anat något, så det var ju bra gjort av oss!:D) igårkväll, jag visar säkert några bilder senare! Men nu ska jag äta, jag har bara ätit morgonmål idag, så jag börjar bli lite hungrig! Men vi hörs senare, och fram tills dess kan ni få se några bilder på ormbunkar.


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Blåmes

Nu ska vi starta mot Kimito, ut och köra lite på de hala vägarna. Men det går säkert bra! Imorgon kommer vi tillbaka hit till Ekenäs, så jag bloggar mera då! Men hoppas att ni alla har en riktigt bra helg!

Här är två fågelbilder till, vill ni se de tidigare kan ni titta här! Jag tyckte att det var så sött när blåmesen hade huvudet vänt alldeles mot mig, blåmesar är förresten ganska bedårande hela tiden, så små och söta!:)
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Magi


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Fint väder

Idag är himlen alldels blå och snön på marken bara glittrar och gnistrar, ganska vackert! Jag tänkte stiga upp ganska tidigt idag och duscha, men det gick sådär. Men nu är jag i alla fall både uppstigen och duschad, så det är ju bra. Nu ska jag göra lite ditt och datt och så småningsom far vi till Kimitoön. Så nu vet ni det!

Hoppas ni alla har en underbar lördag!


Nikon D3100 och Nikkor 18.55mm.

En lat fredag

Om jag ska vara riktigt ärlig så har jag inte fått speciellt mycket vettigt gjort idag. Jag har bloggat. Jag har svarat på kommentarer. Jag har läst bloggar. Jag har läst en bok. Jag har sett på tv-serier. Plus lite sånt man alltid gör, typ ätit. Annars tror jag inte att jag har gjort något annat? Kan det vara sant! Haha, jaja, det är ju skönt med en riktigt lat dag ibland, och det är kanske bäst att ta det lugnt när det ändå är fredagen den trettonde!?

Hoppas ni också har haft det bra idag och inte råkat ut för allt för mycket olyckor!:)


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

8 enkla tips för att få bättre foton!

Jag fick önskemål om tips på saker man kan göra för att få bättre foton, speciellt om man bara har en digitalkamera. Så jag tänkte tipsa om lite "enkla" saker som alla kan göra för att förbättra sina bilder! Och jag vet att många av er redan kan det här, men då är det ju bara att hoppa över det här inlägget?:)

Så här är några tips:

1. Pröva annorlunda vinklar. Alla kan fota rakt framifrån, men det blir sällan roliga bilder då. Pröva att gå ner på marken riktigt nära, fota lite underifrån, ovanifrån.. Pröva på allt du kommer på, det kan bli bra! Våga gå nära också!


Var inte rädd för att pröva annorlunda vinklar!

2. Om du hittar ett fint motiv, tänk också på bakgrunden! En bra bild kan bli mycket fulare om det finns något störande i bakgrunden, så då är det ju bättre om man kan ta bort det eller flytta sig lite så att bakgrunden blir finare.

3. Unvik ojämnt ljus! Fota antingen helt i solljuset, eller helt i skuggan. Det ser sällan fint ut om halva ansiket är i solen och andra i skuggan.. Oftast blir det finare i skuggan, där är ljuset mjukare.

4. Försök få djup i bilden. Bilden blir intressantare om det finns något nära kameran, något lite längre bort och något i bakgrunden. Försök att inte ta med onödiga "fula" detaljer, t.ex. i bilden nedan så fanns det en soptunna precis framför stenarna, men de tog jag inte med på bilden!

Försök få djup i bilden genom att ha något i förgrunden (stenarna och busken), något i mitten (havet, trädet och den ena "piren" med stenar) och något i bakgrunden (bryggorna, flaggstängerna och himlen).

5. Kapa huvudet. Om du fotar porträtt, tänk på att att inte ha allt för mycket "tomt" ovanför huvudet, istället för att halva bilden bara är vitt vägg, "klipp" hellre av huvudet (håret) lite så blir bilden finare.

Var inte rädd för att kapa huvudet lite!

6. Använd kamerans vitbalansinställningar, om du t.ex. fotar när det är molning så ställ in den på "moln", fotar du inne där det är upplyst med glödlamor väljer du "glödlampa" istället och så vidare. Då blir färgerna oftast finare och mer "äkta".

7. Öka kontrasten efteråt. Om bilderna är lite grådaskiga så blir de mycket finare om man redigerar dem lite, ibland räcker de att man ökar kontrasten lite så blir det som en helt annan bild! Så det här tipset har kanske inte med själva "fotandet" att göra, men det är ändå lättare att göra grådaskiga bilder fina genom redigering, än att göra utfrätta bilder fina igen! (utfrätt = vita fält på bilden som saknar detaljer, de har blivit för ljusa helt enkelt) Så det är inte så farligt om bilderna blir lite grådaskiga, det går lätt att fixa!:)

Det enda jag har gjort är att öka kontrasten lite, och det gjorde genast bilden mycket finare!

8. Mitt sista tips är att inte vara rädd för att göra fel. Våga pröva massor med olika saker, följ inte alla "fotoregler" (ibland kan det bli lyckat att göra tvärtom) och fota, fota och fota. Det är bara att öva, du blir nog bättre!:)

Hoppas att de här tipset hjälpte någon!:)

Bilderna är fotade med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm eller Nikkor 55-300mm.

Nu snöar det igen

Igår regnade det hela dagen och så gott som all snö hann försvinna. Ganska skönt om du frågar mig eftersom jag verkligen inte tycker om att vara tvungen att skrapa fram bilen varje gång man ska fara någonstans.. Det tar så mycket tid, och man kommer ju aldrig ihåg att ta på handskar så sen står man där med iskalla stela fingrar och försöker förtvivlat få bort all is.  Jaja, hur som helst så snöar det nu i alla fall, och marken är alldeles vit igen. 

Vi är lediga idag, så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Men säkert kommer man på något. Annars så blir det väl helt enkelt en lat dag inne! Det är hur som helst skönt att vara ledig.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det finns alltid något du kan ändra på.


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Jag tröstäter inte, jag äter när jag är glad.

Och idag är jag glad, så det ledde till att jag gav mig ut i vinterrusket för att besöka affären och köpa lite godsaker, bland annat vindruvor och popcorn. Så nu ska jag frossa i det! Det är kanske bara torsdag idag, men vi är lediga imorgon så jag tänker ändå ha fredagsmys idag!:D 

Och den här bilden har absolut ingenting med inlägget att göra, men jag antar att ni vet hur vindruvor och popcorn ser ut? Bra, så då behöver jag inte visa bild på det. Därav den här bilden.


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

En bild och några ord


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Vad glad man blir!Det var ju verkligen roligt måste jag säga! Och jag önskar alla nya läsare hjärtligt välkomna!:)

En utblommad ros

God morgon!

Idag har vi inte så mycket skola, vi ska bara fara och se på en trädgård vid tretiden. Men det är ganska skönt, jag klagar inte! Så nu ska jag lata mig. Eller se om jag hittar på något annat viktigare att göra..


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Silvergran

Nu börjar det vara sovdags för mig! Gonatt!


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Snö igår, regn idag

Imorse när jag steg upp såg jag ut, såg att att vägen inte längre var snötäckt med tänkte inte så mycket mer på det. Jag tog ändå på vinterskorna..och gick ut i ösregnet! Så igår var det så snöigt och fint och fem minusgrader, men idag är det runt nollan och snön smälter med full fart! 

Jaja, jag håller tummarna för att våren kommer tidigt i år.. Gärna i mitten av januari ungefär..;)


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Ja så lätt man har glömt hur de alldeles nyss verkade va kört.


Nikon D3100 0ch Nikkor Micro 40mm.

Texten kommer från Timbuktus sång "Allt grönt".

Mitt liv just nu


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Hela världen har blivit vit!

Eller okej, lite överdrivet är det kanske. Men det jag menar är i alla att nu när man ser ut så är allt vitt. Allt. Marken är alldeles snötäckt, himlen är så vit den kan bli och samtidigt snöar det lugnt och sakta. Så det är ganska stor skillnad mot bara för några dagar sedan när allt var grönt och brunt och det inte fanns en snöflinga i sikte!

Just var jag ute med kameran en liten sväng, jag ville försöka få allt de vita på bild.
Så här är några alldeles nytagna bilder:


Utsikten från vårt fönster.


Huset vi bor i!


Videkissorna slog ut tidigare när det var så varmt, men jag tror de ångrar det nu..


Lite röda bär mot den vita snön.

Alla bilderna är fotograferade av mig med Nikon D3100 Och Nikkor Micro 40mm.

Andra skoldagen: Egna uppgifter

Igår började skolan och idag är första lediga dagen. Resten av klassen for på en seminariekryssning imorse, det hålls olika föreläsningar om odling, men det var en frivillig kryssning och föreläsningarna hålls på finska, så jag orkade inte komma med. Så jag är ensam i lägenheten hela dagen, och helt ledig. Det är en del uppgifter jag kan göra på, men alla andra ska ju också göra samma uppgifter så det är inte direkt bråttom att göra dem idag.

Så jag tänker ta det lugnt idag och se vad jag hittar på!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Du är vacker!


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Talgoxar och blåmesar

Nu när det äntligen har kommit snö så finns det så mycket fåglar vid alla fågelbord, så jag passade på att fota lite när jag var hemma os Malin. Så här är några fågelbilder fotade igår.


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Snart börjar första skoldagen!

Om en halvtimme börjar första skoldagen för mig och Malin, spännande! På ett sätt har jag sett fram emot att skolan skulle börja, det är ganska skönt att ha lite rutiner igen, fast det ju också är tråkigt att bara vara ledig på helgerna. Men jag tror att det här blir en bra period, vi har ganska roliga kurser. Så det blir nog säkert bra. Men nu måste jag packa väskan lite och se att allt är i ordning.

Det är förresten riktigt vintrigt och fint här nu, jag hinner inte visa några nya bilder, men här är två vinterbilder från ganska exakt ett år sedan:
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

När snön äntligen kommer har jag redan tröttnat..

Idag är det ganska kallt ute. Och det finns snö på marken. Men det är konstigt för nu hela den snölösa vintern har jag ju velat ha snö, men nu har jag redan tröttnat. Jag glömde bort hur jobbigt det var att skrapa bort frost från bilen med stelfrusna fingrar, jag glömde hur jobbigt det var att måste använda motorvärmare och hur jobbigt det var att köra när det är halt/snödrivor på vägen/slaskigt. Plus att det har frusit någonstans under bilen så att hela bilen skakar (vibrerar) när man kör snabbt.. Ingen höjdare måste jag erkänna! Om jag inte skulle behöva bilen så mycket tror jag att jag bara skulle köra på sommarhalvåret, vintern gör allt så mycket jobbigare.

Men okej, det är ganska fint med lite snö, så den kan väl få stanna ett litet tag. Men sen kan den försvinna och så kan det bli vår! Våren tycker jag om. Och sommaren (bara det inte blir allt för hett). Hösten är också fin, speciellt början när det ännu är varmt och soligt. Men vintern är nog också fin på sitt sätt, men den skulle inte behöva vara så lång! Jaja, jag får väl bara försöka njuta av snön nu då och hoppas på att våren kommer så småningom. Fast om man har otur så är det väl snö till maj.. Jaja, inget jag kan göra något åt, så onödigt att alls tänka mer på det!

Hoppas att ni alla har en bra dag!

Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Behind every bitch is a girl who got tired of being broken


Canon EOS 1000D och Canon 55-250mm, fotad av Malin.

Vik dig inte för andra


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Hemma hos Malin

Idag shoppade jag i några timmar i Mylly, jag köpte inget "stort" men lite småsaker hittade jag nog, t.ex. några linnen och strumpbyxor. Men det var ändå ganska mysigt att gå runt där lite. Efter det for vi vidare hem till Malin, men det var lite läskigt för bilen skakade ganska mycket när man körde snabbt, så jag trodde att den hade fått något fel igen! Men Malins pappa sa att det berodde på att det hade blivit is typ på insidan av hjulen, så det är ju skönt att det inte var något värre!:)

Nu är vi alltså hemma hos Malin, vi läser lite tidningar och ser på film. Ganska mysigt!

Hoppas ni alla har en bra lördag!

Här är en bild på Malin:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Snart är jullovet slut!

Nu är vi tillbaka på fastlandet, jullovet börjar ju trots allt snart ta slut. Men ännu ska vi hinna shoppa lite och kanske hitta på något annat roligt, vad vet jag däremot inte ännu! Men vi får se vad man hittar på, man måste ju i alla fall njuta av de sista lediga dagarna!


Här är förresten två bilder från i torsdags, jag tyckte att de hade så härliga färger:
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

På färjan

Nu är jag på färjan på väg mot fastlandet. Men usch vilket snöoväder det är! Typiskt att det ska komam massor med snö just när vi far iväg och ska köra flera timmar.. Jaja, säkert går det bra!


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.


En stjärna

Nu börjar klockan bli ganska mycket, så nu ska jag så småningom sova. Imorgon ska jag stiga upp tidigt, jag och Malin ska lämna öriket Åland igen. Först far vi till Åbo där vi ska shoppa en stund och efter det far vi vidare mot Kimitoön. Så ungefär så ser morgondagen ut!

Sov gott!
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Min syster #2

Nu ska jag fara ut och sköta hönorna och marsvinen, man kan ju inte lata sig farmför datorn hela dagen!

Här är förresten några till bilder på min ena syster, se förra inlägget här!
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Frostig mossa

Nu har jag just ätit lunch och sedan satt mig framför datorn. Det är så konstigt att vara hemma och inte ha en massa man måste göra, typ städa till marsvinen eller byta vatten i akvariet (eller okej, det skulle inte skada om man skulle göra det idag heller). Men säkert hittar jag på något att göra idag också, och det är skönt att slippa stressa för att hinna med allt, att bara kunna sitta ner i lugn och ro ibland också.

Här är två bilder tagna igår:
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Du måste våga för att vinna!


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

På kvällspromenad i månskenet

Jag, Malin och min syster Lotta kände för att fara ut på en promenad nu på kvällen, så sagt och gjort! Vi klädde på oss ordentligt och sedan var det bara att fara ut i månskenet. Det var vackert med alla stjärnorna och ganska härligt att vara ute lite, men liite läskigt också att gå i skogen i mörkret.. Nu är vi i alla fall inne igen och ska spela lite Afrikas stjärna! 

Här är en bild på Lotta och Malin från tidigare idag när vi var ute och fotade:


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

En rosenknopp i januari

Det är så konstigt att vara ute nu, gräset är grönt och överallt hittar man växter som växer för fullt eller till och med blommar. Typ som den här rosen som har knoppar som snart slår ut. I januari! Jaa, inte känns det som vinter inte, men lite påfuset var det idag i alla fall.
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Valet är ditt
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Soligt idag

Nu har jag varit ute och fotat med Malin och min lillasyster, solen skiner så vi måste passa på! Men det blev lite kallt om fingrarna efter ett tag, men jag hann nog ta en hel del bilder ändå. Här är några bilder, flera får ni se senare, för nu måste jag ut och sköta djuren!
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Min orkidé har börjat blomma igen!


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Lite funderingar om ett tomtepar

Det här tomteparet har jag funderat ganska mycket över. Eller jag börjar väl egentligen fundera över dem varje jul när vi plockar fram dem. De är handgjorda (av en här i kommunen tror jag) och jättefina enligt mig. Den till vänster är min dessutom, jag tror att jag vann den i ett lotteri för ganska många år sedan.

Men det jag funderar över är att jag tycker att de är ett så jättefint par, men om man tittar närmare så är ju båda flickor! Så antingen tycker "han" om att sminka sig, eller så är hon transvestit, eller så är det till och med ett lesbiskt par!:D 

Eller så är det helt enkelt två tomtar som är gjorda utan tanke på varandra och bara jag som har för livlig fantasi och funderar och analyserar för mycket.. Men vådå, tänk vad mycket roligare livet blir om man gör det lite roligare genom att fundera på så här roliga saker! Jag tycker i alla fall att det blir roligare så.


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Vad tror ni om det här fina tomteparet då?

Idag

Idag steg vi upp ganska sent, for till Åbo för att titta på kamerasaker (jag har ett presentkort, men köpte inget för jag hittade inget jag ville ha, så jag gör ett nytt försök någon annan dag) och sedan fortsatte vi hemåt. Så nu är jag och Malin hemma på Åland (eller hemma för mig i alla fall!). Resan hit gick nog ganska bra, men det hände en lite läskig sak, och om ni vill veta vad kan ni kika in på Malin blogg...:D 

Här är två bilder på mig som Malin tog häromdagen:

Fotat av Malin med Canon EOS 1000D och Canon 55-250mm.

Det tar kanske ont för stunden, men det känns bättre i längden..


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Kontrast


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Fotat Malin och haft sovmorgon

Idag sov jag väldigt länge. Jag vaknade, somnade, sov några timmar till, vaknade, somnade och så vidare. Malin steg upp, men jag fortsatte bara sova sova och sova. Jag vet inte riktigt vad det var med mej, jag somnade inte speciellt sent igår och jag brukar inte sova såå länge på morgnarna (dagarna). Men jag var tydligen trött! Malin serverade till och med frukost på sängen, så det åt jag, men det hindrade mej inte från att fortsätta sova efteråt. Och om man läser på Malins blogg så märker man att hon började spinna på onda planer för att väcka mej.. 

När jag äntligen orkade stiga upp for vi ut, jag fotade Malin och Malin fotade mej lite. Sen fotade jag lite närbilder också, men oroa er inte, jag visar nog bilderna förr eller senare! Här är i alla fall en bild på fina Malin:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Lev i nuet!

Igår blev jag så glad mitt i allt. Vet ni vad jag kom på? Att jag har tur som får leva! Det kanske låter lite konstigt, men det slog mej mitt i allt bara, att man har ju så tur egentligen. Så därför har jag bestämt mig för att vara glad och njuta av livet, eller åtminstone försöka!:D


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Kalla dagar och varma nätter..?

Igår var det snö på marken hela dagen. På kvällen när jag var ute på promenad var det fortfarande snö, men man märkte att det int var så väldigt kallt, snön höll nog på att smälta. Imorse när jag vaknade fanns det ingen snö på marken överhuvudtaget. Men nu snöar det för fullt igen, så nu är marken snötäckt!

Så då undrar jag bara, är det inte lite tvärtom om det snöar på dagarna och smälter på nätterna..?


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Nyårslista

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ganska mycket. Både bra och mindre bra saker. Bland annat tror jag att jag har hittat mig själv och insett mitt värde på ett helt annat sätt än tidigare, eller jag är åtminstone på god väg. Sen var jag också en sväng till Polen, körde bil i Helsingfors och fyllde 20 (det är ganska otroligt att jag aldrig har gjort det tidigare..).


I somras var jag till Borgbacken med några kompisar och då körde jag i Helsingfors!

Har du några nyårslöften?

Inte egntligen, men jag har lovat mig själv att jag ska fortsätta försöka hitta mig själv och börja våga vara mig själv mera bland andra. Nu är jag oftast bara den som sitter tyst i bakgrunden, men nu känner jag mig redo att börja ta lite mera plats, sen så är det bara att hoppas att människor tycker om mig för den jag är. Och om de inte gör det så är det deras förlust!;)

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej, och vad jag vet planerar inga av mina vänner att bli det heller den närmsta tiden!

Vilka länder besökte du?

Sverige och Polen.


Några nattliga bilder från Gdansk, Polen.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Jag önskar att jag skulle ha stressat mindre över onödiga saker och varit mindre ledsen. Fast egentligen ångrar jag väl ingenting jag har gjort eftersom allt jag har gjort har gjort mig till den jag är just nu. Jag har varit väldigt förrvirrad 2011, men den förvirringen har varit bra på sitt sätt också, för det känns som att jag har utvecklats så mycket också.

Bästa minnet från 2011?

Svår fråga..  Rockoff-veckan med
Malin kanske! Det var en härlig vecka med tältning, bra artister och härligt sällskap. Och om jag får välja så blir det en lika härlig vecka nästa år igen!

Rockoff var härligt! Här är några bilder på Ola Salo från The Ark.

Bästa köpet?

Min mobil, Sont Ericsson Xperia Ray! Mobilen jag hade innan det var dels ganska omodern och dels var skärmen sönder så att man knappt såg något på den det sista halvåret..

Vad spenderade du mest pengar på?

Antagligen gick mest pengar åt till hyran, men det är ganska tråkigt med inte så mycket man kan göra åt det.. Men 2011 använde jag nog också ovanligt mycket pengar på kläder och nöjen!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Jag har insett att det finns människor som faktiskt tycker om mig, och det har gjort mig väldigt glad. Andra saker som jag har blivit väldigt glad av är alla mina härliga fotostunder, "utflykter" med de jag tycker om och underbara kommentarer här på bloggen! <3

Jag har haft många härliga fotostunder tillsammans med Malin, både med henne som modell och "bara" som sällskap!<3

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Antagligen ledsnare, men det är bra för nu går det bara uppåt! När 2011 slutade var jag lycklig, och när 2012 började var jag lycklig. Så 2012 kommer nog bli ett riktigt bra år för mig!

Favoritprogram på TV?

Eftersom vi inte har någon tv i lägenheten så har jag knappt alls sett på tv, men en hel del på tv-program på datrorn. En favorit har t.ex. varit Robinson!

Är det något du sakna 2011 som du vill ha år 2012?

Jag vet inte..Egentligen hade jag väl lite av allt 2011, men 2012 vill jag ha mera av de sakerna som gör mig glad och mindre förvirring och saker som gör mig ledsen!

Vad ser du mest framemot med år 2012?

Att umgås med mina vänner, hitta på roliga saker och bara vara mig själv!

Jag på sommaren. 

 


Så vackert med lite snö!

Det har hittills varit en ganska snöfattig vinter här, men till min stora glädje blev det vitt passligt till nyåret! Det är kanske inte så jättemycket snö, men det behöver det inte vara heller enligt mig, bara marken blir vit. Så nu kan det vara snöigt ett tag, och sedan kan våren komma!


Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Bilder från nyåret

Nu har 2012 börjat och det firades med pompa och ståt. Eller med middag, singstar, fyrverkerier och härliga människor åtminstone! Firandet igårkväll (och inatt) blev riktigt lyckat enligt mig och jag var till och med ganska flitig med kameran! Så här kommer några bilder.

Och om ni som är med på bilderna absolut inte vill att jag ska visa någon bild så kommentera/sms:a/ring så tar jag bort bilden/bilderna så snabbt som möjligt!:)Bordet är färdigdukat...


...och jag är färdigfixad!


Middagen fick godkänt och alla blev mätta och nöjda (så vitt jag vet i alla fall..).


Lite skumpa till tolvslaget!


Fyverkerier och glada människor!


Malin och Josse tänder varsitt tomtebloss...


...och pojkarna "fäktas" med sina!


En gruppbild! Men jag fattas, och en annan for hem lite tidigare.


Fina flickor! <3

Alla bilderna är fotade av mig med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Hur firade ni nyår?:)

RSS 2.0