För mycket tankar just nu..

Alltså ibland känns det som att jag tänker alldeles för mycket. Jag tänker på alla möjliga saker, jag tänker så intensivt så att jag knappt längre ens vet om det är tankar eller verklighet.. Extra mycket nu efter att det har hänt allt möjligt under sommaren och jag sitter ensam i lägenheten. Jag tänkte att jag skulle försöka blogga lite vettigt nu, men nä, jag vet inte var jag ska börja - tankarna bara irrar hit och dit och jag vet allt och ingenting.
 
I alla fall, därför blir det lite dåligt med bloggandet nu ett tag. Eller det, i kombination med att jag jobbar hela dagarna. Men oroa er inte, snart tar jag tag i bloggen ordentligt igen, och jag slutar inte blogga nu heller, men jag bloggar kanske inte så många gånger om dagen! :)
 
En bild på mig jag tog med självutlösaren för någon vecka sedan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Rockoff var underbart, och nu har jag börjat min praktik!

Jaha, nu var årets Rockoff över. Usch vad jag var sorgsen då sista dagen.. Men det var i alla fall åtta underbara dagar, jag har så många fina minnen därifrån nu! Jag och Malin tältade ju, och i början av veckan var det mest bara mulet och regn, men sen kom solen och allt kändes perfekt. Sol, bra musik, kompisar, killar, några drinkar..vad mer behöver man?! Jag ångrar inte alls att vi valde att tälta även om det kostade mer än att bo i vår familjs lägenhet,  det var verkligen festivalkänsla på campingen! 
 
Jag fotade inte alls lika mycket som förra året, men jag har ändå en hel del bilder att visa, men dem får ni vänta lite på! 
 
Igår kom jag hit till Ekenäs ungefär klockan åtta på kvällen, och fem imorse steg jag upp igen för att fara och jobba min första dag på mitt praktikställe. Ingen höjdare efter en vecka med sena nätter och långa sovmorgnar. Dagen gick i alla fall bra, jag har rensat lite ogräs och beskurit äppleträd. Och nu var det bara 19 dagar kvar, sedan är praktiken klar. 
 
En somrig bild:

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Fototips - Tänk på ljuset när du fotar porträtt!

Det här är antagligen en sak de flesta som har fotat lite mera vet, men jag tänkte i alla fall skriva lite om det nu. Ljuset. Om man fotar porträtt är ljuset otroligt viktigt, om ljuset är dåligt spelar det ingen roll hur vacker modell man har eller hur bra kamera man har, porträtter blir ändå lätt lite halvdåligt. 
 
Man kan antingen fota inne i en studio med belysning som man själv styr helt, eller ute bara med solen som ljuskälla, eller inne eller ute med en kombination av solljus och kamerablixt eller lampor. Men det jag tänkte fokusera på nu är ute med bara solljus. Många som inte fotar så mycket tror ju att det är perfekt att vara ute och fota en solig dag, men det är det inte alltid, en mulen dag ger mycket jämnare ljus och därför ofta finare bilder. Men om man ändå vill fota ute när solen skiner kan man till exempel göra som jag gjorde när jag fotade studentporträtt på min syster Fanny, och hade min andra syster Lotta med som hjälpreda och assistent! :)
 
Här är några bilder jag tog då:
 


På den här första bilden ser man tydligt vad ojämnt solljuset blir. Den starka solen gör så att ena halvan av ansiktet blir nästan vit och den andra blir alldeles för mörk. Det ser inte fint ut, ansiktet ser glansigt ut och klänningen förlorar också sina fina detaljer där solljuset kommer. På den här andra bilden är däremot hela ansiktet i skuggan, ljuset blir jämnare, hela bilden blir ljusare och finare. Klänningens detaljer syns också mycket bättre, även om man skulle redigera bilden lite ljusare!


Haha, det var så här jag fick skuggan! Man borde egntligen ha haft till exempel ett vitt lakan att ha mallan solen och Fanny, men eftersom jag inte hade tänkt på det så fick man ta det man hade. Därför slutade det med att Lotta fick stå och hålla upp sin tröja och skugga Fanny! Det kanske ser lite dumt ut (och bilarna som körde förbi undrade säkert vad vi höll på med!), men jag blev nöjd med resultatet och det är det viktigaste! Så tack Lotta för hjälpen! :D
 
Sådär, nu har jag skrivit ungefär det jag hade tänkt skriva och visat några bilder. Hoppas att ni förstod vad jag menade, och kanske någon också lärde sig något nytt! :) 
 
Alla bilderna är oredigerade och fotade med Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

28.7 - A Tribute to Queen, Mange Makers

Nu var det sista kvällen för årets Rockoff då! Ingen av kvällens artister låter väl så värst intressanta, men man ska vara öppen för allt så säkert blir det bra. Klockan tolv borde Rockoff också avslutas med fyverkerier, så det brukar ju vara fint. Eftersom det här är ett tidsinställt inlägg vet jag inte hur veckan har varit nu när jag skriver det här, men jag hoppas att det har varit minst lika bra som förra året! Så förhoppningsvis har jag fått många fina nya minnen, haft härliga upplevelser och hört bra musik varje kväll! :D
 
Haha, låten "Fest hos Mange" har varit svår att missa:
 
 
 

Imorgon tidigt (klockan 06.00 tror jag) går färjan härifrån hem till mig igen, så det blir tidig väckning för mig och Malin. På söndagen far vi sedan vidare till fastlandet och på måndagen var det slut på semestern. Jaja, man kan inte roa sig för alltid, så det är väl helt enkelt bara att bita i det sura äpplet (som passar perfekt eftersom jag ska jobba på en äppelodling! xD ) och börja jobba igen! 

27.7 - Adrian Lux, Panetoz

Jaha, snart börjar den här Rockoff-veckan närma sig sitt slut. Det är alltid lika sorgligt, men desto större anledning att njuta av den här nästsista kvällen med Adrian Lux och Panetoz och morgondagens sista uppträdanden och fyverkerierna! 
 
 

26.7 - Timbuktu & Damn

Ikväll uppträder Timbuktu, och det är lika som Den Svenska Björnstammen en artist som jag redan har sett i år, på popkalset i Ekenäs. Men det gör inte så mycket, han har ju sånger man kan sjunga med i och så, så jag tror nog att det här också blir en bra kväll. I värsta fall behöver jag ju inte ens vara där och lyssna om jag inte vill, man kan ju komma och gå som man tycker! :)
 
En bild från Popkalaset:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Studentporträtt #4

Här är de sista bilderna jag tänkte visa på min syster. Om ni vill se del 1, 2 och 3 av de här studentporträtten är det bara att titta under kategorin "Fotografering - Människor", där finns alla bilderna! :)
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 

Vad tycker ni om de här bilderna då? 
 
Kommentera gärna, det är alltid roligt både med fina ord och med konstruktiv kritik! :)

25.7 - Magnus Uggla, Norlie & KKV

Jaha, den här onsdagskvällen var det dags för Magnus Uggla och Norlie & KKV. Magnus Uggla ska nog bli rolig att se, men kvällens höjdpunkt är nog Norle & KKV, de är en av de artister jag har sett allra mest fram emot att se! :)
 
bytimeline.com_norliekkv_003_bw_adobergb copy
(Bild lånad härifrån)
 
 
 

24.7 - Den Svenska Björnstammen, Lillasyster

Idag uppträder Den Svenska Björnstammen och Lillasyster. Den Svenska Björnstammen såg jag på Pokalset i juni, men de var jättebra så det är bara roligt att se dem igen! :D Lillasyster har väl också några låtar som man kan sjunga med i tror jag! :)
 
Några bilder jag tog på Svenska Björnstammen på Popkalaset:

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Studentporträtt #3

Mera studentbilder på min syster! :)
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

23.7 - Veronica Maggio

Jaha, då var helgen över för den här gången då. Men det gör inget, för jag har helg hela veckan jag, så ikväll ska jag njuta av Veronica Maggios uppträdande! Hon är vacker, hon har vacker röst och dessutom vackra sånger, så det kommer nog bli en bra kväll tror jag! :)
 
 

Grattis Malin på födelsedagen!

Bilderna är fotograferade av mig med Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 
Besök gärna Malins blogg och gratta henne så blir hon glad! :)

22.7 - Loreen, Broken Door

Ikväll uppträder Loreen och Broken Door. Och vem Loreen är tror jag inte att någon har missat! Hon var bokad till Rockoff redan innan hon vann eurovisionen, men jag måste ju säga att det är roligt att se henne nu efter att hon har blivit kändis i hela Europa! :) Broken Door vet jag däremot inte så mycket om, men säkert är han bra också!
 
En bild på vackra Loreen:

Loreen
(Bilden är lånad härifrån!)
 

21.7 - Dead by April, Maskinen, Pandora & X3M

Ikväll uppträder de här "filurerna". Det ska bli roligt att se allihopa, och jag tror att det kan bli ganska mycket allsång när Maskinen och Pandora & X3M uppträder, speciellt under "Drottningen av Åland" såklart! :P
 

Studentporträtt #2

För någon vecka sedan fotade jag studentporträtt på min syster Fanny, här gav jag ett smakprov på hur bilderna blev. Men jag blev nöjd med ganska många bilder, och nu äntligen har jag gått igenom dem så nu ska jag visa dem för er! :) Jag delar upp dem i tre inlägg som kommer nu under den kommande veckan, det passar bra att tidsinställa dem när jag ändå inte vet hur mycket jag kommer hinna blogga under Rockoff! 
 
Nu till bilderna:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vilken bild tycker ni blev finast? Den andra bilden är min favorit! :)

Nu börjar Rockoff 2012!

Idag börjar Rockoff. Men jag är ännu i Kimito. Men ikväll ska jag och Malin fara hem till mig, och på lördagen far jag, Malin och min lillasyster vidare till Mariehamn. Så även om vi missar första kvällen ska jag och Malin njuta av de åtta andra kvällarna, så det kommer nog bli superkul! :D Vi var på Rockoff förra året också, och har många fina minnen därifrån!
 
De här artisterna uppträder i år:
 
Jag har ingen speciell som jag ser jättemycket fram emot, men det är nog många som kommer bli roliga att se! Så det tror jag kommer bli en superrolig vecka! :D Jag och Malin ska kanske tälta i år också, det är ju mycket roligare och mer festivalstämning att tälta än att bo i lägenhet, fast det kanske är "bekvämare" och billigare med lägenhet!
 
Här är förresten några bilder från Rockoff förra året:
 
Bilderna är fotograferade av mig med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.
 
Jag vet inte hur mycket jag kommer kunna blogga under veckan, men jag ska åtminstone tidsinställa några inlägg och så ska jag göra mitt bästa! Och kameran har jag självklart med, så sen efteråt har jag antagligen en massa bilder att visa! :D

Fredag förmiddag

Ojoj vad veckan går snabbt, nu är det redan fredag! Det betyder alltså att jag måste packa ihop mina saker så småningom för ikväll ska jag och Malin fara till Åland, hem till mig och sedan vidare till Mariehamn på lördagen. Härligt med sol i alla fall, hoppas att den är här för att stanna nu! :)
 
Två somriga bilder:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Love

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bilder på Krista Siegfrids

En annan artist som uppträdde på Popkalset i juni 2012, var en av förra årets värdinnor och en finlandssvensk artist: Krista Siegfrids. Det var mycket energi på scenen när hon uppträdde, och till och med ett klädbyte, så det var nog en bra show!
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Lite ditt och datt om de senaste dagarna

Jag har ju inte skrivit så mycket om vad jag har sysslat med de senaste dagarna, så nu tänkte jag uppdatera er lite om det. Jag har varit hemma hos Malin, hon har jobbat på dagarna så då har jag varit ensam där och slappat, och på kvällarna har vi gjort lite allt möjligt.
 
Idag satt jag ute i solen och läste i någon timme, jättehärligt! Efter det, ungefär klockan två, packade jag ihop lite saker och for till Ekenäs. Det ösregnade nästan hela vägen, jag såg till och med en blixt, och ändå hade det varit så soligt och varmt tidigare.. Men nu är det soligt och fint här i Ekenäs också. Konstigt väder! Här har jag ätit middag, planterat lite blommor på balkongen, läst tidning och ätit godis. Tagit det lugnt och njutit helt enkelt! :) Imorgon far jag tillbaka till Malin, jag är bara hit lite fram och tillbaka för att se att allt är bra med lägenheten och så. Roligt att fara runt lite också!
 
Här är några bilder från dagen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vad har ni gjort idag då? :)

Bilder på Little Marbles

Idag tänkte jag visa några bilder på Little Marbles, som också uppträdde på Popkalset. Verkligen söta flickor! :)
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Just because she is pretty doesn´t mean you are ugly

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bilder på Redrama och Jesse P

Nu var det dags för mera bilder från Popkalset, den här gången på Redrama och Jesse P. De var jättebra, en av kvällens höjdpunkter enligt mig! :) Fast de uppträdde ganska tidigt på kvällen så fick de verkligen med publiken och det var härlig stämning. De kastade också ut cd-skivor i publiken, och eftersom vi stod längst fram så snappade vi åt oss varsin. Så det var ju roligt! 
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Studentbilder på min syster och min kusin #5

Här är nu de sista bilderna jag tänkte visa från när jag fotade Fanny och Linda. De här är också lite mindre seriösa bilder, men jag tycker att de är härliga ändå! :D Speciellt den sista när Lotta ger en blombukett till Linda och Linda ser lite smått osäker på om hon ska ta emot den..:P

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Satin Circus

I juni var jag, Malin och mina två systrar till Popkalset i Ekenäs (se och läs ett tidigare inlägg här). Jag tog massor med bilder, men har varit usel på att visa dem för er. Därför tänkte jag nu visa bilder på en artist varje dag, och nu börjat jag med Satin Circus. De är ett ganska okänt band som består av några killar från Helsingfors, men jag tyckte att de var duktiga! :)

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.
 
 
 

En heldag på Borgbacken

Igår klockan halv nio startade vi här hemifrån, och ungefär klockan elva på kvällen var vi hemma igen. Så det blev verkligen en heldag i Helsingfors! Jag körde hela vägen, och fast det ösregnade ibland och så så gick det nog riktigt bra, kanske det inte är så farligt att köra i Helsingfors trots allt! :) Det var jag och fem kompisar, och trots att vädret inte alltid var så fint (det kom nog regnskurar lite nu och då, och vi hörde till och med lite åska) så hade vi nog riktigt roligt. Vi åkte alla möjliga bergochdalbanor och karuseller och skrattade tills tårarna rann!
 
Jag tog inte med kameran eftersom den är ganska stor att släpa på och jag inte ens tog med en väska, men några mobilbilder tog jag i alla fall:
 
Bilderna är fotade med Sony Ericsson Xperia Ray.

Till Salo och shoppa

Nu ska jag och Malin fara en sväng till Salo och shoppa! Jag försöker egentligen spara lite pengar, så jag tänkte inte köpa så mycket, men det är ju ändå mysigt med en liten utflykt! :) 
 
Jag lånar Malins dator nu, så jag har inga bra bilder att använda just nu. Men här hitta jag i alla fall en mobilbild som hon har tagit på mig på midsommarafton. Så den får duga, fast jag har en lite konstig min!
 

Studentbilder på min syster och min kusin #4

Här är några fler "mindre allvarliga" bilder jag tog på Fanny och Linda:

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Klätterrosor vid vår trappa

Vid trappan vid vårt hus har vi en röd klätterros. Den är en av våra få rosor som år efter år växer och som blommar fint med många granna blommor. Det, plus att det verkligen är vacker bredvid vårt vita lite slitna trappräcke gör att jag verkligen tycker om den. 
 
Nu ett par bilder på den:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En humla bland vitklövern och lite om min vardag

I onsdags var min syster Lotta till Mariehamn, och på kvällen kom hon hem med en hel drös kompisar. En sov bara här den natten och for redan tidigt på morgonen för att han skulle jobba i Jurmo. Två av dem stannade till på eftermiddagen när de sedan for till Jurmo de med där de skulle tälta och vara på Island in the sun (festival). Den sista kompisen är fortfarande här, men hon och Lotta ska också på festival ikväll, när Lotta har jobbat klart. 
 
Så det har varit en hel del människor här nu, men det har varit roligt att träffa lite nya trevliga människor! Men nu börjat det bli tomt här, Fanny for till Mariehamn imorse och jag ska till Kimito idag på dagen. Imorgon ska jag sen kanske fara och shoppa med en kompis och på söndagen ska jag och ett gäng kompisar fara till Borgbacken (nöjesfält i Helsingfors). Så det ska ju bli roligt! :D
 
Här är två bilder på en humla bland vitklöver som jag tog häromdagen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En regnig torsdag

Usch, idag regnar det och är tråkigt ute. Jag tycker både synd om mig som ju har min första helt lediga dag, och synd om alla som ska på Island in the sun ikväll. Jaja, kanske det klarnar upp så småningom, man får försöka tänka positivt! Nu ska jag i alla fall stiga upp och äta morgonmål.
 
En bild för att "muntra upp" inlägget:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Regnar det hos er idag också?

Sommarblommor

Det är så vackert ute nu med alla vilda sommarblommor som har börjat blomma! Bara det skulle bli lite soligt och varmt nu skulle det verkligen vara härligt. Speciellt nu när jag har jobbat klart för ett tag, så nu är jag ledig resten av juli! :D

En bild från igår:

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Studentbilder på min syster och min kusin #3

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Borstnejlika

Nu börjar den här tisdagen vara slut, men lite allt möjligt har jag nog hunnit med. Nu på kvällen var jag också ute en sväng med kameran, så nu tänkte jag säga gonatt och visa en nytagen (och helt oredigerad) bild! :) Bilden föreställer borstnejlikor, de har frösått sig själv från plantor jag hade förra året, och jag tycker att de har fått en sån underbar färg!

Men nu, gonatt!  

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En liten fjäril

Nu har jag städat klart för idag och redan läst lite bloggar. Skönt att jobba kort dag! Imorgon ska vi fara och städa ca två timmar på förmiddagen, men efter det har vi städat klart. Så sedan börjat mitt sommarlov på riktigt! :D

Här är två bilder jag tog för någon vecka sedan på en liten fjäril:

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

A rose in the sky

Nu ska jag och mamma fara till dagis igen och fortsätta med storstädningen. Men hoppas ni alla får en bra tisdag! 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu var min arbetsdag slut

Idag klockan nio for jag och mamma till dagiset och började med storstädningen, och vid tretiden tyckte vi att vi hade städat klart för idag. Så nu har vi tvättat fönster och bonat golv. Haha, det kändes ju bra när man läste på burken till det där man skulle sprida ut på golvet (när man bonade det) och så stod det: endast för professionell användning. Och man bara, ja men då är jag ju absolut kvalificierad, jag som inte ens visste att man bonar golv nuförtiden! :P Men nog gick det ju ganska bra, i alla fall om man frågar mig. Efter det var vi en sväng till affären, mamma handlade massor med mat och jag lite godis. Så nu klarar vi oss ett tag till igen..
 
En sommarbild:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Studentbilder på min syster och min kusin #2

Sådär, nu har jag gått igenom och redigerat bilderna jag tog på Fanny och Linda för ett par veckor sedan! Så här kommer en hel drös med bilder på de fina flickorna, och resten av bilderna kommer i några olika inlägg under den kommande veckan! :)

Nu till bilderna:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vad tycker ni om bilderna? :)

Imorgon städa på dagis, nu bilder på gula blommor

Imorgon ska jag fara till dagis och storstäda. Bona golv och tvätta fönster. Jag har ingen aning om hur man bonar golv, så jag känner mig mycket kvalificierad till mina arbetsuppgifter..;) Men som tur var så kommer mamma med och hjälper, så säkert går det bra!
 
Två bilder tagna häromdagen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bilder på en tärna

Jag tycker att tärnor är så fina fåglar, men också ganska skrämmande. De är små, men snabba och aggressiva så om man kommer för nära deras bon kan de nog anfalla. Men vackra är det nog med sina vita glänsande fjädrar, det svarta huvudet och den spetsiga röda näbben.
 
Här är i alla fall två bilder jag tog här i veckan på en tärna:

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag har en massa studentbilder att visa

Godmorgon! Nu var det söndag igen då, men idag tänker jag inte ha någon "söndagsångest" för nästa vecka ska jag ta det lite lugnt. Jag ska storstäda på dagis, men det är ett bara ett visst antal timmar så det är ganska flexibelt! :)

Så en sak jag ska försöka ta tag i under den kommande veckan är att redigera och visa alla studentbilder jag har tagit! Jag har ju bilder från två olika tillfällen att visa, dels då när jag tog bilder på min syster Fanny och min kusin Linda (se några bilder här och här) och dels nu ganska nyligen när jag tog bilder på bara Fanny (se en bild här). Så alla de bilderna ska jag försöka visa så småningom! :)

Men fram tills dess kan jag visa två bilder från mitten av veckan på studentmössan och en ros:

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bilder på min syster Lotta #5

Sådär, nu tänkte jag visa de sista bilderna på min lillasyster! :)

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Har jag inte en fin syster? :)

Grillning vid stugan och glass med jordgubbar

Igårkväll var hela familjen och Willy till vår stuga och grillade. Grillkolen var ganska dålig, så det blev inte så välgrillat, men det var roligt i alla fall. Lotta hade till och med sagt åt mamma att köpa majs och halloumiost till mig så att jag också hade något att grilla! Så det var snällt så beövde jag inte äta kött, men inte heller bara potatis och sallad. Efter det satt vi ännu några timmar ute vid stugan och läste tidningar och löste korsord och annat, så det var ganska mysigt. När vi kom hem igen ungefär halv tio så var det dags för glass med färska jordgubbar, och chips, så det var ett bra avslut på dagen!:D
 
Tyvärr har jag inga bilder från igår att visa, men här är i alla fall en bild på utsikten från stugan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 

Sista arbetsdagen!

Idag är sista dagen jag ska jobba här i växthusen! Skönt, det börjar bli lite väl hett där nu.. Så nästa vecka ska jag storstäda på ett dagis, sedan har jag två veckor ledigt och i augusti ska jag praktisera på en äppelodling. 
 
Och sedan de obligatoriska blombilderna:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bilder på min syster Lotta #4

Här är några till bilder på min syster. Några är "allvarliga" och resten är..mer eller mindre konstiga! :D Men jag tycker om alla bilderna ändå, det är härligt med lite roliga miner ibland också!

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Mjölkört

Några bilder på härliga blommor tagna igår:

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 

Nu ska jag fara på jobb, näst sista dagen i växthusen! Hoppas att ni alla får en bra torsdag!

Studentporträtt

Nu ska jag snart sova, men jag tänkte bara lite snabbt visa en av bilderna jag tog nu ikväll. Det är studentbilder på min syster Fanny, lite försenat kanske, men bättre sent än aldrig! :) Jag tog en hel del bilder, både fina på Fanny och mindre fina men ganska roliga på Fanny och min andra syster Lotta.. Så jag ska nog visa bilder när jag hinner och orkar! Lotta var förresten med som "fotoassistent", det är viktigt att påpeka, så hon hjälpte till med både det ena och det andra! :D 

Nu till bilden:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 

Igår var nog årets sämsta dag för mig tror jag

Dåliga saker igår:
 
- Det var stekhett på jobbet
- Arbetet på jobbet var tråkigt
- Jag ville bara sluta jobba och fara vart som helst, bara jag inte var tvungen att stanna här på ön mera
- Jag var irriterad på många och många var irriterade på mig
- Hela kroppen var öm av träningsvärk och jag hade ont i huvudet av för mycket sol
- Datan började krångla
- Jag tappade mobilen i vatten!

Bra saker igår:

- Jag fick lov av chefen att bara jobba den här veckan till
 
Så för att sammanfatta så var gårdagen faktiskt riktigt usel! Jag var på dåligt humör redan när jag vaknade och efter att jag tappade min relativt nya och dyra mobil i vattnet så orkade jag bara inte mera.. Ingenting gick som jag ville och jag ville bara krypa ner i sängen och gråta.. 

Men idag känns det bättre, min älskade mobil klarade sig ( :D :D :D ), datan funkar bra igen och allt känns mycket bättre. Så nu är jag glad igen. Och nu ska jag jobba två dagar till, sen så slutar det jobbet så får jag vara ledig i några veckor! Just var jag också ute och fotade mina två systrar, så det var roligt. Bilder kommer nog i sinom tid..:P Så nu känns livet ganska bra igen! :)
 
Brändö på sommaren:
 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bilder på min syster Lotta #3

Här är lite fler bilder på min syster:

 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Hett i växthusen, skönt ute

Ungefär så kan man väl sammanfatta dagens arbetsdag. Halva tiden fick jag vara ute, och förutom att jag brände mig lite på ena sidan (lite på ansiktet, överarmen och halsen) så var det riktigt skönt med sol och vind. Andra halvan av tiden var jag inne i växthusen, och där var det över 40 grader hett och vindstilla, så det var ingen höjdare. Men jag överlevde i alla fall dagen, och håller tummarna för att jag får vara ute hela dagen imorgon!:)
 
En bild på var paradisbuske som vi har här hemma:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu börjar en ny arbetsvecka

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nackdelen med fint väder

Alltså många tycker säkert bara att jag klagar och är "otacksam" nu, för egentligen är det väl perfekt sommarväder idag. Men jag är i alla fall inte riktigt nöjd med vädret. För nackdelen med strålande sol och värme är ju att det känns som att man borde vara ute och njuta då, så jag får dåligt samvete när jag hellre stannar inne i rummet. Men orsaken till det är ju att jag jobbar ute eller i växthus hela dagarna, så det blir lite väl mycket sol och värme då.. 
 
Nåjaa, nu har jag i alla fall varit ute en sväng med kameran!
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

God morgon!

Jaha, nu har jag stigit upp den här söndagsmorgonen. Idag verkar det vara fint väder ute också, så det är ju roligt! Det var typ sjätte lördagen på rad igår som det regnade.. Jag menar okej att det regnar, men varför inte typ på en tisdag eller något?! Jaja, nu ska jag upp och äta morgonmål!

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

RSS 2.0