Bilder på min syster Lotta #2

För några veckor sedan fotograferade jag min syster Lotta (läs och se mera här) och jag lovade ju att visa mera bilder. Nu äntligen har jag tagit tag i det, så nu ska jag visa lite mera bilder, uppdelade på ett par inlägg! :)
 
Här är några bilder på Lotta uppe på ett berg: 

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Cykla i högt gräs

I onsdags var ju jag och min syster ut på en utflykt till vår sommarstuga (läs mera här) och då skrev jag att jag nästan cyklade på en orre med en unge. Sen när jag läste det tyckte jag att det lät lite dumt, hur kan man inte se dem liksom?! Men nu tänkte jag visa två bilder på hur det såg ut där, för att komma hela vägen fram till stugan måste man alltså fara över en äng, och det var inte bara lite gräs där.
 
Så här såg det ut där jag lämnade cykeln för att gå den sista lilla biten:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 

Så i det höga gräset kan nog nästan vad som helst gömma sig! :P Idag har jag förresten inte gjort så mycket vettigt, det blåser och duggregnar ute så jag sitter inne framför datorn och latar mig. Men jag klagar inte, det är skönt att bara ta det lugnt ibland! :D

Så trött så det knappt är sant

Usch vad trött jag är idag! Nu på kvällen tog jag en liten tupplur, men nu igen är jag så trött så jag knappt kan hålla ögonen uppe.. Jag tror att det är för att jag var ute hela gårdagen, och idag har jag också varit ute en del och resten av tiden har jag varit i ett hett växthus. Så jag tror att jag har fått lite väl myckel sol, inte direkt så att jag har bränt mig utan mer så att hela jag är varm och jättetrött. Så nu ska jag riktigt snart sova och hoppas på att vara piggare igen imorgon!
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En liten svamp och äntligen helg

Idag jobbade jag ungefär en timme övertid, härligt på en fredag eftermiddag.. Jaja, nu är veckan i alla fall över så nu kan jag njuta av två lediga dagar! Nästa vecka blir troligtvis sista veckan jag jobbar där också, så sen slipper jag hettan och smutsen under naglarna! :P Fast helt ledig blir jag ju inte, i juli ska jag städa en del på dagis och hela augusti ska jag praktisera på en äppelodling. Men roligt med lite variation i alla fall!
 
Här får ni en bild på en liten svamp, på tal om ingenting:

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En fyr i fjärran

Nu ska jag fara på jobb, men här är en bild på en fyr jag tog på onsdagskvällen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En stenig strand

Idag har jag jobbat ute nästan hela dagen, vi har börjat flytta ut julrosor på åkern. Solen sken och det blåste lite, så det var ganska passligt! Nu på kvällen har jag inte gjort något extra, jag har skött djuren och vattnat i växthuset, och suttit framför datorn och latat mig såklart. Jo vi har fått en till kyckling förresten, så det var ju roligt! :)

Här är några bilder från stranden vid vår sommarstuga som jag tog igår när jag och Fanny var dit:

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Gräset har växt bra i år

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Kvällsutfärd till stugan

Nu på kvällen skulle min ena syster fara ut och springa och ville ha sällskap. Jag orkade ju absolut inte springa i samma takt, så jag tog cykeln istället och så fick kameran följa med i korgen. Perfekt enligt mig! Så hon sprang och jag cyklade i ungefär samma takt. Vi for till vår sommarstuga som är ca 2 km från oss, och där fotade jag lite natur och fåglar, och sedan for vi hem igen. Jag cyklade nästan på en orre med en unge i det höga gräset på en äng, men de klarade sig som tur var! :) Men den hann jag tyvärr inte få någon bild på..
 
Men här är i alla fall en bild på stugan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag och min lillasyster

Haha, här är en bild från i söndags på mig och min lillasyster Lotta! Vi gjorde varsin krans av vitklöver. I fredags lärde jag Malin att göra kransar, och i söndags lärde jag Lotta.. Men kanske de kan göra kransar nu sen efter det här!  

Vad tycker ni förresten, liknar vi varandra?

Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Jobb igen, men snart har halva veckan gått!

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Flera bilder från midsommaren

För någon dag sedan visade jag några bilder från mitt midsommarfirande, men nu tänkte jag visa några till. Eller de här bilderna är egentligen från fredagen på dagen, när jag och Malin ännu bara var ensamma. Så en av sakerna vi roade oss med att göra då var midsommarkransar, och det är det de här bilderna handlar om!  

Nikon D3100 och Nikkor 18-55. Alla bilderna är fotade av Malin.
 
Annat vi hann göra då på fredagsdagen var bland annat att ta oss från Ekenäs till Kimito. Det tar bara ca en timme med bil, så det är inte så farligt, men jag fick tyvärr migrän på förmiddagen! Så mellan typ elva och fyra så orkade jag inte göra annat än att ligga i soffan och beklaga mig och sörja över att midsommaren skulle bli förstörd.. Så Malin fick packa ihop mina saker och köra (med min bil). men som tur var så försvann migränen sen på eftermiddagen! :D Men det är därför jag ser lite småsliten ut på bilderna, jag har ju inte alls hunnit fixa mig på hela dagen, så håret är väl knappt ens borstat..:P Men jag är glad ändå för det blev ju en bra midsommar trots att det inte verkade så där ett tag! :D

Will you love me, even with my dark side?

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Vilket tråkigt väder!

Usch, idag har det ösregnat så gott som hela dagen. Så även om jag har jobbat inne i ett växthus och med jacka på så har det nog både varit kallt och blött. Inte så där svalt och skönt som man önskar sig alla de stekheta dagarna, utan så där kallt och rått så man känner sig alldeles stel. Hur som helst, arbetsdagen gick nog ganska bra, och nu på kvällen har jag varit effektiv. Jag har skött djuren, städat rummet, packat upp nästan alla väskor, gjort lite skolsaker (som hörde bland annat till sommarkursen vi hade förra veckan) och bäddat rent i sängen. Och imorgon är en ny dag, så nu ska jag sova!
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu på jobb

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Min midsommar

Sådär, nu är jag hemma på Brändö igen efter en härlig tid i Ekenäs och på Kimitoön, så nu måste jag väl blogga lite! :) Min midsommar har varit riktigt bra, på torsdagen var ju jag och Malin i en park och picknickade och hade det härligt, och på fredagen var det dags att fira med lite kompisar. Först var vi en sväng med bilen och hälsade på lite, och sedan kom några hem till Malin. Så var vi där och grillade, gjorde kransar (eller jag och Malin gjorde till oss alla), pratade, hade lite frågesport och såg på film. Så det var trevligt! På lördagen regnade det tyvärr, men vi var ändå ut med bilen och körde runt och lyssnade på musik, och på kvällen var vi till Josse och Ronny och hälsade på! Och idag så har jag inte gjort så mycket annat än tagit mig hem igen..:P 

Här är några bilder från fredagen:


Malin och jag med våra vackra kransar på dagen! :)


Josse och Anne fick också varsin krans sen på kvällen!


Här är nästan hela gänget med varsin krans! En kom lite senare så han fick varken vara med på bild eller någon krans, men han var nog med i alla fall! :D
 
Har ni haft en bra midsommar? :)
 
 
 

Midsommar!

Jaha, så nu var det fredag, och alltså midsommar! :D Det betyder att det börjar vara dags att duscha, städa och fixa här i lägenheten så att vi sedan kan starta mot Kimito. Så nu hinner jag inte sitta framför datorn mera, men jag vill önska er alla en underbar midsommar! :D

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Picknick i parken

Idag har varit en ganska bra dag om jag får säga det själv. Ogrästenten vi hade idag gick riktigt bra, jag var bäst av alla så jag fick ett pris (lite duschtvål, en sax och ett litet förstoringsglas), så det var ju roligt! Vädret har också varit härligt, strålande solsken och ingen iskall vind som de föregående dagarna! Så efter att skolan var slut (som dessutom var det allra sista skoldagen för i år, så nu är det sommarlov påriktigt) så var vi en sväng till centrum och shoppade lite, och sedan bestämde vi oss för att fara ut på picknick.

Vi köpte lite godsaker, jordgubbar, vindruvor och chips, och lagade äggsallad. Så tog vi en filt och all mat och promenerade iväg till en park här i närheten. Så där satt vi på en bänk i solen och åt, och efter det vandrade vi vidare längs med vattnet och lade oss sedan på filten på gräset och lyssnade på musik och åt ännu mera! Så efter några härliga timmar där så är vi hemma igen nu!  Så en härlig dag har det verkligen varit! :D
 
Lite bilder från vår utflykt:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 18-55mm. Bilderna är fotade av mig och Malin.

Nu skola igen

Nu ska vi snart fara till Västankvarn och ha sommarens sista dag av de här sommarkurserna! Vi ska titta på ogräs, lyssna på något om bekämpningsmedel och sedan ha ogrästent, men idag borde vi sluta redan klockan tre tror jag! :) 

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Hemma efter en lång skoldag

Nu äntligen är jag hemma igen i Ekenäs efter en lång skoldag. Klockan halv elva imorse (okej, i förmiddags) startade vi mot en försöksodlingsstation ungefär en timme härifrån, och efter det har vi ätit lunch där, sett på en massa odlingsförsök med spannmål och oljeväxter och nya maskiner och annat liknande (tyvärr bara på finska, så jag kan inte säga att jag var överdrivet intresserad och engagerad), agrologerna har bastat, jag har suttit i en bil i ett par timmar och haft roligt med kompisar, sedan åt vi middag där och nu är vi hemma. Så jag har inte lärt mig så mycket idag varken om olika gödsel eller om spannmålsförsöken, men jag har skrattat gott ett antal gånger nu på kvällen i alla fall! :)

En lite halvgammal bild på gräs i brist på bättre bilder:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm. 

To stand alone


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Idag till Ekenäs

Idag på dagen ska jag starta mot Ekenäs. På onsdag och torsdag har vi sommarkurs och ska titta på lite ogräs och göra lite studiebesök, och sedan stannar jag där och firar midsommar. Så på söndag kväll kommer jag hem igen! Så ungefär så ser resten av min vecka ut! :)
Här är förresten en bild på min lilla kanin:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm. 

Den vackra skogen
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

When you want something you´ve never had


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Glada studenter


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ogräsinventering

Sådär, nu har halva dagen gått och det jag kan pricka av från min borde-göra-lista är uppgiften som hör till skolan. Det var alltså en ogräsinventering jag gjorde på en havreåker, så jag hade tio rutor där jag såg vilka olika ogräs det fanns, och hur många av varje. Det gick nog helt okej, fast det regnade och jag inte riktigt kände igen alla ogräs. Men jag gjorde i alla fall mitt bästa! :) 


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Söndag

Nu är det söndag, så snart var den här helgen också slut. Idag har jag en hel del jag borde göra och en hel del jag skulle vilja göra. Jag borde göra lite skoluppgifter som hör till nästa veckas sommarkurs, och jag borde städa mitt rum och ta hand om djuren ordentligt. Det jag vill göra är att redigera och gå igenom en massa bilder så att jag sedan kan visa dem till er, och svara på alla era underbara kommentarer. Men jag ska se vad jag hinner med! :)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Studentbilder på min syster och min kusin


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.


Snart kommer det gäster hit

Idag ska Fanny och vår kusin Linda fira att de blev studenter i år, så nu vid tolvtiden kommer det en del släktingar från fastlandet hit. Så vi ska äta rökt fisk och lite godsaker, och sen får vi väl se vad mer man hittar på! Men nu vet ni i alla fall som händer här hos mig idag!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nya Blogg.se

Ojoj, idag har det varit hett och tungt i växthusen. Men nu är det helg!:) Härligt också för jag har äntligen fått lönen för förra månaden, jag var tvungen att leva lite fattigt innan det.. Och nu har det tydligen bytt till nya Blogg.se. Det verkar ganska råddigt just nu, men kanske det blir bra!
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Syren

Syrener är så vackra tycker jag, och de doftar underbart! Både de vanliga vita och de vanliga ljuslila är jättefina, men jag tycker också att det är roligt med de lite "annorlunda" färgerna. Det finns till exempel en lite mörkare lila syren som jag tycker att är så härlig, och här är två bilder på den färgen:
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Har inte de här syrenerna en underbar färg? :)

Snart är det helg!

Nu har jag jobbat ännu en dag, så bara imorgon till och sedan är det helg!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Lite så är jag

Haha, det här stämmer ganska bra på mig! Jag är egentligen inte så rädd för spindlar, så länge jag inte har dem så nära mig, och så länge jag vet var jag har dem.. Jag tycker inte alls heller om spindlar, men att se på dem på avstånd och ha koll på var de är går bra!:) Men om man vet att man har en spindel t.ex. i sitt rum, men inte vet var den är.. Det är inte roligt!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Vad tycker ni om spindlar? :)

Vi har fått kycklingar!

Häromdagen hade våra bottemalar mitt i allt fått ungar, och nu hade vi visst fått kycklingar under natten/morgonen! Vi har haft hönor som har ruvat länge, men det blev inget med de äggen så de slängde jag bort i förrgår. Men tydligen ruvade en höna på ägg någon annanstans, lite gömd! För idag hade det mitt i allt kommit tre små kycklingar som sprang runt med de andra hönorna och pep! :P Men nu har jag flyttat dem till en annan bur, så nu har de mat och vatten i mer passande skålar! Plus lite lugn och ro!:P

De var så söta för man märkte att de inte var speciellt gamla, de kunde knappt stå ännu utan ramlade så fort man rörde dem lite.. Men jättemjuka och söta var de! :D

Här är några nytagna bilder:


En liten söt gul dunboll!:P


Samma gula dunboll!:P


Mamma höna (kallad Gollum eftersom hon ofta har lite ruggiga fjärdrar och ser lite läskig ut, men nu var hon riktigt fin!:P)
med sina små kycklingar! En gul, en gulgrå och en svart!:)

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Den värsta arbetsdagen hittills!

Usch, idag har verkligen inte varit en rolig arbetsdag. Det har varit stekhett inne i växthusen (speciellt i just det som jag var tvungen att vara i hela dagen) så svetten har bara runnit. Eftersom det var så hett så var chefen tvungen att vattna ofta, så det betydde ju att luftfuktigheten var så gott som 100 %. Så det var verkligen inte skönt att vara där och jobba! Jag gjorde lite allt möjligt, men gemensamt för alla arbetsuppgifterna var att de var ganska jobbiga, fysiskt jobbigt liksom. Så det räckte inte med att det var hett, man skulle ändå orka lyfta, bära, sära och gå timme efter timme. 

Det var nog vid mer än ett tillfälle som jag trodde att klockan hade stannat! Jag jobbade bara åtta timmar, men dagen tänkte ju aldrig ta slut.. Vilken lycka sedan när den äntligen gjorde det! Så nu har jag duschat och ätit middag, så nu känns det lite bättre. Men jag hoppas innerligt att morgondagen inte blir lika varm och jobbig!

En maskrosboll:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Snart har halva arbetsveckan gått

Det är så konstigt tycker jag, både måndagen och tisdagen gick ganska fort, men ändå känns det konstigt att det bara är onsdag idag. Det borde ju liksom åtmintsone vara torsdag tycker man! Jaja, det där med tid känns nog ganska förvirrande ibland!:P Men nu ska jag i alla fall på jobb, och efter idag är det mindre än halva arbetsveckan kvar!:)Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Bilder från studieresan på Åland

Alltså det är ju nästan så att jag skäms. Dagarna går, jag fotar, ni kommenterar. Men hinner jag visa bilderna jag har tagit? Hinner jag svara på era kommentarer? Tydligen inte.. Jaja, just nu kanske jag är ganska mycket efter med både och, men jag lovar att visa alla bilder jag har tänkt visa och att svara på alla era fina kommentarer! <3 Det tar bara lite tid nu när jag jobbar så mycket.

Så nu har jag tagit itu med bilderna från studieresan på Åland som vi hortonomer och agrologerna var på 28.5-2.6. Så nu ska ni få se lite bilder från de olika studiebesöken och annat sådant!:) (Här visade jag lite bilder från Bomarsund, och här finns lite naturbilder att titta på om ni vill!)

Nu till bilderna:


Här besökte vi en gård som hade dikor (för köttproduktion) och får. Vi såg inga kor, bara en tom ladugård, men några får både såg och fotade vi!:P Haha, jag tror att vi hortonomer var mer intresserade av de gulliga fåren än av den tråkiga ladugården!:P


Vi besökte också en annan gård med dikor, men inte heller här fick vi se några kor. Vi fick provsmaka medwurst som var gjord på kött från deras gård, men jag var inte så ivrig på att smaka (jag är ju inte så mycket för kött..). Av samma anledning var jag inte alls inn i gårdsstyckeriet som de också hade på gården. Men gården var fin med gamla hus och mycket blommor!:)


Vi var till en äppelodling, Grannas, så där fick vi lite äppeljuice att dricka och lite (ganska mycket) äppelträd att titta på!


Mellan två av besöken hann vi fara till ett ganska fint hotell (?) där vi vilade några minuter, ät lite färska frukter och njöt av utsikten. Här har Malin tagit en bild på mig och Martina!:)


Vi var också till en stor mjölkgård, och här fick vi se kor!


På samma gård hade de en massa kalvar ute i små "hagar". det ser kanske lite hemskt ut, men de står bara här tillfälligt för de ska säljas vidare för att ladugården ska bli så effektiv som möjligt med endast mjölkande kor och sinkor. Så kvigorna ("honkalvarna") köpt tillbaka sedan när de är redo att kalva!


En kväll var vi på ölprovning och middag på Stallhagen. Jag tycker inte om öl, så det var väl inte jätteroligt, men lite spännande att se till hur ölen lagas och smaka på lite olika sorter (jag kände nog att de smakade olika, men enligt mig var alla lika äckliga!:P). Och maten var god!


En annan dag var vi till en hönsfarm och tittade. Det är så viktigt att inte sprida smittor bland hönorna, därför fick vi inte alls se dem, men kyckligarna fick vi se!:) De var jättesöta, men det var lite jobbigt att vara där inne för det var ganska varmt och fuktigt..:/


Chipsfabriken besökte vi också. Så nu har jag smakat på alldeles "färska" chips, fortfarande alldeles varma! Och det var gott!:)


Vi var också till ett "skogsföretag". De tog emot virke som de gjorde till fina plankor. Så vi såg många stora maskiner, men jag kan inte säga att jag förstod riktigt hur allt fungerade!:P


Sista dagen var vi också till Uffe på berget. Det är ett utkikstorn, så vi var dit och drack kaffe (inte jag) och tittade på utsikten. Det var ganska mysigt att sitta och prata en liten stund, för efter det så började resten fara hem och jag och Malin blev ensamm i Mariehamn. Eller vi hittade ju Lotta sedan!:D

Sådär, det var bilder från en del av studiebesöken! Vi var nog till ganska många fler ställen, men de var antingen så tråkiga bilder därifrån, eller inga bilder alls!:P Men nu har jag i alla fall visat de här bilderna, så nuär jag bara några veckor efter..;)

Alla bilderna är fotograferade med Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Stekt abborre och sol

Nu är jag hemma igen, så nu ska jag äta middag. Stekt abborre tror jag att det blir, någon hade visst hämtat hit lite fisk tidigare idag! Så det är ju säkert gott!:) Så nu vet ni vad jag sysslar med..:P

Så härligt med solen som lyser genom löven:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

De härliga sommarblommorna

Det är nog verkligen en vacker tid nu med alla blommor som har slagit ut på vägkanterna!:)

En bild fotad igår kväll:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Våra bottemalar har fått ungar!

För ett bra tag sedan när jag storstädade akvariet hittade jag ägg som en av bottenmalarna vaktade i liten "håla". Först tog jag bort fisken därifrån (jag skulle tvätta prydnaden), men när jag såg att den hade ägg satte jag tillbaka den och lät dem vara i en egen hink med vatten medan jag städade klart. Efter det satte jag tillbaka prydnaden med äggen och bottenmalen och väntade länge på små fiskar. Men vekorna gick och inget såg jag, så jag gav upp och gissade att vi kanske bara hade två malhonor, så att det inte blev något av äggen.

Men ikväll när jag gav mat såg jag något som var på en av växterna. Först trodde jag att det var en av våra andra bottenfiskar, men sedan såg jag att det ju var en malbebis! Och när jag tittade närmare hittade jag flera stycken, säkert åtminstone tio! Så tydligen blev det små malbebisar då i alla fall!:) Men vad vi ska göra med dem vet jag inte, det lär ju bli trångt i akvariet när de alla har blivit stora..:P

Här är i alla fall en bild jag tog nyss (jag vet att det är dålig, men i alla fall):


Man ser en där i bakgrunden vid sidan av stenen också!:P

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Tusenskönor

Nu var måndagens arbetsdag över och dags att istället ta itu med arbete som behöver göras här på gården. Nu först ska jag planterar lite blommor i rabatter och krukor här på gården, efter det ska jag vattna i växthuset och sedan sköta djuren. Men efter det tror jag att jag ska fara ut en stund med kameran, det finns så mycket vackert att fota nu den här årstiden!:)

Här är några bilder på tusenskönor som jag tog för ett tag sedan:
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Skönt när skolan börjar igen så att man hinner vila upp sig..

Nu var den här helgen över så nu är det väl bara att fara på jobb igen.. Håhhå, jag längtar tills skolan börjar igen så att man hinner vila upp sig lite!;) Nä men bara jag håller ut några veckor till ska det väl lugna ner sig lite så att jag hinner njuta av sommaren också!:) För just nu känns det som att jag mest bara jobbar, och det tar så på krafterna..

En bild från förra veckan:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Några bilder från Popkalset

Nu tänkte jag visa några bilder från Popkalset i Ekenäs som jag, Malin och mina två systrar var på. Bilderna är fotograferade med mitt macroobjektiv med en fast brännvid på 40mm, så det var kanske inte så mångsidigt att fota med, men det var litet och smidigt att använda och hålla reda på i trängseln bland publiken! :P

Det var väldigt roligt, men man blev nog också väldigt trött! Vi stod längst fram (eller de andra stod längst fram, jag stod precis bakom dem..:P), så vi stod där och vaktade våra platser i lite mer än sju timmar. Bara stod där, utan att alls sitta, äta eller dricka något. Plus att vi före det vandrade runt på området i någon timme också. Så man hade onda fötter, trötta ben och tom mage efter att ha stått i trängseln och hoppat och skrikit så länge! Men det var det värt, det var härlig stämning och roligt att se alla artisterna! :D


Malin, Fanny, Lotta och jag precis innan vi promenerade till Popkalasområdet!:)


Det var lite regningt, så Fanny och Lotta var smarta nog att ta på regnjackor. Jag och Malin köpte istället (fula) engångsregnjackor på plats..:P Men som tur var så regnade det inte så mycket!


Redrama och Jesse P fick verkligen igång publiken! :)


Krista Siegfrids.


The Pusher.


Den svenska björnstammen! Haha, vad de var gulliga! :P


Timbuktu och Damn. 

Det här var bara några av artisterna som uppträdda, men det får räcka för den här gången!:P

Alla bilder är fotograferade med Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En gäst utanför fönstret

Nu är jag hemma på Brändö igen efter en härlig helg i Ekenäs och många härliga artister på Popkalset! Det regnade lite nästan hela kvällen, men mot slutet klarnade det upp. Så vi överlevde och hade väldigt roligt i publiken! Men jag har inte hunnit sätta in bilderna på datorn (gör det nu), så bilder får ni vänta lite på.

Men här är i alla fall en bild på en liten gäst vi hade utanför fönstret för ett tag sedan:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Brödtorp

I början av veckan var vi från klassen på besök till Brödtorp, en gård som odlar äppel och en del bär. Det var väldigt mysigt där med de gamla äppelodlingarna och fina omgvningarna, men det roligaste av allt var nog att det är dit jag ska på praktik i augusti! Så det blir säkert ett bra praktikställe!:)

Några bilder därifrån:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu ska vi ut på en liten promenad i Ekenäs, och sedan så småningom är det dags för Popkalaset! Synd att det är mulet, men så länge det inte regnar så får vi vara nöjda i alla fall!

Maskrosor och smörblommor

Nu är jag och Fanny och Lotta framme i Ekenäs, så nu är vi redo för Popklaset imorgon! :)
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En humla

Nu ska jag jobba och genast efter det far jag, Fanny och Lotta till Ekenäs. Så det är fullt upp!:)

En bild jag tog tidigare i veckan:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Det märks att det är sommar nu när det kliar överallt

Idag jobbade jag från 08.00-17.00, så liite övertid blev det idag igen. Men hur som helst så har dagen nog gått ganska bra, jag tog hem en hel del blommor från växthusen och nu på kvällen har jag vattnat i mitt växthus, skött djuren och flyttat ut min kanin. Min kanin Fonzie har ju en "vinterfamilj" i Ekenäs, men nu igår hämtade jag hem honom så nu städade och inredde jag en bur ute i hönshuset som jag tänkte att han skulle få bo i. Så ungefär det har jag gjort idag!:)

Haha, jo rubriken syftar förstås på alla myggor som har kommit nu.. Inte ens när jag jobbade inne i växthusen mitt på dagen fick man vara ifred, så ni kan ju bara tänka er hur det är utomhus nu på kvällen! Så nu kliar det överallt, men det går säkert snart över!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu var det slut på "semestern" och dags att jobba igen

Nu är studieresan och ena sommarkursen över, så man kan ju nästan säga att det var slut på "semestern" då eftersom jag nu ska jobba och slita igen!:P Men så är det om man ska ja råd att roa sig ibland så är det bäst att jobba lite ibland också. Men nu vet ni i alla fall vad jag sysslar med så gott som hela dagen!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Hemma på Brändö igen

Nu är jag hemma på Brändö igen, så nu ska jag äta kvällsmat. Imorgon är det dags att börja jobba igen, men redan på fredag kväll far jag tillbaka till Ekenäs, men den här gången kommer mina systrar med. Så då far vi på Popkalaset och sedan hem igen och jobba en vecka. Sedan ska jag vara en vecka igen i Ekenäs och ha sommarkurser, sedan hem och jobba igen.. Håhhå, vad man far fram och tillbaka!:P

Några bilder på söta småväxter på marken:
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Spindelnät

Nu är det dags för sista dagen av den här sommarkursen, så i eftermiddag far jag hem till Brändö igen. Men inte för så lång tid, jag ska jobba torsdag och fredag, men sedan bär det av tillbaka hit till Ekenäs igen!:P Men nu ska vi kanske plantera lite kålväxter!

Lite spindelnät i solskenet:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Tusenskönor i gräset

Idag har det varit fullt upp. På förmiddagen sådde vi lite sallad och sedan var vi på ett studiebesök till en gård i närheten där de odlar jordgubbar. På eftermiddagen gick vi runt på åkrarna och tittade på ogräs och skadeinsekter, och så fotade jag nästan allt jag hittade..:P Efter det for vi hem igen, och en kompis från klassen kom till oss. Vi har pratat om allt möjligt och nu ska vi laga rabarberpaj. Så det har nog varit en riktigt bra dag!:)

En bild från förra veckan på vackra tusenskönor i gräsmattan:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Bomarsund

Under förra veckans studieresa besökte vi Bomarsund (se och läsa mera här), men nu tänkte jag visa lite bilder på själva fästningen och lite människor istället för bara naturen som det var i förra inlägget.


Så skönt med solen som äntligen värmde lite!:)


KLASSFOTO! :) Fast Malin saknas (hon fotade bilden), en annan saknas också, men han var inte alls med på resan. Så vi är inte så många på hotonom med inriktning trädgårdsodling, men mysigt med en liten klass ibland också!:)


Martina och Malin vandrar sida vid sida över vidderna..xD


Det finns inte så mycket kvar av själva fästningen!


Malin är glad!:)


Agrologpojkarna blev trötta och vilade lite på gräsmattan!:P

Alla bilder är fotade med Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Även utan fötter kan man lämna spår efter sig
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Åländsk natur

I slutet av förra veckans studieresa var vi en sväng till Bomarsund (ruinerna efter en gammal fästning). Men bilder på själva fästningen tänkte jag inte visa nu, däremot lite naturbilder tagna på samma ställe. Det var så vackert med allt det gröna, alla blommor, de röda vägarna och murarna och havet alldeles intill!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Idag har vi förresten varit till Ingå och sått lite grönsaker och planterat lite kryddor, och på eftermiddagen var vi på två studiebesök. Vi var till en frukt- och bärgård (dit jag ska på praktik i augusti!) och en tomat-, gurk- och frilandsodling. Så det har nog varit en riktigt bra dag, härligt med lite solsken igen också!

Hägg som blommar

Nu är det dags för första dagen av den här sommarkursen. Så nu bär det av till Ingå där vi ska lära oss om frilandodling av grönsaker och annat sådant! Jag vet faktiskt inte riktigt vad vi ska göra, men bara det inte regnar allt för mycket så går det säkert bra.

En bild på en blommande hägg:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

The difference between who you are and who you want to be is what you do.


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Bilder på min syster Lotta

I fredags hade min syster Lotta skolavslutning, så efter att studieresan var slut for jag och Malin och träffade henne. Eftersom hon redan hade fina kläder och var fixad, så ville hon gärna bli fotad lite, och jag fotar ju gärna så det var ju bara roligt!:) Tyvärr började det regna ganska mycket, men vi fotade lite inomhus, och efter ett tag slutade det regna ute. Så då for vi ut på alla möjliga ställen och tog lite bilder.

Haha, det blev massor med tokiga bilder med kontsiha miner och så, men lite "vettiga" bilder blev det väl också!:P Här är i alla fall en av bilderna jag tog i början när vi ännu var inne, flera kommer någon annan dag!
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Bilder från vårt boende under studieresan

Måndag till fredag den här veckan hade vi hortonomer en studieresa tillsammans med agrologerna på Åland. Bilder från de olika besöken kommer en annan dag, jag och Malin ska snart fara vidare härifrån till Ekenäs, men jag tänkte visa några bilder från vårt boende.

Vi bodde vid en stugby en liten bit utanför Mariehamns centrum, och det var väldigt fint och mysigt där. Vi fem hortonomer fick en egen liten stuga, de sex agrologflickorna fick en egen stuga och sedan bodde agrologpojkarna i en annan större stuga. Så det var riktigt bra tycker jag, skönt att vara lite åtskilda och mysigt med små stugor!:)

Så nu till bilderna:


I den här stugan bodde vi hortonomer!


Malin i trädgården framför vår stuga. Det var fullt av blommor och gamla fina träd!


Våra bilar, en till oss hortonomer och två till agrologerna. Så körde vi runt på rad över hela Åland! :P


Det fanns färggranna cyklar vid stugbyn, som jag antar att man fick hyra, men det gjorde vi nog aldrig. Men de var fina att se på!:P


En annan av byggnaderna på området. Här tror jag att agrologpojkarna bodde, och så var det frukost i ena delen!:)

Alla bilderna är fotograferade med Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Hemma på Brändö igen

Nu kom vi just hem från Mariehamn efter en hektisk dag. Min ena syster blev student idag, så vi har varit på studentdimission på förmiddagen och efter det var det kaffe och kakor för lite vänner och bekanta. Men jag, Malin och mamma och pappa var tvugna att fara redan efter ca 2 timmar eftersom vi hade en färja att passa. Men nu är vi hemma på Brändö igen - i alla fall för en stund. Imorgon på dagen far jag och Malin vidare till Ekenäs, där vi ska ha några dagar sommarkurs om frilandsodling. Så det är verkligen fullt upp, och jag ber om ursäkt att bloggandet blir lite efter.. Men bilder både från studieresan och studentdimissionen och allt annat jag har sysslat med den senaste veckan kommer nog så småningom!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

And you´re not who you used to be


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Slut på studieresa men ännu fullt upp

Sådär, nu var veckans studieresa på Åland slut. Vi har hunnit se både det ena och det andra, så det har nog varit riktigt roligt. Nu är jag och Malin här i familjens lägenhet i Mariehamn, och imorgon blir det studentdimission. Så bloggningen blir tyvärr lite dålig ännu ett tag, men sen när jag är tillbaka i vardagen så lovar jag att visa massor med bilder och berätta lite vad som har hänt. Men nu hinner jag inte, nu är det så fullt upp! Men hoppas att ni alla får en riktigt härlig helg, och grattis alla som får sin examen den närmsta tiden!:)

Haha, en bild på en maskrosknopp på tal om ingenting:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

RSS 2.0