Fototips: Detaljer i is

Nu tänkte jag tipsa om en annan sak man kan fota när det är tråkigt väder ute, eller om man helt enkelt hellre stannar inne. Det är detaljer i is, man kan säkert fota det på flera sätt, men så här har jag gjort. Det enda man egentligen behöver är ett macroobjektiv, annars kan det vara svårt att komma tillräckligt nära.

Jag använde ett lock till turkisk yoghurt för att frysa vattnet i. Jag fyllde det med vatten, blandade i lite blå karamellfärg och lät det frysa. Dagen efter tog jag fram det, skjölde av det (för att få det att lossna) och lät det smälta lite på ena sidan under vattnet. Som ställning använde jag bara lite blött hushållspapper, det fungerade riktigt bra. Jag ställde det så att solen lyste "från andra hållet", då blev alla detaljer så fina! Sedan var det bara att börja fota!

Så här blev en av bilderna:Och så här såg det ut när jag fotade:


Stativ kan säkert också vara bra at använda, men det var så ljust så jag struntade i det. På bilden kan ni också se att man inte behöver så invecklade saker för att få bra bilder, det viktigaste är att se till att ljuset blir bra (mängd, vinkel osv) och att bakgrunden blir enkel och fin!

Alla bilder är fotograferade med Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Kommentarer
Postat av: Maja Kuoppa F O T O & V A R D A G

sv: Vad cool bild! :D Okej ;)

2012-03-11 @ 20:04:56
URL: http://majakuoppala.blogg.se/
Postat av: M I N A B R U N - photography

superbra inlägg! :D fick massa inspiration! :D

2012-03-11 @ 23:30:38
URL: http://miinabrun.blogg.se/
Postat av: Maria

WOW WOW WOW!!!! Riktigt snyggt!!!

2012-03-14 @ 17:22:24
URL: http://mariasfotoklipp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0