Prydnadsjordgubbar

Ojoj, tänk om våra "vanliga" jordgubbar skulle växa lika bra som våra prydnadsjordgubbar! :P Nu täcker de så gott som hela marken där det från början bara var några plantor, och de sprider sig dessutom upp på gräsmattan. Men nog är de ju finare än det "ogräs" som annars brukar växa där vid utkanten av gården, och de blommar ju fint. Synd bara att man inte får några jordgubbar!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Ett litet bi


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Narcisser

Hemma på vår gård har vi alla möjliga olika sorters narcisser. Vi har under våra frukttäd, och det är olika sorter under nästan varje träd! För någon dag sedan gick jag runt och fotade alla, så nu tänkte jag visa några bilder på hur de ser ut! :)

Gula helt vanliga påskliljor:



Gula fyllda narcisser:



Vita narcisser med orange i mitten:



Vita narcisser med gult "söndrigt" i mitten:



Helvita lite mindre narcisser med flera blommor per stjälk:



Så de där narcisserna har vi just nu. I år satte jag också narcisslökar på ett annat ställe (fick från en snittblomsodling som annars skulle slänga lökarna), och de liknar de på nästsista bilden bara att de är lite grannare. Så nästa år har vi kanske ännu en annan sorts narcisser som blommar! :D

Mina favoriter är de på de två sista bilderna, de tycker jag att är så fina! Hurdana narcisser tycker ni bäst om? :)

Alla bilderna är fotade med Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Plommonträden blommar #2








Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Start mot Mariehamn

Nu börjar det vara dags för mamma och mig att fara till Mariehamn. Mamma kommer med ut på lite "äventyr" till Mariehamn, men far hem redan på kvällen samma dag eller dagen efter. Någon gång vid tolvtiden ska jag föra bilen till verkstaden, så ska de se om de hittar felet till varför motorn blir lite varmare än den brukar, och göra lite allmän service. Det var ett tag sedan, så det kan behövas! Efter det kommer väl så småningom Viking Line färjan fram till Mariehamn, så då ska jag möta upp klassen vid terminalen, och sedan börjar vår studieresa! Så nu vet ni lite hur min dag ser ut!:)

Jag vet inte riktigt hur det blir med bloggandet under veckan, men jag ska göra mitt bästa och tidsinställer ett par inlägg nu i förväg! :)

En bild på en blommande maskros, på tal om ingenting:


Plommonträden blommar

Nu tror jag att jag har packat det mesta inför den kommande veckan, men alltid är det ju något man har glömt. Men förhoppningsvis klarar jag mig med det jag har i alla fall!:P

Nu har förresten alla fruktträd här börjat blomma, så vackert! :)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Årets första smultron!

Se vad Lotta hittade igår! Ett smultron! :D Haha, det är inte vackert, smakade inte så mycket och fanns inne i vårt växthus, men i alla fall! Det är i alla fall årets första smultron för min del (för det var jag som åt upp det..).


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Ännu en solig och varm dag

Idag är det också härligt väder, så jag ska försöka vara ute och njuta så mycket som möjligt! Men förutom det ska jag hinna packa en del, imorgon far jag till Mariehamn och möter min klass och agrologerna och vi ska ha en veckas studieresa på fasta Åland. Efter det har min syster sin studentdimission, så jag måste packa med passliga kläder till det också. På lördagen kommer jag hem igen, men redan på söndagen far jag till Ekenäs för att ha en sommarkurs. Så det blir lite allt möjligt att komma ihåg att packa!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En härlig dag

Förra lördagen jobbade jag ju, så nu idag har jag verkligen njutit av min ledighet! På förmiddagen storstädade jag bilen, den har varit så full med skräp och det behövdes både dammsugas och torkas, men nu är den fin på insidan igen.:) Efter det låg jag på en filt på gräsmattan och läste och solade/vilade, och det var hur härligt som helst! Jag vaknade så tidigt, så jag tog ju nästan en tupplur medan jag låg där.. Efter det spelade Lotta och jag krocket, och nu har jag varit i växthuset och fixat och planterat ut tomaterna och lite sådant. Så fullt upp har jag haft, men väldigt roligt också! Hoppas ni också har haft en underbar lördag!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Ingen sovmorgon, men jag är pigg i alla fall!

God morgon! Idag hade jag tänkt ta en ordentlig sovmorgon eftersom jag har jobbat så mycket de senaste dagarna, men redan klockan åtta vaknade jag och kände mig pigg. Så nu i någon timme har jag varit på datan, lyssnat på musik, svarat på kommentarer och bara tagit det lugnt. Så det har varit ganska skönt! Men nu börjar jag bli så hungrig så det är kanske snart dags att fara upp och äta morgonmål! :) 

Här är några bilder från gårdagens fotorunda:








Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Ännu en lång jobbdag

Håhhå, inte blev det att fara hem i tid idag heller. Eller vi hade väl två alternativ, antingen jobba länge idag och plocka allt som ska skickas till Helsingfors på söndagen, eller att sluta vid fem och fortsätta på lördagen. Inget var väl riktigt frestande, men lördagen har jag gärna ledig så jag jobbade länge idag istället. Jag började klockan åtta på morgonen, och slutade klockan sju på kvällen. Så nu känner jag mig sådär passligt mör och genomtrött! 

Efter att jag kom hem så åt jag middag, och sedan var jag ute med kameran. Det blir alldleles för sällan jag orkar/hinner fara ut och fota nu när jag jobbar, så det hade hänt mycket sedan sist! Som vanligt kommer bilderna att komma upp lite nu och då, men här är i alla fall en bild på vår lind. Så det får räcka för just nu!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Men trots det

Nu ska jag snart fara på jobb igen, trots de senaste dagarna med mycket övertid. Förhoppningsvis behöver jag bara jobba åtta timmar idag i alla fall. Och förhoppningsvis behöver jag inte jobba på lördagen heller..


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Vita pärlhyacinter

Haha, som jag misstänkte fick jag inte sluta halv fem. Närmare bestämt halv sju slutade jag, så det blev ännu en 10-timmars arbetsdag! Jaja, inte så mycket man kan göra åt det! Nu har jag i alla fall ätit middag och duschat, så nu ska jag ta det lugnt ett par timmar, sedan är det väl dags att sova igen!:P




Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Some things don´t change

Jappjapp, nu börjar det snart vara dags för mig att fara på jobb igen! Och tänk vad härligt om jag skulle sluta redan halv fem.. Men jag ska inte hoppas på för mycket, det är risk att det blir en lång dag igen!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Jag är så trött så jag somnar medan jag äter

Eller okej, lite överdriver jag nog. Men det är helt otroligt vad trött jag är, och klockan är inte ens tio! Medan jag åt kvällsmat och tuggade på för fullt märkte jag mitt i allt hur tuggningarna blev långsammare, det var faktiskt nästan som att jag höll på att somna mitt i.. Men nu är jag i alla fall nerbäddad i sängen, så nu gör det inget om jag somnar! :) Gonatt!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Lång arbetsdag och nässelplättar

Ojoj, imorse började jag jobba redan klockan 08.00 (brukar börja 08.30) och slutade först ungefär 18.30. Så det blev en tio timmar lång arbetsdag. Så nu är jag ganska trött. När jag kom sedan äntligen kom hem fick jag äta middag alldeles ensam, men det har jag ju nästan blivit van med nu!:P Jag år nässelplättar, så det var ju gott i alla fall! Och nu får jag äntligen sitta ner i lugn och ro och vila lite. Det är ju skönt, för morgondagen blir antagligen också ganska lång. 

Här är en bild på en nässla som eventuellt fanns med i plättarna:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Som ett frö för vinden

Några bilder jag tog häromdagen på utblommade tussilagon:






Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Sommar

Det är ganska härligt ute nu, det känns verkligen som att det har blivit sommar! :) Nu ska jag ut och spela krocket!

En bild jag tog för någon dag sedan:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Tisdag

Jaha, nu kommer dagens spännande inlägg som handlar om att jag snart ska fara på jobb. Haha, så spännande saker har jag att skriva! :P Jaja, så är det, livet är inte alltid fyllt av roliga och spännande saker, ibland flyter vardagen bara på i samma takt!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Oj vad jag är glad just nu! :D

Just nu är jag alldeles otroligt glad, en stor tyngd har lättat från mina axlar! Jobbet idag gick helt okej, det var väldigt varmt, ungefär som i en bastu och otroligt fuktigt. Ganska tungt arbete också, men nu känner jag att jag har fått ny energi nu igen! Nu i sommar ska vi ju alltså ha ungefär en månad praktik, men jag har inte haft något ställe att fara till. Jag har hört av mig till alla möjliga men vissa svarade att det inte passade (eller något liknande) och resten svarade inte alls.. Men nu tog jag mod till mig ocg ringde till ett av ställena, en bär- och frukodling i närheten av Ekenäs. OCH DE SA JA! :D Vi bestämde inga detaljer direkt, men ungefär i mitten av juli till mitten av augusti får jag komam dit, så det är verkligen otroligt skönt!:) Så nu är jag glad och kan äntligen slappna av igen! :)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu är det dags för jobb igen

Jaja, nu är det måndag igen så nu är det bara att fara och jobba igen. Men det är bara en vecka kvar nu, sedan har jag en veckas studieresa med klassen, så det är ju roligt med lite variation!:) Hoppas ni får en bra början på veckan!

En bild från förra veckan:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En dag ute i solen

Nästan genast efter att jag hade stigit upp imorse så for jag, mamma och pappa till en av våra åkrar och satte potatis, efter det blev det mellanmål och sedan for jag och pappa ut och planterade rosor. Efter det for jag ännu ut i solen och läste en stund innan middagen. Så idag kan man nog säga att jag har varit ute och njutit av det fina vädret!:)



Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Spindelnät



Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Vilken version av bilden är finast?:)

Wanting to be someone else


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Äntligen var den arbetsdagen slut

Jag var ju alltså tvungen att jobba idag, och nu klockan sex kom jag hem. Så det blev en nästan nio timmar lång dag det! Men det känns ändå helt okej, dagen har gått bra och vi har fått mycket gjort! Elva höga vagnar med blommor har vi plockat, och jag räknade att på EN vagn med flitiga lisa rymdes det över tusen plantor! Så det blir ganska mycket det! På vagnarna med t.ex. nejlika rymdes det inte lika mycket, men det räckte nog i alla fall!

En bild på en gräslöksblomma som jag fotade på gårdagens fotorunda:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Vackra orkidéer i gräsmattan

Vi bor på Orkidébacken (vår gård heter så) och det är nu man ser varför. Det blommar massor av Adam och Eva, som är en röd och en vit orkidé som är ganska sällsynt. Men hos oss finns det massor av dem på en sluttning bakom huset, och gräsmattan tas snart också över av dem! Men eftersom de är fridlysta och väldigt fina är det väl bara väl bara att klippa gräset runt dem och låta dem växa där!:)

Här är två bilder tagna igår:




Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu ska jag fara på jobb, trots att det är lördag. Det ska skickas så mycket blommor till Helsingfors på söndagen och eftersom vi inte hann bli klara med det igår så är det bara att fara och plocka ihop resten idag istället! Jag har ingen aning om hur länge det tar, men jag lär väl märka när allt är klart!:)

Hoppas ni alla har en fin lördag!

Lite kvällsfotografering

Nu på kvällen var jag ut en sväng med kameran som sällskap. Jag älskar kvällsljuset, så jag kunde helt enkelt inte stanna inne!:P
Här är två av bilderna jag tog, flera kommer så småningom . Men nu ska jag äta kvällsmat!




Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Jobb 08.00-18.00

Så nu efter att ha latat mig hela gårdagen var det bara att ta i igen på jobbet. Lång och stressig dag blev det, och imorgon ska jag också jobba. Första lördagen jag jobbar, men pengar behövs och inte har jag ju ändå något annat vettigt planerat! Men nu ikväll ska jag ta det lugnt i alla fall!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Jaha, då var den boken slut..

Häromdagen började jag läsa boken "TÄNK PÅ ETT T4L" av John Verdon, men nu var den slut. Den var väldigt spännande! Men en sak som är lite dålig är att jag har så svårt att spara på böcker. Jag älskar att läsa, men man kan säga att jag har två alternativ. Antingen läser jag ingenting (eller okej, tidningar och sådant), eller så börjar jag läsa en bok som jag redan dagen efter har läst ut. Det betyder ju att jag i så fall bara läser och läser och läser och inte riktigt hinner med något annat..:/ Varför kan jag inte nöja mig med att läsa t.ex. en timme innan jag ska sova?? Jaja, ibland får man väl läsa dagarna i ändå då, och så läser jag inget på ett tag sedan efteråt för att hinna ta igen allt jag borde ha gjort istället för att läsa!:P


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Bilder från Mariehamn

Malin efterlyste bilder som jag hade tagit på henne och min syster Lotta när vi var i Mariehamn för ett par veckor sedan. Slö som jag är så orkade jag först nu sammanställa ett sånt inlägg!:P Men varsågod Malin, hoppas du är nöjd nu när du får se bilderna!


Lotta och Malin hade matchande skor! Det hade inte jag, så jag fick inte vara med på bilden..:P


Vi var på promenad längs med havet i solnedgången, det var jättefint! Här fjantar sig Malin och Lotta först, men sedan beundrar de utsikten en stund också.


Poserar i en trappa!


Här fick jag också vara med på en bild! :P


Den obligatoriska hoppbilden, som Malin brukar säga!


Här var det trädbegravning på gång tror jag! De tyckte båda så synd om det stackars trädet som hade dött! :P

Alla bilder är fotograferade med Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Det blir nog en innedag idag

Idag är det regnigt och tråkigt väder, men det gör inte så mycket för mig. Eftersom jag ändå är ledig idag, så tänker jag njuta av att vara inne och ta det lugnt med en bra bok och framför datorn! Det tycker jag låter ganska skönt. :)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Lång arbetsdag

Idag började jag jobba klockan åtta och kom hem klockan sex, så nu känner jag att jag har förtjänat att få ha ledigt imorgon!:P


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Dreams


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Droppar som glittrar och gnistar i solen

För några dagar sedan visade jag en bild på lite gräs med bokeh i bakgrunden (se här), och nu tänkte jag visa några till bilder som är tagna samtidigt. Droppar i gräs tycker jag alltid att är fint, men nog blir det ju extra fint när solen kommer fram och lyser upp dropparna så det bara glittrar och gnistar överallt!:)








Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Planterat påskliljor och rensat ogräs

Ojoj, nu äntligen har jag tid att sätta mig framför datorn en liten stund!:P Efter att jag kom hem från jobbet åt jag middag, och sedan bar det av ut igen. Den här gången rensade jag och mamma ogräs i rosenrabatten (i vänstra hörnet på bilden) och planterade påskliljor och pärlhyacinter där. Det tog ganska länge, det fanns nog mycket mera ogräs än rosor i den rosenrabatten! Efter det vattnade jag i växthuset och skötte djuren. Men nu är dagens arbete klart, så nu ska jag betala lite räkningar och läsa bloggar!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Jobb jobb jobb

Nu är det dags att fara på jobb igen, men jag skriver säkert något när jag kommer hem igen! Hoppas ni har en fin tisdag!:)

Här är en bild på vår ena kissekatt, fotad för någon dag sedan:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Pärlhyacinter

Idag jobbade jag 08.30-18.00, men nu är jag hemma och har ätit middag. Nu snart ska jag och Fanny fara till bibban, och föra en cykel till Brändö, så då ska jag försöka komma ihåg att tanka också. Så det är väl min dag det ungefär!

Några bilder från helgen:






Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Så sant så :)


Vatten som rinner

Nu börjar den här helgen ta slut, så nu är det väl bara att förbereda sig för en ny arbetsvecka! Helgen har gått väldigt snabbt, men ändå känns det nog som att man har hunnit med både det ena och det andra,så det är ju roligt. Hoppas ni alla har haft en härlig helg, och att ni känner er redo för en ny vecka!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Beskurit vinbärsbuskar mm

Nu idag har jag beskurit alla våra vinbärsbuskar, det görs inte så ofta här så det var mycket både döda och halvdöda grenar som jag klippte bort. Jag har också planterat penséer i våra balkonglådor, rensat ogräs i växthuset och sått sallad där, vattnat i växthuset och skött djuren. Så nu känner jag att jag kan ta det lugnt ett tag, kanske fara ut och bara sitta i solen och njuta!:)

Två bilder på vår lärk fotade för någon dag sedan:




Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Den härliga grönskan

Det är så vackert ute nu när allt börjat bli grönt igen! Allting har börjat växa igen, marken är täckt av frodigt grönt gräs och träden börjar få blad igen. Ganska härligt tycker jag, speciellt idag när solen skiner och himlen är blå också!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Färg eller svartvitt?

Här är två olika versioner av samma bild, en med färg och en svartvit. Jag tycker om båda, men den svartvita är kanske min favorit!

Vilken version tycker du att är finare?:)




Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Hemma igen

Nu är vi hemma på Åland igen. Idag har vi hunnit äta flera gånger hos fammo, sett på liljebaggar (som äter upp hennes liljor), pratat om allt möjligt och efter det hann vi fara till Mylly och shoppa lite också. Jag köpte inte så mycket, jag var ju till Mylly för någon vecka sedan och försöker spara lite pengar. Men jag hittade en vit armlös munkjacka som jag köpte, och lite strumpor, så de köpen är jag nöjd med!:) Nu ska jag äta kvällsmat, och sedan får vi se vad man hittar på.

En bild jag tog på en liljebagge:
(Pappa håller i bladet)


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Idag till Pargas

Den här helgen har hela familjen samlats, så idag far vi alla till Pargas över dagen för att hälsa på fammo. Det är ju morsdag på söndagen, så det passar bra att fara dit på ett besök idag då!:) Jag gjorde ju till och med en liten pensékruka igår som jag (vi) tänkte ge! Hoppas att ni alla har en härlig helg!:)

En liten bild tagen igår:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Älskar bokeh!

Idag har det regnat så gräset är fullt av droppar, men nu på kvällen tittade solen fram lite, så då måste jag ju självklart fara ut en sväng och fota vattendropparna i gräset som bildar så vacker bokeh i motljus!:) Så vackert!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En liten morsdagspresent, men inte till mamma!

En sån här liten kruka med penséer påtade jag nyss ihop, så den ska fammo få nu till morsdagspresent!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En liten vitsippa

Nu är det dags att jobba jobba jobba.. Skönt att det är fredag idag i alla fall så att jag får lite ledigt igen sen!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Efter regn kommer solsken

Inatt regnade det, men under dagen klarnade det upp och solen tittade fram. Nu har solen försvunnit igen bakom ett molntäcke, men det är ju nog en tröst att den kommer att komma fram igen förr eller senare!:)

Några bilder på droppar i gräset, fotade för ca en vecka sedan:








Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Mossa




Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Scilla

Usch vilket väder det är ute, mulet och nästan storm ju! Skönt att jag får stanna inne nu ikväll i alla fall, så kanske det lugnar sig lite till imorgon! I vardagsrummet har vi haft en brasa också, så det är ju mysigt!:)

Två bilder från en annan mulen dag:




Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Min litchi och avokado

Tidiagre i våras sådde jag två frön, ett frö från en litchi och en avokadokärna. Litchin grodde snabbt och hade mitt i allt blivit ganska stor. Avokadon tog mycket mer tid på sig, men man kan lungt säga att det har vuxit om litchin nu!:P Hur som helst så tycker jag att det är ett ganska fint par, och jag hoppas på lite frukter om ett par år..:D


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Haha, texterna på krukar har inget med det att göra, litchin står bara i en gammal roskruka, och i krukan avokadon står har det tidiagre varit växtnäringsförsök!:P

Tidig gryning

Den här bilden är tagen klockan fyra på morgonen, då redan såg man att det höll på att ljusna! Jag tog den natten jag och Fanny sov på färjan (natten till måndagen), så det är inte så att jag en vanlig natt/morgon stiger upp fyra..:P Men det är nästan magiskt den tiden tycker jag, man är så sällan vaken då! 

Men nu är det dags att sluta filosofiera och dags att fara och jobba!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vår lilla kisse :)

Eller en av dem i alla fall. Den äldsta och enda honan (och mamma till alla de andra tre!). Nu ska jag fara och SOVA! :D




Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Fullt upp idag, som vanligt

Idag har jag varit på jobb 08.30-17.00, ätit middag, skött djuren, vattnat i växthuset och duschat. Så nu äntligen kan jag sätta mig ner och ta det lugnt en stund. En sak som är skönt i alla fall är att vi har solvärme som värmer duschvattnet, så nu när det har varit soligt så har vi inte behövt elda alls jag och Fanny även om vi har varit ensamma hemma ett tag. Så det är ett jobb mindre!;)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Supermåne

Två bilder jag tog nu för någon dag sedan när det var supermåne:




Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bilder från dansgalan

Nu tänkte jag visa lite bilder från gårdagens dansgala i Mariehamn. Det var lite över 20 olika danser, allt emellan klassisk balett och olika sorters modern dans och hip hop. De som dansade var också väldigt varierande i åldrarna, en del vara bara små barn medan andra var mer i min ålder. Men en sak hade de i alla fall gemensamt allihopa - de älskade att dansa! Och det syntes verkligen, det hände lite små missar här och där, men det gjorde ingenting så länge alla såg så glada ut!:)


Nightwish - "Storytime"


Haha, det kom en sån söt tant med också mitt i dansen!:P 50 cent - "In da club".


Kate Bush - "Wuthering Heights"


Ch. W. Gluck - "Melodi"


Prokofiev - "Riddare på maskeraden" ur "Romeo och Julia"


Lucenzo - "Danza Kuduro"


Britney Spears - "Till the world ends"


Lady Gaga - "The edge of glory"


Coldplay - "Viva la vida"


Oniro Demeno - "Grekisk dans"

Och här en bild på alla deltagarna:



Alla bilder är fotograferade med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Dansgalan var jätterolig, men jag är sjuk idag..

Dansgalan igår var jätterolig, alla var så duktiga på att dansa och man såg verkligen att de hade roligt! Jag fotade en hel del, men bilder kommer senare. Inatt sov jag alltså på färjan. På en liten smal soffa. Jag somnade kanske vid tvåtiden, vaknade vid fyratiden för att se till att få bilen ombord på färjan, sov till sex och sedan bar det av hem. Så nu har jag redan varit hemma i ungefär en timme och skött djuren och ätit morgonmål. Jag var på väg på jobb idag också, men jag har i flera dagar nu känt mig så förkyld och trött, igår tror jag till och med att jag hade lite feber, så jag stannar hemma i sängen idag istället.. Förhoppningsvis kryar jag på mig då!:)

En bild jag tog för ett tag sedan:

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Frågor och svar

Frågor från Inko :)

1. Minns du första gången du red på en häst?
Svar: Njaa, jag minns faktiskt inte alls, men jag var väl något år gammal!:) Jag red mycket mer när jag var yngre än jag rider nu i alla fall, fast vi har egna hästar nu!

2. Favoritinspiratör/-er inom hästvärlden?
Svar: Haha, jag är väl inte så jättemycket med i hästvärlden anser jag, men jag blir ganska inspirerad av alla som brinner för hästarna och ridningen, de som verkligen satsar mycket tid och energi för att de älskar det!

3. Har du sparat gamla hästtidningar?
Svar: Jag har inte ens köpt så många hästtidningar, men de jag köpte när jag var yngre tror jag att jag har sparat i någon låda!:P

4. Hur mycket är maxbeloppet du kan tänka dig att köpa en häst för?
Svar: Just nu studerar jag bara och har inga tankar på att köpa häst, men jag när jag blir äldre skulle jag jättegärna ha en shire. Men hur mycket jag skulle betala för en beror nog på mycket, t.ex. vad jag tjänar på jobbet och så!


En så vacker shire! Bild lånad härifrån!

5. Vad lyssnar du helst på för musik?
Svar: Lite allt möjligt! Det mesta nästan, men mycket pop och svenska artister. 

6. Om du lyssnar på radio, vilken kanal väljer du?
Svar: Radio x3m, det är det enda som duger!:D

7. Något du inte missar på tv:n?
Svar: Jag ser nästan aldrig på tv, och i Ekenäs har jag inte ens tv. Men en sak som jag absolut inte vill missa och som jag inte kan se via internet är Gladiatorerna, så det är mitt svar!:D

8. Om du ska unna dig något riktigt gott, vad blir det då?
Svar: Jaa-a, jag vet inte. Kanske popcorn, bär med turkisk yoghurt och grädde, någon extra god smoothie..:P


Älskar smoothie!:D Fotad med Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

9. Om du skulle unna dig något riktigt fint, vad skulle det vara då?
Svar: Hmm, bra fråga! Kanske en ny riktigt bra dator (ingen skillnad på märke och så, men en som inte krånglar så mycket), en ny snygg bil eller en ordentlig semester eller fotoresa!:)

10.Drömresa, något du har upplevt eller fortfarande drömmer om?
Svar: Eftersom jag älskar att fota så drömmer jag mest om fotoresor. Spännande resmål skulle vara t.ex. Galapagos, Nya Zeeland, Amazonas, safari i Afrika.. det skulle vara ganska underbart!:D


Safari till Kenya har jag länge drömt om! Bild lånad härifrån!

11. Vad är det allra bästa med orten du bor på?
Svar: Om jag tar min "hemkommun", en liten skärgårdskommun på Åland så är det nog att det är så vackert. Om jag tar Ekenäs där jag studerar så är det nog att det är tillräckligt litet för att man ska känna sig "nära naturen", men tillräckligt stort för att det mesta ska finnas där!:)

Dansgala

Idag ska jag, mamma och pappa fara till Mariehamn och se när min syster Fanny uppträder på en dansgala. Spännande! Jag tar självklart med kameran, så kanske det kommer lite bilder sen någon gång!:) Jag och Fanny far tillbaka hem på natten mellan söndagen och måndagen, med nattfärjan som kommer fram klockan sex, så det blir antagligen en jobbig natt. Och en lite småtrött måndag gissar jag, att sova på färja i några timmar är inte riktigt det jag räknar som en ordentlig nattsömn!:P


Nikon D3100 och Micro Nikor 40mm.

Lite så känns det just nu

Jag vet inte riktigt varför. Men jag blev så dyster och trött idag.. Jag är trött på att jobba (redan efter tre dagar..)och vill mest bara tillbaka till Ekenäs och skolan. Inte för att jag inte tycker om min familj och att vara hemma och så, men ja, alla blir vi väl lite deppiga ibland.. Så jag skulle bara vilja fara någon annanstans och vila, ta det lugnt, göra ingenting.. Bara få vara.

7144894741_fc915bb0d9_z_large
Bild lånad härifrån!

Allt är täckt av tusentals små droppar!

Några nytagna bilder:






Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Är det inte vackert?:)

Ändrade planer

Det blev ändrade planer, jag far till Mariehamn först imorgon istället! Men det gör inte så mycket, det ledde ju till att jag fick en lång och skön sovmorgon idag!:) Så nu ska jag städa rummet och svara på kommentarer, och packa lite inför imorgon förstås. Det är mulet ute, men fullt med vattendroppar i gräset, så jag funderar på att fara ut och fota lite också!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Skönt med helg!

Sådär, nu var det här arbetsveckan slut, och all torv är bortduschad!:P Imorgon ska jag fara till Mariehamn igen, Fanny har dansgala på söndagen, så det måste jag ju se! Så nu resten av kvällen ska jag väl packa, fixa lite ditt och datt och ta det lugnt. Sova skulle också vara ganska skönt..;)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu är det dags för jobb igen!

Därför tänkte jag visa en bild på en svamp!:P För det har ju så mycket med mitt jobb att göra.. Ha en bra fredag!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En liten bild på Gola

En bild på vår islandshäst Gola som jag tog för ett tag sedan:


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Kortare jobbdag idag, men ändå alldeles tillräckligt lång!

Idag jobbade jag bara åtta timmar, till skillnad från gårdagen nästan halva dygn. Men det var alldeles tillräckligt. Speciellt eftersom jag efter gårdagen fick en sån fruktansvärd träningsvärk i låren och rumpan (av att ha gått och plockat upp blommor från marken hela dagen), och idag måste använda exakt samma muskler halva dagen eftersom jag särade neljikor på marken. Så då var det nog nästan så att jag inte visste vad jag skulle ta mig till, usch vad det värkte! Men förhoppningsvis växer mina lårmuskler mycket nu då!;) Bra skor hade jag i alla fall, jag använde mina ganska nya joggingskor, synd att "slita på dem", men de är bra att gå med i alla fall. Jag kan ju alltid köpa ett nytt par sen igen!:)

Ännu en bild som inte har med inlägget att göra:
(Haha, jag hoppas att ni förstår att jag kanske inte hinner fota så mycket medan jag jobbar..:P)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu bär det av på jobb igen!

Hoppas ni alla får en fin torsdag!:)


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Jobb 08.00-19.00. Nu är ja alldeles slut!

Det blev en ganska häftig start på mitt jobbande, inte direkt så att man sakta värmer upp genom att börja lite försiktigt. Nej redan första dagen jobbar jag flera timmar övertid! Vi har plockat och putsat typ tusen vagnar med violer och penséer, så känns det i alla fall. Och min sko gav upp, så halva dagen gick jag runt och haltade med en söndrig sko på foten. Redan innan det hade jag ont i fötterna, och det blev ju inte bättre sen heller.. Så nu kan jag knappt gå. Och så har jag ont i ryggen. Till på köpet har jag haft näsblod typ hela dagen.. Så om någon på Åland köper en blomma med blod på är det antagligen jag som är skyldig..:P

Jaja, jag får se det från den ljusa sidan - jag tjänade nog ganska mycket pengar idag! Och imorgon börjar jag först 08.30, så det blir nog en lite lättare och lugnare dag tror jag. Lite småjobbigt bara att jag ännu idag måste ut både till djuren, hästarna och mitt växthus.. Jaja, nu ska jag i alla fall lata mig framför datorn en stund!:)

Haha, bilden har inget med inlägget att göra, men i alla fall!


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Första arbetsdagen!

Idag börjar jag jobba i växthusen med blommor här på Brändö igen. Lite jobbigt och tråkigt kanske att jobba, jag skulle mycket hellre vara ledig, men pengar behöver man ju alltid. Så det är nog bara att kämpa på, jag har ju nog några års vana redan! Jag håller bara tummarna för att mina skor håller ihop, för utan dem så är det lite problematiskt eftersom jag har så känsliga fötter.. Jaja, vi hörs igen när jag kommer hem, och förhoppningsvis går ju allt bra! 


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

På väg ut i skärgården

En bild jag tog idag när jag väntade vid färjfästet:


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Bilder från vårt valborgsfirande!

Igår kväll var det som sagt dags för fest i Kimito, vi måste ju fira att det var valborgsmässoafton! Med där så var det både en del "gamla" vänner och också en del helt nya bekantskaper, så det var ju roligt att träffa alla! Vi pratade, "dansade", grillade och fånade oss i allmänhet, men jag hade åtminstone jätteroligt!:D

Jag var lite dålig på att fota, men här är i alla fall ett par bilder:


Min klädsel, jag hade också en mintgrön sjal och en lång svart kofta en del av tiden!:)


Malin och Josse poserar utomhus!


Josse, Malin och Tony såg glada ut i soffan!:)


Både Josse och Malin fortsatte vara glada även om Tony byttes ut mot storebrorsan Ronny!:P


Haha, jag måste ju också få vara med på en bild, även om jag har en lite konstig min..:P

Så lite sådär såg det ut! Och det blev en ganska kort natt för mig eftersom jag var tvungen att fara hem till Åland igen dagen efter, alltså idag på förmiddagen. Så nu är jag hemma, men alldeles slut, så jag tror att det är dags för en tupplur.. Hoppas att ni alla har haft en fin valborgsmässoafton och första maj!:)

RSS 2.0