Det bara snöar och snöar

Igår snöade det hela dagen, inatt var det snöstorm och idag har det också snöat hela dagen, så det börjar vara ganska mycket snö här nu! Det är väldigt fint, men det skulle kunna sluta blåsa så mycket, och så skulle det vara roligt med lite sol emellan också. 
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En ledig och lugn torsdag

Idag har jag varit ledig, och eftersom jag den senaste tiden har stressat över arbetet som jag presenterade igår så tyckte jag att jag kunde ta det lugnt idag. Jag har duschat, diskat, läst lite och så har jag suttit i ett par timmar och pusslat. Så skönt att sitta ner i lugn och ro och pussla, det är ett stort pussel med många bitar så om man vill komma framåt måste man nästan sitta några timmar.
 
En bild från idag:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det kom snö!

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Månne det kommer någon snö idag?

De har lovat snö tills idag, så vi får se hur det blir! Nu ska jag far atill skolan och presentera min arbete om jordbearbetning!
 
En bild från tidigare i höst när det kom lite snö:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Fullt upp idag

Ja idag hade jag lektioner 08.30-17.00, efter det var jag till affären och sedan var det dags för middag. Efter det har jag suttit ungefär hela kvällen framför datan och gjort en Power Point-presentation om Jordberarbetningens effekter på ogräs, skadedjur och patogener. Som ska presenteras imorgon i en timme, usch! Annars har jag inte hunnit med så mycket förutom att välja ut några foton som har med utbildningen att göra och som eventuellt ska med på ett infoblad eller på hemsidan, och så har jag chattat lite på facebook. Så på det sättet har jag fått min dag att gå!
 
Ett collage med några bilder som representerar utbildningen:
 
Alla bilderna är fotade med Nikon D3100 och Nikkor 18-55 mm eller Micro Nikkor 40mm.

Två bilder på mig

Nu ska jag fara till skolan, det blir för ovanlighetens skull en ganska lång skoldag! 08.30-11.45 har jag Markvård, dränering och bevattning, 12.30-14.00 har jag Gröninredning, 14.00-14.30 är det Trädgårdskaffe ("möte" för vår utbildning) och 14.30-17.00 har jag Tyska. Men säkert överlever jag det också! Hoppas att ni har en bra tisdag!
 
Bild på mig tagen på halloween:
 
Fotad av Malin med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Jag hann inte riktigt med allt jag hade tänkt göra ikväll..

Som jag nämnde i förra inlägget latade jag mig på förmiddagen, vilket jag visste skulle leda till att det blev stressigt på kvällen istället. Det blev det inte direkt, men sedan hann jag inte heller göra allt jag hade tänkt göra! Jag åt middag och sedan var jag till gymmet i ungefär en och en halvtimme, och efter det så orkade jag inte med så mycket annat än att äta kvällsmat och läsa lite bloggar. Så fara till affären får jag göra imorgon istället, jag får helt enkelt äta vad jag hittar imorgon till frukost! Jag hann inte heller med en skoluppgift som borde vara gjort till imorgon, men jag ska försöka stiga upp lite extra tidigt imorgon och skriva det! Så säkert blir allt bra.
 
En bild på Malin jag tog en dag när vi var ute och promenerade:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Rönnbär

Måndag igen. Jag har bara tyska idag, och det börjar först klockan fyra så det känns lite konstigt.. Man kommer inte igång riktigt nu på dagen, det skulle vara skönt att ha lektionerna på förmiddagen istället! Nu har jag varit i duschen, suttit vid datan och läst, men jag får inget vettigt gjort. På kvällen sedan däremot ska jag hinna träna, göra skolarbeten och en massa annat, sådant som jag inte orkar ta itu med nu. Lite dumt faktiskt, men jag är så slö på dagarna, jag har mycket mera energi på kvällarna!
 
En höstbild på rönnbär:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Frågor och svar

Nu ska jag svara på några frågor som jag har fått av Inko. Jag skulle egentligen ha skrivit det här för länge sedan, men det blev visst glömt bland mina utkast.. Jaja, bättre sent än aldrig i alla fall! :)

1. Beskriv dig själv med fem ord!

Svar: 
Usch, det är alltid så svårt att komma på något! Och så är det så beroende på vem jag är med, men om jag är riktigt mig själv kanske det passar med fototokig, pratglad, busig, lugn och smart.
 
En bild på mig tagen i somras!

2. Nämn minst en blogg man absolut inte får missa!

Svar: Det finns massor med bra bloggar tycker jag, men om jag ska tipsa om någon speciell kan jag tipsa om Johanna som fotar väldigt bra, Zandra som skriver bra och Kadi som har mycket kloka tankar om t.ex. känslor och relationer!

3. Om du vann rysligt mycket pengar, vad skulle du göra först av allt?

Svar: Boka en fotoresa med någon jag tycker om till något fint exotiskt ställe!

4. Vilken årstid gillar du bäst och varför?

Svar: Sommaren, förutom att jag jobbar hela tiden då.. Men jag tycker inte om regn och kyla, och på sommaren finns det också så mycket fint att fota! 
 
Saknar sommaren!

5. Om du skulle få välja nu direkt något som din/dina hästar inte klarar av, klappa med händerna, och vips så klarar den/de det. Vad skulle det vara i så fall?
 
Svar: Haha, då skulle jag bara vilja att de alla blir snälla och väldresserade. Jag rider så sällan så det spelar inte så stor roll, men det är ju alltid roligt med lydiga hästar!

6. Om du bjuder på mat, vad lagar du helst?

Svar:
 Jag tycker inte om att laga mat, men om jag ändå ska bjuda på något tycker jag bäst om att göra t.ex. potatisgratäng eller grönsaker i ugnen. 

7. Om du skulle få vara ett djur för en dag, vad skulle du vilja vara och varför?

Svar: En fågel tror jag, jag drömmer ofta att jag flyger och det skulle vara härligt att pröva på riktigt! 
 
Det ser så härligt ut att bara sväva omkring! 

8. Du får chansen att gå på tre kurser, vilka blir det?

Svar: Foto, spanska och kanske något med bildbehandling eller videoredigering!

9. Vad blir du inspirerad av i hästvärlden?

Svar: Att de satsar så massor med tid, pengar och energi på det de älskar. 

10. Vilket land vill du absolut fara till någon gång?
 
Svar: Jag vet inte, det finns så mycket fina ställen. Men safari till Kenya typ har jag alltid velat fara, eller till någon fin exotisk ön med en massa spännande djur att titta på och fota!
 
En bild från när jag var på vildmarkssafari på Åland. Det var jätteroligt, men hur spännande skulle det då inte vara att fara till Afrika på safari? :)

11. Hur ska en blogg vara och vad ska den innehålla för att du ska bli "fast"?
 
Svar: Helst massor med fina och inspirerande bilder, men gärna också humor och djupa funderingar om allt och ingenting. 

Tvätta kläder

Nu steg jag just upp, så nu ska jag äta morgonmål och efter det ska jag tvätta några maskiner med smustkläder, handdukar och annat. Tvättmedlet är typ slut, men hoppas att det räcker.. Haha, så spännande ser min söndag ut just nu!
 
En bild som inte har något med texten att göra:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Stjärnor

Idag har jag diskat, vattnat blommorna, läst, suttit vid datan, gjort skolarbeten och ätit. Mycket spännande dag. Eller så inte.. Haha, jag är ensam i lägenheten, och jag har inte varit ut överhuvudtaget idag, så jag börjar känna mig lite isolerad! Nåja, igår var jag mer social, imorgon kommer Malin hit igen och på måndag börjar ju skolan igen. Så jag ska väl klara mig!
 
En bild jag tog på stjärnorna för ett tag sedan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Min halloweenklädsel

Det är ett tag sedan det var halloween nu, men jag kom på att jag aldrig visade någon ordentlig bild på hur jag såg ut då! Jag visade bara lite snabbt de här bilderna, men nu när jag ändå inte har något bättre att blogga om, utan sitter ensam i lägenheten och försöker göra lite skolarbeten så kan jag ju visa några bilder.
 
Så det var alltså så här jag såg ut på halloween:
 
 
Bilderna är fotade av Malin med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.
 

Glöggprovning och kråkbär

Igår var jag hela kvällen hos en kompis, hennes pojkvän och tre av deras bekanta. Vi drack glögg i massor (tre olika sorters glögg hann jag smaka på), år pepparkakor, pratade om alla möjliga konstiga saker och spelade uno. Jag kom hem vid ett ungefär, så då var det nog nästan raka vägen i sängen. Men en riktigt rolig kväll blev var det nog! :D
 
Kameran lämnade jag hemma, men här är två lite äldre bilder på kråkbär:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Lek med vatten och karamellfärg

Jaha, då var det fredag igen. Idag borde jag fortsätta med alla skoarbeten, men jag är verkligen inte inspirerad. 
 
En bild jag tog för ett tag sedan när jag lekte lite med vatten och karamellfärg:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Julstämning

Nu är det bara ungefär en månad till julafton, så nu känner jag att man kan börja ha lite julstämning. För någon dag sedan plockade vi fram en ljusstake här i lägenheten, idag shoppade vi en del julklappar i ett julpyntat köpcentrum och nu ska jag dricka årets första glögg. Mysigt!
 
Två nytagna bilder:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Till Salo och shoppa

Vi har inga lektioner idag heller, och eftersom vi var duktiga med att städa och göra skolarbeten igår så tänkte jag och Malin unna oss att fara och shoppa idag. Jag ska se om jag hittar innegympaskor, och så ska jag titta efter julklappar. Lite kläder till mig slinker det kanske också med. Igår fick jag ett stipendium, så nu har jag lite pengar att spendera! :)
 
En bild på mig tagen tidigare i höst:
 
Fotad av Malin med Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bilder på vårt hus och karlavagnen

När jag var hemma nu senast försökte jag fota lite nattbilder och bilder på stjärnor, men resultatet blev lite blandat. Jag har inte fotat så mycket sådana bilder förut och det var svårare än jag trodde. Hur som helst, bara jag övar lite till så går det säkert bättre. Det är bara lite jobbigt att fara ut ensam i mörkret och stå länge och vänta på att få några bilder.. Haha, har man dåligt tålamod så har man!
 
Här är i alla fall två bilder jag tog på vårt hus, med karlavagnen i bakgrunden:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Har ni någon erfarenhet av nattfotografering? :)

Inga lektioner men mycket att göra

Idag har jag inga lektioner, men ganska mycket skolarbete att göra. Om mindre än en vecka ska jag ha en timmes presentation och jordbearbetningens effekter för att minska ogräs, skadeinsekter och sjukdomar, och det arbetet har jag inte ens börjat med ännu. Idag borde jag också gå igenom och skicka in rapporten om studieresan, och läsa igenom ett förslag till en artikel, välja ut bilder till artikeln och mejla den till tidningen. Plus att jag borde repetera lite tyska och börja på mitt arbete om gröninrening. Jaja, lika bra att börja nu då så kanske jag får undan något i alla fall! 
 
En bild från en morgon när det var frost:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Nu på kvällen var jag och Malin på bio, vi såg Breaking dawn - part 2. Jag ska inte avslöja vad som hände i den, men den var nog ganska bra tyckte jag. Jag är inte ett jättestort Twiligt-fan, men eftersom jag har sett alla de andra filmerna måste jag ju se den här sista avslutande delen också!
 
Bildkälla.

Har ni sett den ännu, eller har ni planerat att se den? :)
 

Snart på lektion

Idag har jag varit på en morgonpromenad, städat, ätit lunch och nu ska jag riktigt snart fara på lektion.
 
En bild jag tog för en vecka sedan:
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

So tired


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Tillbaka i Ekenäs, och äntligen vinterdäcken på!

Sådär, nu kom jag och Malin nyss tillbaka till Ekenäs! Det har varit regnigt och blåsigt hela vägen, men det har i alla fall kännts ganska tryggt nu när jag äntligen har vinterdäcken under bilen! Så nu behöver jag inte oroa mig för att det blir vinter och halt längre och nu kan jag köra igen med gott samvete, haha! 
 
En bild jag tog för ett tag sedan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Walk beside me and be my friend

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Lördag

Jaha, då var det lördag så imorgon är det dags att fara tillbaka till Ekenäs. Idag tänkte jag städa lite i växthuset, byta till vinterdäck på bilen och göra lite skolarbeten, plus umgås med familjen såklart. Vad ska ni göra den här lördagen?
 
Två bilder från igår:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Hemma och gör lite ditt och datt

Idag har jag bland annat spelat Uno med Malin och ena min syster, fotograferat en del och varit på utflykt med familjen till samma utkikstorn som förra gången. Nu ska jag och Malin fara ut på en promanad i solskenet.

En bild från idag:
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.
 

Storstädat akvariet

Ojoj, nu är jag alldeles trött! Klockan elva imorse börjde jag och Malin storstäda vårt akvarium här hemma, och nu för en liten stund sedan blev vi klara. Det behövdes verkligen, det var alldeles igenvuxet, jättesmutsigt och massor med sniglar.. Den enda pausen vi tog var en liten stund för lunch, och sedan var Malin ute en stund och skötte hönorna och de andra djuren. Så i ungefär 5 och en halv timme har vi tömt vatten, tvättat saker, fångat fiskar, kokat stenar, putsat växter, tvättat glaset, fyllt på med vatten igen och så vidare.. 
 
Men nu är det klart och det är otroligt skönt! Jag tog några foton så att jag skulle kunna visa hur det blev, men jag tog tyvärr ingen före-bild. Kanske lika bra med tanke på hur hemskt det såg ut... Haha! Vattnet är ännu fullt av små partiklar ("damm"), men det faller till bottnen efter en stund, men det är därför bilderna se lite "prickiga" ut.
 
Men nu till bilderna, så här ser akvariet ut nu:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu startar vi hemåt, och här är några bilder från en utflykt

För att hinna med färjan så måste vi starta nu så småningom. Förra gången vi var hem till Åland så var vi på utflykt till ett utkikstorn som min pappa håller på att bygga. Vi åt mellanmål och jag fotade ganska mycket.Det var ett ganska högt berg att klättra upp för och utsikten var ganska fin sedan! Bilder på utsikten har jag visat här

Här är några bilder från den utflykten:
 

Alla bilderna är fotade av mig med Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Idag ska jag fara hem!

Eftersom jag inte har någon skola nu resten av veckan tänkte jag fara hem och hälsa på, Malin kommer också med. Min syster som studerar i Sverige kommer också hem, och förhoppningsvis kommer också min andra syste hem så att man får träffa allihopa! Sen kan jag också äntligen byta till vinterdäck, så jag hoppas att det går bra att köra nu ännu med sommardäck.. Jag får ta det lugnt och försiktigt helt enkelt! 

Två bilder från senast när jag var hemma, min syster "lekte" lite i vatten:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Snöbär

Några bilder på snöbär som jag tog förra veckan:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Fågelbord

Jag tycker om att sitta och titta på fåglarna som äter vid fågelborden på vintern. Det finns så mycket söta fåglar! Synd bara att de är så snabba, det är svårt att få fina bilder på dem. 
 
En bild på ett fågelbord som finns här i Ekenäs:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det var is på vattnet i fredags

I fredags var det ganska kallt, trots att det var en solig och fin dag. Riktigt hur kallt det var märkte man när man kom till vattnet och det var täckt av en tunn ishinna! Men nu har det nog försvunnit igen, men jag kan i alla fall visa några bilder på hur det såg ut då!
 
Nikon d3100 och Nikkor 55-300mm.

Har ni sett is på havet ännu? :)

Kort skolvecka

Idag har jag lektioner 12.30-17.30 och imorgon 14.30-17.00, resten av vecka har jag ledigt. Därför tänker jag passa på att fara hem och hälsa på, så på onsdagen far både jag och Malin till Åland. Min ena syster som går i skola i Sverige har också ledigt den här veckan, så det är roligt för då hinner hon också komma hem! 
 
En bild från en morgon när det var frost:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Söndag

Jaha, då var det söndag då. Jag hade alarmet på kvart före nio, men tydligen somnade jag igen för först nu, tre timmar senare, är jag uppe. Jaja, sovmorgon ibland är ju skönt, och jag har ändå inte så mycket planerat för idag. 
 
En bild på en svamp jag tog för ett tag sedan:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

The key to success

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Skogspromenad

I mitten av oktober var jag och Malin och vandrade på naturstigar i Tykö (bilder här), vi vandrade över myrar där jag plockade lite tranbär och efter det gick vi en stund på stigar genom skogen. Så från den skogspromenaden tänkte jag visa tre bilder, en på Malin som "fånar sig", en på Malin som vandrar bortåt och en på en liten bäck. Vi hörde konstiga ljud i skogen, så ett tag var vi lite rädda, men annars var det en ganska mysig skog!
 
Men nu till bilderna:
 
Nikon D3100 och Nikkor Micro 40mm.

Fredagskvällen och lördagsmorgonen

Godmorgon! Nu har jag stigit upp och ska äta morgonmål. Gårdagskvällen blev riktigt rolig, jag, Malin, Martina, hennes pojkvän och två av hans kompisar spelade uno, pratade, åt kladdkaka och drack lite vin. Klockan tolv traskade vi tillbaka till lägenheten genom det mörka Ekenäs. Idag vet jag inte alls vad jag ska göra, men säkert hittar man på något!
 
Två bilder på ljung jag tog för ett tag sedan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Fotopromenad i det härliga höstvädret

Det har varit fint väder idag också, och eftersom vi bara hade lektioner på förmiddagen passade det perfekt med en fotopromenad på eftermiddagen. Medan solen var uppe så var det ganska varmt, men i takt med att solen sjönk längre ner blev det kallare, så där mot slutet blev fingrarna nog ganska stela. Nu ser jag därför på tv-serier under en filt och äter godis! Ikväll ska jag fara till Martina och hennes pojkvän och hälsa på också, så det blir säkert mysigt!
 
Två bilder från idag:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Några bilder på Malin

Nu ska jag till skolan, men vi slutar redan vid lunchen. Sedan så blir det helg, vad ska jag månne hitta på då? Haha, förutom skolarbetena som jag ju redan har planerat att ta itu med!
 
Här är i alla fall några bilder på Malin som jag tog i slutet av sommaren men inte har visat ännu:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Landskapsbilder från skärgården

Gymmandet gick helt okej, men skolarbetena kom jag inte framåt med. Men ingen fara, jag får göra på dem i helgen istället helt enkelt! Nu på eftermiddagen och kvällen har jag istället sett på The Big Bang Theory och ätit popcorn och godis, bra så. Popcornen hade jag förtjänat efter gymmandet, och för att få godis var jag tvungen att gå till affären och köpa, så det jämnade också ut sig! 
 
Men eftersom min dag har varit ganska händelselös så tänkte jag visa lite äldre bilder som jag inte har hunnit/orkat visa ännu, nämligen landskapsbilder från när jag senast var hemma på Åland! 
 

Alla bilderna är fotade av mig med Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Rött blåbärsris

God morgon! Idag har jag ledigt hela dagen, eller jag har inga lektioner i alla fall. Nu på förmiddagen tänkte jag fara till gymmet, och på eftermiddagen borde jag verkligen börja med ett arbete som ska vara klart om ungefär två veckor. Arbetet ska handla om hur man genom jordbearbetning kan förebygga och minska förekomsten av ogräs, sjukdomar och skadeinsekter, och det är inte direkt min starka sida..
 
Här är tre höstbilder på blåbärsris:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bilder från Grasse, Frankrike

Sista dagen på vår studieresa hann vi besöka Cannes en stund (bilder här och här), ha ett studiebesök på ett parfymeri i Grasse och sedan for vi raka vägen till flygfältet i Nice och lämnade in hyrbilen. För att inte måste betala för ett extra dygn för bilen så var vi tvungen att lämna tillbaka den klockan fem, och sedan istället vänta i ca tre timmar vid flygplatsen. Men vi fick tiden att gå och vid åttatiden flög vi hemåt. Hemma i lägenheten i Ekenäs var vi klockan tre på natten mellan torsdag och fredag (28.9 tror jag det blir). Nu har jag också äntligen visat alla bilderna från studieresan, så hoppas att ni har uppskattat dem! :)
 
Här kommer några bilder från Grasse:
 Alla bilderna är fotade av mig med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Bilderna är lånade från hennes blogg!

Härligt väder idag

För första dagen på länge (känns det i alla fall som) så skiner solen och himlen är blå. Härligt! Jag funderade på att fara ut och njuta av vädret på en promenad, men sedan kom jag på att jag nog kan sitta inne och titta ut och njuta istället.. Haha! Idag har jag inga lektioner nu på förmiddagen, men på eftermiddagen har jag Markvård, dränering och bevattning, så jag tar det nog lungt nu.
 
En höstbild:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bilder från Halloween

I lördags firade jag halloween tillsammans med ett gäng kompisar och bekanta i Kimito, så nu har jag firat både med dem och med de andra här från skolan. Vi började lördagen med att fixa oss och sedan vid sextiden började vi samla ihop oss. Under kvällen åt vi lite allt möjligt, bland annat halloweencupcakes som jag och Malin hade gjort, lekte lite lekar och umgicks. De flesta blev trötta ganska tidig så vi tvåtiden for jag och Malin hem till Josse och Ronny där vi skulle sova över. Men vi var inte speciellt trötta, så natten till ära så såg vi på lite skräckfilm, den sista Saw-filmen blev det! En riktigt trevlig kväll och natt blev det i alla fall! :)
 
Några bilder jag tog under kvällen:
 

Gruppfoto! :)


Pippi Långstrump och Harry Potter! 


Ett troll och katten Findus!


Pojkarna hade roligt! :P

Alla bilderna är fotade av mig med Nikon D3100 och Nikkor 18-55 mm, till första bilden använde jag också en fjärrutlösare.

Lång skoldag idag

För ovanlighetens skull så har vi en långs koldag idag. Vi har haft ganska korta dagar den senaste tiden, och en hel del ledigt. Det är inte slut på det heller, men idag är väl kanske ett undantag! Klockan 08.30-11.45 har vi vår första lektion i Markvård, bevattning och dränering, efter det blir det lunch och från 12.30-14.00 har vi Gröninredning och 14.30-17.00 har vi Tyska. Så fullt upp alltså!
 
En bild på en saint paulia jag sticklingförökade under en kurs förra året:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Studiebesök till ett parfymeri i Frankrike

Sista dagen på vår studieresa var vi på ett studiebesök till ett parfymeri i Grasse i södra Frankrike. De hade ett museum med sådant som användes förut i parfymtillverkning, sedan så berättade och visade vår guide lite hur parfymtillverkningen går till nu och så var vi på parfymprovning. De hade en butik där där de sålde en massa tvålar, parfymer och annat liknande, så ett tag fick jag nästan ont i huvudet av alla dofter. Men guiden berättade mycket intressant tycker jag, och det var nog nära att jag också köpte parfym sedan på parfymprovningen, trots att jag nästan aldrig använder parfym.. Men sedan kunde jag inte bestämma vilken, så jag lät bli! Haha! :)
 
Här kommer några bilder därifrån:
 


Alla bilderna är fotade av mig med Nikon D3100 och nikkor 18-55mm.

Tyska, gym och annat liknande

Nu för en stund sedan var dagens tyskalektion över. Vi lärde oss lite om verbböjning och studieord, bra repetition för mig. Tyskaläraren är jättesnäll och bra, så tyskalektionerna är riktigt roliga. Härligt! Nu ska jag fara till gymmet, och efter det ska jag göra lite skoluppgifter. Efter det ska jag ännu duscha, så det är nog bäst att jag börjar nu om jag ska hinna med allt idag! 
 
Här är en bild från Ålands skärgård:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 

Frosti

Nu snart börjar det vara dags för mig och Malin att fara tillbaka till Ekenäs, så att vi inte missar tyskalektionen som börjar klockan fyra. Lite ovant med skola mellan fyra och kvart före sex, men det går så också!

 
Här är en bild på en av våra islandshästar som jag tog i slutet av sommaren:
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bilder från Cannes

Jag visade ju strandbilder från Cannes i ett annat inlägg för någon dag sedan, så nu tänkte jag istället visa lite andra blandade bilder därifrån!


Cannes är ganska populärt bland kändisar har jag hört, men de här kändisarna var nog de enda jag såg! :P


Ett mysigt område precis vid havet!


Det var inte så lätt att hitta parkeringsplats, och inte så lätt att veta var man skulle köra för att komma vart! :P


Jag brukar alltid ta hem några stenar när jag har varit utomlands, men nu fick det duga med ett foto på några stenar! :D


För att få låna en kundtoalett var jag tvungen att köpa och äta den här bakelsen. Stackars mig! ;) :D

Alla bilderna är fotade av mig med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Ljung

Gårdagskvällen och natten var riktigt rolig. Det var roligt att träffa alla igen, det är inte så ofta man ser en del av dem! Jag fotade en hel del, men jag bloggar inte från min dator nu så nu får vänta ett tag på de bilderna. 
 
Här är i alla fall en bild på ljung;
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Dags för halloweenfest!

Nu ikväll är det dags för årets andra halloweenfest för mig, med kompisarna i Kimito! 
 
Två bilder på mig när jag var redo för halloween i onsdags:
 
Första bilden är fotad av mig och andra av Malin med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Naturbilder

God morgon! Nu har jag redan varit uppe en stund, jag har ätit morgonmål och läst lite bloggar. Idag ska jag hinna med lite småsaker, och sedan ska jag och Malin fara till Kimitoön. Där ska vi fira halloween igen, men med lite andra människor. 
 
Här är några naturbilder jag tog för ett tag sedan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Strandbilder tagna vid Cannes

Sista dagen på vår studieresa (27.9) startade vi på morgonen från Avignon där vi bodde mot Nice därifrån vi skulle flyga tillbaka på kvällen. I närheten av Nice (i Grasse) hade vi också ett studiebesök inplanerat, men vi kom dit lite tidigt så vi tänkte att vi skulle fara via Cannes en sväng och titta! Det var ett bra beslut, äntligen fick vi njuta av lite sol, värme och stränder! Tyvärr var vi bara där ca en timme, så simma hann vi inte, men det var roligt i alla fall!
 
Jag tog ganske mycket bilder, både i själva staden och på stranden, så jag delar upp bilderna i två inlägg. Som ni kanske redan gissade utgående från rubriken så kommer strandbilderna i det här inlägget!
 


Alla bilderna är fotade av mig, förutom sista bilden som Max från klassen ovan tog, men Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Var det inte vackert där? :)

Blommornas tid är förbi

Jag älskar blommor, både att se på dem och att fota dem, så därför tycker jag att det är lite synd nu när vintern närmar sig och alla blommor dör bort. Som tur var kan man ha blommor inne hela vintern, och som tur var så kommer våren igen om några månader.
 
Här är i alla fall tre bilder på en ros jag tog för någon vecka sedan, och som nu inte blommar längre.
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu tent i plantskoleodling

Förra perioden hade vi en kurs i plantskoleodling, men först idag har vi den tenten. Jag läste nog igenom alla anteckningar igår, men det är svårt att veta hur svår tenten blir.. Jag hoppas i alla fall på ganska bra resultat!
 
Två bilder tagna i skymningen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Malin och Spotty

Halloweenfirandet igår/inatt var riktigt roligt, bilder på hur jag såg ut får ni i ett senare inlägg. Jag vaknade vid tolv, så länge har jag inte sovit på ett bra tag, men nu är jag i alla fall uppe och läser på morgondagens tent och tvättar kläder. Här är hur som helst två gulliga bilder jag tog på Malin och min familjs söta katt Spotty när vi var hem till mig i slutet av augusti. 
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

RSS 2.0