A woman's perfume tells more about her than her handwriting.


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Första dagen på studieresan

Nu har jag gått igenom bilderna från studieresan en del, så nu tänkte jag berätta lite för er om den här på bloggen. Resan var totalt sex dagar, men jag delar upp det och berättar lite nu och lite då. Nu kommer det i alla fall ett ganska långt inlägg som handlar om hela första dagen (eller kvällen egentligen) med bild och text.
 
Vi startade mot Åbo klockan halv fyra och flyget Åbo-Bryssel gick vid sjutiden. Flyget tog ungefär två timmar, så vi kom fram ganska sent och hann inte göra så mycket annat än hämta våra hyrbilar (vi hade två bilar eftersom alla sex inte rymdes i en bil), leta upp vårt hotell/vandrarhem, hitta parkeringsplats och checka in.
 
Men nu till bilderna:
 

Här satt vi och väntade på flyger i Åbo.


Det var så vackert när vi flög, molnen var så fina och solen gick sakta ner!


Just innan det blev mörkt blev alla molnen rosalila!


Framme vid flygplatsen i Bryssel, här väntade vi på att få våra bilar.


Bryssel nattetid, väldigt vackert men trafiken var ganska jobbig och det var väldigt svårt att hitta parkeringsplatser!


Fina hus!


Framme vid Brussels Royotel! Det passade mig med ett lila rum..;)


Det var nog helt okej där, men väldigt kallt på natten! Så vi vaknade alla av att vi frös på natten, och av att någon slogs på våningen nedanför. I duschen droppade det också vatten från taket, så det var lite ofräscht.. Men annars bra läge mitt i centrum och så! 

Och en bild på trötta mig..:P
 
Så det där var ungefär så vår första dag såg ut! Mera bilder från de andra dagarna kommer så småningom! :)

Så mycket man borde göra och så lite man orkar göra

Nu efter resan så borde jag packa upp alla saker, reda upp här i lägenheten, träna och göra en massa skolarbeten. Men trots att jag sov nästan tolv timmar inatt så orkar jag inte göra så mycket. Idag har jag i alla fall duschat, gått igenom en del av bilderna från resan, flyttat över det senaste halvårets bilder till externa hårddiskar, svarat på kommentarer och lite annat sådant. Och nu ska jag ut på en promenad, de senaste två dygnen har jag nästan inte varit ut alls! Så bilderna från resan får ni vänta på ännu ett tag, men hoppas att det går bra. :)
 
Men här är i alla fall en bild jag tog när vi flög från Åbo-Bryssel:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Hemma från studieresan

Inatt kom vi hem med flyg från Nice i södra Frankrike. Vi har haft en härlig resa men man är lite trött idag. Jag har tagit över 2 000 bilder, så ni kommer nog att få se massor den närmsta tiden, men just nu hinner och orkar jag bara blogga lite snabbt. Men bilder kommer det massor av senare lovar jag! :)
 
Här är en bild tagen igår när vi var till Cannes och tittade:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

När man inte vet vart man är på väg

Här är två bilder jag tog samtidigt som den här och de här. Rubriken syftar bara på det faktum att det var så dimmigt den morgonen när bilderna togs att jag bokstavligt talat hade lite svårt att veta vart jag var på väg. Man hade inte så lång sikt om man säger så. Men det var ganska fint också tycker jag.
 
När det här inlägget publiceras är det torsdag, och det betyder att sent ikväll borde vi flyga hem till Finalnd igen! Så inatt vid tretiden ungefär borde vi vara framme i Ekenäs igen! :)
 
Men nu till bilderna:
 Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 
Är bilderna finare i färg eller svartvitt? :)

Ljuslila blommor


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Hela dagen i Frankrike och bilder på hjärtan

Vi reser runt mycket på vår några dagars studieresa, men idag borde vi i alla fall vara hela dagen i södra Frankrike. När jag skriver det här har jag ingen aning om vad vi ska göra hela dagen, men antagligen hinner vi med något studiebesök och lite turistande! :)
 
Här är två bilder jag har tagit på hjärtan:
 

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Flera bilder på parfym och flyg till Frankrike

Idag borde vi flyga till Frankrike, om jag kommer ihåg rätt när jag skriver det här. Så nu har vi varit i Belgien och Holland, och nu ska vi vara ett par dagar här i södra Frankrike. Skönt med lite värme i alla fall, det har blivit höst och kallt i Finland!
 
Här är fyra bilder till på parfym. Den översta bilder till höger och de två nedre bilderna skulle jag ha velat ha lite ljusare, men jag orkar och hinner inte riktigt redigera den igen nu, så den får duga! 
 


Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Krysantem

Nu har ungefär halva vår resa gått, så snart kommer jag hem igen. Så har jag massor med bilder att visa, men fram till dess får ni nöja er med en bild på en blomma!
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm. 

Två bilder på lite mat

Här kommer ännu ett tidsinställt inlägg medan jag är på resande fot. Eftersom det är lite roligt med variation på bilderna tänkte jag visa två matbilder jag tog för ett tag sedan. Det är stekt ägg, majs och sallad, en riktigt god middag om jag själv får bestämma! :)
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Not even you


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Parfym

Nu borde jag vara i Belgien och ha fullt upp med resande och studiebesök. Därför tidsinställer jag det här inlägget så att ni har något att titta på ändå. De här bilderna tog jag samtidigt som dessa, och som vanligt blir jag jätteglad om ni skriver vad ni tycker om dem och vilken som är er favorit! :) 
 

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Snart ska jag fara till flygplatsen!

Ikväll går flyget till Bryssel från Åbo, så om någon timme ska jag tillsammans med resten av klassen påbörja vår studieresa! Så nu har jag tidsinställt en del blogginlägg (jag har knappast tid eller möjlighet att blogga under resan, så det fick bli så här nu så bloggar jag om resan sen senare), och nu borde jag packa det sista, äta och göra mig i ordning. Usch, lite nervös är jag nog nu, men förhoppningsvis går allt bra!
 
Vi kommer hem igen på natten mellan torsdag och fredag, så på fredagen hörs vi igen "på riktigt"! :) Eller vi borde komma hem då, så om jag inte bloggar något under fredagen så är det dags att bli orolig.. Haha, nä men säkert går det bra. Nej nu är jag för nervös för att fortsätta sitta här framför datorn! :P
 
Här är en bild jag har tagit på en ring:
 

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Studieresa inom Europa

Jag har ju nämnt lite snabbt att jag snart ska fara på resa, men jag har inte riktigt berättat vad för resa. Så det är kanske dags att berätta nu för imorgon far flyget! Det är alltså en studieresa, det finns en kurs här som heter Trädgårdsnäringen i ett europeiskt perspektiv, och den går ut på att vi på klassen själva ska planera och genomföra en studieresa inom Europa där vi far och tittar på olika odlingar och så.
 
Så imorgon flyger jag och fem klasskompisar till Bryssel, sedan far vi vidare till Holland och efter det flyger vi ner till Södra Frankrike och är där ett par dagar innan vi flyger hem igen. Vi kommer hem på natten mellan torsdag och fredag, så vi är borta lite mindre än en vecka men jag tror att vi kommer hinna göra en hel del på den tiden!
 
Så idag har jag packat en del, haft lite resfeber och försökt ordnat det sista inför resan. Lite nervöst att fara utan lärare och så, jag har inte rest så mycket ensam utan mest bara med familjen, men säkert går det bra. Härligt att fara ut och resa i alla fall, och jag har varken varit till Belgien, Holland eller Frankrike förut så det ska bli spännande! :)
 
Men nu vet ni i alla fall var jag är den närmsta veckan.. Jag ska försöka tidsinställa en del inlägg ännu imorgon, för jag uppdaterar knappast alls medan jag är borta. Men jag tar med kameran så bara jag kommer hem igen ska jag visa massor med bilder! :D
 
En nytagen höstbild:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Ekenäs höstmarknad

Både igårkväll och idag på kvällen har jag varit på Ekenäs höstmarknaden som är här riktigt nära lägenheten. Det är så mysigt att promenera runt där och se på alla saker som finns att köpa och alla människorna. Idag hittade vi också Josse, Ronny och Anne så det var roligt att träffa dem lite också! :) 
 
Jag köpte en lila väska (den ser inte alls lila ut på bilden, men den är nog lila!), en sjal som är svart, vit, lila och har silvertrådar i, ett nitarmband och en nyckelring, så jag är riktigt nöjd med mina inköp! Väskan kostade igår 55 €, idag stor det 39 € på prislappen men jag fick den för 25 € så det känns som ett bra köp! 
 
Bilder på sakerna:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

The nature is beautiful


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag är fortfarande mig lik

Jag har alltid älskat blommor. När jag var liten sprang jag så gott som hela tiden runt med en bukett blommor i handen (har jag både fått höra av mina föräldrar och sett i fotoalbumen), när Malin träffade mig första gången tyckte hon att jag såg ut som en flicka som spinger på "blomsterängar" med kjol och utsläppt hår, och nu utbildar jag mig inom odling (och är mest intresserad av delarna som rör blommor och prydnadsväxter). Plus att blommor är ett av mina favoritmotiv att fotografera nuförtiden. Så att ni vet, blommor har alltid varit och kommer troligtvis alltid vara en av mina passioner! :)
 
Två bilder från när jag var liten:
 
Bilderna är antagligen fotograferade av min pappa, och sedan fotade jag från albumet med Nikon D3100  och Nikkor 18-55mm! :)

På studiebesök hela dagen

Eller okej, om jag ska var riktigt ärlig så har jag inet riktigt koll på hur dagen ser ut. Men nu ska vi i alla fall fara på studiebesök, till åtminstone någon bärodling och någon fruktodling här en bit ifrån. Jag vet inte alls när vi kommer hem igen, men det lär man ju märka. Ha en bra torsdag!
 
En bild jag tog häromdagen på två blommor och deras speglingar:
 

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Var just på bio och såg Magic Mike

Nu ikväll var jag på bio tillsammans med Malin. Vi gjorde en liten utflykt till Karis och såg Magic Mike. Historien i den var kanske inte alltid jättebra, men det gjorde ingenting, den var väldigt sevärd endå. If you know what I mean..;) Haha nä men om man säger så här, det var väldigt många bra dansnummer, och killarnas kroppar var det inte heller något fel på! 
 
Bilden lånade jag härifrån!
 
Har någon av er sett Magic Mike ännu? Eller har planerat att se den nu någon gång? :) 

Nagellack

Igår fotograferade jag både parfymer och nagellack, och igår gav jag ett smakprov på en av parfymbilderna. Jag har ganska många bilder att visa, men de kommer upp lite nu och då. Men jag tänkte att jag skulle visa några av bilderna jag tog på nagellack nu i alla fall. Och nej, det här är på inget sätt ett "reklaminlägg", jag övade helt enkelt på att ta reklambilder och jag hade nagellack från Depend som jag tyckte att såg fina ut. Haha, så det kanske ser ut som att jag gör reklam för Depend - och jag tycker att de har bra nagellack - men det är ändå inte min poäng med bilderna! :)
 

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.
 
Berätta gärna vad ni tycker om bilderna, både positiva och negativa åsikter är välkomna! :)
(Haha, fast om ni bara har elaka saker att säga kan ni låta bli..;) ) 
 

Ännu en ledig dag

Igår var jag ledig och idag är jag igen ledig, men det är skönt för jag har ändå en hel del saker att göra. Idag ska jag diska, skriva en stipendieansökan + hämta studieintyg och posta det, börja packa inför studieresan och börja med mitt arbete om specielbär.
 
Här är en bild jag tog igår:
 

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Det är verkligen på tiden


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Moment de Bonheur - Ögonblick av lycka

Nu har jag fotat lite av "reklambilderna" jag hade tänkt ta, men sedan tog kamerabatteriet slut. Lite orutinerat att inte ladda före kanske, men det var ändå dags för lunchpaus! Senare idag kanske jag hittar på något annat att fota, men för stunden är jag nog ganska nöjd. Jag fotade bland annat lite parfymer, nagellack och smycken, så jag tänkte visa en av bilderna nu lite snabbt. 
 
Så här blev en av bilderna efter lite redigering:
 

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Ledig idag

Idag har jag som sagt ingen skola, men jag har ändå en hel del jag tänkte göra. Jag hade ju tänkt passa på att fota lite olika saker, men förutom det borde jag göra skoluppgifter och så ska jag träffa lite kompisar. Så det blir säkert en ganska bra tisdag! :)
 
En bild jag tog för en månad sedan:Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Storstädning och kommande fotoprojekt

Nu på kvällen har jag storstädat en del, det behövdes verkligen. Jag har gått igenom en massa papper och broschyrer från de senaste åren, och det var verkligen mycket jag kunde kasta. Så nu är bland annat min ena hylla städad och fin. Mina växter har jag också ordnat här i lägenheten så att man själv också ryms in nu och ryms att röra sig (jag älskar krukväxter och har ganska många här i lägenheten..). Eller okej, en har jag på golvet på ett lite konstigt ställe, men kanske jag hittar någon plats för den snart också. Och några fick stanna hemma på Åland.. Och någon blev också kvar hos Malin.. Så okej, jag har kanske lite för många växter, men vi har det grönt och frodigt i lägenheten i alla fall! :)
 
Imorgon är jag ledig hela dagen, så då har jag ett litet "fotoprojekt" jag tänkte göra. Så på den sista bilden ser ni några saker som jag köpte idag som jag tänkte använda. Jag tänkte fota lite "reklambilder", men på vad får ni vänta och se! Så nu hoppas jag bara på att det är fint väder imorgon så att jag kan använda det naturliga ljuset! :)
 
Här är några nytagna bilder:
 

För att sätta på radion måste man först ta sig genom djungeln. 


Äntligen ser min hylla lite bättre ut igen, den har varit helt överfull med diverse mer eller mindre onödiga saker.


Så här frodigt är det i badrummet också. Vi har blommor överallt där det finns en liten plats över!


Lite saker jag köpte till morgondagens fotografering! :)

Bilderna är fotade med Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Snart till skolan

Om en halvtimme börjar jag skolan, så nu sitter jag bara här framför datorn en stund. Idag har vi frukt- och bärodling, och tisdag och onsdag är vi lediga. Ganska skönt så hinner jag fixa en massa här i lägenheten, storstäda och röja upp bland gamla saker. Det är nog otroligt vad det samlas saker överallt, gamla plastpåsar, papper, böcker.. 
 
En bild jag tog för ca en månad sedan:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

"Äppelkonst"

Nu är jag tillbaka i Ekenäs och har ätit lite och läst lite tidning. Egentligen har jag väl lite saker jag borde göra, men jag tänker njuta av min lediga dag och göra desto mer nu i veckan istället.
 
På praktiken experimenterade jag lite med att fota äpplen, så här är några bilder på "äppelkonst" som blev resultatet då:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 
Vad tycker ni om bilderna? :)

En bild på en humla

Nu den här helgen har jag varit hemma hos Malin, och det är jag fortfarande. Igår träffade vi två kompisar en stund och annars har vi mest tagit det lugnt och sett på film. Men en riktigt skön helg nog. Senare idag ska vi fara tillbaka till Ekenäs, och sedan är det inte så länge innan vi ska fara på vår studiresa! Vi ska fara till Belgien, Holland och Frankrike, men mer om det senare! :)
 
Här är en bild på en humla jag tog för ett tag sedan:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 

Creating yourself


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vackert ogräs

Jag förstår inte hur man kan tycka att så här fina blommor är ogräs. Men så är det väl förstås med allting om det växer på fel plats.
 
Här är i alla fall några bilder på blåklint som växer på en åker:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Det är nästan så att man tror att vi är tvillingar, eller kanske dubbelgångare

Heter Sara. Kommer från Åland. Studerar till hortonom. Blond. Har långt hår. Född i februari.
 
Heter Sara. Kommer från Åland. Studerar till hortonom. Blond. Har långt hår. Född i februari.
 
Om ni läser de två raderna ovan och tror att jag i misstag har råkat skriva samma sak två gånger så har ni fel. De två raderna är nämligen beskrivningen av två olika personer, fast det kanske inte verkar så. Ena personen är jag, och andra är en av ettorna som började här i år. Det är nästan så att jag inte ens kan tro det själv! 
 
Det är ganska få som kommer hela vägen från Åland för att studera här i Ekenäs, så vad jag vet har jag varit den enda kvinnlinga ålänningen här just nu. Några pojkar finns det, men inte många sådana heller. Så då att det kommer en annan från Åland hit är ju ganska roligt, det har jag inget emot. Men måste hon ha samma namn som jag?! Hur stor är chansen för det liksom..? Jo, Sara är ett vanligt namn, men ändå, de flesta ålänningarna heter ju nog något annat..;)
 
Haha, som tur är så skiljer vi oss åt lite i alla fall, vi har olika efternamn (annars skulle det verkligen vara skrämmande!), jag har inriktning trädgårdsnäring och hon landskapsplanering, hon är två år yngre, och så vidare. Så det är ju skönt i alla fall. Det är ju inte så att jag har något emot mig själv, men jag känner ändå inget behov av vare sig en tvilling eller en dubbelgångare! :)
 
Här får ni en bild på mig ifall ni har glömt hur jag ser ut:

(Bild på min "dubbelgångare" får ni däremot klara er utan, ni får helt enkelt lita på mig att hon existerar!)
 

Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm, fotad av mig med självutlösare.

Hemma igen efter studiebesök till en bärodling och till en plantskolaNikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Studiebesök och naturbilder

Nu riktigt snart ska vi fara på studiebesök igen med klassen, men den här gången lite längre. Vi ska fara till Pargas, så det tar ungefär två timmar att köra dit och därför startar vi redan nu klockan åtta. Vi kommer hem igen någon gång vid fyra-/femtiden tror jag. Haha, jag har inte riktigt koll på vad vi ska se på, men åtminstone en bärodling som har alla möjliga bär. Jag tar med kameran, så kanske ni får se bilder sen senare! :)
 
Här är några naturbilder som jag tog i slutet av augusti:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Inbrott här vid våra studiebostäder!

Förra helgen var det två inbrott och åtminstone ett inbrottsförsök här vid de här studielägenheterna jag och Malin bor i. Som tur var inte i vår lägenhet! De jag har hört att blev taget var bland annat en gammal mobil, en kaffekokare och småmynt, så det är ju kanske inte så väldigt värdefulla saker, men obehagligt i alla fall att någon bryter sig in och rotar i ens lägenhet. 
 
På måndagskvällen var det någon som ringde på hos oss, Malin gick och öppnade och ingen var där. Det kan ju ha varit en busrigning bara, men lite rädd blev man att det var "inbrottstjuven" som ringde på hos alla för att se vem som var hemma.. En annan dag så tyckte jag att det krafsade vid vår dörr, och sen så hittade jag små skrapmärken vid kanten på dörren. Märkena kan ju ha varit där länge (de syns knappt), och jag kan ju ha hört fel, men allt tillsammans blir nog ganska obehagligt.
 
Så nu både när vi är här och när vi lämnar lägenheten tom så låser vi dörren ordentligt med alla kedjor och säkerhetslås som finns, fast vi aldrig gjorde något sådant förut. Sen så är det bara att hålla tummarna och hoppas på att polisen får fast tjuven och att inga fler inbrott sker. Så att man kan återgå till att "bara" låsa dörren och inte ens oroa sig för inbrott, så som det var förut.
 
En mörk bild för att symbolisera läskiga saker som händer i mörkret:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu på studiebesök till en plantskola

Idag ska vi far på studiebesök med klassen, till en nystartad plantskola här i närheten. Vid elva borde vi vara hemma igen och då har vi ledigt resten av dagen. Ganska skönt schema nog! 
 
Här är en bild på en liten blomma:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bin och getingar

Det är flera jag känner som tror att bin och getingar är samma sak. Lite synd tycker jag. Getingar tycker jag inte alls om, om en sådan kommer nära springer jag nog iväg för jag är så rädd för att bli stucken. Jag vet inte riktigt någon bra sak alls med getingar, förutom att de är ganska fina med sina starka färger. Bin däremot är kanske inte heller jättesnälla, men de sticker inte alls lika ofta åtminstone och av dem får man honung. Och honung är ju gott! Nu medan jag går här i skola så tar jag kanske en kurs i biodling, det finns som profilering (typ fördjupning) och det kan ju vara lite intressant. En kurs om getingodling skulle jag däremot inte vilja ha! Haha, usch..
 
Här är en bild på ett bi:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 
Vad tycker ni om bin och getingar? Är det samma sak för er? :)

Buskblåbär

Nu ska jag snart till skolan igen. Frukt- och bärodling har vi idag till lunch, sedan är skoldagen slut. Ganska skönt med kort dag! Vi ska ha föreläsning om hallon, men i brist på hallonbilder visar jag några bilder på ett annat bär, nämligen buskblåbär. Bilderna är tagna i slutet av augusti.
 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Spirrekväll

Nu på kvällen har jag varit på Spirrekväll, det vill säga träff med klassen och de andra på samma linje. Vi lekte lite lekar, åt bland annat popcorn och vindruvor och umgicks. Roligt att se de som går på första klassen, dem har jag inte sett alls innan (eller de som går på landskapsplanering, på min linje trädgårdsnäring togs det inte in några nya ettor i år). Jag hatar "lekar" som man "måste" vara med på, men annars var det nog en helt okej träff. Men nu ska jag ut i mörkret och springa lite, skönt att få ur sig lite extra energi och känslor på det sättet.
 
Här är två bilder på en dimmig åker med blåklint:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu till skolan!

Nu var det dags för skola igen, plantskoleodling närmare bestämt. Klockan två slutar vi, så då borde jag fara till banken och fixa reseförsäkring. Innan det måste jag också komma ihåg att hämta ett studieintyg, och att lämna lite papper till en lärare. Inte så jobbiga saker att göra, men jag måste komma ihåg det..:P
 
Bild tagen för någon vecka sedan:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Höstfärger

Nu på kvällen var jag en sväng till affären och efter det har jag sett på film. Ännu en lugn och skön kväll alltså!
 
En lite höstig bild:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Dimma #2

För ett tag sedan visade jag en bild på dimma (här). Jag lovade att visa resten så småningom, så nu tänkte jag att det var dags för det. Bilderna är lite suddiga och så för jag tog dem från bilen, men jag hoppas det går bra ändå. Jag tyckte i alla fall att det var ganska häftigt för dimman var verkligen tjock så man såg nästan inget alls!
 
Så här är några bilder till på morgondimma:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Spindelnät

Första halvan av dagen kände jag mig väldigt duktig, andra halvan latade jag mig mest. Men jag har hur som helst gjort det mesta jag hade tänkt göra idag, så det räcker för mig. 
 
Några bilder jag tog för ett tag sedan:
 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Tycker ni att bilderna är finare i färg eller i svartvitt? :)

Min kaktus blommar

Idag har jag redan diskat, tvättat tre maskiner smutskläder och pusslat. Så jag är ganska nöjd. Nu borde jag bara göra lite skoluppgifter till, men det hinner jag senare!
 
Nu tänkte jag bara visa några bilder på min kaktus som blommar:
 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 
Är det inte en ganska fin blomma på en annars lite tråkig växt? :)

The horse whisperer

Jag och Malin såg just på The horse whisperer. Så vacker, sorglig och rörande film och jag vet inte hur många gånger tårarna började rinna över för mig. Jag försökte låta bli men det gick bara inte. Och efter att filmen var slut satt jag och hulkade ännu i någon minut. Jaja, jag får väl bara inse att jag har nära tårarna när jag ser på film, speciellt sorgliga hästfilmer (en annan hästfilm som jag alltid gråter när jag ser är Spirit - Hästen från vildmarken).
 
Bilden är lånad härifrån!
 

Motljus

Idag är det lördag och jag har inget spännande planerat. Jag borde tvätta kläder, göra lite skolsaker, träna och sedan tänker jag nog bara ta det lugnt. Vad har ni för planer för idag? :)
 
En bild jag tog för ett tag sedan:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Back to school-party

På onsdagskvällen var det dags för Back to school-party för alla vid Yrkeshögskolan Novia. Och såklart måste jag och Malin ju fara dit och se lite människor. Vi började med att fara till en från klassen och träffa henne, hennes pojkvän och en annan kompis. Där pratade vi och spelade kort och hade det riktigt trevligt.
 
Vid tiotiden for vi till Santa Fé (de hundra första som kom dit fick ett halarmärke så vi måste vara snabba). Där träffade vi lite alla möjliga människor, men jag kan inte säga att jag pratade så mycket eftersom musiken var ganska hög.. Men jag pratade i alla fall tillräckligt mycket för att ha ont i halsen dagen efter. Men om jag inte pratade så mycket så dansade jag desto mera. En riktigt rolig kväll var det i alla fall! :) Lite mindre rolig var morgonen efter, men sådant får man leva med. Bara jag fick upp ögonen så gick det nog ganska bra.
 
Jag var dålig med kameran (eller okej, kameran fick helt stanna hemma), men jag tog i alla fall lite bilder innan vi lämnade lägenheten. Så några sådana tänkte jag visa!
 Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm. De tre sista bilderna är fotade av Malin.

Bara lite halm kvar

Nu ska jag till skolan igen!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Morgondimma

Igårkväll var det Back to School-party (jag skriver mera om det sen), men det gör så att jag är lite trött idag. Men 08.30 har vi en utomstående föreläsare, så det är nog bara att masa sig till skolan! Men, säkert går det bra, man behöver ju bara sitta och lyssna.

Här är en bild tagen en dimmig morgon:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

På studiebesök till Finlands största plantskola

Idag har vi varit hela dagen på studiebesök, till en plantskola en halvtimme härifrån. Vi tittade på alla odlingar och lyssnade på hur de förökar, driver upp och odlar de olika växterna. De hade massor med olika blommor, buskar och träd, så det var nog riktigt roligt att se. Men nu kom vi just hem och jag är vrålhungrig, så nu ska jag äta!
 
Här är några bilder jag tog idag:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Röda bär

Så vackert med de röda bären och de gröna bladen med den ljust gula bakgrunden av spannmålsåkrar. 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Första skoldagen och allmänt om den här perioden

Idag hade jag ju alltså första skoldagen. Ganska sent tycker säkert de flesta, men så är det ofta på yrkeshögskola. Plus att jag i somras både hade sommarkurser, studieresa och praktik. Så om ni frågar mig så känns det nätt och jämt som att jag har haft något sommarlov, jag har ju ändå haft en massa skoluppgifter och annat jag har varit tvungen att göra. Men idag började det på riktigt.
 
Klockan halv nio samladev vi fyra från klassen (jag vet, vi har en ganska liten klass)och två från klassen under som också ska ha kursen tillsammans med oss. Vi slutade redan lite före tio, så det blev ingen lång skoldag! Men vi gick igenom lite allmänt och fick en uppgift att göra, så det passar väl bra det med. 
 
Den här perioden ska vi ha tre kurser: frukt- och bärodling, plantskoleodling och en kurs som heter typ trädgårdsnäringen i ett europeiskt perspektiv. Den sista kursen går ut på att vår klass ska fara på en veckas studieresa ut i Europa, så det blir spännande! Men mer om det senare. De andra kurserna är många studiebesök men också en hel del föreläsningar. Så jag tror nog att det här blir en ganska bra period! :)
 
Här är en bild på vår klass tagen förra året när vi hade en kurs i blomsterbinderi:
 

(Hon i mitten går på vår klass, men vi har sällan lektioner med henne för hon blir klar ett år tidigare än oss.)
 
Bilder är fotad av vår lärare med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.
 

Första skoldagen!


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu: Nybakad paj och tv-serier

Nu på kvällen var jag och Malin ute på promenad i lite över en timme, och genast efter det började jag med bakandet. När vi var till min praktikplats tidigare idag passade vi på att plocka lite röda vinbär också (som jag hade tänkt betala för, men som vi fick gratis!), så nu har vi några burkar i frysen. Så därför passade jag på att göra en paj nu med röda vinbär. Så nu så småningom ska vi äta den med vaniljsås och se på lite tv-serier. En ganska skön kväll! 
 
Här är en bild som inte har något med inlägget att göra:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Snart tillbaka till praktikplatsen för att få en underskrift

Jag har ju varit på praktik på en äppel- och bärgård i fyra veckor nu i augusti, och idag ska jag fara tillbaka dit en sväng. Största orsaken till det är för att jag behöver en underskrift på min praktikdagbok, men sedan tänkte jag kanske plocka lite röda vinbär att frysa in också. Om jag har tur kommer till och med Malin med som sällskap, så det håller jag tummarna för. Men nu vet ni vad jag ska syssla med en del av dagen i alla fall.
 
En bild som jag tog under praktiken:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En ensam solros

Här är några bilder jag tog för lite mer än en vecka sedan på en solros. Det fanns ett helt fält med solrosor, men det här var det enda som hade börjat blomma. Så gul och vacker mitt i allt det gröna.
 


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.


Droppar i gräset

Idag är det fint väder, så härligt! Haha, jag har inte varit ute på jättelänge känns det som, så idag måste jag verkligen göra något åt det. Fast först har jag lite saker att reda upp här i lägenheten, till exempel packa upp några väskor och diska. Men man hinner nog ganska mycket på en dag om man sliter sig från datorn.
 
Här är några bilder jag tog en morgon för ca en vecka sedan:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En bild på Malin

Jag har varit ensam här i lägenheten hela dagen, djupt försjunken i en bok. Vädret är fortfarande dåligt, så jag tror att jag tänker fortsätta läsa resten av kvällen. Så så spännande är jag. Men jag har faktiskt gjort en del på skoluppgiften som jag hade tänkt göra, så det är bra. Bara jag fortsätter ett tag på den imorgon med så får jag den kanske klar till och med, det skulle ju vara skönt!
 
Men nu tänkte jag visa en bild jag tog på Malin för några dagar sedan, då när jag fotade hästporträtten. Flera bilder kommer när jag kan slita mig från boken en lite längre stund.. Haha, nä men bilderna kommer nog förr eller senare, ni får ha lite tålamod som vanligt! :)
 
Men här är i alla fall en bild:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Regn

Jaha, lördagen till ära så regnar det. Härligt! Eller så inte.. Jaja, jag får väl ta itu med de skoluppgifter jag borde ha gjort redan i början av sommaren istället! Haha, så bra om jag äntligen skulle få dem gjorde.. Hoppas att ni har en bra lördag!
 
Så här ser det ut om man tittar ut genom fönstret nu:


Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

RSS 2.0