Glad valborg och första maj!

Jaha, då var det valborgsmässoafton, och imorgon är en ledig dag eftersom det är första maj. Skönt, jag har så ont i nästan hela kroppen nu efter de här två tunga arbetsdagarna, så det kan behövas en paus. Jag tänker varken göra något extra idag eller imorgon, mest bara vila och ta det lugnt. Kan behövas nu efter två veckor på resande fot. Men hoppas att ni alla har en rolig kväll och njuter av er lediga dag!
 
Idag har det varit konstigt väder, lite sol ibland och lite ösregn nästa stund. Det haglade någonstans också. Men nu har det klarnat upp lite igen. Jag vill ju ha sommar och varmt nu genast, jag har tröttnat på allt det kalla och gråa!
 
Här är en somrig bild tagen i Skåne förra veckan:
 
Fotad av Malin med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

På jobb mellan åtta och åtta

Idag jobbade jag min första dag för i år i växthusen. Jag började jobba åtta på morgonen och slutade jobba tjugo före åtta på kvällen. Så det blev en ganska lång dag. Inte så mycket till mjukstart liksom. Men jag överlevde, kom hem, åt middag, åt kvällsmat och nu ungefär två timmar efter att jag kom hem tänker jag sova. Jag behöver i alla fall inte fundera ut några fritidsaktiviteter om det fortsätter så här, det ändå jag hinner med är ju att jobba och sova! Nä men dagen gick nog ändå ganska bra, och nästa vecka blir antagligen lugnare igen. Och så har man ju ledigt första maj också, så det blir nog bra. 
 
Idag har jag sett blommor hela dagen, så därför bjuder jag på en blombild nu:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Nu ska jag packa och snart far jag hem

Nu måste jag verkligen ta itu med packandet. Jag ska fara hem till Åland nu klockan två och stanna hemma i lite mer än en månad, och jag har inte ens börjat packa ännu. När man ska vara så trött efter allt resande! Nåja, bara jag sliter mig från datorn nu och börjar packa så ska jag väl hinna!
 
Ännu en vårbild:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Karaoke, utlänningar, sommarlov och separationsångest

Nu på förmiddagen kom jag tillbaka till Ekenäs igen. Igårkväll på färjan sjöng vi karaoke och dansade i många timmar, så roligt att lära känna utlänningarna lite bättre (det finns en engelskspråkig linje här vid Novia, och en del av de studerandena var med på resan). De är så annorlunda jämfört med finländare, de var så glada, snälla och delade med sig av allt, jättegulliga! Men ganska sorgligt nu, för nu har mitt sommarlov börjat. Så nu skiljs alla åt, och man träffar kanske inte en del igen förrän i september. Och Malin och Martina kommer jag inte heller träffa så mycket i sommar. Så konstig känsla, jag som brukar vara med dem typ hela tiden! Imorgon far jag vidare till Åland, och där ska jag jobba i växthus med blommor nu en månad. Men i juni kommer jag tillbaka till Ekenäs. Och det var en rolig resa nu i alla fall, en ganska perfekt sista kväll. Men nu måste jag packa och fixa, och så skulle det vara skönt att sova en stund. 
 
En härligt vårig bild tagen i Skåne:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Snart är studieresan slut

Idag är sista dagen på studieresan, ikväll stiger vi ombord på Viking Line-färjan mot Åbo. Igår var vi och tittade på Sofiero slott och klättrade i berg och skog för att se på konstverket Nimis som är gjort av drivved. Det var roligt men väldigt tungt att klättra ner till stranden, man fick nog åtminstone veckans träning!

Nu är vi på väg mot Örebro där vi ska äta lunch. Jag ska också försöka hinna träffa min syster som studerar där. Efter det fortsätter vi till Stockholm. Internetet är så dåligt nu, så ni får tyvärr klara er utan bilder idag.

Nu lämnar vi Malmö och far mot Helsingborg
Sol och blommor - perfekt för att fotografera!

Idag har vi varit vid SLU Alnarp nästan hela dagen och bekantat oss med deras utbildningar, parker och terapiträdgården. Solen sken och det var riktigt varmt och härligt, så jag fotade massor både blombilder och porträtt. Så härligt, jag älskar verkligen att fotografera!

Bilder i massor kommer ni få se sen senare när jag är hemma, men här är i alla fall en mobilbild:
En dag i Köpenhamn

Imorse for vi från Malmö till Köpenhamn och nu just kom jag, Malin och Martina tillbaka igen. Vi fick en guidetur och tittade gå lite modern landskapsarkitektur, åt lunch och sedan shoppade och turistade vi lite.

Men det var lite läskigt när vi skulle hem med tåget, det hade hänt någon olycka någonstans, så vi måste stiga av på någon annan hållplats och hitta ett annat tåg att åka sista biten med. Men det gick nog bra! Men nu är jag trött i hela kroppen, så nu ligger jag i sängen och läser och äter godis, skönt!

En bild från Köpenhamn:
Njuter av våren här i Malmö

Igår på kvällen startade vi från Ekenäs och nu äntligen för några timmar sedan kom vi fram till Malmö. Vi är här på studieresa och ska bland annat titta på lite parker, fara till Köpenhamn över dagen och besöka Alnarp. Hem far vi igen på fredagen.

Nu kom jag just in från en härlig promenad i Malmö, vi gick bland annat i slottsparken. Det var underbart med alla vårblommor, fåglar och solen som sken! Jag gick bara och njöt och fotade massor, men alla bilder får ni se när jag kommer hem igen. :)
Hemma igen efter en vecka i Närpes

På måndagsmorgonen for vi med klassen till Närpes, och idag, nästan en vecka senare, är vi hemma igen. Det har varit både upp och ner den här veckan. Mer än halva klassen har varit förkylda med hosta, snuva och ibland feber och en kunde inte ens komma med på resan. Ögoninflammation har några av oss också hunnit med. Men nu börjat hela gänget krya på sig, så nu har jag bara hosta och lite snuva kvar, ganska skönt. Fast hostan skulle nog kunna försvinna helt! Vädret har också varit tråkigt, det har varit kallt, regnigt och blåsigt. Men vi har hunnit med flera intressanta studiebesök, en shoppingrunda till Vasa och lite turistande till Kaskö. Och umgåtts med klassen såklart! Så det har nog varit en bra resa ändå, även om allt inte har varit perfekt. Alltid roligt med lite omväxkling och att se lite nya platser liksom!
 
En bild från en blomodling vi besökte (vi har våra fina skyddskläder för att inte sprida sjukdomar mm):
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Don't cry because it's over, smile because it happened.

Fotad av Malin med Canon EOS 1000D.

En vecka fylld av tomater och gurkor

Nu har vi redan varit här uppe i Österbotten ett tag, igår hade vi ett studiebesök till en gurkodling och idag står det olika föreläsningar på schemat. Bland annat om hygien och växtskydd i växthus, och något om ekonomi tror jag. Låter lite tråkigt, men det är antagligen inte helt fel att lära sig lite mera om. Om man inte får ekonomin att funka så är ju det mesta ganska onödigt liksom. 
 
En bild på en tomatblomma:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Fortfarande förkyld, men imorgon bär det av till Närpes

Jag är fortfarande förkyld så idag har jag inte orkat göra så mycke mer än att sitta i soffan framför datorn och dricka te, eller ligga i sängen och läsa. Jag sov väldigt dåligt inatt, jag sov med två täcken och en filt och frös ändå jättemycket så jag hade antagligen feber. Nu är det lite bättre, men jag är trött och snuvig. Idag har jag också packat lite, för imorgon bär det av till Närpes med klassen! Vi ska vara där hela veckan och ha föreläsningar och göra studiebesök, det ingår i vår kurs om odling av grönsaker i växthus. Lite jobbigt om man är förkyld, men förhoppningsvis går det bra ändå. 
 
Jag kommer knappast blogga så mycket under veckan, men ni är säkert vana med det ändå. Men jag ska försöka mobilblogga någon gång i alla fall! 
 
Två bilder på mig när jag var frisk och pigg:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

En grå dag

Usch, idag känns verkligen som en ganska tråkig dag. Ute regnar det. Jag är fortfarande förkyld och har ont i halsen och är snuvig. Jag är ensam i Ekenäs eftersom Malin for till sin pojkvän och sova. Så nu sitter jag ensam här i lägenheten och dricker varmt och tittar ut på allt det gråa. Extra tråkigt med sånt här väder också eftersom vi kanske hade tänkt grilla ikväll med några kompisar. Nåja, säkert blir det väl en helt okej dag i alla fall, jag ska försöka vara positiv!
 
En bild från en lite soligare dag:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Årsfesten

I onsdags var jag som sagt på vår studerandeförenings årsfest. Det var riktigt roligt, vi åt först tre rätters middag, sedan var det lite lekar och efter det efterfest på Kårken. Jag tycker ju egentligen inte alls om lekar och de vet de som känner mig. Och såklart när två "frivilliga" skulle väljas så röstade de på mig så jag var tvungen att tävla för mitt lag (vi satt vid två bord, och varje bord var ett lag). Haha, jag var inte så glad på dem då! Men mitt lag vann så det kändes bra! :D På Kårken dansade jag sedan i några timmar, och gissa om jag hade ont i fötterna efter det, ovan som jag är vid att ha högklackat. Men det var roligt, jag skämde bara ut mig en del. Nä men det var en rolig kväll, jag umgick med mina goda vänner och hittade dessutom några nya "bästisar"! 
 
Innan årsfesten så samaldes vi ett gäng hos mig och Malin en sväng för lite fotografering också, så jag tänkte visa lite av bilderna vi tog då. Ljuset var lite dåligt och vi hade lite bråttom, men jag tycker att det blev många fina bilder! Jag prövade också använda min reflexskärm för första gången, den gjorde verkligen skillnad! 
 
Men nu till bilderna:
 

Fotade av mig med Nikon D3100 och Nikkor 18-55 mm, de flesta är tagna med fjärrutlösare. 

Nu dagarna efter har jag däremot inte mått så bra, jag höll på att bli förkyld redan på onsdagen, men igår bröt det ut ordentligt. Så nu har jag ont i halsen och lite feber som kommer och går. Men jag ska nog överleva! 

Ikväll på årsfest

Nu ikväll har vår studerandeförening Spititus hortus årsfest, så dit ska jag ikväll. Så nu ska jag äta lite och sedan är det väl dags att börja fixa sig. Innan vi far dit ska vi också ha lite fotografering här, man måste ju passa på att ta lite bilder när man ändå har fixat upp sig och allt. Om bilderna blir bra är en annan sak, men roligt att ha dem som minne är det ju hur som helst!
 
En vårbild jag tog i påsken:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Orkidéer och innebandyturnering

Nu på kvällen var jag och Martina och tittade på en innebandyturnering som studeranden här från skolan hade ordnat och var med i. Vi hejade båda på skogslaget, Martina för att hennes pojkvän var med där och jag för att en ålänning var med. Vi ålänningar måste ju hålla ihop. Eller så var det bara så att de sötaste pojkarna var med i det laget.. Hehe.. Nä men hur som helst, vi hejade i alla fall på dem. Men det gick inte så bra, de vann bara en av tre matcher, men det var roligt att se i alla fall. Blev nästan sugen på att börja spela själv ju. Jag måste i alla fall skärpa mig och bli bättre på att fara och se när min syster har matcher, hon spelar så ofta och är så duktig så det är riktigt så att jag skäms att jag aldrig har sett henne spela ju!
 
Och på tal om innebandy, här kommer två bilder på orkidéer:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Vart försvann våren?

Det är otroligt, varje år när man märker att våren är på väg så blir man så glad och allt börjar genast kännas bättre. Men varje år blir man också lika förvånad när det kommer snö igen. Som en på klassen sa idag: "Vintern är som en sån där gäst som inte förstår när det är dags att fara hem. Som blir kvar i hallen och står och pratar länge efter att alla har tröttnat." Det måste jag nog hålla med om! Men det är åtminstone skönt för även om det snöade både igår och idag så är det ändå så pass varmt så snön blir inte kvar så länge på marken. 
 
En vintrig bild tagen för en vecka sedan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Snö och försenade presenter

Idag har jag inte gjort så mycket vettigt, men jag har i alla fall gjort lite på en presentation som jag och Malin ska ha på tisdagen och så har jag varit ute på en kvällspromenad. Det snöade idag, så det kändes nog ganska passligt att sitta inne och lata sig resten av dagen om man säger så. Imorgon är det skola igen, första ordentliga skoldagen på två veckor, så det ska nästan bli lite skönt! 
 
Nu i påsken fick jag förresten min present av min ena syster, några månader försenat. Men det gör inte så mycket, roligt att få presenter utsprida över året ju! Jag fick en body lotion och en body mist från Victoria's secret, båda doftar så gott, och ett lila träningslinne. Inte helt fel!
 
En bild på halva presenten:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Ibland känns det lite så...

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Sitter uppe mitt i natten och dricker te

Jag hade inte tänkt göra något speciellt igårkväll, men mitt i allt fick jag höra att en kompis hade kommit tillbaka hit från Österbotten och att hon och hennes pojkvän tänkte bjuda hem lite människor till sig. Så det var ju roligt, jag har varit ganska isolerad och osocial den senaste veckan när jag bara har varit ensam här i Ekenäs. Vi var först några timmar hos dem och spelade och sedan for vi ut till Santa fé och dansade. Riktigt kul!
 
Jag kom hem redan för ganska länge sedan, men av någon orsak så somnar jag inte. Jag låg i sängen och vred och vände på mig och försökte sova, men nu för en stund sedan gav jag upp och steg upp och drack te och åt blåbärspaj istället. Så nu tänkte jag fara tillbaka till sängen, och så hoppas jag att jag somnar den här gången!
 
Två vinterbilder:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Lördag och bilder på frost

Jaha, då var det lördag. Idag kommer Malin tillbaka hit, så det blir roligt med lite sällskap igen. Nu sitter jag bara framför datan, lyssnar på musik och dricker te, ganska skönt. Senare borde jag och Malin göra på en presentation som vi ska ha på tisdagen, om hur man odlar t.ex. groddar och ärtskott. Ganska intressant nog, men jättesvårt att hitta hur det odlas professionellt, man hittar mest bara hur man odlar hemma i liten skala. Nåja, säkert går det bra! 
 
Några bilder på frost jag tog i tisdags:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Långpromenad och fruktsallad

Imorse var jag inte på speciellt bra humör, jag var både arg och ledsen av flera olika orsaker. Så jag har inte gjort så  mycket vettigt idag. Men nu på kvällen har det börjat kännas mycket bättre, mycket tack vare några fina vänner som jag har skrivit med. <3 Så halv åtta for jag ut på långpromenad, det kändes nästan sådär vårvarmt. Riktigt skönt! Men nu är jag hungrig, så nu ska jag dricka te och äta en fruktsallad jag just gjorde, men äpple, banan, kiwi, smultron och grädde på. Så det tror jag blir riktigt gott!
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Äntligen har jag fått tillbaka min fotoinspiration!

Jag har haft en riktig "fotodepression" nu i vinter, jag har inte haft kameran framme många gånger och har inte alls varit sugen på att fota. Därför har det också varit så dåligt med bloggandet, inget roligt att blogga utan bilder. Speciellt inte om bloggen i princip går ut på att visa bilder.
 
Men nu när det äntligen börjar bli vår igen så känner jag hur jag igen får massor med fotoinspiration och vill hitta på alla möjliga olika fotograferingar, underbart! Men naturen är inte så fin nu ännu, allt är ganska grått och dött just nu. Men för varje vecka som går så blir det grönare igen, så det tar nog inte länge innan man kan gå ut och hitta hur mycket som helst att fotografera. Människor skulle jag också vilja börja fota mycket mera, jag måste bara hitta frivillga modeller. Jag har redan flera idéer på gång, jag måste bara berätta om dem för mina "offer", haha! 
 
Några sommarbilder:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Fotograferade morgonfrost i väntan på färjan

På tisdagsmorgonen när jag var på väg från Brändö tillbaka till Ekenäs var det underbart väder, solen sken, himlen var blå och alla träd var täckta av frost. Frosten smälte ju förstås ganska snabbt, men medan jag väntade på färjan så tog jag lite bilder. Så vackert, men jag hoppas ändå att nätterna snart blir så varma så det inte längre fryser. Jag vill ju trots allt ha vår, oberoende av hur vacker frosten är!
 
Här är några bilder:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Moving on

Fotad av Malin med Canon EOS 1000D.

Bilder från påsken

Jag brukar vara ganska dålig på att uppdatera med "nya" bilder, till exempel så har jag ännu inte visat några bilder från julen. Och nu känns det ju lite fel med sådana bilder, så jag tror att bilderna får vänta till nästa jul istället! Nu är påsken över för i år också, så om jag vill visa några bilder tagna nu i helgen så är det väl dags att göra det nu då. Innan det är midsommar och för sent för påskbilder liksom. 
 
Påsken var riktigt mysig, jag var hemma med familjen och åt, tog det lugnt och var ute. Fotade en del gjorde jag också. Fast mest åt jag nog. Haha, under jullovet gick jag konstigt nog ner lite i vikt. Jag brukar ha ganska jämn vikt, jag går sällan upp på en kort tid. Men nu under påskhelgen har jag gått upp nästan 2 kg. Så jag har aldrig vägt så mycket som jag gör nu. Jag vet att jag nog ännu är smal, men det känns lite jobbigt. Så nu ska jag ta tag i träningen igen, det har varit lite dåligt med det den senaste tiden!
 
Men nu till bilderna:
 

Färggrannt påskris.


Påskmiddag: Grillat kött, potatisgratäng och sallad. I år grillade vi första gången redan i mars!


Påskblommor och påskpynt.


Memma. Det är inte så gott, men det hör till påsken så lite måste man ju äta!


Hemlagat påskpynt som vi syskon gjort någon gång i tiden!
 
Bilderna är fotade med Nikon D3100 och Micro Nikkor 40 mm och Nikkor 55-300mm.

Vårbilder

Nu är det april och äntligen har jag börjat se lite vårtecken! Här i Ekenäs ser det fortfarande ganska vintrigt ut, men också här har man börjat se lite bar mark och solen värmer så snön smälter nog hela tiden. Men hemma på Brändö så fanns det redan lite vårblommor, både några små krokusar och snödropparna hade börjat blomma. Härligt!
 
Några vårbilder tagna i helgen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

På promenad i vårsolen

Eftersom solen idag också sken från en blå himmel tänkte jag att man skulle passa på och fara ut på en liten promenad. Mamma och pappa var också med, och för första gången på länge så tog jag också med kameran. Jag hittade inte så mycket fint, men lite bilder tog jag i alla fall. Och jag såg en ekorre, så det var ju roligt! Tyvärr var det gömd bland alla kvistar, så man såg den inte så bra, men någon bild fick jag i alla fall.
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

RSS 2.0