Nu till Kimitoön!

Nu idag ska jag, Markus och ett gäng till fara till Kimitoön! Vi ska till Markus familjs sommarstuga och ha kräftskiva, grilla och basta hela helgen. Eller vi kommer hem på söndagen på dagen tror jag. Synd med lite dåligt väder bara, men förhoppningsvis blir det roligt ändå!
 
En bild på vår söta katt Spotty som jag tog tidigare i somras:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Jag, Lotta och Malin #3

Sista bilderna på oss tre! 
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm, taget med stativ och fjärrutlösare.

Helt ledig idag

Oj så skönt, praktiken är slut och jag är helt ledig idag. Första helt lediga vardagen på länge känns det som. Så därför tänkte jag inte alls planera något för dagen utan jag ser vad som händer. Men nu först av allt ska jag i alla fall stiga upp. 
 
En bild på en svan jag tog tidigare i somras:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Sista dagen på jobb!

Idag är sista dagen som jag är vid blombutiken och jobbar, så nu har jag äntligen praktiken över och kan ta sommarlov med gott samvete! Inte för att det är så mycket kvar av sommaren längre, men ändå. Jag har trivts väldigt bra här, så lite sorgligt är det ju nog att sluta. Men ändå skönt att återgå till den lite slappare vardagen med korta skoldagar och mycket ledigt.
 
Lite bilder på en brudbukett jag fotograferade i fredags:
 
 Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Bara en dag jobb kvar nu!
I'm just a girl trying to find my place in the world

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Jag, Lotta och Malin #2

Här kommer nästa omgång med bilder på mig, Lotta och Malin, de första bilderna kan ni se här. Bilderna är alltså tagna i maj, när vi tre roade oss en dag med att fåna oss framför kameran.
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm, taget med stativ och fjärrutlösare. 

Skogen är magisk

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

When I close my eyes you're the one I see

Jag var nöjd med att vara singel, jag ville inte ha någon. Jag ville vara självständig, oeberoende, fri. Inte riskera att såra någon. Men ändå, eller kanske just därför, är jag för första gången på väldigt länge i ett förhållande. Det var lite jobbigt i början, jag var rädd för så många saker. Men han är lugn och trygg och snäll. Han är så mycket som jag behöver. Så jag har bestämt att inte vara så rädd, ge det en chans och så får det gå som det går. Just nu är jag lycklig i alla fall, det är allt som betyder något <3
 
En bild jag tog igår:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Jag, Lotta och Malin #1

När jag var hemma i maj fotograferade jag en hel del, men jobbade så mycket så jag varken hann gå igenom bilderna eller blogga. Och jag har haft ganska fullt upp med både det ena och det andra nu under resten av sommaren också. Men jag ska försöka gå igenom lite bilder nu den närmsta tiden, så nu tänkte jag visa lite bilder på mig, Lotta och Malin som fånar oss som jag tog med stativ och fjärrutlösare i maj. 
 
Så nu till bilderna:
 
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm, taget med stativ och fjärrutlösare.

På magen i gräset

Idag jobbade jag framför datorn hela dagen, jag laddade upp bilder på blomaffärens hemsida och bloggade på deras blogg. Ganska skönt nog, men jag kände för att hitta på något på kvällen, kanske fara ut lite i det fina vädret. Så det gjorde jag, jag tog med kameran, lite blommor och lite annan "rekvisita", gick ut och lade mig på magen i gräset. Såg kanske lite roligt ut, men det är okej, det bjuder jag på. Markus kom också och höll mig sällskap efter en stund, så det var roligt!
 
En av bilderna jag tog nu ikväll:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm. 

Alone

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Hoppas att allt är bra med er!

I lördags var jag som sagt och shoppade med en kompis och på kvällen blev jag bjuden på hemlagad pizza hos en från klassen och hennes pojkvän. Jag hade inte planerat något alls för kvällen utan tänkte bara ta det lugnt hemma, men vid femtiden fick jag inbjudan och såklart var jag med på det, det blev en riktigt rolig kväll och natt med dem och en annan kompis med en massa spel och singstar! På söndagen städade jag en massa i lägenheten och på kvällen träffade jag Markus, han hade varit borta hela helgen. Idag har jag varit i Karis och jobbar, jag gjorde en likadan krans som då i fredags. Jag tycker om att i lugn och ro pyssla och fixa de där kransarna, det är roligt. Så det är lite det jag har sysslat med nu de senaste dagarna! :)
 
Här är två bilder från tidigare i sommar: 
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Till Salo och shoppa

Nu klockan tio ska jag fara till Salo och shoppa med den här sötnosen! :)
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

"Det ser inte alls ut att vara första gången"

Idag hade jag en jättebra dag på jobbet. Jag trivs så bra i butiken i Karis, butiken är väldigt mysig, hon som jobbar där är jättesnäll och det är så roligt att få göra lite buketter och pröva på lite allt möjligt. Som chefen sa idag: "Du är din egen chef". Så jag får välja var jag vill jobba, vilka tider och vad jag vill göra. 
 
Idag på förmiddagen gjorde jag en krans, det var en beställning till en som ville ge en krans till sin man för att han hade varit med i trettio maraton tror jag. Jag har aldrig gjort någon likadan krans förut och det var ganska mycket pillande och arbete med den. Men det var det så värt sen när de andra såg den, när chefen såg den. "Det ser inte alls ut att vara första gången, den är ju perfekt", sa de. "Nästa vecka får du göra två sådana till, om det passar?".
 
Jag fick också höra av chefen att allt jag gör blir bra, att jag är noggrann och ordentlig, att jag har ett öga för sånt här. Så det var verkligen otroligt roligt att höra, jag gör ju mitt bästa så jag blir så glad när jag sedan får beröm för det jag gör! :D
 
Några bilder på kransen jag gjorde:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu är min intervju med i tidningen! :)

Jag skrev ju för ca en vecka sedan att jag hade blivit intervjuad av en från Ålandstidningen, om foto och om min blogg. Och nu i dagens tidning så publicerades artikeln!
 
Min snälla syster Lotta skickade en bild på hur det såg ut:
 
 
Vill ni veta vad det står i artikeln kan nu gå in här och läsa! :)
 
Lite synd för min bloggadress står inte med alls i intervjun. Men jag får se det så här, googlar man mitt namn så hittar man min blogg. Och det är första gången jag alls är med i en intervju i någon tidning, så bara det var ju roligt! 

Mina första buketter!

Idag var jag i butiken i Karis, hon som jobbar där är väldigt duktig på att göra buketter och hade tid att lära mig det, så det var en riktigt rolig dag. Jag har prövat göra lite buketter i en kurs i skolan, men det var bara lite grunder och buketterna användes inte till något. Men idag gjorde jag fem buketter, först två "enkla" med nejlika och brudslöja som på första bilden, men efter det gjorde jag tre andra där jag själv fick välja lite vad jag ville använda och de sattes alla till försäljning. Lite klurigt ibland att få stjälkarna rätt och blommorna att hållas där man ville, men det var roligt. Jag är nöjd med resultatet, men roligast av allt var att hon jag jobbade med tyckte att jag var jätteduktig och att buketterna blev väldigt fina för att vara gjorda av en nybörjare, sa att jag nog skulle kunna jobba som florist. Så det blir man glad att höra! :)
 
Imorgon ska jag fara till Karis igen och fortsätta lära mig binderi och buketter, jag ska få göra en krans och så ska jag pröva göra högre buketter. Så det blir säkert en rolig fredag!
 
Här är buketterna jag gjorde idag:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm. 

Här sitter jag och fixar på hemsidan

Nu sitter jag i kontoret i blomaffären och fixar lite på hemsidan. Den här veckan har jag inte gjort så mycket annat än suttit framför datorn, men inte mig emot. På måndagen gjorde jag en fotobok från Ifolor om brudbuketter och igår gjorde jag en liknande fotobok om begravningsbuketter, så det ska bli spännande att se hur de blir! Idag fixar jag lite på hemsidan, bloggar åt dem och laddar upp bilder i galleriet. Ganska skönt at sitta inne och göra sådant medans det regnar ute. 
 
Här är en bild på ett bukett jag fotade för en liten stund sedan:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Imorse på väg till jobbet
Hemmamys

Ganska skönt att vara ensam hemma och bara ta det lugnt ibland. Ikväll är jag och Markus bjudna på tacokväll, så då lär det bli lite livat igen, så nu njuter jag av lugnet och ensamheten.
 
En bild från lägenheten:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm. 

En härlig fredagskväll!

Han jag skrev om, en gammal bekant som jag chattar ganska mycket med, dök upp igår. Orsaken till att jag var lite tveksam i förra inlägget är för att han har ställt in en hel del av våra träffar. Men inte igår, så det var roligt! Han kom till mig i Ekenäs halv sju ungefär, sedan satt vi inne och pratade allt möjligt ändå till klockan tio.
 
Han och jag är så lika på något sätt, det har jag alltid tyckt om med honom. Så lätt att skriva och prata med, så lätt att öppna sig med. Fast jag bara träffar honom en gång i året ungefär så är han en av dem som vet mest om mig. Ganska fint tycker jag, för han tycker också att jag är lätt att prata med.
 
Efter det så for vi ut och cruisade i Ekenäs. Det var en av orsakerna till att jag ville träffas, han har en Camaro, och jag älskar de bilarna, speciellt den generationen. Så snygga! Min dröm är att själv skaffa en sådan så småningom, men vi får se. Vi körde i alla fall runt ganska länge, stannade och gick på stranden, tittade på stjärnorna, lyssnade på musik. Så härligt! Halv två ungefär for han tillbaka hem igen och jag, trött efter att ha sovit bara ca tre timmar natten innan, somnade och sov gott. Så det var min fredagskväll! :)
 
En bild på Camaron:
 
Fotad med Sony Ericsson Xperia Ray. 

Let’s go on a road trip

Nu om en liten stund ska jag träffa en kompis, vi ska fara ut och köra en runda. Man kan inte alltid lita riktigt på honom, så jag tänker inte berätta så mycket nu för mitt i allt ställer han kanske in då. Så skönt att ha arbetsveckan över i alla fall, jag ska njuta av mina lediga dagar! 
 
En bild jag tog för några veckor sedan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 

Älskar, älskar inte...

Fotade av Mima med Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 
Vad tror ni att jag fick för resultat? :)

Jag älskar sommaren!

Jag har haft en så underbar sommar, på flera olika sätt. Jag har hunnit med så mycket roligt, träffat så många härliga människor och jag är bara så lycklig. Snart börjar sommaren ta slut men det gör inte så mycket, jag har hunnit med det mesta jag har velat hinna göra. Lite till vill jag hinna göra, men jag är ganska nöjd. Jag älskar sommaren. 
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 

We accept the love we think we deserve

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Tre veckor kvar

Nu har jag exakt tre veckor kvar av min praktik. Så sju veckor är avklarade. Jag trivs vid blomaffären, men det ska ändå bli skönt när man har praktiken över. Det som är mindre roligt är att jag är ganska mycket efter med min praktikrapportering.. Jag borde redan ha skrivit en månadsrapport, och så borde jag ha börjat med praktikrapporten. Nåja, jag hinner väl någon dag. Nu måste jag i alla fall fara på jobb igen!
 
En naturbild:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Högholmen

I lördags var jag, Markus, Malin och Joel till Högholmen och hade lite "dubbeldejt". Jag har länge velat fara till en djurpark igen, lite för att titta på alla djur, men mest för att fota, och nu äntligen hade jag någon som ville komma med mig! Så vädret var härligt och sällskapet var härligt! Jag körde dit och tillbaka, och till och med körandet mitt inne i Helsingfors gick ganska bra, trots att jag är väldigt ovan att köra där. Så det var en bra utflykt, jag hade roligt och fick en del fina bilder. Synd bara att det är galler och glasväggar överallt, det gör bilderna lite sämre. 
 
Här är en av bilderna jag tog på en tiger:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300.
 

Idag har jag blivit intervjuad!

Nu för några minuter sedan så avslutade jag en liten intervju om foto och om min blogg. Det var en av tidningarna på Åland som ville göra ett reportage om lite bloggar nu under sommaren, och de hade hittat min blogg efter att ha googlat lite. Och klart jag ställer upp, det är ju roligt att bli lite uppmärksammad för det man gör! Så ikväll ska jag leta upp några bilder att mejla dem, och så får man se när intervjun blir publicerad. Så, nu har jag berättat en av de roliga sakerna som jag nämnde i förra inlägget!
 
Nu måste jag fara på jobb, men här får ni lite snabbt en naturbild:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm. 

Jag har fullt upp, men jag är lycklig

Det händer så mycket roligt just nu, jag har massor jag vill berätta för er. Men jag har också så lite tid. Jag kom hem för en timme sedan, slängde i mig lite mat och nu borde jag fara vidare och träffa lite kompisar. Men någon dag den här veckan ska jag nog hinna berätta allt! :)
 
Tills dess för ni en somrig bild:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm. 

Tack för en rolig kväll!

Nu ikväll har jag varit med min fina kompis Mima. Hon har skaffat en ny kamera, så jag ser med spänning fram emot att få se hennes bilder, bara hon skaffar minneskort och det först. Hur som helst, vi hade lite fototräff idag, men bara med min kamera. Nästa gång har vi varsin. Men det blev en hel del roliga lite flummiga bilder, så härligt! Efter vår fotostund så satt vi dessutom en bra stund och pratade om diverse problem och djupa saker. Så skönt att ha någon att prata med ibland. Inte för att jag har så mycket problem just nu, om jag ska vara ärlig vet jag inte senast när jag har varit så här lycklig, men mer om det i ett annat inlägg. Oberoende är det skönt att prata av sig lite! :)
 
En av kvällens bilder på Mima, flera kommer en annan dag:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm. 

RSS 2.0