2013

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
 
Jag har gjort en hel del i år som jag aldrig har gjort förut, både mindre och större saker. En av de sakerna jag är mest stolt över är att jag har slutat vara så rädd för allt och alla. Jag har vågat gå kurser jag tycker att verkar intressanta även om jag inte känner någon annan som går samma kurs, jag har vågat slappna av lite mera och vara social med nya människor, jag har vågat öppna mig och berätta om jobbiga tankar med människor jag bryr mig om. Jag har börjat åta människor få finnas där för mig. Jag var också hela sommaren i Ekenäs och praktiserade i en blombutik, så det var roligt att få pröva på. 
 
Prövade bland annat att göra kransar av salal i blombutiken.
 
Hur har ditt 2013 varit?
 
Det har varit ett jättebra år! Det har hänt otroligt mycket och jag har umgåtts med en massa härliga männsikor. Första halvåret var jag singel och gjorde lite allt möjligt tokigt jag kände för, andra halvåret har jag varit i ett förhållande och har njutit av det. Det har gått väldigt mycket upp och ner, men det positiva väger klart över!
 
Blev du kär i år?
 
Det kan man lugnt säga <3
 
Sol, värme och kärlek, det var nog en underbar sommar!
 
Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?

Jag Är väldigt dålig på att komma ihåg datum, jag kommer mera ihåg händelser. Och händelser har jag nog en hel del jag aldrig kommer att glömma! Men 10.4 betyder mycket för mig, det var då Spirre hade årsfest och då när en av mina fina klasskompisar och hennes pojkvän såg till att jag och Markus träffades igen efter nästan två och ett halvt år utan någon kontakt alls. Jag visste inte alls vad jag vill eoch därför är jag glad att de gav mig puffen jag behövde för att våga ge det en chans. Ett annat viktigt datum är 1.7 som vi har som årsdag! <3
 
Tog lite självportätt innan Spirres årsfest, ser kanske inte jätteglad ut, men det blev ju en bra kväll i alla fall!
 
Vad är din största framgång 2013?

Bra fråga, jag vet inte om jag har varit speciellt framgångsrik i år? Egentligen har det väl inte hänt så mycket extra. Jag var med i en intervju i Ålandstidningen om foto och om min blogg, så det var ju roligt. På det personliga planet är det väl i alla fall att jag hittade pojkvän!
 
Bästa köpet?
 
Ingen aning! Jag tror inte att jag har köpt något "extra" i år, i alla fall inget jag kommer på nu. 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
 
Vet inte riktigt, antagligen tråkiga saker som mat och hyra.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?

Jag hade helt gett upp hoppet om att få ett förhållande att fungera, så att jag hittade någon som kan hantera mig och som jag vill vara med är nog det som har gjort mig mest glad. Jag har också insett massor om mig själv, om hur jag tänker och reagerar, så det är skönt. Jag har också insett att det finns människor som tycker om mig för den jag är.
 
Jag är lättare att tycka om, om jag ger människor chansen att tycka om mig. 
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
 
Jag är jättedålig på att koppla samman sånger med ett visst år, så om några år kommer knappast någon sång påminna mig om 2013. Men sånger som har varit extra viktiga för mig det här året är kanske Uncover med Zara Larsson och Somebody to die for med Hurts, de väcker mycket känslor och minnen. One last time av Agnes är också en sång jag har gråtit till ganska mycket i år. 
 
Vem har du umgåtts mest med?

Malin och Markus har jag varit överlägset flest timmar med. Annars har det varierat ganska mycket under året, första halvåret var jag väldigt mycket med Martina, hennes pojkvän och deras kompisar, medan jag har varit mycket mer med Dani från klassen, hennes pojkvän och deras och Markus kompisar andra halvan av året. 
 
Jag och Markus på Rockoff i somras <3
 
Vart reste du under 2013?

Tror inte att jag reste så mycket under 2013. Från skolan var vi en vecka upp till Österbotten och en vecka till Skåne, en sväng till Köpenhamn hann vi också. Annars har jag mest bara varit en Ekenäs och på Åland. 
 
Varför ska man resa så långt när det kan vara så vackert här också? 
 
Är det något du saknade 2013 som du vill ha 2014?

Jag tror inte det, jag tycker att jag har haft lite av allt det här året!
 
Vad gjorde du på din föderlsedag?
 
Hela min klass var samlad hos mig och Malin (trots att vi bara är fyra så har det inte blivit att vi träffas och umgås så mycket på fritiden), plus lite blandade människor jag umgick med på den tiden, bland annat en kille jag träffade lite och några av hans kompisar. Nu träffar jag nästan ingen av dem längre, förutom Malin, Martina och Dani från klassen förstås, men det var en rolig och minnesvärd kväll! 
 
Martina, jag och Malin på min födelsedag.
 
Finns det något som skulle ha gjort ditt år bättre?

Lite mindre ångest, oro och jobbiga tankar skulle ha varit skönt.. Sedan blev det lite drama mellan mig och några andra jag umgicks med då, så dem träffar jag inte längre. Var lite jobbigt då, men nu är det nog ganska komiska minnen!
 
Vem saknade du?
 
Jag vet inte om jag saknade någon speciell. Eller jag har väl saknat många lite till och från, men det är ju bara för att jag tycker om dem och man inte alltid hinner träffas lika mycket som man skulle vilja!
 
De bästa nya människorna du träffade?
 
Markus och alla hans kompisar, de är alla så härliga!
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
 
Lyssna inte på alla dina tankar, du vet att du ofta överreagerar och alltid förväntar dig det värsta av allt och alla. Slappna av och njut av det du har nu, du har en underbar pojkvän och underbara vänner. Försök leva lite i nuet, men försök också göra saker för att få en sådan famtid du vill ha. 
 
Ibland så stark, ibland så svag. 

Här har det varit öde

Hoppas att ni alla har haft en bra jul! Jag har inte uppdaterat på ett bra tag nu, det är jag medveten om. Har tagit lite jullov med bloggen också, plus att jag fick en ny laptop i julklapp så jag har haft fullt upp med att utforska den. Jag har fortfarande inte satt in några bilder alls på den, men det kommer väl så småningom. Så jag har inte slutat blogga, men ni får leva med att det är lite öde här nu ett tag. 
 
Men nu idag har jag i alla fall anstängt mig lite och fixat ihop ett inlägg med en liten sammanfattning av 2013. Så den kommer jag publicera lite senare ikväll, ifall ni känner för något att läsa. 
 
Och en liten bild från förra julen i brist på nya bilder:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

God Jul!

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Fototips: Egen "fotostudio"

Nu är jag hemma på Åland, jag sitter och gör lite rättsfallsövningar som bäst. Det är inte så bråttom med dem, men det skulle vara skönt att för en gångs skull göra något i tid. Men det var inte det jag tänkte skriva om, jag tänkte bara visa hur lätt det är att hemma ta egna "studiobilder" på små saker. Jag brukar till exempel alltid fotografera snittblommor och smycken så här. 
 
Det enda man behöver är en kamera och ett papper som bakgrund. Man kan ha enfärgade papper eller mönstrade papper, beroende på hurdan bakgrund man vill ha. Storleken på papprer beror också på hur stora saker man vill kunna fotografera. Jag brukar i alla fall oftast använda ett vitt lite tjockare papper.
 
Det är viktigt med bra ljus för att få fina bilder, men oftast räcker det naturliga ljuset och man passar på att fota någon solig dag. Jag brukar ha en vanlig skrivbordslampa som extra belysning om det behövs, då måste man bara tänka på att ändra vitbalansen så att den passar. På bilden nedan använde jag också en reflexskärm, men jag hade den transparenta delen av den. Det använde jag för att göra solljuset lite mjukare, det var så starkt och blev skarpa skuggor, men med reflexskärmen blev ljuset jämnare och mjukare. Vill ni se hur bilderna jag tog här blev kan ni titta här
 
Så här kan det till exempel se ut:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Ibland är det mer sant än jag vill erkänna..

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Några juliga bilder

Nu är alla mina julklappar inpackade och utdelade. Mina väskor är packade. Blommorna är vattnade. Så nu borde väl det mesta vara klart inför imorgon, så att jag kan ta lite sovmorgon och sedan fara hem i lugn och ro.
 
Några lite juliga bilder jag tog tidigare i veckan:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu har jag haft årets sista lektion

Jaha, nu har jullovet börjat officiallt för mig. Jag har haft ledigt väldigt mycket hela hösten, jag har i medeltal haft lektioner två dagar i veckan, och aldrig hela dagar. Men nu är jag helt ledig ändå tills den tionde januari tror jag. Idag hade jag sista lektionen i arbetslivsjuridik, men jag har fortfarande tio rättsfallsövningar och en essä att göra som ska lämnas in i mitten av januari, så det borde jag nog göra nu under lovet. Men annars har jag inget speciellt.
 
Imorgon far jag hem på dagen, jag bokade en färja så att jag skulle komma hem passligt tills kvällsmaten. Jag vet inte riktigt hur länge jag blir hemma, men nyåret tänkte jag i alla fall fira här i Ekenäs. Det ska nog bli roligt att vara hemma ett tag, men jag vill inte stanna allt för länge heller för det blir ju tomt utan Markus. 
 
Två bilder från en promenad i höstas:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Mindre än en vecka till julafton

Tänk, nu är det mindre än en vecka kvar till julafton! Otroligt vad tiden har gått snabbt. Idag borde jag kanske bestämma mig för när jag ska fara hem till Åland, så att jag kan boka bilplats på färjan. Jag har lite lektioner ännu imorgon, men på fredagen eller lördagen far jag antagligen hem. Kanske på lördagen så hinner jag packa och ordna allt här på fredagen? 
 
Idag har jag inte gjort så mycket ännu, ätit frukost, duschat och fotat lite. Det var soligt och fint på förmiddagen så jag tänkte att jag måste passa på och fara ut och gå idag, men nu blev det visst mulet.. Jaja, jag kan ju nog ändå fara ut och gå senare. Nu ska jag i alla fall äta lunch!
 
Två bilder på en liten julstjärna vi har på köksbordet:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Min dag och två bilder från i höstas

Idag var jag till gymmet vid tolvtiden, efter det var jag i centrum en stund och gjorde lite ärenden, handlade lite och hämtade ut ett paket från posten. Efter det blev det lunch, sedan packade jag in de sista julklapparna, diskade och städade lite. Så det är väl ungefär vad jag har hunnit göra idag. En ganska bra tisdag nog.
 
Två bilder från en solnedgång tidigare i höstas:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Regnbåge, mörka moln och starkt solljus

Nu har jag äntligen orkat och hunnit redigera bilderna från en dag tidigare i höstas när jag och Malin var ute och gick och det var ganska magiskt väder. På den stunden vi var ute hann det vara alla från nästan klarblå himmel och sol till ösregn, mörka moln och regnbåge. Otroligt. Nu ska jag fara ut och gå med Markus, men jag tänkte visa en bild tagen då i alla fall, och så visar jag flera en annan dag!
 
Regnbåge, mörka moln och starkt solljus:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.
 
Ser det inte magiskt ut? :)

Var lågan, inte nattfjärilen

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm, fotat med stativ och fjärrutlösare. 

No matter hos many times I mess up

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

The hobbit: The desolation of Smaug

Det har hänt en hel del de senaste dagarna, men jag har inte riktigt hunnit uppdatera något här. Dåligt av mig. På fredagskvällen hade i alla fall Spirre julfest, så vi samlades ett gäng hortonomer och åt paj och jultårtor, drack glögg, ugicks, hade lekar och lite sånt. Jag var inte så ivrig innan, men det blev faktiskt en riktigt rolig kväll!
 
Igår var jag hos Markus nästan hela dagen, vi spelade zombiespel och bara tog det lugnt med varandra. På kvällen var jag, han, Malin, Dani och hennes pojkvän Benjamin till Karis och såg på bio. Vi såg The hobbit: The desolation of Smaug. Jag älskar ju allt som har med Tolkiens sagovärld att göra, och jag blev inte besviken nu heller! Det var väldigt fint gjort och väldigt spännande. Jag har inte så mycket annat att säga om den, den var bra helt enkelt.
 
Idag har jag mest bara latat mig, det är ju trots allt söndag. Men nyss var jag i alla fall ute på en långpromenad med Malin, skönt. Och nu ska jag fara i duschen. Hoppas att ni alla har haft en bra helg! 
 
Bildkälla.
 
 Har ni sett den andra hobbit-filmen? Vad tyckte ni i så fall? :)

Man måste ju utnyttja solljuset

Idag tänkte jag också fara ganska tidigt till gymmet, så har man det överstökat. Men det är så soligt och fint idag, så jag kände att jag var tvungen att utnyttja solljuset lite bättre. Så jag plockade fram kameran och lite annan fotoutrustning och så letade jag upp lite saker att fotografera. Bland annat tomten ni ser på bilden nedan. Men nu ska jag inte sitta mera framför datorn, nu ska jag ta mig till gymmet. Hoppas att ni alla har en bra fredag!
 
En av dagens bilder:
 
 Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Broken hearts and broken promises

Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

11.12.13

Idag har jag varit med Malin till Salo och shoppat lite julklappar och nu gör vi oss i ordning för att fara och träffa några kompisar. Eller jag ska börja göra mig i ordning bara jag har skrivit klart det här inlägget. Så det har varit en bra dag och det blir förhoppningsvis också en bra kväll!
 
Här är en bild på en fresia jag fotade igår:
 
 Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Idag har jag gymmat och fotograferat snittblommor

Idag försökte jag stiga upp lite extra tidigt så att jag skulle hinna fara till gymmet redan på förmiddagen. Det lyckades också ganska bra, halv tolv ungefär var jag där och efter gymmandet så gick jag och Malin i centrum en stund och fixade lite småsaker. Jag köpte bland annat en julklapp att ge på Spirres julfest och så köpte jag lite snittblommor. Det är så tråkigt och kallt att vara ute och fota nu, men att fota snittblommor inne passar perfekt. Eller det skulle gärna få vara lite ljust ute, nu hade jag en skrivbordslampa som belysning och det blir lite sämre ljus. Men det var i alla fall mysigt att fota lite igen! 
 
En av bilderna jag tog idag:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Måndag

Då var det måndag och en ny vecka igen. Jag kan inte förstå att det bara är lite mer än två veckor kvar till julafton nu! Idag har jag inte gjort så mycket mer än att haft lite lektion i arbetsjuridik, och just var jag ut på en promenad med Malin.

Här är en bild från imorse:
At least I'm not fake.

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Frost

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En bild från imorse


Jag berättar allt, men säger egentligen ingenting.

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm, fotat med fjärrutlösare. 
 
Du tror att du vet vem jag är, att du känner mig. Egentligen har du ingen aning. 

Imorgon ska jag göra mera än jag har gjort idag

Idag har jag bara varit ledig, och jag kan ärlig säga att jag inte har fått speciellt mycket gjort. Så imorgon ska jag skärpa mig, så ska jag ta itu med lite som jag har skjutit upp ett tag. Och inte bara lata mig hela dagen. Jag säger om och om igen att nu ska jag skärpa mig, men nu menar  jag det verkligen, jag måste ju bli bättre på att få saker gjorda. 
 
En bild för att muntra upp inlägget lite:
 
 Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En ganska slö dag

Jag har sovit så dåligt de senaste nätterna, haft svårt att somna och har vaknat ofta. Väldigt jobbigt eftersom jag är van att sova bra. Jaja, förhoppningsvis sover jag bättre inatt! Idag har jag inte orkat göra så mycket, men jag var i alla fall till skolan och åt lunch med Malin och Martina, och på eftermiddagen var jag till gymmet. Nu snart ska jag gå till affären med Markus också, men annars lär jag inte göra så mycket mera ikväll.

Här är en bild jag tog på väg hem från gymmet:
Snö?

Nu när man tittar ut så är det lite vitt på marken, så kanske det kom lite snö inatt? Det är i så fall den första snön jag ser i år. Men solen skiner och det lär smälta ganska snabbt tror jag. Menmen, det är ju redan december så vintern är väl på väg! 
Har ni snö där ni bor ännu? :)
 
En bild från förra vintern:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Att vara ensam är både det värsta och det bästa jag vet

Då började helgen vara slut då. Så nu borde Markus vara på väg tillbaka från Stockholm med färjan, så imorgon får jag träffa honom igen. Det har varit lite tomt utan honom, men ändå skönt att ha varit ensam och ha kunnat njuta av det. Ibland har jag så svårt att vara ensam och ibland är det det bästa jag vet. Nu i helgen gick det i alla fall bra. Jag har läst massor, varit ute och gått, redigerat lite bilder, fotat lite och gjort lite skolarbete. Städat, diskat och så hann jag också med idag. Så det känns bra. 
 
En bild från tidigare i veckan: 
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Fotoutrustning: Reflexskärm

Det här är ett inlägg som jag tänkte skriva (och började skriva) redan i våras, men av någon anledning lyckades jag inte skriva klart det förrän nu. I alla fall, nu tänkte jag visa en bild på reflexskärmen jag fick till födelsedagspresent. Den har flera olika färger: vit, svart, guld, silver och så är den halvtransparent om man tar bort det färgade "fodralet". Så man kan använda den i ganska många olika situationer, både för att lätta upp skuggor på olika motiv och också ha mellan motivet och solen för att få lite mjukare ljus. 
 
Jag har inte använt den så mycket ännu, man borde nästan antingen ha ett skilt stativ till den eller ha med någon som hjälper till att hålla i den, men jag är ändå glad att jag fick den. Den gör stor skillnad och i sommar ska jag nog öva lite mera med den!
 
En bild på mig från i april när jag prövade den vita sidan av reflexskärmen lite:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm, fotat med stativ och fjärrutlösare. 

RSS 2.0