Jag mår bra

Jag vet inte om jag någonsin har mått så här bra förut, jag känner mig verkligen ganska nöjd med allt just nu. Skolan är kanske inte alltid underbar, men jag trivs, jag har härliga vänner och en speciell person som jag tillbringar ganska mycket tid med. Därav det dåliga bloggandet! Men hoppas att ni förstår, och hoppas att ni får må lika bra som jag! :)
 
En vinterbild:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

I ett parallellt universum...

Här är en bild som jag tycker att är både vacker och hemsk. Jag tänker inte börja debattera om för och emot pälsindustrin. Alla tycker olika, och jag själv är lite mittimellan. Jag själv använder inte äkta päls, men att använda lädret från en ko som har slaktats för mat är väl ändå bättre än att bara slänga bort det? Jag äter knappt kött heller, så riktigt egentligen skulle jag nog klara mig utan vare sig päls, läder eller kött. Men det var inte det jag skulle skriva, utan jag tänkte bara att det är tur för oss männiksor att vi är födda som människor, annars skulle vi nog kunna ha det mycket värre..
 
Så här ser det kanske ut i ett parallellt universum:
 
Bilden är lånad härifrån!

I´m not changing just for you to like me

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Jag har fått stora armar!

Blogginspirationen är ganska låg just nu, av flera olika orsaker. Ingenting dåligt har hänt, men jag berättar kanske mera i ett annat inlägg. Hur som helst så är jag i Ekenäs nu, jag har läst lite i en bok om intervjuteknik inför en presentation nästa vecka och tar det lugnt. Men det jag tänkte visa var en bild på mig, eller mina armar närmare bestämt. Bilden är tagen i december, men man ser i alla fall att jag börjar få ganska muskulösa armar. Härligt! Jag vill ju vara stark och det är underbart när man märker att gymmandet gör nytta! :)
 
Men nu till bilden:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm, taget med fjärrutlösare.

Vackra vinterdagar

Det var soligt och vackert väder hela helgen och medan jag och Malin väntade på färjan på torsdagen så tog jag den här bilden nedan. Det var så vackert! 
 
När solen kommer fram blir nog vintern vacker:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Tack för en rolig helg!

Den här helgen var jag tvungen att vara hemma och ta hand om min familjs hästar, katter och andra djur. Inte speciellt roligt om jag skulle ha varit tvungen att vara ensam, men eftersom jag har så härliga kompisar så blev det en jätterolig helg! Jag lärde känna en helt ny och lärde känna de andra bättre, så det var verkligen roligt. 
 
Det är det här gänget jag har att tacka för att helgen blev så bra som den blev:
 
Fotad med Sony Ericsson Xperia Ray

Vi hann bland annat spela en massa olika spel, rida, spå vår framtid i kort, basta och rulla oss nakna i snön. Härligt!

Nu far jag hem och imorgon kommer resten!

Nu om en timme ungefär ska jag och Malin fara hem till mig, så nu har vi fullt upp med att packa och äta lunch. Hela familjen ska vara borta nu i helgen, så jag ska vara hemma och sköta om djuren, men det lär nog bli en riktigt rolig helg ändå, för jag behöver inte vara ensam! För förutom Malin så kommer det ett gäng med kompisar till oss på fredagen, kompisar härifrån, som stannar på besök hela helgen! Så det är både lite nervöst och väldigt roligt, det är första gången de alla kommer till Brändö, och det blir också första gången vi alla umgås en längre stund i sträck. Men det blir nog bra tror jag! :D
 
Jag har inga nya spännande bilder, men så här såg jag i alla fall ut en dag i december:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm, taget med fjärrutlösare.

Igår och idag

Igår hade jag inga lektioner, men jag var ändå till skolan och gjorde en statistikuppgift med två kompisar och efteråt satt vi länge och pratade och planerade. Det kommer nog hända mycket roligt om vi får som vi vill! På kvällen var det spelkväll med hortonomerna också, så vi hann nog med en del. 
 
Nu ska jag fara på lektion, men vi slutar redan tio. Efter det måste jag göra lite mer skolsaker och ikväll måste jag också packa och förbereda för att fara hem imorgon.
 
En bild på en snöflinga som jag har ökat kontrasten på:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Migrän, statistisk analys och en liten promenad

Ungefär så har min förmiddag, eftermiddag och kväll sett ut. Inte en av mina bästa dagar direkt, men dagen slutar nog i alla fall bättre än den började! 
 
Här är två bilder jag tog för några veckor sedan:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Idag har jag träningsvärk

Idag har jag träningsvärk i hela kroppen, det har jag inte haft på länge! Fast jag tar i allt jag kan på gymmet så har jag ändå hållit på där så länge nu så jag får inte så mycket träningsvärk, men igår gjorde jag så mycket nytt så nu har jag knappt någon muskel som inte tar ont när jag rör mig. Men det är ändå skönt, jag tycker om när det känns att man har tagit i! :)
 
En vinterbild:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Öppet hus på gymmet

Idag var et öppet hus på gymmet från klockan tio till klockan tre. Jag tycker inte alls om att träna på morgonen och förmiddagen, helst tränar jag efter sex på kvällen, men jag och Malin for ändå dit till halv ett. Då prövade vi först på ett 30 minuters pass Sh'bam, efter det tio minuter vila, sedan 30 minuter Body attack, sedan igen en tio minuters paus och då var det nog nästan så att jag kände att jag hade tränat tillräckligt för dagen. Men då var det Body combat och det har jag redan länge velat pröva. Så 30 minuter till fick jag lov att orka med, plus att gå hem efteråt. Men jag är glad att jag var på Body combaten, jag älskade det! :D Jag har velat pröva boxning ganska länge också, men det här kändes som en bra blandning mellan slag, sparkar och annan träning. Perfekt för att få ut lite aggressioner och jag kände mig så stark och kraftfull!
 
Bildkälla.

Snöflingor

Igår var jag med några kopmisar och spelade kort hela kvällen, många omgångar plump och lite klöver åtta. När jag var yngre spelade jag kort jättemycket, men sedan minskade det av någon anledning. Men nu när jag har börjat spela lite igen så minns jag ju hur roligt det var! Man kan verkligen fördiva ganska många timmar på det sättet! Idag så har jag inget speciellt planerat, gymmet har öppet hus så eventuellt far jag dit en sväng. Annars så tar jag det säkert mest bara lugnt idag.
 
Här är två bilder på snöflingor som jag har glömt att visa:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Opel-flickan

Back to school-partyt igår var riktigt roligt. Lite efter sju for jag och Malin till Martina och Anders och efter ett tag kom det en massa skogsstuderanden dit också. Vid tio for vi vidare till Santa fé där vi först var nästan ensamma, men så småningom kom det en massa människor dit också. Så fram till ungefär klockan tre var jag där och dansade, fånade mig och skrattade. Vid tre så var jag mitt i allt ensam med en bunt skogspojkar som bodde på samma ställe som mig så jag slapp gå hem ensam! :)
 
En sak som jag tyckte att var ganska roligt vara att jag inte visste något om alla de där som studerade på skog, men de visste tydligen en hel del om mig. En hade sett mig på Gröna uddens camping de senaste två somrarna när det var Rockoff (han bodde tydligen också där då), en visste var jag hade min parkeringsplats (bredvid hans, men jag hade inte märkt något), han visste också att jag hade en Opel, så mitt nya smeknamn blev "Opel-flickan", en som jag aldrig tycker att jag ens hade sett förut svarade "såklart, du heter Sara" när jag sa "du vet väl inte ens vem jag är". Så det verkar som att människor har bättre koll på mig än jag har på dem! 
 
En bil på Opel-flickans Opel:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En oväntad presentation och back to school-party

Idag hade jag lektioner till klockan två och efter det kom en kompis med hem till mig och hjälpte till med att göra på en presentation om vår utbildning. Det var inget vi hade planerat att göra, men idag så fick vi höra att någon från klassen borde vara med och presentera imorgon och ingen annan anmälde sig frivillig, så det var väl bara att sätta sig ner och börja då! Så imorgon har jag inga andra lektioner, men någon gång efter ett ska vi ha vår presentation för en del elever från en annan skola. Men förhoppningsvis går det bra!
 
Ikväll är det Back to school-party också, så dit kanske man också måste fara en sväng. Det börjar tio, men jag far kanske till tidigare nämnda kompis innan det. Så det blir säkert bra. Nu har jag äntligen några halarmärken fastsydda på halaren också, så det får jag tacka Malin för! :)
 
Två bilder på mig tagna i december:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm, taget med fjärrutlösare.

Kladdkaka och kompisar tisdagen till ära

Idag har jag varit på promenad med en kompis och sedan kom hon hem till mig och Malin för att baka kladdkaka och umgås lite. Efter ett tag kom också hennes pojkvän en sväng på besök, men nu för en liten stund for de båda hem till sig. Kladdkakan blev riktigt god och det var roligt att träffa dem lite. Roligt att "lyxa till det lite" en vanlig tisdag, och sådant kommer det nog bli mycket mera av nu när vi har så mycket ledigt den här perioden! Härligt!
 
Vi lagade kladdkaka med grädde och jordgubbar:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Snöigt landskap

Igårkväll började det snöa och det snöar ännu, så nu blir det vitt och fint ute igen. Idag är jag ledig, men jag har en statistikuppgift som måste bli klar idag, så den tänkte jag börja med nu.
 
Två bilder tagna i december:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Middag och Pretty little liars

Första skoldagen är över och det gick nog ganska bra även om kurserna inte verkar så värst roliga. Men det är roligt att se alla igen och roligt att ha lektioner tillsammans med en del nya! Men nu ska jag slappna av och äta middag framför ett avsnitt av Pretty little liars! 
 

Två bilder från en annan kväll som såg lite liknande ut:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

The walls we build around us

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Dags att förbereda sig för skolan igen

Jaha, då var det söndag och imorgon börjar skolan igen. Den kommande perioden har jag tre kurser: Statistiskt analys, Organisation och ledarskap och Forskningsmetodik. Det låter inte så värst intressant, men kanske det är givande ändå! En sak som är skönt är att de kommande två månaderna har jag nästan alla tisdagar och fredag lediga, så då ska jag försöka hinna med mycket roliga saker! 
 
Här är två bilder på mig och Malin när vi leker lite framför kameran innan jullovet började:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm, taget med fjärrutlösare.

Min lördag

Igår satt jag i princip hela dagen och pusslade, men idag har jag äntligen tagit itu med en massa annat. Mycket kanske för att pusslet blev klart igår, men jag är stolt i alla fall! På förmiddagen skrev jag klart mitt arbete om gröninredning och skickade in, och nu på eftermiddagen har jag diskat, duschat, svarat på kommentarer och handlat. Malin kom just hit också, så det är roligt med lite sällskap igen! :)
 
En bild jag tog i december:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Vad härligt att se solen igen!

Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Äntligen är mitt pussel färdigt!

Haha, jag hade tänkt göra allt möjligt idag, men det blev inget av mina planer. Jag somande först halv tre inatt så fast jag hade på alarm halv tio imorse steg jag inte upp förrän tolv. Då åt jag morgonmål och sedan tänkte jag att idag ska jag pussla lite till på pusslet, skriva klart gröninredningsarbetet, redigera en del bilder och fara till gymmet. Men mitt i allt hade jag suttit i fem timmar och pusslat, gymmet var redan stängt och bilderna och arbetet var orörda. Vad tokigt det kan gå!
 
Väldigt härlig känsla nu i alla fall när jag äntligen har fått pusslet klart! Jag tror att jag började på det i november 2011, så det är nog på tiden! Men med tanke på att jag har haft ganska mycket med skolan och haft sommarlov (och alltså inte ens har kunnat pussla eftersom pusslet är här i Ekenäs) så är jag glad att jag fick det färdigt överhuvudtaget! Och en sak är helt otrolig - alla pusselbitarna fanns kvar! Det trodde jag inte med tanke på vad länge pusslet har stått framme, vad många bitar vi har hittat på golvet och till och med i en väska inpackad i ett skåp. Så jag hade nog tur! 
 
Så här ser pusslet i alla fall ut nu:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Min hyacint är lite sned så den har fått en gris att vila på..

Nikon d3100 och Nikkor 18-55mm.

Bilder från 2012

Nu när 2012 är över så tänkte jag att jag skulle göra ett inlägg med bilder från året som gått. Jag tog sammanlagt ungefär 20 000 bilder, så jag har verkligen varit flitig med kameran 2012! Jag fick ett macroobjektiv till julklapp 2011, så det har jag använt mycket.
 
Mest verkar jag ha fotat närbilder, både på saker och på blommor. Jag har experimenterat ganska mycket med "produktbilder", men jag har också övat på att fota porträtt så fort jag har haft en modell som ställt upp! Nu i år ska jag försöka fota ännu mera porträtt, bara jag hittar frivilliga! Jag har också övat mycket nu i år med att ställa in mina egna inställningar, så nu sakta börjar jag känna att jag har koll på kameran! :)
 
Bilder tagna inomhus där jag har försökt vara kreativ:
 


Porträtt och djur:Blommor, natur- och landskapsbilder:

Bilderna är fotade med Nikon D3100 och objektiven Nikkor 18-55mm, Nikkor 55-300mm och Micro Nikkor 40mm.

Jag tycker att 2012 var ett ganska bra fotoår för mig, men jag hoppas att 2013 blir ännu bättre! :D 

Sojabitar

Nu har jag suttit och gjort på en skoluppgift i några timmar, så nu får det räcka för idag tror jag. För en liten stund sedan åt jag också lunch, wokgrönsaker med sojabitar. Jag äter väldigt lite kött och därför brukar jag istället pröva på olika vegetariska alternativ istället, som tofu, sojakross och nu sojabitar. Sojakrosset såg precis ut som köttfärs och de här sojabitarna ser ut som kyckling. Man kan använda dem till lite allt möjligt och de håller länge, så det tycker jag att är bra! 
 
Sojabitarna smakar typ ingenting, utan man ska krydda dem med vad man vill. Man kokar dem i ca 10 minuter, kryddar och sedan kan man steka dem en stund om man vill. Jag gjorde så att jag kokade dem, kryddade med curry och salt och sedan stekte jag dem tillsammans med en färdig fryst wokblandning. Jag tyckte att det blev riktigt gott så jag kommer nog fortsätta äta sojabitar nu och då, men jag blev förvånad av konsistensen, det kändes verkligen som kyckling!
 
Här är några bilder:
 


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Har någon av er smakat på sojabitar eller någon annan "sojaprodukt"? :)

Det känns som vår ute nu

De första tre veckorna i december var kalla och snöiga, det var riktigt vinterväder. Men efter julen så blev det varmare, lite plusgrader till och med, och mycket av snön försvann. Så om man tittar ut nu så ser man gräs, vatten som droppar och det känns riktigt vårigt! Våren skulle nog gärna få komma nu för mig, men eftersom det bara är januari så känns det ju inte så troligt.
 
Så här såg det ut ute i mitten av december:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 
Så här ser det ut ute nu:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.
 
Det är inte riktigt lika fint ute nu längre! Hur är det hos er, har ni ännu vinter eller börjar det också kännas som vår? :) 

En bild på Gonzales

Nu under jullovet har jag tagit en hel del bilder som jag inte har hunnit redigera och visa här på bloggen, så det är en av sakerna jag tänkte ta itu med imorgon när jag är ledig och ensam i Ekenäs! Jag ska också svara på alla era söta kommentarer som jag inte har hunnit med! <3
 
Fram tills dess får ni en bild på vår ena katt Gonzales som jag tog i början av jullovet:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.
 
(Haha, han var under min säng just innan bilden togs, så det är därför han är lite dammig! )

Jag övade på att fota helsvarta katter, blev inte resultatet ganska bra? :)

Orediga väskor och bilder på frost

Nu ska jag bara packa ihop mina saker och sedan far jag till Ekenäs. Det ska bli ganska skönt att packa upp allt som jag tog med hemifrån, istället för att bara ha alla väskor liggande överallt i Malins rum. Jag hade ju tänkt fara en sväng via Ekenäs innan nyår, men det blev inget av det, så alla väskor var lite dåligt packade eftersom jag hade en väska med saker som jag behövde i Pargas, en väska med saker som jag inte kunde ha ute i bilen över natten (sådant som inte tål minusgrader) och sedan ännu en massa saker som jag bara skulle ta med hemifrån till Ekenäs.. Så det blev lite mycket att hålla reda på var jag hade satt allt, så därför ska det bli skönt att packa upp allt ordentligt! :)
 
Här är två bilder på frost på bilrutan som jag tog för ca en vecka sedan:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Bara jag far tillaka till Ekenäs så ska jag ta tag i allt igen

Idag har jag bara latat mig, sett på tv-serier och suttit framför datorn. Jag skulle nog gärna ha gjort lite mera, men alla verkar lite slöa så här efter nyårsfirandet! Men det är ju kanske inte så konstigt. Imorgon ska jag fara vidare till Ekenäs, och då ska jag ta itu med både skolarbeten som jag måste göra innan skolan börjar, svara på kommentarer och redigera en massa bilder. Bland annat. Men nu är jag ännu på Kimitoön, så nu är det dags för ännu ett avsnitt Pretty Little Liars. 
 

En bild på månen jag tog i början av jullovet:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nyåret

Jag firade nyåret i Kimito med ett gäng vänner och hade en riktigt trevlig kväll. Vi åt pizza och kladdkaka, pratade, busade, lekte med tomtebloss och såg sedan på när pojkarna sköt raketer. Vid tretiden hade en del redan farit hem och resten var ganska trötta, så då kändes det ganska passligt att avsluta kvällen. Jag drack inget under kvällen förutom Cola, så jag skjutsade hem en annan och sedan for jag och Malin hem igen till henne. Jag hade med kameran men jag var väldigt dålig på att använda den, så jag tänkte bara visa två bilder tagna innan vi for till Kimito. Men kvällen blev i alla fall väldigt rolig och nu är jag redo för det nya året! :D
 
Men nu till bilderna:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55, bilden på mig är fotad av Malin.

RSS 2.0