Sojabitar

Nu har jag suttit och gjort på en skoluppgift i några timmar, så nu får det räcka för idag tror jag. För en liten stund sedan åt jag också lunch, wokgrönsaker med sojabitar. Jag äter väldigt lite kött och därför brukar jag istället pröva på olika vegetariska alternativ istället, som tofu, sojakross och nu sojabitar. Sojakrosset såg precis ut som köttfärs och de här sojabitarna ser ut som kyckling. Man kan använda dem till lite allt möjligt och de håller länge, så det tycker jag att är bra! 
 
Sojabitarna smakar typ ingenting, utan man ska krydda dem med vad man vill. Man kokar dem i ca 10 minuter, kryddar och sedan kan man steka dem en stund om man vill. Jag gjorde så att jag kokade dem, kryddade med curry och salt och sedan stekte jag dem tillsammans med en färdig fryst wokblandning. Jag tyckte att det blev riktigt gott så jag kommer nog fortsätta äta sojabitar nu och då, men jag blev förvånad av konsistensen, det kändes verkligen som kyckling!
 
Här är några bilder:
 


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Har någon av er smakat på sojabitar eller någon annan "sojaprodukt"? :)

Kommentarer
Postat av: Sara Ekman

bra tips :)

2013-01-03 @ 16:07:41
URL: http://aamaziing.se/
Postat av: Malin

dom vill jag också testa :)

2013-01-03 @ 19:28:09
URL: http://malhel.blogg.se
Postat av: Sarah Persson

Åh det där såg gott ut1 :)

2013-01-03 @ 22:00:35
URL: http://justmesarah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0