Lite tankar om första praktikveckan

Nu har jag jobbat fyra dagar vid blomaffären Lyckliga Lotta, så imorgon är första praktikveckan över. Sedan är det bara nio veckor kvar. Därför tänkte jag sammanfatta veckan med några tankar. 
 
- Klädkoder. Jag är inte så van med att vara tvungen att klä mig på ett speciellt sätt, jag har ju mest bara jobbat där det viktigaste har varit att ha oömma och praktiska kläder, men nu har jag annat att tänka på. På grund av att de har mycket äldre kunder så ska vi inte visa varken axlarna eller knäna (eller tatueringar eller annat sådant om man har). Så man kan ha t.ex. t-skjorta och capribyxor - om man skulle ha något sådant. Jag använder ju bara linnen och antingen långbyxor eller korta shorts. Så det fick jag lösa med att vara en sväng till Lindex och shoppa ett par t-skjortor, så att jag nu skulle ha något att ha på mig. Och så får jag ha det varmt i vanliga jeans helt enkelt. 
 
- Arbetskamrater. Hittills har jag jobbat med fyra olika, och alla är så snälla och roliga. Chefen har jag bara träffat lite snabbt, hon verkar också trevlig, men lite för stressad för min smak. Men arbetskamraterna kan jag verkligen inte klaga på, det kommer nog bli roliga veckor!
 
- Min vana att ignorera människor. Jag är den som alltid viker undan blicken om jag är ute och går och möter någon. Jag är den som inte hälsar först. Jag är den som är lite rädd för att ta kontakt med nya människor. Och nu ska jag jobba med kundbetjäning och hälsa på alla! Men det går nog bra, så länge de pratar svenska. Jag måste bara ignorera min vana att ignorera andra människor. 
 
- Jag älskar att putsa blommor. Det är ganska lustigt, jag menar att putsa bort vissna blommor borde ju vara både tråkigt och enformigt, men jag tycker om det. Jag kan stå länge och putsa, putsa och fundera på annat. Att putsa upp en blomma är nästan som att meditera tror jag. Plus att jag älskar när man ser hur fin plantan blir efteråt. 
 
Och en bild på en pärlhyacint för er som bara orkar titta på bilderna:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0