En liten snigel i den stora världen

Jag jobbar förtfarande övertid så gott som varje dag, men nu är det bara tre dagar kvar innan jag har jobbat klart i växthusen för i sommar. Så på lördagen bär det av tillbaka till Ekenäs där jag ska stanna så gott som resten av sommaren! Det ska nog bli ganska skönt, det är både tungt och hett i växthusen just nu. 
 
En bild jag tog för några dagar sedan:

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

I brist på frivilliga så får jag väl nöja mig med mig själv

Idag har varit min enda lediga dag den här veckan, så nu har jag försökt hinna göra allt annat jag inte har orkat eller hunit med tidigare i veckan. Jag vaknade tidigt av mig själv, så redan vid åtta ungefär så steg jag upp. Efter det solade jag ett tag, efter lunchen var jag med mamma och pappa och satte potatis, sedan var jag på fotorunda och ännu ikväll ska jag hinna plantera lite tomater och sköta djuren.
 
Och rubriken handlar om min fotorunda. Det är så vackert nu, nu när träden har fått löv och det är blommor överallt. När vi var till potatisåkern så hittade jag så många fina ställen där jag skulle ha velat fota porträtt, men ingen av mina systrar är hemma och jag hittade inga andra frivilliga att fota heller. Så jag fick nöja mig med mig själv. Så jag vara ungefär en timme och fotade självporträtt på alla möjliga ställen. Det är inte så lätt när man inte vet vad man tar bild på riktigt, men med hjälp av stativ och fjärrutlösare så tyckte jag ändå att det blev en hel del bra bilder. Och en hel del myggbett. Men det får det vara värt! :)
 
Här är en av de nytagna bilderna:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40 mm, fotat med stativ och fjärrutlösare.

Långa arbetsdagar och Sagan om ringen

Jaha, nu var det ett tag sedan jag skrev något igen. Hela förra veckan jobbade jag långa dagar i växthusen och vikarierande dessutom och städade några timmar på dagis två kvällar, och i helgen var jag till Ekenäs på besök.Så nu har jag praktiken så långt ordnad att jag vet att jag ska börja på måndagen tredje juni, klockan nio. Sedan ska vi bestämma och gå igenom mer exakt. Men det blir säkert bra! Annars har jag inte så mycket att berätta, som sagt så  jobbar jag mycket och på kvällarna sitter jag mest och läser, jag har börjat läsa Sagan om ringen-triologin igen. Det är väldigt spännande, så jag gör inte så mycket annat på fritiden nu!
 
Här får ni i alla fall en bild på blåsippor som jag tog för ett tag sedan:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Fräknar

Jag är så glad att det har blivit lite somrigt, varmt och soligt. Det är härligt att vara ute och jag älskar att håret blir lite solblekt och att huden blir lite brunare. Men en sak tycker jag inte om med sommaren, och det är att jag får så otroligt mycket fräknar, både i ansiktet och på armarna. Och det spelar ingen roll hur många gånger andra säger att det är "sött" med fräknar. Jag tycker inte om dem. Inte när hela ansiktet är täckt av dem. 
 
Det kanske inte syns så jättebra på bilden, men jag har verkligen mycket fräknar. Och nu är de ännu ganska ljusa, de kommer att bli ganska mycket mörkare innan sommaren är slut. Jaja, tur att man kan sminka över dem ganska lätt så att de inte syns lika bra! Haha, så kanske jag klarar mig ännu en sommar!
 
En bild på missnöjda mig och mina fräknar tagen förra helgen:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm, fotat med fjärrutlösare och stativ. 

Vad tycker ni om fräknar? Och ni som själva har fräknar, tycker ni om dem eller är ni mera som mig? :)

Okej när du nu riktigt ber om det

Jag vet att jag har bloggat ganska dåligt den senaste tiden, fast jag har mycket bilder jag skulle vilja visa. Men jag orkar inte riktigt just nu. Jag har så mycket på gång så bloggen blir lite vid sidan om. Idag jobbade jag till exempel mellan åtta på morgonen och sex på kvällen, sedan for jag hem och åt middag, och efter det var jag ännu i en timme till på dagiset här och städade. Och imorgon lär bli en ungefär likadan dag, bara att jag ska börja jobba redan sju på morgonen, och städa i två timmar på kvällen. Så ni kanske förstår att jag inte orkar göra så mycket annat än jobba och sova, plus äta och vattna i växthuset här hemma, och sköta djuren.. 
 
Men igår fick jag den här kommentaren:
 
Så när Malin nu riktigt ber om det (trots att hon själv inte har bloggat på flera månader), så kan jag väl knåpa ihop ett litet inlägg och visa en av "härjar-bilderna". Jag lovar att flera kommer en annan gång, jag kommer inte att ha det lika stressigt bara juni börjar och jag är tillbaka i Ekenäs igen. Så då ska jag försöka skärpa mig med bloggandet.
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40 mm, fotat med kameran på stativ och med fjärrutlösare.

Sådär Malin, är du nöjd nu? :)

Kristi himmelsfärd

Det är skönt med en ledig dag så här mitt i arbetsveckan. Så kan man samla lite krafter så man orkar jobba en dag till, och sedan har man igen ledigt. Jag njuter av min ledighet genom att läsa, jag har verkligen läst alldeles för lite den senaste tiden. Förut läste jag flera böcker i veckan, och nu när jag läser igen märker jag vad mycket jag har saknat det. Men det blir inte alltid att jag tar mig tiden att läsa, och om jag börjar läsa så får jag inte så mycket annat gjort tyvärr. Nåja, jag njuter i alla fall av att läsa nu idag. Imorgon kommer förresten Malin hit på besök, så det ska bli roligt! Hon har inte varit här så mycket de senaste månaderna, så nu i helgen ska vi försöka hitta på något roligt!
 
En vårbild på en nunneört:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Allt blir finare med lite vattendroppar på

Idag har det varit mulet och tråkigt hela dagen, men nu på kvällen klarnade det upp. Så då passade jag ju såklart genast på att fara ut och fota lite. Men våren har inte kommit så långt här, så jag hittade inte så mycket roligt att fota. Men vill man fota något så måste man bara hitta något att fota helt enkelt. Jag löste det genom att ta med en vattensprejflaska och spreja vattendroppar på allt jag hittade. Eller min syster var med ute som sällskap, så hon skötte sprejandet. Så det är ett litet tips på hur man enkelt kan få lite roligare bilder! För det mesta blir ju trots allt finare med lite vattendroppar på. :)
 
Här är några av bilderna jag tog nyss:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Min dag och funderingar om känsloblogginlägg

Idag har jag gjort lite allt möjligt. Jag steg upp ganska tidigt, svarade äntligen på kommentarer från några månader tillbaka, städade på dagis, latade mig framför datorn, umgicks med min syster, var ute och skötte djuren och nu har jag gjort lite på en skoluppgift. Lite dumt för jag har egentligen också en annan skoluppgift att göra, men jag lämnade alla anteckningar i Ekenäs så den kan jag inte göra nu. Men jag gör den sen helt enkelt! Nu snart ska jag fara i bastun också, och sedan sätta mig framför tv:n. 
 
Jag har massor med bilder att gå igenom, så bara jag orkar göra det så kommer det att komma massor med blogginlägg. Men fram tills dess får ni ha lite tålamod med att jag bloggar lite dåligt. Jag har också funderat på om jag ska blogga mera om mina tankar och känslor, men jag vet inte, vad tycker ni? För jag tänker och funderar väldigt mycket, men jag vet inte om jag ska skriva sådant här, eller om jag ska försöka låta det vara bara en fotoblogg. Så berätta, vad tycker ni? :)
 
Här är två bilder på en grågås, tagna i Malmö:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

RSS 2.0