Be with someone

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Träff med bästa kusinerna!

Gårdagen var ingen höjdare. Jag var trött och irriterad hela dagen, hade ont i huvudet och var allmänt på dålig humör. Mina fina klasskompisar gjorde kvällen lite bättre, det var roligt att träffa dem och prata, men jag blev också ganska besviken på en annan. Så kvällen blev sådär. Men vi redde upp det och nu är allt bra igen. Idag var vi från klassen till Esbo, det var tidig start och inget vidare roligt program. Plus att jag fortafarande hade lite ont i huvudet. 
 
Men vi kom hem redan tvåtiden, och efter det träffade jag mina underbara kusiner Mimmi och Hanna i några timmar. Mimmi hade jag inte träffat på jättelänge! Det var superroligt att träffa dem, berätta allt som hade hänt sedan sist och höra vad de hade sysslat med. De har båda förlovat sig den senaste tiden, och jag har ju träffat Markus. Så det var verkligen en hel del att prata om! Så nu är jag på mycket bättre humör :)
 
En mobilbild på favoritkusinerna:
 
Fotad med Sony Ericsson Xperia Ray. 
 

Nu ska jag fira halloween!

Imorgon är det halloween, men jag ska fira det redan idag. Det kommer ett gäng kompisar hit till mig och Malin, och efter det far vi till Kårken. Jag ska försöka ta lite bilder nu ikväll, men jag ska inte lova för mycket. Ha en bra kväll!
 
Här är en bild på mig jag redigerade inför halloween förra året:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Don't feel stupid

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Bilder från Högholmen #1

I början av augusti var jag till Högholmen i Helsingfors med Markus, Malin och Joel och tittade på djur. Jag hade velat fara till en djurpark i flera år, dels för att titta på alla söta djur, men också för att öva att fotografera djur lite. Det var verkligen inte lätt, det var massor med människor där, många av djuren gömde sig och sen måste man fotografera många av djuren genom glasväggar som blänkte eller genom nät och galler.
 
Så det var inte så lätt att få bra bilder, men nu har jag i alla fall gått igenom och redigerat de bilderna jag blev mest nöjd med. Så nu i det här inlägget kommer en del bilder, och så kommer jag publicera resten i några andra inlägg den kommande tiden!
 
Så här är första delen av bilderna:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Uppe tidigt idag

De senaste två månaderna har jag inte stigit upp före nio speciellt många gånger. Faktiskt väldigt sällan. Men idag tänkte jag stiga upp åtta så att jag skulle ha gott om tid att göra mig i ordning innan jag far och lyssnar på examensarbetsseminarium som börjar 9.15. Men mitt i allt var klockan bara halv åtta och jag var redan hemma. Jag som så sällan kommer upp i tid nu för tiden. Men ganska skönt att sitta och äta i lugn och ro nu.
 
En höstbild på lite blåbärsris:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

You can see it in her eyes

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En helg hemma på Brändö

Nu är jag tillbaka igen i Ekenäs efter en helg hemma på Brändö med Markus och mina föräldrar. Så nu har jag bytt till vinterdäck på bilen, och så hjälptes vi åt att storstäda hönshuset och att sätta upp en lampa vid ridbanan. Det var mulet och regnigt nästan hela lördagen, så det var lite synd. Men vi var ändå ute och gick lite, badade bastu och sådär. Så det var en ganska intensiv helg, men det var roligt att vara hem en sväng. 
 
En höstbild från förra veckan:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Porträtt på Malin

Varje höst brukar jag ta höstporträtt på min fina kompis Malin, men den här hösten gick så snabbt och mitt i allt var alla vackra höstlöv borta och inga bilder hade jag hunnit ta. Men igår äntligen så blev det en liten fotorunda, sådär lite spontant. Det var halvmulet och solen höll på att gå ner, så det var inte så bra ljus. Och så blåste det ganska mycket, så håret ville inte riktigt hållas på plats. 
 
Men det var roligt at ta lite bilder ändå, och jag blev faktiskt riktigt nöjd med dem. Malin har så fina ögon tycker jag, och det framhävs speciellt på den svartvita bilden. Jag tycker om bilden i färg eftersom man då ser hur blå hennes ögon är, men annars tycker jag bättre om bilden i svartvitt. 
 
Men nu till bilderna:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 
Vilken version av bilderna tycker ni att blev bättre? :)

Slut på perioden

Nu var den här perioden slut, så idag hade jag min sista lektion i Fotografering och bildbehadling. Vi presenterade några av bilderna vi hade tagit till kursen och så, jag var inte riktigt beredd på det men det gick bra ändå. Men lite sorgligt, tiden går så snabbt! Nu den kommande perioden tänkte jag gå en kurs som heter Arbetslivsjuridik, också den en frivillig kurs. Tänkte att den kanske kan vara nyttig. 
 
Igår hade vi förresten tjejkväll här hos mig och Malin. Vi var fem tjejer (alla på samma linje), men det är sällan vi träffas. Sällan som vi är bara flickor. Så vi pratade, drack lite och hade rolig. Man träffas alldeles för sällan, men jag är glad att det blev av igår i alla fall! Så det var en bra kväll. 
 
En bild jag tog ikväll när jag var ute och gick med Malin:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Am I that easy to forget?

Fotad med Nikon D3100 och Micro Nikkor 40 mm, med stativ och fjärrutlösare.

Fina Lotta

Jag är ganska mycket efter med att redigera och visa mina bilder från i somras. Men ni får leva med att det nu är höst och kallt ute och jag visar sommarbilder. Man kan ju alltid minnas och längta tillbaka, och bättre sent än aldrig heter det ju. Nu har jag i alla fall gått igenom och redigerat några bilder på min söta syster Lotta som jag tog i somras, så nu tänkte jag passa på att visa dem!
 
Så, här är några somriga bilder på min syster:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Den vackra natthimlen

Jag älskar att vara ute när det är soligt och fint, men nog är det ju också underbart att vara ute och gå på natten, när det är mörkt och lite kyligt och hela himlen är täckt av stjärnor. Att bara stå och titta upp på stjärnorna, drömma sig bort. Man känner sig så liten och obetydlig, men ändå som att man skulle klara vad som helst. En fin känsla tycker jag. 
 
En bild på natthimlen jag tog för några veckor sedan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.
 

Fotoutflykt

Idag var jag på fotoutflykt till Fagervik en bit härifrån med Markus, Dani och Benjamin. Vi tog bilder till fotokursen, klättrade upp på ett berg och gick runt och tittade lite. Riktigt mysigt nog. Men vägen dit var väldigt kurvig och jobbig, och jag satt i baksätet på bilen så jag började må lite illa.. Så det var ju inte så roligt. Men det blev bättre bara jag fick kliva ur bilen och vara i den kalla och friska luften istället. 
 
Resten av dagen har jag inte gjort så mycket vettigt, legat i sängen och läst lite och ätit choklad. Sov kanske också en liten stund. Sedan åt jag middag och nu har jag sett på en hel del avsnitt av Awkward. Så småningsom ska jag fara till Markus, så jag lär inte få så mycket mera vettigt gjort idag. Men imorgon ska jag skärpa mig, perioden är snart slut så jag borde se till att få mina bilder till fotokursen ihopsamlade och redigerade. Och så borde jag skriva en stipendieansökan. 
 
En bild Mima tog på mig på vår fotoutflykt i somras:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Don't lose yourself

Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Lugn hemmakväll och imorgon innebandy

Jaha, då var det fredag. Men det känns riktigt som lördag eller söndag tycker jag. Jag sov tills klockan var elva, efter det latade jag mig ett bra tag i sängen och nu sitter jag framför datorn och funderar lite på kvällen. Jag och Markus ska kanske laga middag, pizza tror jag det blir. Och kanske se på film. Det händer så mycket hela tiden så det är ganska skönt att bara vara hemma och ta det lugnt ibland.
 
Och imorgon ska vi till Salo och se på när min syster spelar innebandy. Hon har spelat massor med matcher, och jag har inte sett på en enda. Så det har jag haft ganska dåligt samvete för, så det ska bli roligt att äntligen fara och titta på en match! Roligt att ha med Markus som sällskap också, och att få träffa Lotta, mamma och pappa. De kommer dessutom till Ekenäs och sover över, så vi hinner träffas lite längre! :)
 
Två höstbilder:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Uv-party

Igårkväll var det uv-party här vid skolan, så dit var förstås jag och Markus en sväng. Först var vi till Dani och Benjamin och spelade Wii U och umgick i några timmar med ett gäng kompisar, och efter det for vi till Kårken där uv-partyt hölls. Det var egentligen ungefär som alla andra fester där, men de hade bara uv-belysningen på och så sålde de ledstickor, och så skulle man gärna ha vita kläder så att man lystes upp av uv-belysningen.
 
Egentligen hade vi bara tänkt fara dit en sväng och titta, men det var roligt att vara där och dansa och fåna sig med alla männikorna, så jag och Markus for hem först lite efter tre. Och klockan tio idag skulle vi båda vara i skolan, jag för att fotografera med Dani och Markus för att göra sina skoluppgifter. Så det blev inte så mycket sömn inatt, så nu är jag ganska trött. Men det var en rolig kväll och natt så det var absolut värt det!
 
Två mobilbilder från kvällen:
 
 Fotad med Sony Ericsson Xperia Ray.

Bilder på Mima #2

För några dagar sedan visade jag lite bilder på min fina kompis Mima, de bilderna hittar ni förresten här. Nu tänkte jag visa två bilder till som jag tog vid samma tillfälle och samtidigt längta lite tillbaka till sommaren då det var varmt och soligt. Hösten är absolut fin på sitt sätt, men sommaren är nog härlig! 
 
Men nu till bilderna:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu på fotolektion

Nu ska jag fara på fotolektion, idag ska vi ha om studio- och porträttfotografering tror jag. Så det blir säkert intressant! Synd bara att jag har så få frivilliga modeller, skulle ju vara roligt att fota mera porträtt. Menmen, kanske jag hittar någon frivillig någon dag så att jag kan fara ut och fota lite bland alla härliga höstlöv! :)
 
En bild på Markus jag tog för ett tag sedan: 
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

The fret

En av artisterna på Rockoff 2013 som jag aldrig hade hört talas om förut, men som gav ett bra första intryck var The fret. De verkade väldigt snälla, sjöng bra och hade fina sånger. Så det var en mysig spelning. Det var roligt efteråt också för de flesta artisterna håller sig ganska mycket för sig själva, men pojkarna i The fret kom med bland publiken och ställde upp på bilder och så gav också bort en del skivor. 
 
Här är några bilder från den dagen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm, alla bilderna är fotade av mig förutom tredje som en snäll kille tog åt mig (jag håller i hans kamera medan han tog bilder med min).

Regret is forever

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Bilder på Mima #1

I somras var jag ute med Mima och fotograferade lite. Hon är också fotointresserad och hade nyss beställt en ny kamera, men hann tyvärr inte få den i tid till vår fototräff. Men det var ingen fara, vi pratade och promenerade runt lite, och så fotade jag henne lite och hon tog lite bilder på mig (bland annat de här som jag tyckte blev väldigt fina). Så det var en rolig träff. Och nu äntligen har jag tagit mig tiden att redigera bilderna på henne som jag tog då, så nu ska jag visa dem! :) 
 
Här kommer första delen av bilderna:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Härliga höstlöv

Nu är det måndag igen, fast jag nästan har helg hela veckan eftersom jag inte har så mycket lektioner. Men idag har jag i alla fall gjort lite skolsaker, jag skrev en uppgift till fotokursen som gick ut på att vi skulle utvärdera två bilder tagna av de andra deltagarna. Så det är skönt att ha den gjord. 
 
I lördags firade jag en av Markus kompisar, vi var  till dem och åt massor med tårta och kakor och sedan var vi ut och dansade, en riktigt rolig kväll. Igår tvättade jag kläder och fixade lite allt möjligt här hemma. Så jag hade nog en bra helg, hann med lite av varje. Hade ni en bra helg?
 
Några höstbilder tagna förra veckan:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40 mm (bild 1 och 2) och Nikkor 18-55mm (bild 3).

Because maybe

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Bilder på Yohio #2

Idag har jag varit riktigt lat, klockan fyra hade jag inte hunnit göra något annat än att äta morgonmål och att duscha. Men det är ju helg i alla fall, då får man vara lat. Nu ikväll ska jag fara med Markus och fira en av hans kompisar som fyller år, så nu ska jag börja göra mig i ordning inför det. 
 
Nu tänkte jag visa resten av bilderna på Yohio och de andra killarna som var med på scenen.
Det första inlägget med bilder finns här
 
Men nu till bilderna:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Stiftelsen

Nu idag har jag gjort lite allt möjligt, men ändå inte så mycket intressant. Jag var ut till skogen och fotade lite, fotade lite mera här i lägenheten, diskade, var till affären och handlade och har slöat framför datorn. Nu snart ska jag kanske fara och hälsa på en kompis. Så det är väl min fredag ungefär.
 
Här kommer ännu lite mer bilder från Rockoff, den här gången på Stiftelsen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Nu ska jag till skogen

Idag är det äntligen soligt och fint, så härligt! Därför ska jag passa på att fara ut och fotografera, jag tror att jag tar bilen och kör en bit och sedan går ut i skogen. Ser om jag hittar något fint ställe. Kanske jag får några till av fotouppgifterna gjorda då, så jag snart blir klar med det. Plus att jag som vanligt kommer ta en massa bilder på sånt jag tycker att är fint annars bara, sådana bilder som kommer upp här på bloggen. 
 
En bild från i onsdags:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.
 

Nu ska jag på promenad med den här tösen

Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

När dagarna går för snabbt

Jag vet inte varför, men dagarna går så otroligt snabbt nu. Jag har väldigt lite lektioner, väldigt lite jag egentligen måste göra. Men ändå hinner jag inte göra allt jag vill göra, dagarna går så snabbt, snart är ännu en vecka slut. På ett sätt är det kanske ett gott tecken, jag mår bra och har roligt. Men det är ändå synd, jag skulle vilja stanna upp lite och hinna njuta av allt också. 
 
Underbara hortensior jag fotograferade igår:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Lite trött efter nästan två timmar ute

Nu på eftermiddagen var jag ute i nästan två timmar med Dani från klassen. Vi gick runt här i Ekenäs och fotograferade lite allt möjligt vi hittade, så nu har vi förhoppningvis de flesta bilderna till fotokursen klara. Eller jag har nog en del kvar, men det var sådant som jag inte kunde fotografera idag, till exempel porträtt- och gruppbilder. Så det tar jag en annan dag. Det var skönt att vara ute, men nu är jag ganska trött efter att ha varit ute så länge. Men jag ska orka fara till Dani och hennes pojkvän ännu ikväll, de ska bjuda på plättar. Och det vill man ju inte missa!
 
En av bilderna jag tog idag:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Be who you really are

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Längtar efter solen

Nu är det underbara höstfärger ute och jag skulle så gärna fara ut och fotografera lite höstbilder. Men nu de senaste dagarna har det varit så mulet och tråkigt, riktigt fuktigt i luften. Jag saknar solen. Men på dagens fotolektion ska vi fara ut på en liten fotorunda åtminstone, så kanske jag får några fina bilder även om vädret är tråkigt. Man kan ju hoppas på det i alla fall!
 
En annan sak som gör mig lite ledsen är att min fjärrutlösare inte längre fungerar. Den slutade mitt i allt fungera i somras och jag saknar den så nu. Den har liksom kontakt med kameran och allt ser ut som det borde, ändå tills man ska ta bilden och inget händer utan fjärrutlösaren lyser rött istället. Har prövat på en annan kamera också, så det är inte kameran som krånglar. Igår var jag också runt här i Ekenäs och hörde om någon kunde hjälpa mig, men fotoaffären här har bara ett annat märke på fjärrutlösare, så de tyckte att jag skulle fara till affären där jag köpte den, i Åbo alltså. Så det är lite tråkigt :(
 
En bild från en dag med sol och blå himmel:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Bilder på Yohio #1

En av artisterna jag såg fram emot mest att se på Rockoff i somras var Yohio. Inte för att jag tycker extra mycket om hans musik, utan för att jag såg fram emot att få fotografera honom. Jag älskar att han vågar göra vad han vill och se ut som han vill. De hade alla härliga kläder och en bra show. Precis vad som behövs föör att få fina bilder. Vissa andra artister har till exempel underbart vackra sånger, men ser lite tråkiga ut och står bara stilla på scenen - det blir alltså ganska tråkiga bilder. 
 
Jag blev väldigt nöjd med bilderna från hans uppträdande, och för att det inte ska bli ett så väldigt långt inlägg delar jag upp bilderna i två inlägg. Så här kommer några bilder på Yohio. I det andra inlägget kommer det också en del bilder på resten av bandmedlemmarna.
 
Men nu till bilderna:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Vad tycker ni om Yohio? Och vad tycker ni om bilderna? :)

När vintern kommer och blommorna dör men jag vägrar sluta fota blommor

Jag älskar att fotografera blommor. På våren och sommaren finns det hur mycket blommor som helst ute att fotografera, men nu ju närmare vintern vi kommer desto mindre blommor hittar man där ute. Men jag tänker inte sluta fotografera blommor ändå. Min lösning på problemet är att flytta in fotograferandet, köpa några fina snittblommor och sedan ha sin egen lilla fotostudio! Perfekt för att fota i lugn och ro, varken behöva frysa eller stressa och öva olika inställningar. Så jag känner att det kanske är dags att skaffa lite nya snittblommor någon dag och fotografera! :)
 
Några härliga rosor jag fotade för ett tag sedan:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Den där härliga känslan när man är på konsert och någon lång ställer sig framför en

Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Idag mår jag bättre

Eller nu mår jag bättre, om man ska vara noggrann. Inatt kände jag mig väldigt febrig och sov dåligt, hela förmiddagen var jag trött, snuvig och slö. Men jag satt framför datorn och tog det lugnt, åt ordentligt och nu på eftermiddagen började jag känna mig bättre. Fortfarande förkyld nog, men ganska pigg och glad ändå. Och nu har jag ju fått en del bilder redigerade, så det är ju roligt!
 
En bild från september som jag just redigerade:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Love

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

När man sitter ensam hemma och tycker synd om sig själv

Alltså nu ska ni inte ta rubriken fel, det är inte så farligt som det låter. Jag har varit nästan hela dagen med Markus och nu just träffade jag också Malin en stund, så jag har inte varit speciellt mycket ensam idag. Men förra natten fick jag mitt i allt så ont i huvudet och halsen, och hade från förut också lite snuva. Så nu sitter jag här ensam och tycker synd om mig själv för att jag har blivit förkyld. Jag har inte varit sjuk på länge, så egentligen är det väl inte så farligt. Men ändå, det är ju sällan roligt att vara sjuk. 
 
En somrig bild för att muntra upp lite:
 
 Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Linnea Henriksson

En annan artist som uppträdde på Rockoff 2013 var Linnea Henriksson, och nu tänkte jag visa några bilder på henne. Hennes sånger har fin text tycker jag, hon hade en väldigt gullig personlighet och jag tycker om att hon hade så färgglada kläder. Hon verkade så snäll och jordnära och man blev glad av att se henne!
 
Här är tre bilder från hennes uppträdande:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Månen och solen i samma bild

En av uppgifterna till fotokursen var att man skulle fotografera ett panorama, och nu tänkte jag visa hur min bild blev. Egentligen borde man ha använt stativ, men bilden blev nog helt okej ändå. Synd bara att bilden blir så här liten på bloggen, men inte så mycket att göra åt det. Jag ville i alla fall ha med både månen och solen på samma bild, och det lyckades ju åtminstone! :)
 
Så här blev mitt panorama:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm. 

Gå igenom lite bilder till fotokursen

Den här perioden går jag ju en kurs som heter Fotografering och bildbehandling och till kursen hör cirka 40 olika fotouppgifter som vi sedan ska skapa ett webbgalleri av. Vi ska ta alla möjliga bilder, både för att öva olika inställningar och olika sorters kompositioner, så det tar lite tid att få alla bilderna man behöver. I torsdags var jag, Malin och Markus ute först två timmar och promenerade och fotade medan det var ljust, och senare på kvällen var jag och Markus ut igen och fotade nattbilder. Så nu idag tänkte jag gå igenom lite av de bilderna och se vilka jag kan använda i fotokursen!
 
En av bilderna jag tog i torsdags:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Snart träffa lite kompisar och nu en bild från igår

Nu ikväll kommer det några kompisar hit och hälsar på, jag ska bjuda på vinbärskaka och så ser vi vad vi hittar på. Kanske far ut en sväng och dansar senare, eller så tar vi bara en lugn kväll här hemma. Ska oberoende bli roligt att träffa dem!
 
Här är en bild jag tog igår när jag var ute och fotade med Malin och Markus:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Onsdag

Idag har jag gjort lite skolsaker, haft lite lektioner och tagit det lugnt. Nu om en stund ska jag kanske fara och hälsa på några kompisar, men vi får se. Jag har inte så mycket att berätta, men tänkte skriva ett inlägg ändå. 
 
Och här är en bild från förra veckan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Krista Siegfrids

Här kommer två till bilder från Rockoff 2013, den här gången på Krista Siegfrids. Henne hade jag sett tidigare, men när hon är på scenen så händer det mycket så det är ganska roligt att se på.
 
De här bilderna är tagna när hon sjöng sången Marry me:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

De senaste tre månaderna har varit de tre bästa månaderna i mitt liv <3

Idag firar jag och Markus att vi har varit tillsammans i tre månader. Egentligen har vi inget exakt datum när vi blev tillsammans, men det var i juli som jag insåg att det nog var det här jag ville. Att det kanske var lättare att vara singel, men att jag blir lyckligare om jag vågar låta någon finnas där för mig. Så därför bestämde vi att första juli får bli vår årsdag. 
 
Dagen till ära så ändrade jag också förhållandestatus på facebook - det är ju först då det är officiellt. Eller så inte. Men idag kände jag i alla fall för att ändra på det. Annars vet jag inte om vi kommer fira så mycket, vi ska till Lojo och hämta Markus telefon som har varit på reparation, så vi stannar kanske och äter något där.
 
En bild på oss som jag tog i slutet av juli, på Rockoff:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

RSS 2.0