Nause

Nu har jag äntligen redigerat lite till bilder från Rockoff - den här gången på Nause. De har en hel del bra sånger enligt mig och det är väldigt roligt att ha sett dem, men eftersom de inte sjunger själva så var de kanske inte lika roliga att se på som många andra artister. De varken sjöng eller dansade särskilt mycket liksom. Men det var fint väder och bra stämning i publiken, så det var nog en härlig kväll! :)
 
Här är några bilder jag tog under kvällen:
 

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 
Har någon av er sett Nause? Eller har ni någon favoritlåt av dem? :)

Latar man sig hela dagen får man stressa på kvällen..

Idag har jag varit så otroligt lat så det inte ens är roligt. När klockan var fyra hade jag inte hunnit göra något annat vettigt än ätit frukost. Halv åtta var det mest vettiga jag hade gjort att jag var till affären och handlade - med bil, som inte ens jag körde. Resten av dagen har jag legat i sängen, vilat, myst med Markus, pratat med Markus och ojat mig över allt jag egentligen borde göra.
 
Så nu kvart före åtta fick jag nog. Jag for hem, dammsög, plockade undan kläder, tvättade handfatet i WC:n, diskade, vattnade blommor och lite annat sånt. Så nu ska jag bara svara på lite kommentarer och sedan föra ut soporna, sedan har jag gjort tillräckligt för idag så då kan jag med gott samvete fara tillbaka till Markus och äta lite glass och ta det lugnt.
 
Men nog är det ju otroligt vad mycket man får gjort på en timme bara man bestämmer sig. 
 
En bild jag tog på min senaste fotorunda:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.
 

Trött efter att ha intervjuat ca trettio personer..

Idag har jag varit på matmarknad i Fiskars. Det är otroligt fint där och det var roligt att se marknaden lite, men nu är jag otroligt trött. Malin och jag har ett projekt i skolan, och vår uppgift var att idag och imorgon vara på marknaden och intervjua människor. Det är kanske roligt en stund, men efter fem timmar så har man lite tröttnat. Ute var det lite småkallt (och ändå var det soligt och fint), man blir trött av att gå och stå hela dagen och det tar på mentalt att ta kontakt och börja prata med en massa olika männiksor. Jag tycker inte om att börja prata med människor jag inte känner, och det är jobbigt att bli avvisad. Men vi klarade dagen så nu är det bara imorgon till. Men nu är jag så trött både fysiskt och psykiskt så nu ska jag fara och sova!
 
En bild som inte har med något att göra, men i brist på annat:
 
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Härliga höstfärger

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Skogen lockar mig men jag vet inte varför

När jag var liten var jag väldigt ofta ute i skogen. Jag har vuxit upp med skog, berg och vatten runt omkring mig. Nu bor jag i en liten stad. Jag trivs väldigt bra, men ibland på kvällen när jag sitter inne saknar jag skogen så mycket. Får lust att genast fara ut i mörkret, springa tills jag inte orkar längre. Gå och sjunga för mig själv. Sitta någonstans och fundera. Jag vet inte vad det är med skogen som lockar mig så mycket, men jag trivs i skogen. På något sätt är skogen en slags trygghet för mig. 
 
En bild jag tog tidigare i veckan:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Och efter skymningen kommer mörkret

Nu ikväll har jag varit till gymmet och nu tar jag det lugnt framför datorn. Imorse trodde jag att kvällen skulle bli helt annorlunda, men det är okej, det är en bra kväll ändå. Antagligen bättre än om jag skulle ha följt med på något som jag egentligen inte kände för. För livet går trots allt ut på att göra sådant man själv vill göra, att göra sådant man mår bra av, inte att göra sådant som andra förväntar sig att man ska göra.
 
En bild jag tog i skymningen för lite mer än en vecka sedan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Veckans enda lektion

Nu om fem minuter början veckans första och enda lektion, tre timmar fotografering och bildbehandling. En ganska tung vecka, eller vad säger ni? Nä men det är skönt att ha lite ledigt nu så här efter sommaren, hela sommaren jobbade jag ju långa dagar liksom. Så nu kan jag vila upp mig lite. Fast jag har ju förstås en del självstudier jag borde göra, men det kan man ändå göra lite när man vill, så det är inte så farligt.
 
En bild på en av våra katter som jag tog i somras:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Last year

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En larv

Idag har jag inga lektioner och har inte heller något speciellet planerat, så idag njuter jag av att vara ensam och ta det lugnt. Hittills idag har jag inte gjort så mycket annat än duschat, lackat naglarna och läst bloggar. Eller jo, jag har flyttat över bilder och sånt till min externa hårddisk också. Nu tänkte jag diska, och sedan får jag se vad jag hittar på. 
 
Här är en bild på en larv jag tog för lite mer än en vecka sedan:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Nu har jag varit på linsprovning!

I fredags var jag ju till optikern på undersökning och så beställde jag glasögon, och nu idag var jag på linsprovning. Jag har aldrig förut haft varken glasögon eller linser, så nu när jag skulle skaffa ville jag gärna pröva både och. Så att man kan jämföra liksom. Jag ser inte så dåligt att jag skulle behöva använda det hela tiden, men jag ser tillräckligt dåligt för att i vissa tillfällen villa ha. Så ja, nu har jag varit på linsprovning också!
 
Först testade optikern om jag behövde samma styrka på kontaktlinserna som på glasögonlinserna (det kan tydligen variera), sedan berättade han lite allmänt om linser och till sist var själva provningen. Först satte han i linserna i mina ögon, sedan prövade jag ta ut dem och till sist satte jag in dem igen. Och nu har jag fortafarnde dem där. Det var lite krångligt att sätta in och ta ut, jag har långa naglar så de var lite i vägen. Men han sa att jag hade "lugna ögon", så det gjorde det lite lättare. Jag kunde peta ganska mycket utan att varken blinka eller börja gråta allt för mycket liksom. Så det gick nog ganska bra för att vara första gången! :)
 
En bild på mig jag tog nyss:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.
 
Använder någon av er kontaktlinser? :) 

Ibland är det tufft, ibland finns ingen där för dig

Vissa har tur. Vissa har alltid någon som finns där för en, behöver aldrig klara sig på egen hand. Andra har det jobbigare. Men jag vill att ni ska veta att det ibland är tufft, men det är okej. Ge inte upp, vik dig inte för andra utan stå upp för det du tror på vad som är händer. Även om du står ensam. För förr eller senare hittar du någon som tycker om dig precis som du är, som tror på samma sak som dig. Så tappa inte bort dig på vägen utan våga vara ensam, i slutändan kommer allt bli så mycket bättre då!
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Zara Larsson och Oskar Linnros

Zara Larsson var en av artisterna på årets Rockoff, och nu tänkte jag visa två bilder på henne. Hon är väldigt ung och hade inte så många sånger jag hade hört, men hon har en härlig sångröst och vackra låttexter. Samma kväll uppträdde också Oskar Linnros som har många fina sånger. Den kvällen var Markus också på besök, så det gjorde allt ännu bättre. Så det var en av de bästa kvällarna på årets Rockoff enligt mig! 
 
Några bilder från kvällen:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Segelbåt

Jaha, då var det söndag kväll och helgen är snart över. Men det är okej, jag har haft en bra helg. Och jag har knappt några lektioner alls nästa vecka, så jag är ju i princip ledig då hela tiden också. I fredags var jag förresten till optiker, det hade jag bara skjutit upp i två år. Så nu om några veckor ska jag få glasögon, så det ska bli skönt att ha till exempel när jag kör bil, nu har jag så svårt att läsa vägskyltarna. Annars så har jag inte så mycket att berätta, dagarna bara går och allt är bra med mig. 
 
Här är en bild på en segelbåt: 
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Som från en reklam om hårvårdsprodukter

I somras var jag ute en sväng med min söta syster Lotta och fotograferade lite. Det var fint väder ute, men väldigt blåsigt. Lite väl blåsigt. Så blåsigt att mer än hälften av bilderna jag tog blev helt oanvändbara eftersom Lotta fick så otroligt mycket hår i ansiktet och överallt. Men en av fördelarna med vinden var att om man fick det att blåsa åt rätt håll så blev det ganska snyggt, det ser nästan ut som reklambilder för någon hårvårdsprodukt tycker jag!
 
Här är i alla fall några bilder jag tog då:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 
Blev det inte ganska fina bilder med vinden i håret? :)

Bara fötter

Det har varit ganska varmt nu i september, men nog märker man ju att det inte är sommar längre. Så nu är det slut på korta short, bara fötter och varma sommarkvällar. Men det är kanske okej, nu får man ju istället sitta inne och mysa framför en film medan det regnar och blåser ute. Det är ju inte helt fel det heller!
 
Två somriga bilder på min systers fötter:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 
Vad tycker ni att är det bästa med hösten? :)

Fall in love

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Var och hälsade på lite får i helgen

I söndags var jag och Markus på lite utflykt på Brändö, vi var till ett utkikstorn och tittade och promenerade lite omkring. På vägen hittade vi också några får som vi bestämde att hälsa på, de är ju så söta!
 
Här är några bilder jag tog då:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Är inte får ganska söta? :)

Tillbaka i Ekenäs

Igår på eftermiddagen kom jag och Markus tillbaka till Ekenäs. Båda ganska trötta. Det var tydligen en jobbig helg! Nä men vi var väldigt mycket ute, vi gick mycket och det var mycket nytt - speciellt för Markus. Så inte undra på att man var lite slö. Men det var en riktigt bra helg, det var roligt att komma hem lite igen och det var väldigt roligt att ha med sällskap, att få visa upp sin pojkvän lite. Så nu har vi träffat varandras föräldrar, då börjar det ju vara ganska officiellt. Så det känns bra!

En bild jag tog i helgen, prövade lite med lång slutartid för att få vattnet suddigt:

                                                                        Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Dimman är magisk

Nu hela helgen har jag varit hemma på Brändö med Markus. Så nu har han varit hit för första gången! Vi har gjort allt möjligt, bland annat turistat, grillat och planterat jordgubbar. En härlig helg! Vi far tillbaka till Ekenäs igen imorgon, så sen ska ni få se lite mer bilder, men tills dess får ni en mobilbild på den vackra dimman vi såg en kväll!
Just nu
Du måste pröva dina vingar för att veta om de bär

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Nu sitter jag på fotolektion

Jaha, då var jag på veckans första lektion. Egentligen hade vi lektion igår också, men det var gulnäbbsintagning här och närvaro på lektionerna är frivillig så jag skippade den lektionen. Jag kan ju trots alt grunderna i fotografering ganska bra. Idag pratar läraren om exponering och ljusmätning, inte heller idag är det så mycket nytt. Men jag har inget emot att sitta här i en och en halv timme, lyssna lite och surfa lite. Alltid lär man ju sig något nytt, ibland mera och ibland mindre!
 
Två naturbilder från tidigare i sommar: 
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Med en längtan efter något mer

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm. 

<3

Jag har pojkvän. Jag har varit singel länge, men nu i juni började jag träffa en här. Jag är väldigt dålig på förhållanden, rädd för att låta någon komma nära, rädd för att bli sårad, rädd för att känna mig instängd och kontrollerad. Därför har jag hellre varit ensam, för jag vet att jag klarar mig ensam. Jag vet inte om jag klarar att bli sviken igen.
 
Men Markus gav inte upp. Han gav mig massor med tid och utrymme. Han lyssnar i timmar när jag har något jag vill prata om. Försöker på riktigt förstå mig. Lyssnar på det jag säger, kommer ihåg, anpassar sig. Finns där för mig men försöker aldrig kontrollera mig. Får mig att må bra. Jag var länge rädd, beredd att dra mig undan. Men rädsla och kärlek kan inte finnas samtidigt. Nu har jag sänkt mina försvarsmurar, jag har tröttnat på att vara rädd. 
 
En bild jag tog i slutet av förra veckan på en av mina fotorundor:

Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Skriva praktikrapport

Jaha, då var det måndag och en ny vecka igen! Känns inte så eftersom jag är ledig både idag och imorgon, men jag ska ändå försöka få lite vettigt gjort idag. Bland annat ska jag skriva på praktikrapporten, det skulle vara skönt att få den klar idag eller imorgon så att jag kan fara till blomaffären och få underskrifter, så att jag sedan kan lämna in dem och få mina studiepoäng. Så skulle man ha det över liksom. Så det ska jag ta itu med nu!
 
En brudbukett jag fotade under sista veckan av praktiken:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En lat söndag

Idag har jag verkligen haft en lat söndag. Igår på kvällen var jag med lite kompisar, vi drack lite och spelade. Men jag kom ändå hem ganska tidigt, redan halv två tror jag. Trots det kom jag inte upp från sängen förrän vid ettiden idag. Så skönt att ligga och dra sig, läsa bloggar och mysa. Och nu efter det så har jag bara ätit lite och duschat. Och klockan är snart fyra! Men det är okej, det är skönt att ta det lugnt ibland och jag har ändå ledigt både måndag och tisdag. Skönt med lång helg! Hoppas ni har en skön söndag!
 
En bild från tidigare i somras: 
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Tänk på det när du har en dålig dag

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Gym och "tjejkväll"

Nu ikväll var jag till gymmet. Jag har haft paus hela sommaren, men nu när skolan har börjat igen så ska jag ta tag i träningen igen också. Ganska skönt! Nu ska jag fara över till Markus, vi skulle tydligen ha "tjejkväll" påstod han. Se på någon tjejig film och äta något gott tror jag. Älskar att han är så säker på sig själv att han kan göra lite allt möjligt utan att han känner sig omanlig! :D
 
En till bild från igår: 
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.
 
Vad gör ni så här en fredagskväll? :)

Fotokurs och kvällsfotografering

Den här perioden går jag en kurs här i skolan som heter Fotografering och bildbehandling. Egentligen har det inget med mitt område att göra, men jag tar den som en valfri kurs bara för att den låter rolig. Så nu på onsdagar och torsdagar så har jag lite teori om det, och på fritiden så har vi cirka 40 fotouppgifter vi ska göra. Det mesta om själva fotograferandet kan jag nog, men ska bli roligt att lära mig lite mera om bildbehandling, och så ska vi dessutom skapa ett bildgalleri på webben. Och jag får ju studiepoäng för kursen. Så det blir nog bra! :)
 
Igår på kvällen var jag ut och fotograferade, jag släpade med Markus som sällskap. Vi körde runt lite och stannade där vi kände för. Vi var ute i över två timmar, det var så vackert och så härligt väder! Jag har så mycket fotoinspiration, men så lite tid för det. Speciellt lite tid för att redigera bilder och blogga. Så det är lite synd!
 
Här är en av bilderna jag tog igår:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Hundfotografering

För ganska exakt en vecka sedan fotograferade jag två bekantas labradorer, Vilma och valpen Bella. De ville ha lite fina bilder, bland annat för att göra en förstoring att ha på väggen, som canvastavla tror jag. Jag blev nog lite smickrad och glad att de bad mig om hjälp, roligt att de trodde att jag skulle få fina bilder liksom!
 
Det var roligt att fotografera, men inte alltid så lätt. Helsvarta hundar är inte det lättaste, och det var dessutom ganska mulet och småmörkt när jag skulle ta bilderna. För att inte tala om hur svårt det var att få båda hundarna att sitta stilla bredvid varandra och se åt någorlunda rätt håll! Men det blev nog en hel del bra bilder ändå, så förhoppningsvis blir ägarna nöjda med resultatet! :)
 
Här är en av bilderna jag tog:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Happy girls are the prettiest

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm, fotat med stativ och fjärrutlösare. 

Älskar rött

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

RSS 2.0