Är det inte semester snart?

Jag jobbar nu min andra vecka i växthusen. Och jag bara väntar till mitten av juli när jag får sluta jobba. På ett sätt trivs jag, annars skulle jag väl inte komma tillbaka år efter år. Jag tycker om att vara omgiven av en massa härliga blommor, man blir glad av det. Och jag tycker om att jobba fysiskt, men inte så här mycket. Jag får så ont i fötterna, i ena knäet, i handlederna. Händerna blir helt slitna och ömma. För att inte tala om naglarna, jag som älskar långa fina naglar har nu bara korta flisiga och smutsiga stumpar kvar. Och så blir man så trött, både fysiskt och pysikist. Det är tungt, långa dagar, hett eller kallt. Aldrig lagom temperatur. Jag vill egentligen inte klaga, men ibland blir jag så trött så jag orkar inte bry mig om något, jag skulle bara vilja lägga mig under täcket och gråta. Inte för att jag ärl ledsen, utan bara för att jag är så trött. Förlåt för ett ganska negativt inlägg, det är bara en sån dag idag.
 
Glad valborg till alla förresten! 
Hoppas att ni hittar på något roligt ikväll. Själv tänker jag bara sitta inne ensam på rummet och ta det lugnt. Eller kanske fara ut och plantera lite blommor och så borde jag tvätta håret. Men förutom det så vill jag inte göra något speciellt. Min lediga dag imorgon tänker jag också bara vila på. 
 
Två mobilbilder från växthusen tagna i veckan:
 
 
 

 
 
 
 

Sometimes you miss the memories, not the person

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Det som gör mig mest ledsen är också det som gör mig gladast

Nu sitter jag på färjan på väg hem till Åland. Imorgon börjar jag jobba. Så jobbar jag antagligen till mitten av juli ungefär. Det betyder att jag knappt alls kommer vara i Ekenäs mera, skolan är så gott som slut (bara slutarbetet kvar) och hyreskontraktet tar slut i juni. I höst flyttar jag till Mariehamn. Så det var lite sorgligt att fara från Ekenäs idag, speciellt att säga hejdå till Malin och Markus. Jag vet inte hur jag ska klara mig utan dem, jag är ju van att träffas varje dag. Nu får vi försöka träffas på helgerna istället.
 
Men det som gör mig mest ledsen är också det som gör mig gladast - tänk vilken tur jag har som har de två underbara människorna att sakna och som saknar mig. För vad spelar det egentligen för roll var du bor eller vad du gör, i slutändan så är det människorna som betyder något. <3
 

Härliga vårblommor

Man blir så glad av att vara ute nu på våren, när solen skiner och man hittar fler och fler olika vårblommor. Jag som älskar blommor tycker ju att vintern är ganska tråkig ur den synvinkeln. Igår var jag och Malin ut och körde en sväng, vi var till Raseborgs slottsruiner och tittade lite, fotade lite, njöt av vädret. Idag redigerade jag lite bilder i photoshop också för första gången på väldigt länge. Har nog saknat det lite. Idag var jag också ut och åt lunch med en kompis som jag inte har träffat på länge, det var mysigt. 
 
En vitsippa jag fotograferade igår:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Vaken i gryningen

Det känns som att det har varit en väldigt lång dag idag, och då är klockan bara halv fyra nu. Jag har haft väldigt dåliga rutiner nu den senaste tiden, men långa sovmorgnar, lata dagar och sena nätter. Många dagar har jag ätit morgonmål först tretiden. Men idag vaknade jag redan halv sju, och kunde av flera anledningar inte somna om. Så jag steg upp och gick hem istället. Så idag har jag redan ätit många gånger, gjort på slutabtetet, diskat, dammsugit, varit till hälsosystern, tagit en tupplur och latat mig framför datorn. Känns konstigt, men ganska bra också.
 
En bild från en härlig solnedgång i somras: 
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Spirres 6-årsfest

Igår hade vår studerandeförening Spiritus hortus årsfest, så då var det dags att klä upp sig lite och fara och äta trerätters, sjunga snapsvisor, ha lite program och sedan efterfest på Kårken. Det var på förra årets efterfest som jag och Markus träffades, så det var roligt att få fara dit med honom i år. Det var nog en riktigt rolig kväll!  Innan vi for till årsfesten samlades vi tre tjejer från min klass och våra pojkvänner och tog lite foton. Det är så roligt att ha sen efteråt, att kunna titta tillbaka på.
 
Så här såg jag och Markus ut igår i alla fall: 
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm, fotat med stativ och fjärrutlösare.

Hosta, snuva, ögoninflammation och allmänt ynklig

Idag var det måndag och en ny vecka har börjat. Men den började inte speciellt bra. Sov knappt något alls inatt, utan låg bara vaken och hostade typ hela natten. Vid sjutiden imorse, efter att jag hade varit vaken sen lite efter fyra, började jag och Markus titta på lite serier. Efter det sov jag en liten stund igen, men har nog ändå bara sovit några timmar totalt inatt. Har så jobbig hosta, så ont i halsen, snuva, näsblod flera gånger om dagen och som om inte det skulle räcka så fick jag ögoninflammation för några dagar sedan. Så kände mig väldigt ynklig igår. Men idag känns det bättre, hostan får jag nog lida med ett tag till, men annars tror jag att jag blir friskt om några dagar.
 
En sak som gör mig glad är i alla fall alla vårblommor som har börjat blomma nu!
Här nedan är en bild på lite snödroppar som jag tog för inte så länge sedan:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

RSS 2.0