I’m looking for a miracle

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

För att det är lika bra att vänja sig

Nu i höstas skaffade jag glasögon. Jag har aldrig tyckte om glasögon, jag brukar inte ens ha solglasögon på sommaren. Men efter att i flera år ha börjat se sämre och sämre, haft en remiss till optikern i två år och dessutom haft några i min närhet som tjatade på mig, så tog jag tag i det. Skaffade ett par glasögon, ett par solglasögon med styrka i och dessutom kontaktlinser. Så nu använder jag någondera när jag kör bil, har lektion, ser på film eller annars bara känner för att se lite bättre. 
 
Det är skönt att se bra, men jag visar mig helst inte med glasögonen på, känner mig inte bekväm i det. Det var därför jag också ville ha kontaktlinser. Men för att vänja mig tänkte jag att jag lika bra kan visa upp några bilder här på bloggen. Så det var bara det jag ville. Hoppas att ni har en bra dag allihopa! <3
 
Så här ser jag alltså ut med glasögon:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm, taget med fjärrutlösare. 

Idag känns det lite bättre

Nu i helgen har jag stressat massor med allt möjligt, men som en försvarsmekanism har jag istället struntat i att göra något alls. Det jag är bäst på. Men igår bestämde jag mig för att försöka skärpa mig, och idag har jag faktsikt fått en del gjort. Jag var till blomaffären jag praktiserade vid i somras och pratade om slutarbetet, och de ställde upp på att vara min uppdragsgivare. Så nu är min idé godkänd, jag har en uppdragsgivare och senare i veckan ska jag träffa min handledare och prata mer exakt om vad jag i verkligheten ska göra. Så det är skönt att det börjar klarna lite. Jag var också en sväng till biblioteket idag och lånade en av böckerna jag ska tenta så småningom, och gjorde lite annat vettigt. 
 
En bild tagen för några veckor sedan, en fasan var alldeles utanför balkongen och hälsade på:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 
Är den inte söt? :)

Jag har inte gett upp ännu, bara ibland

Nu börjar det vara slut på helgen. Jag har tagit det lugnt och försökt njuta lite av att vara ledig, för från och med imorgon ska jag försöka ta ite ordentligt med skolan. Jag borde bli klar i vår, men i den här takten lär det inte hända. Och jag blir så arg på mig själv när jag vet att jag skulle klara av det, bara jag inte skulle vara så lat. Inte skjuta upp allting. Inte fastna på fel saker. Bara jag skulle koncentrera mig och satsa ordentligt så får jag nog både slutatbetet och de andra kurserna klara i tid. Men jag vet inte om jag orkar, jag vet inte om jag är tillräckligt fokuserad just nu. Jag hatar det. Men jag ska försöka, imorgon ska jag försök få lite gjort. Jag har inte gett upp ännu, bara ibland. Och andra tror på mig, säger att jag klarar det. <3
 
En vinterbild på lite mossa:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

För man får inte tänka så

 Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm, taget med fjärrutlösare.
 
För jag försvinner ibland
Och alla frågar vad jag tänker på
Men jag kan inte berätta
För man får inte tänka så

Härligt vinterväder

Nu kom jag just in från en liten promenad i det vackra vintervädret. Malin fotade lite och höll mig sällskap när jag var till affären och handlade. Jag köpte ny mobil tidigare i veckan också, en Samsung s4 mini, så jag prövade att fota lite med den. Och nu prövar jag att blogga lite med den också. Den verkar nog bra. Men nu måste jag äta!

En bild från idag:
När man märker att det ligger i släkten

Igår var jag till Karis med Markus och firade att hans mormor fyllde 70 år. De hade samlats hela släkten och vi var först och åt trerätters på restaurang och sedan for vi hem till hans mormor och morfar. Riktigt mysigt med mat, sång och att bara prata lite med alla. Jag har träffat en del av Markus släkt tidigare, men nu fick jag träffa ännu lite nya. Alla är så snälla och söta. 
 
En av de roligaste sakerna under kvällen var enligt mig att se på männen i den släkten. Markus, hans morbror och hans morfar. Saker som jag suckar över när Markus gör och säger, och då jag skämtsamt säger att han är hopplös, samma saker ser jag att de gör och säger. Jag såg på bilder av hans mormor och morfar från när de var yngre, såg hur mycket de påminde om hur jag och Markus är nu. Jag såg så tydligt att det ligger i släkten. Det är gulligt.
 
Jag hade aldrig träffat Markus morbror förut, men han var nog ganska rolig. Det första han sa åt mig, när vi skakade hand på restaurangen var typ: "Hej Charlotte! Eller nej vänta, är det här någon ny?". Det sa han inför hela släkten. Det var ju bara ett skämt såklart, det förstod jag ju, så jag skrattade bara. Och det blev nog mer pinsamt för Markus än för mig. Men så är de allihopa, de kan säga lite vad som helst. Men det är roligt, jag tycker att man ska kunna skämta.
 
En bild på mig och Markus från i höstas:
 
Fotad av Malin med Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Nu var jullovet slut

Idag hade jag min första lektion nu efter jullovet, småskaligt företagande heter kursen. Det var ganska jobbigt att stiga upp efter så många sena nätter och långa sovmorgnar, och nu är jag nog ganska trött. Men roligt att se alla igen, och skönt ändå att ha lite lektioner, lite tider att passa. Jag har så svårt att ha bra rutiner när jag är ledig hela tiden. 
 
En höstbild:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Back to school party

Igår var det Back to school party här. Jag hade sovit dåligt natten innan och var allmänt ganska otaggad, men tänkte att jag ändå måste passa på att fara ut till fé en sväng och titta på alla människor. Men jag visste inte riktigt med vem eller när eller något alls. Markus jobbar så han orkade inte komma med, Malin for till Joel. Så jag blev ensam hemma och visste ingenting. Men sedan bestämde jag och Mima, som också var ganska trött och ensam hemma, att jag skulle komma dit en sväng innan. 
 
Så jag for dit, vi pratade lite och tog det allmänt ganska lugnt. Lite innan tio for vi sedan till fé, det var ganska tomt där då ännu men efter ett tag kom det lite mera människor. Så jag umgicks med henne, träffade lite av de nya hortonomstuderandena, hängde med några av Markus kompisar, träffade Anders, Martina, Malin och Joel. Dansade, pratade, drack, yrade på som jag brukar. Jag redde också upp lite gamla gräl med en, ganska skönt. Jag menade ju aldrig något illa mot henne och jag hoppas att hon förstår det nu. 
 
Så för att sammanfatta så hade jag inte så väldigt höga förhoppningar på kvällen och skulle bara fara ut en liten sväng, men jag hade en jätterolig kväll och kom hem först lite innan tre. Så tack alla fina människor för att ni gjorde kvällen så bra och för att ni låter mig vara som jag är! 
 
Två bilder på mig och Mima från fé:
 
  
Fotade med Sony Ericsson Xperia Ray.

Sometimes it is easier to just say you don’t care, than to explain all the reasons why you do.

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Lite sånt jag funderar på just nu

Hoppas att allt är bra med er. Jag mår jättebra, bättre än jag har gjort på länge. Stressar fortfarande över en hel del "onödiga" saker och spänner käkarna så att jag får ont i huvudet. Är vaken halva nätterna och stiger upp sent på dagarna. Så allt är inte perfekt, men jag är lycklig. Jag har alltid tänkt för mycket, och på ett sätt är det de tankarna både som har räddat och förstört mig. Jag tänker fortfarande för mycket, men ibland vågar jag låta mig känna, lyckas få tankarna att tystna och bara vara. Det är ovant, så ibland blir jag lite rädd. Men det är härligt också. 
 
En bild jag tog i höstas som jag nyss redigerade:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Nyår och sex underbara månader

Gott nytt år lite i efterskott! För mig var 2013 ett jättebra år, och jag hoppas och tror att 2014 blir minst lika bra. Igår var jag och Markus och några andra till två kompisar, Toffe och Nina. Vi lagade middag, åt, pratade, spelade Mario på Wii, var till centrum och tittade på fyverkerier, kysstes på tolvslaget, till fé och tittade vad som hände där, tillbaka hem till Toffe och Nina och vid fyratiden gick jag och Markus hem igen. Jag var lite nervös innan, jag har inte firat nyår varken i Ekenäs eller med någon av de här människorna förut, så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Men det blev en riktigt rolig kväll tycker jag! 
 
Även om jag somnade ganska sent, så vaknade jag redan vid tiotiden, och typ tolv orkade jag inte ligag kvar i sängen längre nästan. Markus var däremot lite tröttare, jag tyckte lite synd om honom när jag inte lät honom sova. Men det blev ju tråkigt för mig då. Idag är också en ganska speciell dag för oss, nu har vi varit tillsammans i sex månader! Det känns som att jag har varit med honom jättelänge, men ändå har tiden gått så snabbt. Men det har i alla fall varit ett underbart halvår. <3 Hittills idag har vi inte gjort så mycket vettigt, spelat lite datorspel typ. Men det är mysigt, man behöver inte alltid göra så mycket extra. 
 
Några mobilbilder på mig och Markus från det senaste halvåret:
 
Fotat med Sony Ericsson Xpera Ray. 
 
 
 

RSS 2.0