This is what you want, to belong. So they like you. Do you like you?

Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.
 

Kanske det blir äventyr?

Idag bär det av hem till Brändö för mig och Malin. Min ena syster och är också hemma nu några dagar, så det är ju roligt att hinna se henne lite. Har inte så mycket planerat, mer än färja bokad tillbaka på måndagskvällen. Så vi får se vad vi hittar på!
 
En bild tagen förra lördagen under skördefesten:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Man kan inte alltid vara på topp

Idag kommer min kompis Malin hit och hälsar på från fastlandet. Jag är ju van med att bo med henne och träffas varje dag, så det har nog varit ganska tomt nu när jag flyttade till Mariehamn och hon blev kvar där. Så det ska bli roligt att träffas igen nu i några dagar. Hon startade hemifrån för en liten stund sedan, och vid sjutiden ungefär borde hon vara här. Så det blir en liten resa. 
 
Jag har kännt mig ganska trött och hängig nu i några dagar, hoppas jag inte blir sjuk. Har varit en ganska lat vecka, men ja, man kan inte alltid vara på topp. Förhoppningsvis blir det bättre nu när jag får lite sällskap av Malin. Synd med vädret bara, regnar det som idag känner man ju inte för att hitta på så mycket ute liksom. Nåja, säkert blir det bra. Och nu måste jag skärpa mig, lite kan jag ju städa och förbereda inför ikväll i alla fall.
 
Några bilder från en kvällspromenad:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm. 

Better to be the one who smiled

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En mindre trevlig morgon

Imorse vaknade jag lite innan sju av Markus väckarkocka som ringde. Inget konstigt med det, det vaknar jag av nästan varje morgon. Det som var mindre mysigt var att jag var mitt i en mardöm, en dröm där jag skulle överraska Markus med att köpa lite tårta, men han inte okade vänta på mig (det tog väldigt länge, det var sån oreda i butiken, och jag skulle egentligen bara vara borta någon minut och köpa en glass typ) och så fick jag så dåligt samvete och visste inte var jag skulle leta efter honom. Gick runt i stan, mötte en obehaglig man och allt kändes bara dåligt, jag var rädd och ledsen. Så blev jag då alltså väckt av väckarklockan, vänder mig mot Markus - och så var han inte där! Hade ingen aning var han var och hur länge han hade varit borta. Förra veckans fina väder hade också försvunnit, så nu när jag tittade ut möttes jag av en ordentlig höststorm med ösregn, blixtar och åska som fick fönstren att skallra. Inte så överdrivet mysigt. 
 
Markus hade stigit upp en liten stund innan väckarklockan ringde och var inte alls försvunnen. Drömmar är drömmar och hur obehagliga de än är så är de det bara drömmar. Och nej, vädret var verkligen inte mysigt, men inne i sängen under täcket var det både varmt och gosigt, speciellt efter att Markus kom tillbaka dit en stund så att jag fick berätta om min dröm och få lite tröst. Så efter det kändes det bättre. 
 
En bild jag tog förra veckan under en promenad:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

En dag fylld med hästar

Som jag nämnde igår så är det skördefest den här helgen, med en massa program, till exempel får man fara och besöka en massa gårdar här (kor, får, grönsaker mm), det är mycket närproducerad mat som serveras och allt möjligt annat program utspritt på hela Åland. Jag och Markus hade tänkt besöka lite ställen idag, men han blev så förkyld så han stannade hemma. Så jag kände inte heller för att fara runt så mycket ensam. 
 
Men ett ställe besökte jag, och var där i ungefär tre timmar - travbanan. Där hade de travlopp, rasuppvisningar, islandshästuppvisning, presentation av ridskolor, hopptävling och annat sånt. Jag tycker att hästar är så vackra djur och timmarna gick snabbt där med alla de fina hästarna och kameran runt halsen! Det kommer massor med bilder därifrån, men idag bjuder jag bara på ett första smakprov nu. Nu lagar vi pizza, och bara den är klar ska vi äta framför en film. Så det är min lördag. 
 
En bild från islandshästuppvisningen:
 
 Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Dagg och skördefest

Igår på förmiddagen skjutsade jag min syster till busstationen, det var så vackert ute med dimman, solskenet och daggen. Efter det var jag tvungen att fara hem och hämta kameran och sedan fara ut en sväng. Det mesta av dimman hade försvunnit, men det var ändå vackert med alla vattendroppar. 
 
En bild jag tog igår:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm. 
 
Idag har jag inte tänkt göra så väldigt mycket. Jag har ett brev jag ska posta, och så ska jag en sväng till posten och hämta ut ett paket. Tror inte jag orkar göra så mycket på slutarbetet idag, jag brukar ha fredagarna ledigt från det. Ikväll har jag inte heller tänkt göra så mycket, ibland är det så skönt att bara ta det lugnt. Skördefesten börjar idag och pågår under helgen, så imorgon tänkte jag och Markus fara och titta på lite av det som händer då. Jag har inte besökt skördefesten förut, så det ska bli spännande!

Tavlor

I tisdag hängde vi äntligen upp tavlor ovanför soffan. Vi hade pratat om det ett tag, köpte ramar från Ikea för någon vecka sedan och fick förra veckan bilderna jag hade beställt från Ifolor. Bilderna är A4:or, och tavlorna A3:or och alla bilderna är tagna av mig. Jag älskar ju blommor och färger, så jag ville ha något sådant. Efter att ha letat igenom alla mina bilder, redigerat några förslag och sedan pratat lite med Markus kom vi fram till de här tre. 
 
Så här ser det ut i vårt vardagsrum nu:
 
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm och Nikkor 18-55mm.
 
Vad tycker ni om resultatet? :)

Närbilder på en fluga

Jag har haft fullt upp i några dagar, men nu börjar det lugna sig igen. Helgen hade sina roliga stunder, men också sina sämre stunder. Men det var roligt att träffa lite släktingar och att vara lite i Pargas igen. I måndags kom äntligen tv-bordet vi hade beställt från Mio också, det tog ju bara ungefär en och en halv månad att få det. Var inte det lättaste heller att bygga ihop det. Men igår fick vi det på plats, allt skräp utfört och så så hängde vi upp några tavlor ovanför soffan. Så nu börjar vi ha det mesta klart här i lägenheten tror jag! Det blev riktigt fint tycker jag, bilder kommer säkert så småningom. 
 
Tills dess får ni tre bilder på en fluga:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Man skulle nästan kunna tro att jag älskar att åka färjor..

Idag ska jag försöka få lite allt möjligt gjort, bland annat ska jag lämna in lite studiestödspapper, skicka lite mejl och ansökningar, skriva på slutabetet, vattna blommor, packa och tvätta håret så att jag och Markus ikväll kan fara till Brändö och sedan imorgon vidare till fastlandet med mina föräldra. Min moster fyller 60 så vi ska fira henne på lördagskvällen, och så ska vi träffa lite andra släktingar och sova över vid min morbrors familjs stuga i Pargas. På söndagen kommer vi tillbaka, först till Brändö och senare på kvällen till Mariehamn. Så vi åker ett antal färjor i helgen. 
 
En ganska nyredigerad version av en lite äldre bild på grund av brist på mer passande bilder:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm. 
 
 

Slutabetet

Jag borde ha fått min examen i våras, men eftersom jag kom på ämne så sent till slutarbetet så gick det sådär. Så jag bestämde istället att försöka få slutarbetet klart så att jag kan examineras nu till julen. Orkade inte skriva alls under sommaren, jobbade och sen ville jag njuta av lite sommarlov. Det har varit så mycket de senaste sommrarna med sommarjobb, praktik och sommarkurser, så nu ville jag bara ta det lugnt. Men när augusti övergick i september fick jag erkänna att sommaren började vara slut så då var det väl bara att börja skriva igen. Gick lite trögt efter ett halvårs paus kan jag säga. Men nu har jag i alla fall kommit igång igen, så det känns skönt! 
 
Jag skriver om hälsoeffekter av att ha krukväxter i hemmet, så jag hittade till slut ett ämne som intresserade mig. Så det känns bra ändå att jag får examen lite senare än planerat, hellre det än att jag skulle ha valt ett ämne jag var totalt ointresserad av. Går inte alltid jättemycket framåt, men gör jag lite varje dag så är jag nöjd åtminstone.
 
Mitt skrivbord:
 
 Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Until you fall in love.

Jag tycker att kärlek både kan vara en av de vackraste sakerna och en av de jobbigaste sakerna som finns. Finns det något finare än att älska och bli älskad tillbaka? Att få vara "vi" med någon, någon som man delar allt med? Men det är samtidigt så svårt, man blir så utsatt. Utsatt för vad någon annan tänker och tycker. Jag som får panik av att inte ha kontroll, jag som inte vill släppa in någon längst in. Vill ju hålla på avstånd, men vill ändå ha en del av allt det fina kärleken ger. Fortfarande efter lite mer än ett års förhållande kan jag tycka att det är jobbigt och svårt, svårt att vara så utsatt. Men jag tänker ta risken, det får bära eller brista helt enkelt.
 
En bild jag tog i somras: 

Nikon D3100 Och Nikkor 18-55mm.

Redigerar blombilder

Den senaste tiden har jag äntligen fått tillbaka lite av min fotolust, inte som förut, men lite i alla fall. Så det känns bra. Jag har också äntligen fått photoshop installerat på min nya dator (som jag bara har haft i snart ett år, det går snabbt här). Så nu kan jag redigera bilder någorlunda snabbt och lätt, så det är roligt!
 
Jag har tagit en massa bilder på hur vi bor nu, så de visar jag kanske någon dag. Fram tills dess får ni nöja er med en bild på en nejlika som vi har i en vas bredvid tv:n, bilden är fotograferad i måndags. Vi ska hänga upp tavlor bakom soffan med några blombilder, så jag har hållit på med att gå igenom och redigera lite alternativ jag har. Så sånt håller jag på med nu.
 
En härlig rosavit nejlika:
 
Nikon D3100 Och Micro Nikkor 40mm.

RSS 2.0