Forneldarnas natt

Det var ju forneldarnas natt i lördags. Jag brukar vanligtvis inte fira det så mycket, men Mariehamns stad ordnade ett ordentligt musikfyverkeri vid vattnet då på kvällen och det var ju jag och Markus tvungna att fara och titta på! Under dagen var vi dessutom både ut och åt en mysig lunch på ett café, och så var vi och gick på en liten vandringsstig i skogen. En helt okej lördag för min del alltså! 
 
Några bilder från dagen:
 


Mobilblogga?

Jag har ganska länge nu varit inne i en period där jag inte har fotat så mycket (men jag har börjat lite mer igen nu den senaste tiden), och inte heller orkat sitta framför datorn så ofta, varken för att redigera bilder eller blogga. Men jag skulle ju gärna blogga mer än jag nu gör, men jag känner att jag vill prioritera tiden annorlunda nu när  jag jobbar heltid. Så jag började fundera igen på att ge det här med mobilbloggning en chans igen. Inte lika fina bilder kanske, men bättre än ingenting tycker jag! 
 
Två bilder från Brändö :
 


Satt och lekte lite i Photoshop

Jag har ju Photoshop Elements, som är den enklaste och billigaste versionen av Photoshop. Men egentligen använder jag aldrig själva Photoshop, utan jag brukar bara använda Camera Raw-programmet som man fick med i programmet, det som man använder för lättare justeringar av RAW-bilder och sedan konvertering till jpg.Så jag är ganska dålig på Photoshop om jag ska vara ärlig. Har gått en kurs, men glömde det mesta lika snabbt igen.
 
På ett sätt tycker jag att bildredigering är roligt, det är otroligt hur man kan förbättra och göra om sina bilder, men jag har insett att jag inte riktigt har varken tålamodet eller tiden för att hålla på med det. Inte heller kunskapen om jag ska vara ärlig. Jag tycker nog att själva fotograferandet är roligast. Nu ikväll satt jag i alla fall en stund och tittade och prövade de olika alternativen i menyerna, bilden nedan som jag tog en kväll för någon vecka sedan fick bli min provkanin. Resultatet blev inte något extra, men kan lika bra visa den så inte bloggen står tom!
 
En sommarkväll på Järsö:
 
Nikon D3100 och Sigma 17-50mm.

Noshörningar

Så fina djur! <3 Stora och tunga, men ändå vackra och snabba. Jag vet inte riktigt vad det är med noshörningar, men jag har alltid tyckt att de är både fina och fascinerande.
 
Bilder tagna vid Kolmården:
 
Nikon D3100 och Tamron Macro 90mm. 

En vacker näckros

Suck vilket väder det har varit idag. Eller hela sommaren egentligen, men speciellt idag. När jag kom på jobb imorse tog jag på shorts och linne och en massa solsalva, solen gassade ju och det var redan varmt. Mitt på dagen kom det några små skurar och blev kallare, jag bytte till långbyxor och tog med en regntät jacka. Passligt till kaffepausen började det ösregna och då var det bara att byta till regnbyxor och regnjacka, men med shorts under, det var ju ändå ganska varmt. Ungefär så har min arbetsdag sett ut. Det jobbigaste är inte regnet och så i sig, men det är ju så svårt att veta vad man ska ha på sig!
 
En bild på en näckros jag såg i helgen:
 
Nikon D3100 och Tamron Macro 90mm.

Utflykt till Getabergen

I lördags var jag och Markus på utflykt till Getabergen där det finns flera olika vandringsstigar. Det är Ålands högsta punkt och i området finns dessutom en grotta och stenåkrar. Det blev en promenad på åtminstone fem kilometer där man gick både neråt och uppåt i berg och skog, väldigt mysigt men också tungt för mina otränade ben. Vi hade lite svårt att hitta alla pilar man skulle följa, så vi kan ha gått lite extra bara för att vi tappade bort oss så mycket. Nåja, det var en rolig utflykt i alla fall, och solen sken ju för en gångs skull!
 
En bild från när vi åt picknick när vi hade kommit halvvägs:
 
 Nikon D3100 och Mikro Nikkor 40mm.

RSS 2.0