Tips: Julplanteringar

Idag tänkte jag tipsa om några saker att tänka på när man gör julplanteringar. Planteringarna kan vara stora eller små, enkla eller med massor med "extra". Det är ju en smaksak tycker jag. Men de flesta av oss är väl i alla fall eniga om att det inte är speciellt fint att bara ställa fram sin lilla hyacint på bordet i sin plastkruka?
 
Här är två bilder på en plantering jag gjorde tidigare i veckan: 
 
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.
 
I den här planteringen har jag tre hyacinter, lite små tujakvistar jag klippte från en tuja på balkongen, en lång ranka från en murgröna vi har här i lägenheten och några små dekorationssvampar och ett hjärta jag hittade i ett skåp. Allt i en kruka jag hittade tom här hemma. Man tar vad man har, liksom. 
 
Ett tips jag tänkte ge er handlar om murgrönan och hur man ska få den att hållas fin länge. Den behöver ju vatten, men det är svårt att få plats med en vas eller så i krukan. Det är ju inte heller bra om hyacinterna står allt för blött. Men en sak jag hittade hemma som rymdes perfekt var ett snapsglas! Lagom höjd och lagom smalt, så det gick att klämma ner det med hyacinterna bara man tog bort plastkrukorna på dem. 
 
En annan sak att tänka på: Använder man mossa, tujakvistar, lingonris eller annat sånt som inte står i vatten så kan det vara bra att ha en sprejflaska som man sprejar lite vatten på dem med nu och då, så håller de sig fina längre! 
 
Brukar ni göra egna julplanteringar? Vad är era bästa tips? 

Kommentarer
Postat av: Pauline Hurtig

vad fin :)

Svar: Tack! :)
Saras Fotoblogg

2015-12-13 @ 21:04:22
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Åh så fint! Har faktiskt aldrig gjort en julplantering, haha :)

Svar: Tack! :) Haha, jag som alltid har älskat blommor och att pyssla har gjort en del i mina dagar, men tyngd på att använda det man har hemma/hittar ute och så gör man sitt bästa av det :)
Saras Fotoblogg

2015-12-16 @ 19:29:48
URL: http://spontan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0