Glad midsommar!

Nikon D3100 och Nikkor 18-55. Alla bilderna är fotade av Malin midsommaren 2012. 

Midsommaren 2012 och 2013

De här bilderna är från midsommaren 2012 och 2013. 2012 firade jag midsommaren i Kimito med min älskade vän Malin och några andra därifrån. Året efter i Österbotten med några av mina bästa klasskompisar, Malin och Martina, och en hop av deras vänner och bekanta. Inte bara människor jag kom överens med och tyckte om. Men några av mina bästa vänner jag någonsin har haft. Har haft. Midosmmaren 2014 blev med helt andra människor, samma som det här året. Min pojkväns kompisar och bekanta. Det är okej, det spelar inte så stor roll för mig vad jag gör på midsommaren. Men resten av året. Jag nu på Åland, de andra utspridda i Ekenäs, Österbotten, Esbo. Mina vänner som jag aldrig ser längre. Alla har så fullt upp, alla bor så långt borta. Allt var inte bättre förr, men vissa saker var det. 


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Vita blommor

Dagarna går, nu är vi redan i mitten av juni. Jag jobbar ju som trädgårdsarbetare begravningsplatsen. Jag trivs bra med att vara ute. Det är ganska lugnt och skönt, ganska fritt liksom. Och jag tycker ju om trädgårdsarbete. En del som också ingår är att vara med på begravningarna, tända ljus, ringa i klockan, se att allt går bra, leda kistan och följet till graven osv. I fredags var jag första gången helt själv och skötte det, och i lördags var jag med på två begravningar. Lite nervöst och så, men allt gick bra. Så nu borde jag klara det också. 
 
Vi ska fira midsommaren på fastlandet, vid en stuga utanför Ekenäs. Så på torsdag bär det av ditåt, det blir en lite kortare vecka den här veckan. Midsommar har aldrig varit så speciellt för mig, det är alltid kallare än man skulle önska och människor dricker ofta mer än jag tycker om. Men känns bra att fara till fastlandet ändå och träffa min fammo och Markus släkt som vi inte ser så ofta. 
 
Två bilder tagna för någon vecka sedan:
 
Nikon D3100 och Tamron 90mm Makro. 

Abstrakta träd

Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

A lifetime

Nikon D3100 och Tamron 90mm Makro.

FM i dressyr

Nu får några veckor sedan var det FM i dressyr här på Åland. Det höll på fredag till söndag, men jag och Markus var hem till Brändö den helgen. Men vi kom tillbaka till Mariehamn passligt för att hinna se sista klassen. Den klassen hörde inte till själva FM, utan det var en lite lättare klass där också flera från Åland deltog. Det var inget inträde och det är alltid roligt att se på lite hästar tycker jag, så vi for dit i någon timme och tittade och fotade lite. Tänkte inte berätta så mycket mer eller visa så många bilder, men en bild kan jag bjuda på så ni får lite variation bland alla blombilderna! 
 
En av deltagarna:
 
Nikon D3100 och Tamron 90mm. 

Tulpaner i kvällsljuset

I helgen var vädret ganska mulet och tråkigt, men det var en lugn och skön helg ändå. Mamma och pappa var till Sverige och hämtade hem båda mina systrar, Fanny stannar här i Mariehamn den här veckan på inskolning på sitt nya jobb. På söndagen trotsade vi vädret och var ut på en liten picknick, mysigt men blåsigt! Bilder kommer kanske en annan dag. Nu har jag också bilen på verkstad, så tar mig fram med cykel. Men får förhoppningsvis hämta hem den i slutet av veckan. Annars har det inte hänt så mycket. Jag jobbar mest bara. Jag har fotat en hel del också, men det tar sin lilla tid innan ni får se något. 
 
Två bilder på vackra tulpaner i kvällsljuset jag tog för ett tag sedan:
 
Nikon D3100 och Tamron 90mm Makro. 

Två bilder från ikväll

Nu på kvällen var jag och Markus ut på en liten promenad och så gick vi också till Lilla Holmen. Det var så fint med allt det gröna, stranden, alla djuren och deras ungar. Så jag ångrar inte att vi gick dit, men jag ångrar lite att jag inte tog med kameran. Men ja, det får bli ett nytt besök snart! 

Två mobilbilder :


Adam och Eva

Tre bilder jag tog förra helgen när jag var hemma på Brändö. Orkidéerna Adam och Eva blommade så fint på backen bakom vår gård, så jag var ju tvungen att fara dit och ta några bilder på dem. 
 
 
Nikon D3100 och Tamron 90mm Macro. 

RSS 2.0