Engelsk pelargon

Jag har alltid tyckt att pelargoner är ganska tråkiga, de känns så vanliga liksom. Men ju äldre jag blir desto mer ser jag charmen i de här gamla klassiska blommorna. De finns ju i så väldigt många färger och former, och både doftpelargoner och hängpelargoner dessutom. En pelagon jag har fastnat lite extra för är den engelska pelargonen med sina stora och färggranna blommor. Tyvärr är jag inte så bra på att ta hand om dem, så de dör oftast under vintern. Nåja, de är fina så länge de varar. 
 
Några bilder på en engelsk pelargon som nu står i sovrummet:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Vilken är din favoritblomma? :)

Två bilder jag tog igår

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Det är så härligt att se hur det växter

Ute regnar och blåser det idag, men inne är det vår. På skrivbordet har jag en kruka påskgräs som jag sådde för ungfär en vecka sedan, och så har jag sju små plantor chili som jag sådde elfte mars. Det tar ju så länge för paprika och chili innan de har mogna frukter, så det är bäst att så i tid. 
 
Föutom det så har jag också lite smörgåskrasse som växter på en hylla i vardagsrummet, och flera buketter med tulpaner (som jag fick ta hem från jobbet, de skulle ha slängts annars). Så fast man blir lite ledsen när man tittar ut på det tråkiga vädret, så är det ändå ganska mysigt att sitta inne idag. Sitta och se på alla växterna som jag älskar. 
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Det vackra i det lilla

Jag har inte varit speciellt intresserad av inredning förut, men nu efter att jag och Markus flyttade ihop i en egen lägenhet (som inte är en studiebostad) så har det ändrats ganska mycket. Jag har också slarvat väldigt mycket med städningen förut och så, men nu tycker jag om att ha det fint runt omkring mig. Det jag tycker mest om är ljus och blommor. 
 
Det behöver inte vara så stora saker för att göra hemmet fint tycker jag, jag tycker om att se det vackra i det lilla. En av de platserna jag ändrar om oftast är matbordet. Där älskar jag att ha olika ljus, olika krukväxter eller snittblommor, fina frukter i en skål eller något annat. Så får det vara så en vecka, sen ändrar jag om lite igen. 
 
Så här kan det till exempel se ut:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm. 
 
Tycker du om inredning, och vad tycker du i så fall att är roligast? :)

My life

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Härliga tulpaner och annat vårigt

Det är så härligt ute nu, när vårblommorna har börjat sticka upp här och var och solen skiner oftare. Det har kanske inte varit en så lång och kall vinter, men det har varit väldigt mörkt under en lång tid, så det är så skönt nu när det är ljusare igen! 
 
Igår köpte jag lite vårlökar till balkongen, så det har jag planterat och pysslat med lite idag. Jag köpte också såjord och lite frön, så någon dag ska jag så dem också. Nu har vi också en härlig bukett med tulpaner på matbordet, man blir så glad av alla färgerna! Jag har aldrig tyckt något extra om just tulpaner, men nu har jag nog insett att det kan vara väldigt vackert, speciellt om man blandar med lite blåbärsris. Synd bara att de inte håller så länge när vi har det så varmt här inne. Nåja, det är bara att njuta så länge de varar!
 
Några bilder på tulpanerna:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

RSS 2.0