Lite trött och sliten - men glad!

Nu börjar det vara slut på den här helgen. Jag har hunnit jobba lite extra, träffa en kompis som jag inte sett på ett år, plantera och så på balkongen, storhandla och laga mat, tvätta kläder, ha myskväll och promenera. Jag har inte hunnit vila så mycket som jag skulle ha velat, men så är det ibland. Men det har ändå varit en bra helg.
 
På fredagskvällen var jag och Markus ut och gick i det fina vädret, och det är under den promenaden som bilden nedan är tagen. Ser lite trött och sliten ut, men det var så vackert med häggen som blommade så bjuder på bilden ändå! 
 
Nikon D3100 och Tamron 90mm Macro, fotad av Markus.

En helg på Brändö

Nu är vi på väg tillbaka till Mariehamn efter en helg på Brändö. Det var en både mysig och intensvi helg, vi umgicks med mina föräldrar och en av deras bekanta, grillade, planterade i växthuset, skaffade sommarblommor till vår balkong, gosade och skötte djuren och lite allt möjligt annat. Jag fotade också en hel del, men de bilderna får ni se en annan gång. Nu tar jag också med min cykel till Mariehamn, så nu ska jag försöka börja cykla till jobbet!
 
En bild från en promenad i torsdags:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Närbild på en lilja

Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Hur många växter ryms det i en två:a?

Jag älskar växter, om någon har råkat missa det. Jag tycker att de gör hemmet så mycket mysigare och finare och har en tendens att tycka att man inte kan ha för många växter. Men hur många växter ryms egentligen i en två:a? Här tänkte jag bjuda med er på en liten rundtur så får ni se hur det ser ut hos oss!
 
Mitt skrivbord:
 
En liten våreld, en engelsk pelargon, en kruka med nysådd slingerkrasse, en litchiplanta, två krukor med chili och en citronfikus.
 
Bokhyllan i vardagsrummet:
 
Sammetskornettblomma, hartassormbunke, flasklilja och cambriaorkidé.
 
På varsin sida av tv:n:
 
Bambuskott, krukros och en stor calathea. 
 
Förutom de här har vi ju förstås en hel massa andra växter, både små plantor och ganska stora träd. Både sådana jag har haft i flera år, och sådana som vi byter ut allt eftersom att de börjar se tråkiga ut. Nu till sommaren ökar det ju också lite eftersom jag har plantor inne som snart ska flytta ut på balkongen, och så har jag ju dessutom färdigt lite vårblommor ute. 
 
Vet inte ens själv hur många blommor vi riktigt har, men nu efter att ha gått ett varv i lägenheten har jag svaret. Inne har vi nu 31 krukor med plantor/blommor, och räknar jag med dem på balkongen så kommer vi upp i 37 stycken krukor. Plus bambuskottet, eternellerna och en lilja som står i vas. Så åtminstone så många växter får vi plats med i vår två:a.
 
Hur många växter har du där du bor?
 

En härlig helt ledig helg

Den här helgen har jag varit helt ledig. Första helgen på nästan två månader som jag är det. Jag har ju jobbat i blombutik, och också efter att jag slutade där så hjälpte jag till en stund på lördagarna. Förra helgen tex så jobbade jag där i ungefär två timmar på lördagen, så inga långa dagar, men ändå så att man måste stiga upp, förbereda sig och fara dit. Istället för att ta en lång sovmorgon och njuta av en helt ledig lördag. 
 
Men den här helgen har jag varit helt ledig. Latat mig hemma, storhandlat, lagat mat, sett på serier, varit ute och gått, fotograferat, tvättat kläder, myst, njutit. Så det har varit en härlig helg! 
 
En bild tagen för ca två veckor sedan:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

En veckas skönhet

Nu blommar de japanska körsbären för fullt här i Mariehamn. Ungerfär en vecka, sedan är det över för det här året. De blommar verkligen inte länge, men man får passa på att njuta desto mer istället bara. 
 
En bild jag tog idag:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Min nya arbetsplats

Än så länge känns allt bra. Och det är väldigt vackert med alla blommorna just nu. 
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm. 

En brun viol

Det är ju ganska sällan man ser bruna blommor, det är kanske inte en så tilltalande färg. På bilden nedan är det en viol, antagligen en korsning mellan en gul och en lila sort (som självsådde sig i vår rabatt och blev brun).
 
Vad tycker ni, är den fin? 
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm. 

RSS 2.0