Älska, respektera, förlåta och bekräfta

Föreläsningen med Mia Törnblom igår var väldigt bra. Mia jobbar efter en svår uppväxt med droger och hemlöshet nu som föreläsare och författare. Det hon brinner för är självkänsla, kommunikation, ledarskap och konflikthantering. Bland annat. För ganska länge sedan läste jag två av hennes böcker om självkänsla, och när jag nu sedan fick höra att hon skulle föreläsa i Mariehamn så ville jag ju självklart delta! 
 
Föreläsningen var utsåld, vi var 600 ivriga lyssnare. Och Mia var verkligen rolig att lyssna på! Mycket roliga exempel från verkligheten, fakta och också övningar att göra hemma för att stärka sin självkänsla. Vi är ju oftast bra på att älska, respektera, förlåta och bekräfta andra. Men mot oss själva är vi mycket hårdare. Som om vi själva inte skulle behöva respekt och bekräftelse! 
 
En av Mias övningar var att associera bra saker med en viss gest, typ som fotbollsspelare som gör en volt efter att de har gjort mål. Vi kanske inte borde göra en volt, men för att hjärnan ska komma ihåg en bra känsla är det bra att förstärka den med en rörelse, för att "fira" liksom. Istället för att bara fokusera på allt man misslyckas med - de sakerna borde man ju bara lära sig av och sedan gå vidare, inte älta hur länge som helst. En annan av hennes övningar var att säga till någon att den är vacker/duktig/smart/osv/osv, MEN sätta punkt efter det. Utan att alls blanda in sig själv, jämföra med sig själv, trycka ner sig själv. Hon tycker också att det är viktigt att säga bra saker om sig själv, att skryta lite ibland. Stå framför spegeln och säg några snälla saker - gärna varje kväll! 
 
Så nu skulle jag gärna vilja att ni också övar er lite. För man får ju ingen kaka av att läsa en kokbok, lika lite som man får bra självkänsla genom att läsa om det. Det som gäller är att TRÄNA. Så kan ni kommentera MINST EN BRA SAK om er själva? Utan att jämföra eller trycka ner. 
 
Jag kan börja med att berätta att jag är smart.
 
En några år gammal bild på mig jag tyckte passade inlägget:
 
 Nikon D3100 och Nikkor 55-300 mm, fotad med stativ och fjärrutlösare.

Kommentarer
Postat av: linah

va vacker du är!

Svar: Tusen tack snälla du! <3
Saras Fotoblogg

2015-11-10 @ 22:44:36
URL: http://nouw.com/linaheve
Postat av: Veiken

Jag har också lyssnat på Mia Törnblom och hon är verkligen bra!
Jag är rätt bra på att säga nej om det behövs! ;)

Svar: Ja hon var verkligen rolig och inspirerande! Alla borde lyssna på henne någon gång tycker jag :) Tack för att du är med och övar på att skryta!
Saras Fotoblogg

2015-11-11 @ 19:10:19
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Jessica Högberg

vilken fin bild!! Mia Törnblom är grym! Jag är bra på att vara kompis, jag är snäll, jag är otroligt duktig på att hålla min vikt (nu för tiden)... Träna i spegeln funkar verkligen!

Svar: Tack! :) Ja det är hon verkligen! Tack för att du är med och skryter lite om dig själv. Och du har rätt, det hjälper nog att öva! :)
Saras Fotoblogg

2015-11-12 @ 13:26:23
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Jasmine

En så väldigt fin bild på dig!

Jag är bra på att ge komplimanger till personer i min omgivning. :)

(Sent) Svar: Tack, vad roligt att du gillade mitt handgjorda kort!
Ja, de som gillar halloween är verkligen duktiga på att skapa den rätta karaktären och känslan.
Jag kan tänka mig att kyrkogårdarna var fina under Alla helgons -helgen.

Kram

Svar: Tack snälla du för dina fina ord!Kram
Saras Fotoblogg

2015-11-14 @ 00:14:09
URL: http://rosanatt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0