<3

Mitt inlägg från förra veckan - det om att berätta saker som kan uppfattas som "skryt" - fick ganska bra respons av er, där de flesta tyckte att man såklart ska kunna berätta saker som man är stolt över. Tack! Så nu vill jag dela med mig av det. Förhoppningsvis kan jag också inspirera någon.
 
Jag har skaffat ett fadderbarn!! Jag har länge känt att jag har velat hjälpa någon. Man kan ju alltid ge pengar till välgörenhet (som alltid är bra och jag hoppas alla hjälper till om de bara kan!), men jag kände ändå att jag ville något mer. Jag ville se att mina pengar gör skillnad för en människa som faktiskt behöver det, kunna få följa den individen och se hur man påverkar hens liv. Skapa ett band mellan oss liksom. Förstår ni?
 
Mitt fadderbarn skaffade jag via SOS barnbyar, de har kontor i många olika länder och har barnbyar utspridda i hela världen. Man betalar en viss summa varje månad till fadderbarnet och man betalar antingen tills fadderbarnet blir myndigt och startar ett självständigt liv, eller tills man själv av någon orsak känner att man vill avbryta fadderskapet (finns alltså ingen bindningstid). Man får brev från barnbyn två gånger per år med information om vad som händer i byn, hur det är med fadderbarnet och annat liknande, man får också ett foto av barnet. Själv kan man också skriva brev till barnet, tex födelsedagshälsningar, och också hälsa på i byn, men allt sånt är frivilligt. 
 
Jag förstår att alla inte har den ekonomiska situationen att de kan göra sånt här, men OM man har möjlighet så tycker jag man ska! Det är inte en så stor summa egentligen (inte om man tänker på allt annat man slösar pengar på..) och det känns så bra att kunna hjälpa någon. Jag ångrar det inte en sekund och är glad att jag äntligen gjorde det! 
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Kommentarer
Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Åh så bra, heja dig!

Svar: Tack! :D
Saras Fotoblogg

2015-10-13 @ 11:17:38
URL: http://spontan.blogg.se
Postat av: Malin

Bra gjort!:D

Svar: Tack! :D
Saras Fotoblogg

2015-10-13 @ 20:28:05
Postat av: ebba

åh så roligt & bra gjort!
svar: ja men eller hur :) kram

Svar: Tack! Ja det känns riktigt roligt och bra tycker jag :D Kram
Saras Fotoblogg

2015-10-13 @ 21:22:02
URL: http://nouw.com/ebbafridstrom
Postat av: Jasmine

Vilken fin bild! Motivet passar bra för att beskriva din handling. Fint av dig att bidra på ditt sätt. :)

Svar: Tack för dina ord. <3

Kram

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det. Ja, det känns bra att hjälpa någon som jag vet att behöver det och som jag dessutom får möjligheten att följa i livet :)
Kram
Saras Fotoblogg

2015-10-14 @ 21:49:40
URL: http://rosanatt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0