Får jag berätta - eller skryter jag bara?

Jag har funderat ganska mycket på en sak nu den senaste tiden. För inte så länge sedan gjorde jag en sak som jag aldrig har gjort förut, något som känns bra och som jag är stolt över. Som jag skulle vilja berätta för alla för att inspirera dem att göra detsamma. Men samtidigt gör jag inte det. Varför?
 
Jag vet inte vad er första tanke är nu, vad ni tror att det handlar om. Man kan ju ha de här känslorna om flera olika saker, saker som man är stolt över och som kanske skulle kunna inspirera andra - men som man samtidigt kanske inte vill berätta om för man vill inte upplevas som skrytsam. Ett exempel kan vara välgörenhet. Många som ger pengar till välgörenhet och som sedan är väldigt öppna med det kan få höra att de bara gör det för uppmärksamheten, bara berättar för att skryta. För skulle de vara goda människor "på riktigt" så skulle de inte behöva berätta det, det skulle räcka att de själva vet att de har gjort en insats för någon som behöver det. Det kan jag tycka att är sant till viss del. Men samtidigt - att människor är öppna om att de hjälper till, tror ni inte att det också kan inspirera andra? Få andra att också hjälpa till? 
 
Jag fick höra en kommentar som löd ungefär så att "man ju inte behöver berätta för alla för då skryter man ju bara". Den var absolut inte illa menad. Men som med allt annat så fastnar jag, tänker och analyser allt i minsta detalj och fick för mig att jag inte borde berätta till någon. Jag är väldigt stolt över vad jag gjort och gör - men i oro för att skryta så låter jag helt bli att berätta. Även om det skulle kunna inspirera andra. Det är ju så dumt egentligen.
 
En gammal bild på mig:
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm. 
 
Hur tänker ni? Får jag berätta, eller skryter jag bara?

Kommentarer
Postat av: Malin

Du får nog berätta :D :D
Troooor att jag vet vad det handlar om :)

Svar: Tack för din åsikt! Haha, du och Markus var DE ENDA jag berättade för! Men nu har jag valt att dela med mig med förhoppning att kunna inspirera andra! :)
Saras Fotoblogg

2015-10-05 @ 20:01:22
Postat av: Skogsraah ☾

Det är så typiskt svenskt det här med att man inte får skryta. Har du gjort något bra, något du är stolt över, vad som helst är det väl klart du får berätta det!! Missunsamma människor alltså. Förstår mig inte på det...

Svar: Tack för din åsikt! Du har en poäng i det du skriver, och jag valde också att berätta i ett inlägg. Jag gör det ju inte för att skryta, utan jag hoppas ju på att kanske kunna inspirera någon människa! :)
Saras Fotoblogg

2015-10-05 @ 20:03:43
URL: http://skogsraah.se
Postat av: OLIVIA

Det är en svår balansgång det där...

Svar: Tack för din kommentar! Jag håller med, det kan ofta vara så. Men jag valde i all afall att berätta - och det känns bra!
Saras Fotoblogg

2015-10-05 @ 20:18:49
URL: http://www.kaffedrickare.blogg.se
Postat av: N

Så svårt det där då många ser det man säger som skryt.. Jag tycker absolut man ska få berätta

Svar: Tack för din åsikt! Så känner jag med, men jag valde att följa mitt hjärta och berätta - jag vill ju kunna inspirera andra att göra samma sak! Kram
Saras Fotoblogg

2015-10-05 @ 20:36:12
URL: http://nouw.com/nathaliemaria
Postat av: Nora Bååth

Klart man ska få berätta och vara stolt över sig själv :D

Svar: Tack för din åsikt!
Saras Fotoblogg

2015-10-05 @ 21:50:20
URL: http://norabaath.vione.se
Postat av: Jessica Högberg

Tycker verkligen du ska berätta. Om någon tycker att du skryter är det deras problem tycker jag. Vi måste krossa jantelagen!!

Svar: Tack för din åsikt! Ja det har du rätt i, man ska inte bry sig så mycket om vad andra tycker :)
Saras Fotoblogg

2015-10-06 @ 09:40:22
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Jag tycker absolut att man både får berätta och skryta lite. Har man gjort något man är stolt över eller köpt något som man är stolt över så ska man få vara stolt över det och skryta lite. Så länge man inte trycker ned andra i sitt skrytande. Vi måste bli bättre på att ta plats! :)

Svar: Tack för din åsikt! Jag håller med om det du säger, många är verkligen dåliga på att ta plats - även om de skulle förtjäna platsen många gånger om! Jag valde i alla fall att berätta i ett inlägg, och det känns bra :) Kram!
Saras Fotoblogg

2015-10-06 @ 11:43:00
URL: http://evahle.se
Postat av: Cassandra Haraldsson

Tycker absolut att du ska berätta! Kan förstå dig, för ibland känns det som man inte kan prata om saker utan att vissa tar det som att man skryter, men egentligen tycker jag att man ska göra det. Har man gjort bra ifrån sig så tillåts det :D

Svar: Tack för din kommentar och din åsikt! Jag håller helt med dig, och jag har också berättat nu i ett inlägg vad det handlade om. Tycker människor att jag skryter får det väl vara så, jag vill ju mest bara inspirera andra människor till att också göra gott :) Kram!
Saras Fotoblogg

2015-10-06 @ 11:49:06
URL: http://sensor.blogg.se/
Postat av: linah

jag tycker att du ska berätta!! <3

Svar: Tack för din åsikt! Nu har jag berättat i bloggen vad det handlade om :)
Saras Fotoblogg

Postat av: Jasmine

En så väldigt fin bild på dig!

Jag kan förstå oron som du uttrycker, samtidigt tycker jag att man kan berätta om sina bragder och triumfer likaväl som att berätta om sina mindre bra val i livet. Go for it! :)

Svar: Tack så mycket för din kommentar. Kygo är en favorit också för mig och jag kan hålla med om att "Nothing left" är skön att lyssna på.

Önskar dig en mysig kväll.
Kram

Svar: Tack, det är roligt att höra!
Tack för din åsikt, och jag håller med om det du skriver! Det känns tråkigt att man inte ska kunna berätta saker bara för att man inte vill uppfattas som skrytsam. Bäst är väl helt enkelt att berätta lite av allt :)
Tack, desamma!
Kram
Saras Fotoblogg

2015-10-07 @ 16:02:53
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: evelinaeleonora.blogg.se

Äsch. Om det är någon som tycker du skryter.. what ever.. du är stolt över något och att du vill visa det är ju inget fel? Man måste få skryta lite då och då. Jag hör gärna på dina skryt. Ha en bra kväll!

Svar: Tack för din åsikt! Jag håller med dig, klart man borde få berätta om man vill :) Skrev ett inlägg om det häromdagen ifall du vill läsa vad jag hade att berätta :D
Saras Fotoblogg

2015-10-18 @ 20:55:51
URL: http://evelinaeleonora.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0