Varför kött är värre än socker

I mitt inlägg här om dagen där jag skrev att rött kött orsakar cancer fick jag några kommentarer om att socker är värre än kött. Och jag kände att jag ville ge ett litet svar på tal om det.
 
Först och främst, jo jag håller med om att socker på individnivå kan vara farligare - kanske till och med mycket farligare - än kött. MEN (och nu vill jag inte att någon ska ta åt sig på fel sätt), jag bryr mig faktiskt inte ett dugg om dig som individ, vad du väljer att göra med ditt liv. Vill du röka och riskera lungcancer - varsågod. Vill du äta socker tills du dör - varsågod. Vill du äta konstiga tillsatsämnen - varsågod. Det är inte dig jag tänker på, det är inte du som är den viktigaste. Skillnaden enligt mig mellan att äta kött och att äta socker är att köttkonsumtionen skadar också andra än dig själv. Visst, sockerplantagen orsakar antagligen indirekt att djurarter trängs undan, djur dör och naturen förstörs. Men köttkonsumtionen orsakar FÖRUTOM DET HÄR att djur direkt dör. 
 
I USA dödas varje år 9 miljarder kor, grisar, hönor och andra landlevande djur för att bli mat. I hela världen är det över 70 miljarder djur som dödas årligen (mer än 6 miljoner/timme). Då är inte fiskarna medräknade heller, eftersom de dödas i sådana enorma antal så de räknas i ton iställer för i antalet individer. (Källa.) 
 
Köttkonsumtionen skadar alltså direkt ett enormt antal djur, det skadar indirekt andra djur, naturen och planeten och sedan är det antagligen inte ens speciellt hälsosamt för dig. Men hur hälsosamt du äter bryr jag mig faktiskt inte om, jag tycker att det är lite viktigare hur planeten mår. Och så det ser ut just nu är det faktiskt kött- och mejeriproduktskonsumtionen som är det största miljöhotet, vill du veta mera rekommenderar jag filmen Cowspiracy. Så därför tycker jag att det är farligare att äta kött än att äta socker. 

Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Ha ha, men rubriken på den förra var "kött orsakar cancer" och då tror jag socker är farligare=) Jo, många djur dör när vi äter kött...

Svar: Det har du rätt i, men en rubrik är bara en liten del av en text ;) Och jag tycker att djuren, miljön och planeten är viktigast, att WHO sedan ännu kom med en sådan nyhet var ju bara bra tycker jag, eftersom det kanske liite i alla fall får människor att stanna upp och tänka en liten stund :)
Saras Fotoblogg

2015-11-01 @ 16:51:36
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: OLIVIA

sv: tusen tack :D
kramis

2015-11-02 @ 13:00:50
URL: http://Olivialice.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0