If nothing ever changed, there’d be no butterflies

En bild jag tog idag:
 
Nikon D3100 och Sigma 17-50mm.

Man känner det i luften

Hösten. De kalla morgnarna. Diset över åkrarna. Fukten i gräset. Löven som börjar skifta i gult. Man märker att hösten är på väg, även om dagarna fortfarande kan kännas varma. Solen värmer ännu, men luften har blivit kylig. 

Jag tycker att hösten är mysig, men jag tycker inte om vintern. Nu när jag jobbar ute hela dagarna är det inte alltid så roligt. Men jag har ändå sett fram emot hösten. Snart jobbar jag lite mindre, och jag har mycket roligt på gång. Föreläsningar, mediskurser och jobbkurser. Kanske någon resa. Jag tror att det blir en bra höst det här. 

Två bilder från ett annat år:


Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm.

Fokuserad passion

Ingen är bra på allt, men alla är bra på något. Och ingen BEHÖVER heller vara bra på allt. Du är bra precis som du är och det enda du behöver bli bättre på är det du innerst inne vill bli bättre på. Fokuserad passion. 
 
När jag var mitt inne i byta-jobb-eller-inte-byta-jobb-ångesten här i våras läste jag en liten text om det ämnet. Texten var skriven av en präst inom den församlingen jag eventuellt skulle söka jobb hos. Hos den församlingen som jag nu har jobbat som trädgårdsarbetare i fyra månader. Texten fick mig att stanna upp och fundera. Jag kanske var duktig när jag jobbade i blombutik, men kundbetjäning har aldrig varit min grej. Utåt kanske jag uppfattades som bra på det, men innerst inne blev jag mest trött och stressad av att hela tiden bara omgiven av människor. Jag tänkte att jag skulle välja mig, jag intalade mig själv det. Men när jag läste den lilla texten skriven av prästen insåg jag att jag kanske varken ville eller behövde bli bra på att arbeta i butiksmiljö. Att det kanske finns andra saker jag är bättre på, och att det är dem som jag ska fokusera på. Som trädgårdsarbete. Växter och blommor. Allt det vackra som jag trivs att vara omgiven med, som jag blir lugn av, som jag redan är ganska bra på. 
 
Samma sak är det med fotografering. Jag försöker allt för ofta bli bra på allt. Landskapsfotografering. Porträttfotografering. Djurfotografering. Redigering. När jag egentligen borde fokusera på det jag tycker mest om - närbilder på blommor! 
 
Med det här menar jag inte att man aldrig ska pröva något nytt. Jag menar att man ska fokusera på det man VILL göra, inte på det man känner att man borde. 
 
Några blombilder jag har tagit:
 
Nikon D3100 och Mikro Nikkor 40mm.
 
Hur tänker ni? 

Hav, berg och himmel


RSS 2.0