Att inte ha råd att vara vegan

Den här kommentaren fick jag för lite mer än en månad sedan när jag skrev det här inlägget. Först vill jag tacka, jag uppskattar alla era kommentarer, jag älskar när ni säger vad ni tycker, ifrågasätter det jag skriver och annars bara kommenterar. Jag svarar ofta ganska långsamt, men jag läser alltid alla kommentarer. Och nu och då svarar jag också gärna på kommentarer i ett eget inlägg, speciellt de lite längre så att jag kan utveckla mitt svar lite mer. 
 
 
 
Jag förespråkar veganism för alla, enligt mig är det den enda långsiktigt hållbara lösningen för vår planet och mänskligheten, det är dessutom det bästa för djuren och - enligt mig - också bra för oss. Jag tror också att vi i framtiden kommer titta tillbaka och äcklas över vilka grottmänniskor vi beter oss som, korkade, själviska och grymma. 
 
Men som Sara i kommentaren skriver - tyvärr är den veganska livsstilen lite av en klassfråga just nu. Alla kan vara veganer, men alla har inte alltid råd med det. Ofta är vegansk mat (och andra veganska produkter) som försöker efterlikna "vanliga" prokukter ett dyrare alternativ. Har man det svårt ekonomiskt redan så kan det alltså bli en fråga om att man helt enkelt inte har råd att leva veganskt. Tyvärr. Jag hoppas att det här i framtiden kommer ändra. Att då skuldbelägga dem som inte känner att de har råd med veganskt gör ju mer skada än nytta. Däremot finns det mycket bra grönsaker, rotfrukter, baljväxter och liknande som inte behöver vara väldigt dyrt. Att då byta ut sin köttbit mot en hemgjord biff på kikärter och bönor kan ju vara en bra lösning både ekonomiskt, hälsomässigt och miljömässigt, men istället äta vanlig gräddfil som bara har halva priset jämfört med en vegansk. Att inte fastna i begreppen och skuldfällan utan istället göra sitt bästa efter egen förmåga och livssituation för att göra fler små bra val i vardagen. 

Kommentarer
Postat av: Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Väldigt bra inlägg!

Svar: Tack snälla du! :)
Saras blogg

2016-08-15 @ 18:49:16
URL: http://evahle.se
Postat av: Linnea Aurora

Helt rätt, håller med er båda. Tycker inte, iallafall i stunden och i dagens situation för alla som inte har möjlighet- givetvis- att allt absolut måste vara vegansk. En behöver inte haka på till 100%, men inte heller falla ner i: "om jag inte kan dedikera mig helt till det så är det inte värt att göra det överhuvudtaget" och då hamna på andra sidan skalan. Lite är bättre än ingenting! Mycket bra inlägg!

Svar: Tack så mycket för din kommentar! Och precis så tycker jag också. Alla klarar kanske inte att leva 100 % veganskt, men alla små steg i rätt riktning är ju bra! :) Om alla gör lite skulle nog världen vara en mycket bättre plats att leva i - för oss alla. Tack!
Saras blogg

2016-08-17 @ 17:15:02
URL: http://linneaaurora.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0