Att vara kärringen mot strömmen - och att vara stolt över det

Jag inser saker om mig själv varje dag. Jag tänker och funderar, jag ifrågasätter, jag reflekterar, jag omvärderar och jag lär mig mer hela tiden. Jag läser mycket så kallade självhjälpsböcker, jag läser artiklar inom psykologi och beteendevetenskap och jag ser dokumentärer. För mig känns det som att många har skygglappar på och bara ser en strimma rakt fram av det de vill se. Jag har ju såklart också varit så till viss del - vi växer upp och får lära oss det. Många vill inte ens se saker som pågår i sin omgivning eller i resten av världen, de vill inte ens ifrågasätta sina normer och värderingar. Det är ju lättast att bara fortsätta som man alltid har gjort. Men bara för att det är det lättaste alternativet så betyder det inte att det är rätt. Att vägra se sanningen betyder inte att sanningen försvinner. En lögn utklädd till sanning är inte heller sanning. 
 
Nu menar jag inte att allt jag tycker och tänker automatiskt är sanning - absolut inte! Det jag gör som många andra inte gör är att jag ifrågasätter och kommer fram till ett eget svar. Bara för att majoriteten tänker på ett sätt och gör på ett sätt betyder det inte automatisk att jag följer efter och gör på samma sätt. Tvärtom. Jag vill bilda mig en egen åsikt och uppfattning om saker. Majoriteten har inte alltid rätt. Majoriteten vill tyvärr ofta ta den lättaste och mest bekväma vägen. På grund av det här får jag ibland höra att jag är "kärringen mot strömmen". Ju mer öppen jag är med vad jag tänker och tycker - desto oftare får jag höra det. Men samtidigt, varför ta det som kritik? Jag ser det som en bra sak och även om samhället i stort kanske inte uppskattar den här typen av människor så tror jag ändå att vi behövs på många sätt. De där som vågar tänka och göra annorlunda. 
 
Med det sagt vill jag förtydliga att jag på intet sätt är en bättre människa än någon annan, men att jag tycker att vi kärringar mot strömmen ofta i alla fall har en tanke och ett mål med vart vi är på väg - vi flyter inte med och tar den enklaste vägen. Så alla ni andra som är som mig, våga fortsätta vara kärringen mot strömmen!
 

Kommentarer
Postat av: Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Känner verkligen igen mig i det du skriver! Jag kämpar hela tiden för att bli en bättre version av mig själv. Jag letar "fel" hos mig själv (förstå mig rätt, jag försöker liksom bara utvecklas och se vad jag kan förbättra) för att bli en bättre person. Jag tänker många gånger mycket längre och djupare än andra och försöker se min egen del i saker och ting för alla är vi ju en del av samhället. Sen gör jag också fel och misstag men jag känner verkligen igen mig i det du skriver :) Skönt att det finns fler!

Svar: Tusen tack för din kommentar - det känns verkligen skönt för mig med att inse att man inte är ensam! Det du har skrivit skulle jag lika bra ha kunnat skriva själv, så mycket känner jag igen mig i det. Kram!
Saras blogg

2016-08-03 @ 22:58:41
URL: http://evahle.se
Postat av: Veiken

Det är fantastiskt att vi kan ifrågasätta och bilda oss egna uppfattningar om olika saker. Det bästa är att det kan finnas många sanningar!
Allt kan och ska diskuteras - det kallas utveckling och det driver oss framåt.
Jag gillar kärringar mot strömmen! :)

Svar: Tack så mycket för din kommentar, jag håller helt med dig! :) Vågar man inte diskutera saker så kommer man ju aldrig vidare, och jag inser ju själv att jag inte alltid sitter på "den enda sanningen", men samtidigt kan det ju vara min sanning. Och bättre ändå att våga fundera själv och ifrågasätta, än att bara blint följa strömmen!
Saras blogg

2016-08-04 @ 17:51:24
URL: http://veiken.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0