You can change the world if you want to

Jag är en människa som ganska få kallar för positiv. Pessimist får jag höra ibland, men själv skulle jag kalla mig realist. Jag vågar öppna ögonen och se också sådant som jag inte skulle vilja se i min omgivning och i resten av världen. Sådant som de flesta blundar för. För att man inte orkar, för att man inte kan må bra när man vet så mycket hemskt, när ens samvete bär tyngden av mänsklighetens synder. Att bara bära sitt eget samvete är tungt nog för de flesta. Istället låtsas man att det inte finns, för det som inte finns behöver man inte må dåligt över och man behöver inte heller ändra på sitt eget beteende för att göra något åt det.
 
Men ibland fylls jag ändå av en sådan glädje och lycka. En kärlek för världen vi bor i. Den är fylld av mycket ondska, men det finns också så mycket värme, kärlek och glädje i den. Små ljus i mörkret. En liten blomma vid vägkanten. Ett vänligt ord av en främling. En bil som lämnar plats i trafiken. Jag fastnade i en trafikrusningen idag på väg hem från jobbet. Jag väntade på att få köra in i en rondell, det var lång kö framför mig. Men de som redan var i rondellen lämnade plats. Inte bara en person utan flera stycken gjorde det frivilligt. Stannade upp några sekunder så att vi, en efter en, slapp vänta ännu några minuter. En sådan liten gest när jag var på väg hem från jobbet fick mig att känna mig alldeles varm och fylld av kärlek. 
 
Jag är fortfarande realist, men jag tror att ju mer vi fyller världen med värme, kärlek och omtanke om alla andra vi delar planeten med, desto mer värme, kärlek och omtanke kommer vi själva också få ta emot från omvärlden. Jag har gett mer av mig själv senaste tiden, och nu äntligen börjar jag känna hur jag också får mer tillbaka. Det känns som att saker äntligen börjar gå åt rätt håll på något sätt. Jag tror det är karma. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Jag håller verkligen med dig! Jag är nog också en pessimist i mångas ögon, men samtidigt som du skriver så öppnar man ju ögonen för mycket som andra missar. Sen kan jag absolut vara för negativ och cynisk ibland vilket jag jobbar på för det handlar väl även där om att hitta en bra balans. :)

Svar: Tack så mycket för sin kommentar, och jag håller helt med dig - vi får båda jobba på att hitta en bra balans! :)
Saras blogg

2016-08-22 @ 23:52:24
URL: http://evahle.se
Postat av: Veiken

Man måste kunna se det som inte är bra, men fokusera stenhårt på det som verkligen är bra! :)

Svar: Ja precis, du har helt rätt! :)
Saras blogg

2016-08-23 @ 15:29:45
URL: http://veiken.se
Postat av: Johan

De första raderna där skulle jag själv ha kunnat skriva, för precis ser jag på mig själv också. Ibland säger folk att jag är pesimistisk, men jag skulle hellre kalla mig realist. Exempelvis så är jag väldigt idrotsintresserad och när man t.ex. kommer som nykomling till en högre serie, då är det inte realistiskt att tro att man ska vinna den serien samma år. Givetvis ska man sikta högt, men ett visst mått av självinsikt bör man också ha, så att istället ha som mål att undvika att få kvala sig kvar i den där högre serien den första säsongen är ett betydligt mer realistiskt mål. Sedan kan man flytta ränsen ytterligare säsongen efter, men man kan inte ta allt i ett svep och så är det med mycket här i världen, inte bara idrott.

Well, överlag verkar vi ha ganska likartad livsfilosofi, för jag håller verkligen med dig om att det där lilla, ett leende, några vänliga ord, en erbjuden sittplats på bussen,eller vad som helst, det kan verkligen rädda en hel dag och göra en så glad i flera timmar efteråt. Mer sådant! :D

SV: Tack! Det var ett väldigt omtumlande år kan man väl säga. Jag har aldrig måt bättre än vad jag gjorde där under våren/sommaren det året, men jag har heller aldrig mått sämre än vad jag gjorde där under senhösten/vintern. Allt var bara ett totalt kompakt mörker, jag visste varken ut eller in, hela min värld vändes uppochner, men minnen är det definitivt, väldigt fina minnen som jag alltid kommer att bära med mig, även om det som sagt kanske inte blev som vi hade tänkt...

Ta hand om dig!

Svar: Tack så mycket för din kommentar, det är roligt att hitta andra som tänker på samma sätt! Ta hand om du dig du med. :)
Saras blogg

2016-08-24 @ 08:48:47
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Vilket fint inlägg. Mer kärlek åt folket!

Svar: Tack! Ja men precis!
Saras blogg

2016-08-24 @ 09:41:35
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Linnea Aurora

Håller med dig här- väldigt bra inlägg!

Svar: Tusen tack!
Saras blogg

2016-08-25 @ 10:54:14
URL: http://linneaaurora.webblogg.se/
Postat av: Jasmine

Ett så fint inlägg! Tack, Sara, för att du delar med dig av vardagens små omtänksamma gester.

Svar: Tack så mycket för din kommentar!

Kram

Svar: Tack så mycket själv snälla du! :)
Saras blogg

2016-08-29 @ 19:55:44
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: Elin Björk

Tänker precis som du! Realist som kallas pessimist ibland, men jag försöker också se att det finns bra saker i livet. Personer, djur, ren tur ibland - men än dock något som går bra.

Ja djur är en välsignelse. Har en liten tax på magen just nu :) blir genast lugnare.
Kram

Svar: Tack så mycket för din kommentar!
Saras blogg

2016-08-29 @ 22:27:47
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: MartinaOlsson

hej! allt bra? :)

Svar: Hej, jo tack, det är okej.
Saras blogg

2016-10-01 @ 00:32:26
URL: http://martinaolsson.myshowroom.se
Postat av: wela.blogg.se

Fin bild!!

Svar: Tack så mycket!
Saras blogg

2016-10-22 @ 21:38:22
URL: http://wela.blogg.se/
Postat av: Erica

Såna där små saker i vardagen som ger glädje är så fantastiska. Mitt i allt det dåliga så finns de där och lyser upp. :)

Svar: Ja men visst är de! :)
Saras blogg

2016-10-29 @ 11:33:10
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Karma är verkligt. Gör gott, få gott...

Svar: Ja jag tror också det. :)
Saras blogg

2016-12-06 @ 13:09:07
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Ser att du inte har bloggat på ett tag. Hoppas att allt är bra med dig. :)
Kram

2017-01-06 @ 21:30:21
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Den positiva rullen funkar!

2017-01-31 @ 18:58:07
URL: http://lchftrollet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0