Dags att börja så!

Nu börjar vi närma oss slutet av februari och det börjar vara hög tid att börja så, speciellt chili, paprika och vissa tomater som tar längre tid på sig att växa. Paprika och chili växter väldigt långsamt, det tar ofta 6-7 månader från sådd till skörd, så det är extra viktigt att börja i tid med dem. Tomater växter snabbt, men man hinner få mycket mer tomater om man börjar lite tidigare, de fortsätter ofta blomma och få nya frukter under hela sommaren. En del kryddväxter och blommor kan man också börja förså nu. 
 
Vi började så lite igår, men jag hade tydligen slut på en del av fröerna, så jag ska fara och se om jag hittar nya idag. Så fortsätter jag så resten lite senare. Vi bor ju i lägenhet nu och hara bara en liten balkong, så det ryms inte så mycket. Jag är van hemifrån med stor gård, växthus och stort trädgårdsland, men man får göra det bästa med den ytan man har. Många växter trivs bra på balkongen också, så jag klämmer in så mycket som möjligt. 
 
Ska ni odla något i år? 
 
Förra årets tomatplantor:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Bra påminnelse!! Jag är dålig på det där, men nåt ska jag ha i år!!

Svar: Haha, ja när man tittar ut och ser snön så glömmer man ibland bort att det är dags att börja så! :P Det tycker jag låter som en bra idé, även om man inte är så duktig så blir man ju bättre ju mer man övar och prövar. :)
Saras blogg

2016-02-22 @ 12:09:52
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: wela.blogg.se

Spännande! Jag har aldrig odlat något men funderar på att göra i år! Något som är enkelt och som man kan ha på balkogen vore perfekt!

Svar: Det är både kul och givande att odla tycker jag, speciellt när man kan äta av det man har sått! :) Det finns allt möjligt man kan odla på balkongen, tex basilika (och andra kryddor), tomater, sallat och sånt är lätt att odla upp från frö också. :)
Saras blogg

2016-02-22 @ 13:03:42
URL: http://wela.blogg.se/
Postat av: ISABELLA

Så kul!! :)

Svar: Ja jag tycker om att odla och pyssla med mina växter, och ännu roligare blir det ju när man kan äta av det man har sått! :)
Saras blogg

2016-02-22 @ 18:25:47
URL: http://isabella.vione.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0