De bästa sakerna med Aruba

- Rent dricksvatten direkt från kranen. Ofta när man far utomland så rekomenderas det att man köper vatten i butiken, våra magar tål ofta inte det vattnet de har i kranarna. Men på Aruba var det tvärtom - där rekommenderade de att man skulle dricka kranvattnet. De påstod att de hade ett av världens allra bästa vatten, och det smakade faktiskt väldigt bra enligt mig med - bättre än det vi har här på Åland. De hade ett eget renings- och avsaltningsverk, så de renade själva allt vatten de behövde, därför höll vattnet så hög kvalitet. Dessutom producerades 80 % av elen de behövde under reningsprocessen (två flugor i en smäll!), resten av elen fick de från vindkraftverk. De hade alltså bra vatten, men också bra energikällor. 
 
- Soligt och varmt året runt. Tempetaturen var runt 30 grader året runt och solen sken alla dagar. Det var oftast lite moln på himlen, men de gav bara lite skön skugga. På våra två veckor regnade det en gång, en skur på förmiddagen som höll på i max en halvtimme, efter det var det sol igen. Man blir alltså inte besviken på vädret. 
 
- Inga myggor. På våra två veckor såg vi inte en enda mygga på Aruba. Innan vi reste var det mycket på nyheterna om Zikaviruset som sprids av myggor i Karibien och Sydamerika. Men som sagt - inga myggor i sikte. Inte heller vattenmyggor, sandloppor, getingar eller några andra insekter överhuvudtaget som skulle ha bitit eller irriterat oss. 
 
- Låg kriminalitet. Aruba har relativt bra levnadsstandard jämfört med många andra semesterländer. De hade kanske inte jättemycket pengar, men de hade så de klarade sig och var vänliga, glada och hjälpsamma. Jag lämnade ofta mobil och plånbok i väskan på allmänna stränder när vi simmade - en gång till och med systemkameran - men det verkade inte vara någon fara. Det kanske inte rekommenderades och självklart finns det säkert en del risker med det också, men under våra veckor där såg vi inga ficktjuvar eller liknande. Samma på hotellrummet där vi lämnade framme allt möjligt utan att något försvann. 
 
Nikon D3100 och Sigma 17-50mm.
 
PS, Ett liknande inlägg med de sämsta sakerna kommer en annan dag.. 

Kommentarer
Postat av: Frida

Åh va mysigt det ser ut, ingen kyla, halka eller blåst som här hemma :)

Svar: Ja det var verkligen härligt att komma bort från vårt ruggiga februariväder! :)
Saras blogg

2016-02-24 @ 06:09:30
URL: http://fridanyburgs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0