De sämsta sakerna med Aruba

I ett tidigare inlägg skrev jag om de bästa sakerna med Aruba. Men allt var självklart inte perfekt, så här kommer ett inlägg med de sakerna jag tyckte var sämst. Eller lte mindre bra ska jag väl säga, många av sakerna jag listar nedan hade både för- och nackdelar. 
 
- All mat var importerad. Aruba är en väldigt torr och liten ö där det varken går att odla eller ha boskap, allt mat - förutom fisk - importeras alltså. Mycket från Sydamerika, Nordamerika med också från Nederländerna och Tyskland. Så att resa från Finland till andra sidan världen för att äta tysk yoghurt känns ju lite onödigt. Överlag var maten okej. Man behövde inte oroa sig för att bli dålig i magen, det mesta var fräscht och det fanns mycket att välja på. Men mycket var ganska smaklöst och ville man äta veganskt så fanns det färre alternativ. För att summera: Det var inget fel på maten, men den var lite tråkig. 
 
- Dyrt. Om man jämför med många andra semesterländer så är Aruba ganska dyrt. De har hög standard, låg kriminalitet och hög sysselsättningsgrad men det innebär också att det är ett ganska dyrt ställe för turister. Jag var beredd på att satsa lite pengar på min drömsemester, men ifall man inte är beredd kan man bli lite chockad. 
 
- Torrt och kargt. Eftersom det nästan aldrig regnar och solen skiner hela dagarna (som i sig ju är väldigt skönt) leder det ju till att landskapet blir väldigt torrt och kargt. Halva ön var underbara vita sandstränder med palmer på och andra halvan var korallberg och sandmarker med kaktusar och halvdöda buskar. Det behöver ju inte vara en dålig sak, men jag som älskar lummig växtlighet och blommor och djur tyckte ju att det kändes lite halvdött. Det var inte så grönt helt enkelt. 
 
- Det blåste konstant. Med tanke på hur varmt det var så var det väldigt skönt med en svalkande havsvind, men när det blåste dygnet runt alla dagar så blev i alla fall jag med långt hår lite trött till slut. Håret i en spänd hästsvans och ändå var det fastklistrat i både munnen och ögat så gott som hela tiden. Det var ju omöjligt att ta fina portättbilder också, håret stod ju på ändå. 
 
- Hög luftfuktighet. Marken är torr, men på grund av vinden som blåser in från havet så blir luften väldigt fuktig. Ni vet som när man sover i tält och ska klä på sig och alla kläder känns lite fuktiga. Så kändes det. Alla kläder var hela tiden fuktiga, och själv kände man sig hela tiden lite småsvettig på grund av fukthinnan som fastnar på en. Nu efter att jag kom hem igen så saknar jag det lite, här är det ju så torrt så hela jag håller på att fjälla bort. Mina händer såg femtio år äldre ut när vi hade varit hemma bara en dag. Där var huden mjuk och återfuktad. Men att få ta på sig torra kläder igen kändes ju ganska skönt.
 
Återfuktad, men med håret på ända:
 
Nikon D3100 och Sigma 17-50mm, fotad av Markus.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0