Det finns inget "fint" och bra kött

Här är en debattartikel från expressen (läs den här!) av en före detta grisbonde som nu är vegan. Han hade grisar ute som fick böka i jorden och äta matrester, grisar som sedan blev kött som människor betalade dyrt för eftersom de tyckte att de kunde äta köttet med gott samvete - det var ju "fint" och bra kött". Men som Gustaf Söderfeldt sedan konstaterade: Det finns inget bra kött, det går inga att äta kött utan att djur lider. Därför blev han vegan, och därför får du som äter kött gärna läsa den här artikeln. 
 
"Inte så många människor skriver debattartiklar där de försvarar kebabpizzor eller kyckling importerad från Thailand. Att sådant kött inte är optimalt för miljö, djur eller hälsa är uppenbart för de flesta. Däremot är det en vanlig uppfattning att det finns ett speciellt, ”fint” kött som man kan äta utan dåligt samvete. Att äta det ”fina” köttet är i det närmaste att göra djuren en tjänst, för de har fötts upp på ett bra sätt. Likaså är det fina köttet väldigt bra för naturen, miljön och våra svenska bönder. Jag trodde också så innan. Jag har varit grisbonde, och blivit vegan."
 
"Sammanfattningsvis finns det inget fint kött. Därför blev jag vegan. Köttet är en återvändsgränd för djuren, för bönderna och för miljön. Det är inom det vegetabiliska jordbruket som utvecklingspotentialen finns. Den nya maten kommer vara vegansk, energieffektiv, miljövänlig och inte plåga djur. Det finns inga rationella skäl att välja en söndagsstek framför en grönsaksfest i helgen."
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Ska läsa den :)

Svar: Vad roligt att höra! Vad tyckte du om artikeln nu då? :)
Saras blogg

2016-02-24 @ 10:52:36
URL: http://evahle.se
Postat av: Linda HolEriks

Den artikeln var bra! Man får sig en tankeställare!

Svar: Tack, det är roligt att höra! Många har ju vuxit upp på ett visst sätt, och då har man kanske inte ens ifrågasatt hur det ser ut egentligen. Så det är bra att sätta sig in lite och tänka själv tycker jag! :)
Saras blogg

2016-02-24 @ 15:23:20
URL: http://holen666.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0