Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 för Nikon

Jag har skaffat två nya objektiv under 2015, men inte visat upp någondera för er. Ni har antagligen sett bilder tagna med både objektiven redan, men eftersom jag har en skild kategori här på bloggen som heter kamerautrustning så tänkte jag skriva varsitt inlägg om dem. 
 
Vi börjar med ett macro-objektiv från Tamron. Mitt första objektiv som inte är från Nikon (Nikkor). Jag har ju redan ett macro-objektiv, Micro Nikkor 40mm, men eftersom jag älskar att fota närbilder och har hört väldigt mycket bra om det här objektivet så ville jag testa det också. Största fördelen med Tamrons objektiv är att det är lättare att fota djur och insekter, sånt man inte kan komma lika nära. 
 
Jag är absolut ingen expert, men mitt första intryck var sådär. Det är ett bra objektiv som tar väldigt fina bilder, men det är ganska stort och tungt (speciellt i relation till min väldigt lilla och lätta systemkamera och jämfört med mitt andra macro-objektiv), känns lite klumpigt och så tycker jag att det är svårt att veta hur nära saker man kan komma. Men det har nog också mycket med vana att göra.
 
Nikon D3100 och Sigma 17-50mm.
 
Två bilder tagna av mig med Tamron 90mm f/2.8 Macro:
 
 
 
 
 
Har ni prövat det här objetivet? Vad tyckte ni? 
Har ni prövat något annat objektiv från Tamron?
 

Kommentarer
Postat av: trollet

Har bara mitt standard objektiv ännu men är mycket sugen på ett nytt eller två. Fina bilder!

Svar: Jag hade ganska länge också bara standardobjektiven, men när man byter upp sig vill man inte ens använda dem längre. :P Standardobjektiven är ju helt okej, men jag rekommenderar verkligen att byta upp sig om man gillar att fotografera! :) Tack snälla du! :D
Saras blogg

2016-02-04 @ 12:22:43
URL: http://lchftrollet.blogg.se
Postat av: Kaffehörnan

Wow vilka Amazing bilder du delar med dig
Kan man filma med detta med ?

Svar: Tack så mycket, det är roligt att höra! :)Man kan filma med alla objektiv, bara man har en kamera som har filmfunktion. De har de flesta nog nuförtiden, så jo, jag kan filma med det! :)
Saras blogg

2016-02-04 @ 23:29:44
URL: http://www.kaffehornan.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0