Djurvänlig turism del 1

Nu under vintern far många människor på semester till varmare länder, inklusive jag själv. Oberoende vart man far som turist så har man möjligheten att påverka, och på platser där turistnäringen är väldigt viktig så har man ännu större möjligheter. I det här inlägget vill ja ge några tips på hur man kan turista lite mer djurvänligt, så att så få djur som möjligt behöver lida för vår skull!
 
1. Köp inte souvenirer som är gjorda av djurdelar som päls, läder, tänder, ben, fjädrar osv. Var speciellt försiktig med souvenirer som är gjorda av delar av utrotningshotade djur, som elfenben eller tigerpäls. Är du osäker så är det bättre att låta bli att köpa. 
 
2. Ta inte fotografirer med tigrar, elefanter eller liknande. Ofta hålls vilda djur under dåliga förhållanden, drogade och misshandlade så att turister ska kunna ta foton tillsammans med dem. Vill ingen ta ta foton så kommer de här djuren inte längre hållas i fångenskap. 
 
3. Be om vegetariska eller veganska alternativ när du äter ute. Märker restaurangerna att det finns efterfråga kommer ofta utbudet också att öka. 
 
4. Besök inte evenemang som bara går ut på djurs lidande. Exempel på det här är tjurrusningar, tuppfäktningar eller hundslagsmål. De här aktiviteterna är förbjudna på många ställen, men finns fortfarande. 
 
5. Besök inte cirkusuppvisningar, delfinshower och andra liknanade uppvisningar. Djuren är ofta under dåliga förhållanden och tvingas ofta uppträda många timmar per dag och göra onaturliga saker. 
 
6. Delta inte i elefantridning i djungeln, kamelridning i öknen eller liknande. De här djuren arbetar ofta många timmar per dag och få ofta dåligt med både mat, vatten och vila.
 
 
   
Nikon D3100 och Tamron Macro 90mm.
 
Vill ni veta mera kan ni titta till exempel här

Kommentarer
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Riktigt bra inlägg!

Svar: Tack, vad roligt att du tycker det! :)
Saras blogg

2016-01-24 @ 10:32:13
URL: http://evahle.se
Postat av: FannyFredrica - [Fotografering]

Vilka bra och viktiga tips! :)

Svar: Tack, vad roligt att du uppskattade dem! :)
Saras blogg

2016-01-24 @ 11:07:08
URL: http://fannyfredrica.se/
Postat av: Skogsraah

Så bra inlägg!!

Svar: Tack, jag tycker att alla borde tänka mer på sånt nu under turistsäsongen!
Saras blogg

2016-01-24 @ 17:41:20
URL: http://skogsraah.se
Postat av: ISABELLA

Så bra inlägg! :)

Svar: Tack, jag tycker att det är ett viktigt ämne nu inför turistsäsongen! :)
Saras blogg

2016-01-24 @ 20:17:34
URL: http://isabella.vione.se
Postat av: Malin

Vad tycker du om djurparker då? :)

Svar: Djurparker tycker jag att är svåra.. Djurparker och husdjur för "nöjes skull" är nog de frågorna jag är mest kluven inför! Det kommer antagligen ett inlägg för eller senare om det, men nu kan jag bara säga att jag oftast tycker att djurparker är dåliga, MEN att de också kan vara bra om de är uppbyggda och skötta på rätt sätt..
Saras blogg

2016-01-25 @ 09:45:38

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0