Har ni tips inför resa och med tanke på packningen?

Som jag skrev i förra inlägget så har jag börjat packa nu inför vår resa. Vi far två veckor till Aruba (i Karibien). Det längsta jag förut har varit borta är en vecka på Gran Canaria och andra liknande ställen. En vecka på Kanarieöarna känns ju ganska standard nästan. Till och med Markus har varit dit, även om han nästan inte har rest alls annars. Nåja, till saken. 
 
Nu ska vi ju vara borta i två veckor, och det gör att det känns lite svårare att packa tycker jag. Vad ska man ta med? Hur mycket av allt? Har vi tänkt på allt nu, eller är det något vi har glömt? Hur mycket ryms i väskan utan att den blir för tung? Hur mycket tomrum ska man spara för saker man kanske vill köpa där? Som sagt, en hel del funderingar! Haha, jag hade till och med mardrömmar inatt om att jag hade glömt bland annat bikinin...
 
Så därför tänkte jag, ni alla har ju säkert varit på resa någonstans! Vad är ert bästa tips inför en resa? Och vad är ert bästa packningstips? Alla tips tas emot med tacksamhet :) 
 
Några bilder från Frankrike som jag var till 2012:
 
Nikon D3100 och Nikkor 18-55mm och Nikkor 55-300mm, sista bilden är fotad av en kompis. 

Kommentarer
Postat av: Jessy

Men gud va kul, hoppas ni får det kanon bra :D

Svar: Ja verkligen, det ska bli så underbart att fara bort lite! :D Tack! :)
Saras blogg

2016-01-23 @ 18:47:54
URL: http://nouw.com/JessyGunnarsson
Postat av: Malin

Man ska nog packa ganska lite tycker jag, för oftast så använder man inte ens hälften av det man packat med xD Det är väl jättevarmt där så mest toppar/tskjortor och shorts/kjolar. Om något blir klottigt eller svettigt så kan man säkert tvätta under kranet :P Ta kanske 2 par skor, sandaler och kanske tossor ifall ni ska vandra nånstans (vet nog int alls vad dom har för natur där :P) Och bikini såklart. Det som man glömmer så kan man säkert köpa där :D

Svar: Tack för tipsen! :) Det har du rätt i, man packar nog nästan alltid med för mycket.. Jag är helt hopplös med det, speciellt med skor! Jo det är ju så, det mest finns att köpa i så fall, och det är ju bra att ha lite tomrum i väskan också så att man har rum att köpa något nytt. :)
Saras blogg

2016-01-23 @ 21:37:04
Postat av: Ida - foto & häst

så fina bilder :)

Svar: Tack! :)
Saras blogg

2016-01-23 @ 21:44:33
URL: http://idanilssonphoto.se/
Postat av: Frida

Vilka härliga bilder :)

Åh så mysigt, trevlig resa :)

Svar: Tack! :)Ja det ska bli härligt att komma bort lite, tack snälla du! :)
Saras blogg

2016-01-24 @ 06:42:24
URL: http://fridanyburgs.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Pengar pass och mediciner är ju bra att ha med, resten finns att köpa om man glömt... Ta med lite "sista kläder" du vet som man kan kasta med gott samvete när man shoppat;)

Svar: Tack för tipsen! :) Jättebra idé ju att kunna lämna lite gamla/slitna/etc kläder där ifall man hittar mycket nytt man vill ha hem. :)
Saras blogg

2016-01-24 @ 14:07:44
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Veiken

Vilken härlig resa! Ta fram det du vill ha med dig och lägg tillbaka ungefär hälften. Det brukar bli för mycket i alla fall! Trevlig resa! :)

Svar: Tack, ja det ska bli underbart att komma bort en stund! :) Tack för tipsen, du har nog rätt!
Saras blogg

2016-01-26 @ 01:11:04
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0