Träning som passar dig mentalt

Jag har aldrig varit speciellt sportig. I grundskolan gjorde jag som de flesta andra, hade gympa i skolan och spelade fotboll och höll på med friidrott på fritiden. Inte för att jag älskade det, utan mest för att det var så alla andra gjorde. Efter grundskolan har jag i perioder tvingat mig tull gymmet, deltagit i någon mediskurs och promenerat. Men mest legat hemma. 
 
Nu hade jag tänkt ta tag i träningen igen. Stärka musklerna, speciellt ryggen. Öka konditionen ett snäpp. Bli lite rörligare. Jag var på väg till gymmet i någon vecka, men bara tanken på det fick mig att bli på dåligt humör. Jag tycker inte om att vara på gymmet. Därför bestämde jag mig - jag ska bara hålla på med den träningen jag mår bra av, och bara så mycket jag vill! 
 
En sak som jag tror att är väldigt viktig när man väljer träningsform är dels att man själv tycker det är roligt, och dels att träningen passar dig mentalt. Vissa älskar gruppträning, tycker om den sociala delen, tycker att det sporrar att ha gruppen bredvid sig och ha en ledare framför som peppar. Andra tycker att det är skönt att vara på gymmet, ensam, men med andra människor runtomkring sig. Men om man som jag - känslig, lättstressad och ensamvarg - deltar i den typens träning kanske det bara leder till att man blir ännu mer stressad än innan. När man egentligen behöver träning som stärker, lugnar och balanserar. 
 
Därför har jag alltid tyckt om att gå på promenader i skogen eller vid vattnet. Jag blir lugn av det, jag mår bra av det.
En annan sak som jag länge har velat testa är yoga. Jag var ensam hemma, satte mig framför datorn och letade upp en mysig instruktionsvideo. Låg där ensam på golvet och kände att det här passar mig, det här lugnar istället för att stressa ännu mer. Kroppen knakar på tusen ställen och värker i flera dagar efter ett pass. Fast jag mest har legat där ensam på golvet och tänkt på min andning. Det passar mig. 
 
 
 
 
Vilken typ av träning tycker du att passar dig mentalt?

Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Härligt när man hittar något som passar en! Yoga vill jag prova annars är "lättjogg" och promenader nåt som passar mej.

Svar: Ja verkligen! Alla sporter passar inte alla, så det känns nog bra när man hittar en träningsform som man mår bra av. :) Pröva på yoga, antingen så gillar du det, eller så vet du i alla fall att det inte var din grej! :P
Saras blogg

2016-01-29 @ 12:27:07
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Jag har aldrig heller varit särskilt sportig. Hatade idrotten i skolan och det var först 2013 som jag började träna när jag hittade pole dance fitness.

Svar: Ja men precis, så känner jag också! Alla gillar inte att sporta, men det finns nog någon slags träning som passar alla - det gäller bara att hitta sin egen grej! :)
Saras blogg

2016-01-29 @ 12:47:41
URL: http://evahle.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0