Varför ifrågasätter ingen köttätaren?

Som vegetarian eller vegan blir man ofta ifrågasatt. Varför man inte äter kött/ägg/etc. Varför man ska vara så besvärlig, kan man inte bara vara som alla andra. Man får höra kommentarer som "äter du sallad så äter du ju upp kaninens mat" eller "jag kan inte leva på sallad, jag är ingen kanin". Man får höra attt grönsaker också har känslor och att de också lever. Man får höra att man nästan är värst av alla, som vegan har man ju "massor av grönsakers liv på sitt samvete och vet du att tomater skriker när du skär i dem?!?!". 
 
Men knappt någon ifrågasätter en köttätare. De enda som gör det brukar vara vegetarianer eller veganer, och de får då höra till exempel "Snark!! Ge fan i vad och tala om vad andra vuxna människor ska äta. Tröttsamma veganer!!" (riktig kommentar på ett blogginlägg). Men att vi skulle försöka tvinga på dem vår vegannorm mer än de tvingar på oss (och alla andra) sin köttnorm glömmer de bort. Jag tror att de flesta veganer har vuxit upp med tjat om att de borde äta en det ena, än det andra - allt från kött, ägg och mjölkprodukter. 
 
Men grejen är ju det, vi har en köttnorm. Därför ifrågasätter ingen köttaätaren. Även om köttätandet varken är bra för dig, för djuren, för miljön eller för planeten. Jag läste nyligen en krönika som handlar lite om det här, läs den gärna här. Det är en köttätare som beskriver hur hon aldrig behöver argument för att försvara att hon äter kött, medan hennes bror som är vegetarian behöver tusen argument. Och det är ju sant, det är vi som väljer att osjälviskt göra något för alla djuren och planeten som också måste försvara varför vi gör det, medan köttätarna oifrågasatt kan fortsätta frossa i sina likdelar
 
Nikon D3100 och Nikkor 55-300mm.

Kommentarer
Postat av: Elin

Jag provade att vara vegetarian, i två veckor. Enda gången jag mått sämre fysiskt var när jag vägde 36 kg till mina 165 cm. Så kött är inte så ohälsosamt för de flesta. Men självklart kan man få i sig proteiner på annat sätt (vilket jag också provade), som ändå är relativt viktigt för kroppen.

Ja, efter så många år isolerad så är det skönt att träffa folk och faktiskt inte må kasst över att jag säger fel saker osv.
Hur mycket folk träffar du?
kramar

Svar: Jag tror att en vegansk diet skulle vara det mest hälsosamma alternativet för alla (om man inte är allergiskt för tex baljväxter, då kan det vara lite svårt). Men som med allt annat (typ tabletter, alkohol, socker...) så kan man ju må lite sämre först ett tag, innan kroppen "vänjer om sig". Men känner du att du börjar må för dåligt så tycker jag inte att du ska utsätta dig för det, men man kan ju ändå successivt byta ut olika produkter till andra alternativ. :) Jag träffar tyvärr väldigt lite folk.... Vi flyttade ju till ett ställe där jag inte känner någon, så jag träffar i princip bara min pojkvän och de på jobbet. Familjen ibland. Men jag känner att jag inte orkar försöka skaffa nya vänner, så det får vara så här..
Kram!
Saras blogg

2016-01-27 @ 23:35:42
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0