Laga eget chilipulver

Jag brukar odla några chiliplantor om året nu efter att jag träffade min pojkvän. Jag tycker inte om stark mat, men han tycker att det är gott och jag tycker att det är roligt att odla. Så då kombinerar vi det så, så blir båda nöjda. Man kan äta chilin färsk, men ifall det kommer mycket så kanske man inte kan - eller vill - äta upp allt genast. Chili går bra att frysa in, men man kan också torka den eller lägga in. Jag har inte lagt in förut, men jag tänkte kanske pröva det i år. Det jag däremot har gjort förut är att torka den och hacka den i små bitar. Lagat eget chilipulver liksom.
 
Det är väldigt enkelt. Man plockar frukterna, låter dem torka lite och hackat dem sedan i så små bitar som möjligt. Kom ihåg att använda handskar, det kan bränna ganska mycket annars. Peta dig inte heller i ögonen eller någon annanstans medan du hackar. Har man en mixer så borde man kunna mixa de torkade chilifrukterna också, då blir det riktigt fint pulver. Oberoende hur man gör så är det viktigt att låta dem torka ordentligt efteråt, så att de är helt torra när man man sätter dem i en lufttät burk eller påse. Är de inte helt torra så kan de börja mögla. Sedan är det bara att stö på maten när man känner för det. 
 
Så här kan det se ut:
 
Nikon D3100 och Micro Nikkor 40mm.

Kommentarer
Postat av: Jasmine

Inspirerande! Kul att du delar med dig av din husliga sida. :)

Svar: Tack för din kommentar.

Kram

Svar: Tack! :) Jag blir bara mer och mer huslig nu hela tiden - jag blir snart som min mamma..xD Men jag har alltid tyckt bättre om egengjort än färdigköpt!
Saras blogg

2016-07-13 @ 19:58:41
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Vilken bra idé :)

Svar: Tack, det är ju både lätt att laga och håller länge! :) Jag lade in jalapenos nu nyligen också (som jag skrev om i inlägget att jag ville pröva). Enligt min pojkvän som äter massor med färdigköpta så var mina hemlagade godare - så det är ju roligt att höra! :)
Saras blogg

2016-07-19 @ 17:38:29
URL: http://evahle.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0