Ni som läser bloggen - varför gör ni det?

Jag har fortfarande inte riktigt bestämt vad jag ska göra med bloggen, därav den dåliga uppdateringen. Jag känner att det är ganska meningslöst att blogga om min vardag, vem bryr sig om det liksom? Samtidgt har jag haft inriktningen fotografering på bloggen (med blandade resultat), men nu känns det inte lika roligt längre. Det finns så många andra som är mycket duktigare på att fotografera, och jag vill bidra med något. Förändra världen till något bättre. Det kommer jag knappast lyckas med med mina medelmåttiga bilder som i slutändan inte betyder något. Jag har lite tappat fotolusten just därför - det känns så onödigt. Det jag nu brinner mest för är orättvisor i världen. Främst när det gäller hur vi behandlar djur, men också oträttvisor mellan könen, nationaliteter osv. Det är ju där jag vill göra en förändring i världen. Det åstadkommer jag varken med att blogga om min vardag eller att blogga om fotografering. Men samtidigt vet jag inte hur det blir om jag byter inriktning och bara bloggar om de här ämnena. Hur länge kommer jag ha något att skriva? Bryr sig någon om att läsa det jag skriver? För det är ju samma sak här - det finns ju andra som är bättre än mig på allt. Därför vet jag inte ens om det är någon nytta att jag fortsätter skriva. Men samtidigt tycker jag ju om att skriva, jag tycker om att få kommentarer och ha kontakt med er läsare. Bloggen har ju varit mitt största fritidsintresse i många år, vad ska jag göra om jag inte längre bloggar? 
 
Därför tänkte jag att jag skulle fråga er som av någon anledning kikar in här. Varför läser just du bloggen? Vilka inlägg tycker du bäst om och vad ska en blogg innehålla för att du ska fortsätta läsa den? Jag skulle verkligen behöva er hjälp och skulle uppskatta om ni tog er tiden och svarade! :)
 
Två bilder på mig tagna häromdagen:  
 
  
Min livskris ledde till att jag en dag förra veckan tog saxen och klippte av en rejäl bit av mitt hår. Har inte haft så här kort hår sedan någon gång i lågstadiet, men det känns bra. Jag behöver förändring just nu. 
 

Kommentarer
Postat av: Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Jag läser din blogg för du har vettiga och sunda åsikter tycker jag. Det är skönt när människor kämpar för rättigheter och jag tycker du uttrycker dig på ett bra sätt. :)

Svar: Tusen tack för din kommentar och din åsikt, det är väldigt roligt att höra! Just nu har jag lite brist på kraft och för mycket annat på gång, men jag brinner fortfarande för de här sakerna och kämpar för det i min vardag - förhoppningsvis kommer jag tillbaka och fortsätter skriva också, jag älskar ju trots allt också det skrivna ordet! Kram
Saras blogg

2016-03-24 @ 19:19:21
URL: http://evahle.se
Postat av: Jessica Högberg

Vill börja med: snygg friss!
Måste man välja så hårt att det bara blir det ena eller andra? Ta bilder när du känner för det. blogga om vardag ibland och orättvisor ibland?

Svar: Tack snälla du! :) Tack också för din åsikt, det uppskattas! Och du har helt rätt, man får väl göra precis som man vill. Just nu behöver jag kraften på annat håll, men kanske jag kommer tillbaka igen med full fart - annars bloggar jag helt enkelt när jag vill skriva av mig lite. :)
Saras blogg

2016-03-25 @ 07:29:54
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Elin

Det spelar ingen roll vad man gör eller inte gör, på bloggen eller någon annanstans, det kommer alltid finnas någon bättre. Gör det du mår bra av. Skit i om någon annan är bättre på vissa saker.

Men då kommer det ändå ner på papper, då har man något att gå tillbaka till om något år om man vill veta vad man gjort när. Jag har sparat alla mina almenackor.
Blir du inte stressad av att du kanske missat något?
Glad påsk!
kramar

Svar: Tack snälla du för din kommentar och dina åsikter, det betyder verkligen massor! För att må bra behöver jag nu vara i nuet så mycket som möjligt, vara ute, läsa, vila och inte fastna i den här hektiska teknikvärlden. Plus att jag ju jobbar massor nu också. Men förhoppningsvis samlar jag kraft så att jag sedan kan komma tillbaka och fortsätta skriva de inläggen jag vill skriva och brinner för! Men du har rätt - man är aldrig bäst på något. Och det behöver man inte heller vara. Kram!
Saras blogg

2016-03-25 @ 14:11:04
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se
Postat av: Fanny Edfast

Jämför inte dina bilder med andras ur en kritisk synvinkel! Tänk inte på att deras bilder är "bättre" utan se deras bilder, analysera vad det är du gillar i bilden och försök sen ta efter! Med lite övning kommer du se att du kommer få minst lika fina bilder :D och jag tycker att du ska blogga om lite allt möjligt, blanda vardagsinlägg med inlägg om orättvisor :)

Svar: Tack för din kommentar och din åsikt, den uppskattas! Jag håller helt med dig, och det var mycket så jag gjorde förut. Men nu känns det inte lika roligt längre, det känns som att fotograferandet inte längre ger mig något, det betyder inget i längden. om du förstår hur jag menar. Nu tar jag bara några bilder nu och då, men jag känner inte längre att jag brinner för det. Jag brinner för andra saker nu. Men det tar samtidigt kraft, kraft som jag just nu inte har. Så bloggen får gå på sparlåga nu helt enkelt. :)
Saras blogg

2016-03-25 @ 18:06:42
URL: http://fannyfredrica.se/
Postat av: Veiken

Det finns alltid någon som är bättre vad man än gör. Tycker man att det är roligt med bloggen, ska man fortsätta. Svackor får vi alla då och då. Jag tycker att det är intressant att besöka olika bloggar. Jag lär mig saker varje dag och din blogg är inget undantag från det! Ha det bra!

Svar: Tack för din kommentar, den uppskattas verkligen! Och jag håller med, du har helt rätt. Man kommer ju aldrig vara bäst på allt (eller ens på något), men jag vill ändå känna att jag gör något som betyder något för mig, något som jag VILL och känner att förändrar världen till något bättre. Just nu behöver jag tiden för att vila upp mig själv (jag har fullt upp med jobb dessutom..), men bloggen finns ju kvar när jag känner för det. Ha det bra du med, glad midsommar! :)
Saras blogg

2016-03-27 @ 17:16:16
URL: http://veiken.se
Postat av: Jasmine

Jag tycker att du blev fin i håret. Kul att du vågade klippa håret så kort!

För mig är din blogg en fin fotoblogg som bidrar till glatt humör. Skulle du ändra inriktning på din blogg skulle jag säkert återkomma. Vi är alla intresserade av olika saker, men det betyder inte att din blogg går under bara för att jag kanske är en av dem som inte delar ditt brinnande intresse. Världen är full av människor som gärna läser bloggar! Vem vet, du kanske får en ny läsarskara? Jag kommer dock stanna kvar ett tag till. :)

Det viktigaste är att du känner glädje inför att blogga. Att byta riktning behöver inte vara fel. Testa! Se hur länge du kan hålla fast vid det du brinner för.

(Sent) Svar: Du ska ha varmt tack för din fina kommentar. Självkritiken är för det mesta på annat håll och när den gör sig påmind kan jag enkelt vifta bort den. Under en vecka var jag så väldigt negativ, men nu har jag åter funnit positivitet och entusiasm inför min kommande yrkesroll.

Kram

Svar: Tack, vad roligt att du tycker det! Det är så skönt att ha det lite kortare, jag har alltid velat ha "längst" hår, men kampen vinner man ju aldrig. Så kanske jag bara har det som jag känner för. :)
Tusen tack för din kommentar och din åsikt, det uppskattas att människor tar sig den tiden! Just nu behöver jag ha paus från bloggen - eller all teknik nästan egentligen - och bara varva ner och hitta mig själv. Jag har så mycket annat på gång just nu och jag är en människa som behöver mycket lugn och ro. Bloggen ska vara en hobby och då ska den vara rolig, så nu bloggar jag ganska sällan men när jag faktiskt vill skriva något. Hur framtiden ser ut, det vet ingen. Kram
Saras blogg

2016-03-28 @ 14:51:51
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: Erica

Nu har jag varit dålig på att läsa bloggar den senaste tiden, jag har liksom inte orkat eller hunnit. Men då din blogg är en av de som jag gillar lite extra så känner jag att jag ändå vill svara på den här frågan.

Jag läser din blogg för att jag har lätt att fastna för sättet som du skriver på. Jag känner att dina inlägg ofta fångar mig som läsare. Jag läser gärna om din vardag och ser bilder om du har lust att fota några, men tycker att det är väldigt intressant med dina åsiktsinlägg även när jag inte helt håller med dig. Jag antar att det som fångar mig där är att det märks att det är något som du brinner för och vill förmedla, och det skiner igenom i texten.

Svar: Tusen tack för din kommentar, jag uppskattar den verkligen även om jag fört nu ser till att svara på den! Jag har behövt en period utan att känna pressen med bloggen, jag har så väldigt mycket annat på gång just nu. Jag vet inte om jag någonsin kommer börja blogga "varje dag" igen, vi får se hur det blir. Tack tack tack för dina fina ord också, jag blir verkligen glad av dem! Jag brinner verkligen för de här frågorna, och jag uppskattar att sådana som inte håller med ändå ger det en chans - man kan ju alltid lära sig något nytt eller se saker från en annan sida. Det visar en viss mognad tycker jag. Kram
Saras blogg

2016-04-17 @ 21:31:18
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Jasmine

(Sent) Svar: Fint att du också ser te som ett värdefullt inslag i din vardag.

Tack för orden. Tröttheten har hängt i de senaste tre månaderna till följd av alla nya intryck. Det ska bli skönt att om en vecka avsluta min verksamhetsförlagda utbildning. Veckan efter ska jag sova länge, mysa i soffan och bara ta vara på mig själv.

Kram

2016-04-21 @ 23:00:16
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: Carolina

Fast jag precis klickat in tänkte jag spontant att det är synd om du slutat, eftersom detta verkar vara en blogg jag skulle kunna tänka mig att läsa. Den verkar underhållande och ärlig :)

Svar: Tack så väldigt mycket för din kommentar och din åsikt, jag uppskattar det verkligen! Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra, men som det ser ut nu slänger jag upp ett inlägg nu och då när jag känner för det. :)
Saras blogg

2016-04-22 @ 18:08:47
URL: http://carolinacarlson.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Svar på ditt svar: Kul att du har beslutat dig för att fortsätta blogga! Jag kan själv bli trött på allt som har med teknik att göra och då är en mindre paus ett bra sätt att få lite distans. Eller så uppdaterar man när man känner för det; jag har många inlägg som jag vill skriva, men det hinner gå många dagar innan det väl blir gjort. Men som du själv skrev; att blogga ska vara roligt och (för min del) en uppskattad hobby - då får det ta sin tid.
Ta vara på dig.
Kram

Svar: Tack för ditt svar! Ja men precis, så känner jag också. Jag har också tusen idéer till blogginlägg formulerade i huvudet, men jag är så trött på att vara så beroende av all teknik, så därför får jag inte ner dem på pränt till ett blogginlägg. Men jag bloggar nu och då när jag känner för det och så får det vara bra så. Kram
Saras blogg

2016-06-27 @ 15:13:08
URL: http://rosanatt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0