Trött på teknik

De senaste månaderna har jag varit otroligt trött på det mesta som har med teknik att göra. Jag har typ velat teknikstrejka totalt och flytta ut i skogen utan varken el eller internet. Nej kanske inte så drastiskt, men jag har verkligen blivit trött på alla de här tekniksakerna vi ska hålla på med dygnet runt nästan. Datorn har jag knappt använt alls på flera månader, mest bara när jag har behövt betala en räkning. Mobilen har jag många gånger velat slänga bort. Eller åtminstone avinstallera facebook. Systemkameran rör jag inte så ofta heller. 
 
Nu sitter jag på färjan på väg för att hälsa på mina föräldrar på Brändö. Så nu när jag ändå hade datorn framme (hade en sak jag måste fixa) så tänkte jag bara blogga lite snabbt. Sen ska jag ta fram en gammal hederlig bok och äta en smörgås. Och lite vindruvor. Men först ska jag sitta här och stirra in i datorskärme och berätta hur trött jag är på datorn och mobilen och internet. Alltså visst, det finns många bra sidor med tenkiken och på många sätt är den fantastisk. Men samtidigt känns det som att många människor har glömt hur fantastiskt den riktiga världen är! Har ni sett var vackert det är ute nu? Solen som skiner, alla blommorna, träden som börjar få blad, alla fåglar som kvittrar.. Det är ganska underskattat tycker jag. 
 
Jag har ganska mycket jag skulle vilja skriva och berätta, men samtidigt har jag tappat lusten till det. Jag har tröttnat på att sitta framför datorn, jag har så mycket annat jag vill göra. Vi får se hur det blir i framtiden, men just nu vill jag i alla fall fokusera på och njuta av allt det vackra som finns runt omkring oss men som man så ofta missar för att man stirrar ner på mobilen. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag kan nog med handen på hjärtat säga att jag älskar vår teknik och alla fördelar den erbjuder. Men jag håller verkligen med om att det lätt kan gå till överdrift och att många glömmer bort världen utanför.

Svar: Hehe, min pojkvän är en riktig tekniknörd, så tyvärr tror jag att det har bidragit till min "överdos" :P Nä men jag håller med - tekniken har otroligt många fördelar. Men samtidigt tycker jag inte att tekniken är livets mening, utan jag har annat som jag vill prioritera just nu och då känns det som att många andra är lite för besatta av tekniken för att det ska vara hälsosamt! :/ :)
Saras blogg

2016-05-12 @ 10:26:55
URL: http://blog.foxboheme.com
Postat av: Erica

Jag är nog helt tvärtom. Nästan. Eller det beror i och för sig på, kommer jag på nu. Jag älskar datorn och att kunna se filmer och tv-serier och att kunna kolla upp saker snabbt. Jag har alltid mobilen med mig (förutom möjligtvis om jag åker ut till landet så kanske den hamnar i en låda nånstans), men däremot så vägrar jag att ha facebook-appen och vill inte känna mig uppkopplad eller "tvingad" att kolla facebook och instagram hela tiden. Jag vill kunna få vara fri från det när jag vill, samtidigt som jag älskar tekniken och vill ha den. Typ. :)

Svar: Haha, ja men jag förstår hur du menar! Jag har nog alltid mobilen med mig (nästan), men jag är på något sätt så trött på att sitta i timmar framför datorn varje dag. När jag bloggade som mest tog det ju ganska mycket tid att fota, redigera bilder, blogga och svara på kommentarer. Nu vill jag hellre vara ute i naturen eller njuta av en bra bok. :) Samtidigt vill jag ju ge människor en tankeställare med mina inlägg och skriva om saker som jag brinner för! Så det är lite kluvet det där..
Saras blogg

2016-05-14 @ 11:11:04
URL: http://faithhopelove.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0